מתכננת טיול לאזור טירול אוסטריה ביוני 2018- המלצות
-
היי לכולם,
אