ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דיון בנושא תכנון טיול

פורום אירופה
    19
    44
    7748
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גילי ט
      גילי ט נערך לאחרונה על ידי

אהלן,
      כשאתם מתכננים טיול, האם חשוב לכם לדעת בדיוק לאן נוסעים בכל יום ומה רואים (ואם כן, למה?), או שאתם משאירים קצת מקום לדמיון?
      (אני לא מתכוון למקרים של חוסר זמן או תקציב)

לדעתי עדיף לתכנן מסלול שלד כדי להשאיר זמן לראות ולחוות את הטיול ולא לדעת בדיוק מה אני עומד לראות.

כמובן שזה לא בא מתוך ביקורת, רק נושא לדיון.

אשמח לשמוע את דעתכם,

גילי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לדעתי מה שטוב לך ועובד לך זה בסדר גמור

כל אחד ומה שמתאים לו

• שוקי3
          שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

אצלי, כשאני יוצא מהבית זה בד"כ 90% מתוכנן ו-10% ספונטני. בשטח זה לפעמים משתנה ל-20/80 כי מסיבות שונות לא תמיד התכנון המוקדם מתבצע במלואו.

העובדה שהרוב מתוכנן מראש היא תוצאה של שיעורי בית, שהם בעיניי בעלי חשיבות רבה.

אולי זה גם תלוי באופי, אני טיפוס "מתוכנן". אני יודע שיש גם מי שנוהגים אחרת, כל אחד ומה שמתאים לו.

• ענת69
            ענת69 נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

אצלי מתוכנן אבל תמיד כמה שינויים מסיבות שונות.

• Mosh8
              Mosh8 נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

בגדול, איסוף מידע לפני וקבלת החלטות בשטח Smile

היקף הפרטים ומרווח ההחלטות תלוי אם זה שהייה בעיר של כמה ימים או מסלול שצריך להזמין מראש וכדומה.

• metayelet-i
                metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

אני מתכננת מראש לפי ימים ושעות של פתיחת אתרים וצפי לצפיפות בימים מסוימים. אני רוצה לראות הרבה אמנות ולכן מתכננת בהתאם.

אבל גם יודעת שסביר שאת מה שאני רוצה לראות בכל יום לא אספיק, מחמת תחושת גודש. אז במקום זה אני יושבת באיזשהו מקום, מטיילת בפארק, שותה יין, נכנסת לחנות ספרים, פעולות שקורות על הדרך.

• PiniFru
                  PiniFru נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

בטיול לעיר אחת אני מכין 'בנק של מטרות' בשני סיווגים: "אתרים"/"אטרקציות" ו"קניות". אני מכין מראש יותר מטרות מאשר אפשר להספיק בזמן הטיול אבל ככה למעשה אני יוצר לעצמי מבחר ע"פ העדפות ורצונות בזמן אמת.

בטיול מתגלגל המסלול כמובן מתוכנן מראש וכולל בתי מלון שמוזמנים מראש. בזמן השהות בכל נקודה אני מתנהג כפי שתיארתי בפסקה הקודמת.

בהצלחה.

• קודיהמל
                    קודיהמל נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

בעיני הזמן הוא משאב יקר וזמן חו"ל יקר שבעתיים. לכן לפני נסיעות אני עושה שיעורי בית לעומק, מכירה היטב את המקום אליו אנחנו נוסעים, מכינה תכנית ובה בנק של אטרקציות מכל מיני סוגים (טבע, מוזיאונים, תרבות, פארקי שעשועים, אוכל, קניות וכו') וגם מתאימה לנוסעים (הבדיקה שלי תהיה קפדנית יותר אם ניסע כמשפחה ופחות אם ניסע כזוג - ריבוי רצונות הוא גם ריבוי תכנון...). את הכל אני מסמנת על מפת גוגל, בודקת מרחקים כך שיהיה גם הגיוני וברור לי וגם אין כוונה שנגיע לכל המקומות שסימנתי והבחירה הסופית תהיה בשטח. 

כשאנחנו מגיעים למקום אני יכולה לשנות בהתאם למה שקורה בשטח (גם בהתאם למזג האוויר) - אם יש משהו שאהבנו במיוחד אולי נחזור אליו או נאריך את השהייה שלנו בו ונבטל דברים אחרים, לפעמים במקום עצמו מגלים דברים שלא ראיתי קודם - המלצות של מקומיים או תגליות בשטח שמגלים כשמחליטים סתם כך "ללכת לאיבוד" במקום יפה. כך שלמרות התכנון לא חסר גם ספונטניות. טיול בחו"ל זה כמו סופרמרקט ענק ושכשמכירים פחות או יותר מה יש בו, מוצאים בקלות ואם לא, אז לוקח יותר זמן למצוא את הדברים. 

• גילי ט

דיון בנושא תכנון טיול

דרקון - ברור. 
                      שוקי - אבל השאלה שלי היא למה לתכנן ולדעת הכל מראש?
                      (שוב, אני לא מתכוון למידע כללי על אטרקציות וברור שצריך להכין שיעורי בית, אבל לא לפרטי פרטים).
                      לטעמי זה קצת מפספס את כל העניין בטיול,
                      אבל אם כבר תכנון אז כמו שפיני ו"קודיהמל" ציינו, כי ללא ספונטניות זה יוצא שסתם מגיעים למקום שסיפרו לנו עליו, יודעים בדיוק איך הוא נראה מכל זוית, מסמנים V, ואומרים "אה, זה מה שידענו שנראה".

רוב המטיילים פה טיילו גם בעידן שבו העולם לא היה זמין ונגיש.
                      אתם לא מתגעגעים להרגשה הזו, להגיע למקום ולראות משהו חדש בלי הכנות מראש?

• ?
                        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

מסכימה עם כל מילה של קודיהמל, ומוסיפה:

אני מוצאת שדווקא תכנון קפדני ומעמיק מראש מאפשר לי הרבה יותר גמישות וספונטניות בטיול עצמו.

כיצד? כאשר אני חוקרת את האיזור לאורך ולרוחב, מכינה בנקים של יעדים ושל תוכניות יומיות אפשריות (תמיד יותר ימים ממה שיש בטיול בפועל) ומסמנת יעדים ומסלולים על מפות - אני הופכת לבקיאה הרבה יותר באיזור.

וכאשר אני מגיעה לרמה כזו שמפת האיזור כבר די נמצאת לי בראש... אני לא נדרשת להצמד דווקא לתוכנית כזו או אחרת, ויכולה להחליף יעדים ספציפיים על המקום לפי החשק ולפי מה שהנסיבות זימנו לנו - לטוב ולרע.

באוסטריה זה שימש אותנו נפלא כשנתקלנו בבלת"מים מסוגים שונים (תקלות בכרטיס האשראי ובגלגל האוטו, שינויים פתאומיים במזג האויר), וגם בהפתעות טובות כמו מסיבת רחוב בעיירה שצנחנו עליה די במקרה. 

גם בשוייץ היה קטע שבעלי ראה בכניסה לגרינדלוולד, שם שהינו, רכבל שתפס את עינו והתחשק לו לעלות עליו בלי שנדע לאן הוא מגיע. התייעצתי עם בעלת הצימר שלנו שאמרה שמדובר ברכבל למאנליכן (שלא היה בתוכנית), וביחד איתה פתחתי את התוכנית שהיתה לנו למחרת לעמק לאוטרברונן, ובנינו ביחד תוכנית חדשה של יום טיול רכבלים-רכבות אותה ממישנו למחרת וזה היה אחד הימים המוצלחים של הטיול (למרות שבטיול הזה התחרות היתה קשה...). גם כאן הידע המוקדם איתו הגעתי איפשר לי לשנות ולאלתר על המקום.

בשורה התחתונה - בעיני נשאר יותר זמן לחוות ולראות את הטיול דווקא כשמגיעים מוכנים ולא צריך לדאוג ללוגיסטיקות. אבל כמובן שכל אחד והעדפותיו... יש מי שנהנה גם מנסיעה למקום לא ידוע גם אם בסוף לא תחכה לו שם איזו "אטרקציה" מסעירה.

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

הנימוק שלך רגשי, של האחרים לוגי

אתם לא מדברים באותו מישור.

והדעה שלי היא שכל אחד ומה שמתאים לו.

רוב המשתתפים מסבירים לוגית למה מתאים להם מה שמתאים? סבבה.

לך מתאים רגשית מה שמתאים לך? גם כן סבבה.

אין נכון ולא נכון, יש רק מה נכון לך

• אילי
                            אילי נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גם אני מתכננת המוןןן לפני כל טיול ומכינה לי תוואי רצוי בסיסי של ימים. כמו שכתבו אחרים דווקא תכנון מקדים מאפשר יותר גמישות וספונטניות בטיול עצמו.  התכנון נובע מהרצון לא לפספס דברים ספציפים. למשל-לא הייתי רוצה להגיע לעיירה כלשהיא ולגלות שפיספסתי ביום יריד/שוק/פעילות מיוחדת שהיתה בה יום קודם או לחזור מטיול ואז לקרוא בפורום שיש מקום שהוא ממש מאסט ואני פיספסתי כי בכלל לא ידעתי. אני אף פעם לא מצפה להגיע לכל המקומות שאני מסמנת במפה אבל יש לי סדרי עדיפויות. מצד שני אני דואגת לתכנן ימים לא עמוסים מדי כך שלרוב אנחנו מספיקים יותר ממה שתכננו מדי יום. 

גם כשמתכננים נשאר מספיק מקום לספונטניות

• ozzz
                              ozzz נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גם אני במתכננים לפרטי פרטים בעיקר מכיוון שאני פשוט נהנה מזה... זה מכניס אותי לאווירת הטיול הרבה לפני שהוא קורה בפועל. נהנה גם מהכלים שיש לטכנולוגיה להציע לנו היום (אינטרנט, גוגל מפס ואפליקציות לנייד).

בסיום התכנון אני מדפיס וכורך לספרון קטן שלא יוצא מהרכב השכור. כמובן שכדאי שהמסמך יהיה גם בנייד לגיבוי.

כמובן שהביצוע ברוב המקרים חורג מהתכנון, אבל גם כאן אני חושב שזה חלק מהכיף.

• גילי ט

דיון בנושא תכנון טיול

יונה וקשת - על דברים מסוג זה אני מדבר, היום המוצלח שהיה לכם בגרינדלוולד.
                                מבין למה את אומרת שדווקא תכנון מפורט עוזר לך להיות ספונטנית, אבל לא מסכים שזה עדיף בכל סוגי הטיולים.
                                במיוחד בטיול קצר יחסית לעיר אחת וסביבתה הקרובה, כמו ברצלונה (סתם דוגמה).
                                הרי לא חסר מידע גם בבתי המלון ובעיר עצמה, אז גם אם לא מתכננים קשה מאוד לפספס "אתרי חובה".

עוז - גם אני כזה. מת על ההרגשה של לפני טיול.
                                רק שבמקום לתכנן כל יום ויום אני מעדיף ללמוד על המקומיים, אורח החיים שלהם וכו'
                                ולא באיזה מושב אני אשב במטוס, ואם המשענת 70 ס"מ או 52 ס"מ.

אילי - מסכים גם איתך בחלק מהדברים. זה חשוב מאוד להתעדכן מראש אם יש פסטיבל או מאורע חגיגי, רק שלא חייבים (ורצוי שלא) לתכנן כל פרט ופרט.

ברור שיש חיסרון בתכנון כללי ולא מדוקדק, שעלולים לפספס אירועים או מקומות שנמצאים "מתחת לאף" ואתה בכלל לא יודע על קיומם.

אבל תמיד אפשר לשאול שם ולקוות שזה יקרה תוך כדי טיול.
                                היתרון (שלדעתי עולה על החיסרון) הוא ליהנות מגורם ההפתעה וממקום חדש שלא ראית קודם בגוגל.

• ?
                                  משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גילי הזכרת לי משהו שרציתי אבל שכחתי לציין: אני דיברתי על טיולים שלנו מסוג מסויים, קרי טיולים עם רכב ועם כל המשפחה באירופה.

יש לנו עוד שני סוגים:

1. טיולים זוגיים עירוניים קצרים ללא רכב - שם אני עדיין עושה שיעורי בית. כמו שאמרו כאן, זה בעיקר בגלל שזה נורא כיף לי שאיפשהו קצת מאריך את הטיול - ככה הוא מתחיל לי קודם, כבר בתכנוניםwink, אבל גם לא הייתי רוצה לנחות באיזו עיר בלי שיהיה לי מושג מה עושים בה ולאן הולכים. זאת פשוט הרגשה של פיספוס. אבל ברור שיש לנו "זמן שוטטות".

2. בקיץ האחרון היינו בתאילנד - טיול אחד שהיה בעצם שלושה ושונה לחלוטין מהטיולים ה"רגילים" שלנו באירופה מעצם טבעו. אפילו הוא עצמו היה בעצם מחולק לשלושה טיולים שונים זה מזה - בצפון היו לנו מדריכה ונהג אז הוא היה מתוכנן מראש, באיים ובבנגקוק היינו ספונטניים לחלוטין.

• Simon27
                                    Simon27 נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

כשאני מתכנן טיול ובעיקר למקום חדש או כזה שביקרתי בו והספקתי לשכוח,

אני יושב שעות על קריאה ושיטוט באתרים וכמובן קורא מדריך (ספר) שאני לוקח מהספריה לגבי אותו מקום.

בזכות שיעורי הבית האלה וכמובן הצצות בגוגל סטריט אני יודע היכן אני נמצא.
                                    למרות שראיתי את האתרים בגוגל , החוויה לראותם פיזית מולי גדולה שבעתיים.

קרו לי הרבה פעמים שימי טיול שתכננתי בתוך ערים לא הספיקו לי מבחינת זמן, אבל זה לא הפריע לי כלל. לעומת זאת בטיולי יום מחוץ לערים אני מקפיד לעמוד בלוח זמנים כדי להספיק לראות כל מה שרציתי בטרם אחזור חזרה לעיר.

• imeshy
                                      imeshy נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גילי שלום,

אני חייב להגיד שהטון שנובע מהשאלה שלך, לטעמי, אינו רק "סקרן", אלא גם קצת חושב שהוא טוב משל האחרים.

ניתן לראות את זה בתגובה המעט מתנשאת מעל עוז (ozzzz) שאמר שהוא אוהב לעשות שיעורי בית ואתה לקחת את זה למקום של גודל המשענת במטוס. לא כל כך מכובד ומעט מזלזל. 

ישנם טיפוסים שאוהבים לתכנן ויש כאלה שאוהבים ספונטניות. אתה יכול להיות בכל אחד מצידי המתרס, גם בלי להסכים/להבין את הצד השני. עובדה היא שכמעט כל מי שהגיב כאן סיפר לך שהוא מתכנן את רוב הטיול ברמה כזו או אחרת. 

ובנימה אישית, כשאנו מתבגרים (יחסית, כן, אני בן 35) הזמן הופך להיות החלק היקר ביותר בטיול. ולכן אני מתכנן את הטיול כך שאני יודע בדיוק מה אעשה בכל יום, ולו רק כדי להספיק ולראות את מה שרציתי לראות. המחקר הזה טרם הטיול הוא אחת ההנאות הגדולות מבחינתי. הוא בעצם חלקו הראשון של הטיול. יצירת הפנטזיה בדמיון היא חלק חשוב מכך. 

וכשמגיעים למקום עצמו, כמובן שנותנים מקום למשהו ספונטני לקרות: כמו מסעדה טובה שמצאה חן בעיניך, הארכת הזמן באיזה טיילת מדהימה על חשבון מקום אחר שתוכנן להמשך היום ועוד. 

שיהיה יום נעים

• אנשיםטובים
                                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

בעיניי הבעיה בחוסר תכנון היא פספוס של הרבה דברים בדרך.

דווקא בגלל הטכנולוגיה (עם דגש על GPS) אנחנו עשויים לפספס דברים מעניינים

למשל נסיעה מהמרכז לאילת - גוגל מציע לנסוע בכביש הערבה, ולא מציע אפילו את מצפה רמון. אני לא טוען שהבחירה בכביש הערבה טובה יותר או פחות, אבל רובנו כן משקיעים טיפה מחשבה אם עדיף ערבה או מצפה.

זה נכון לא רק לנסיעות ארוכות אלא גם להליכה קצרה בתוך העיר. הרי לפעמים שני רחובות סמוכים ומקבילים בעיר  - האחד תוסס ומעניין לתיירים והשני רחוב מגורים "משמים". אם לא נעשה שיעורי בית (למשל עם סטריט ויו) איך נדע לבחור את הנכון מבינהם?

אם לא נחפש מראש מסעדות מעניינות, ניפול סתם על מלכודת התיירים הסמוכה לאטרקציה.

• PiniFru
                                          PiniFru נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גוגל / וייז וכל GPS הוא אמצעי להגיע ליעד בדרך מסוימת (קצרה ביותר / ארוכה ביותר / יעילה ביותר) אך בהחלט לא מה שצריך לקבוע את הטיול ואת המסלול שלו.

אני קובע לעצמי את היעדים (ואם אני משתמש בדוגמה שלך אז אם חשוב לי לעבור במצפה רמון או לא) וה GPS יקח אותי ליעד ע"פ ההגדרות שהכנסתי מראש.

• אנשיםטובים
                                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

אין בעיה לגרום ל GPS להביא אותי דרך מצפה רמון. אבל אם אני לא אקרא ואלמד אני לא אדע על קיום הדרך של מצפה רמון

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון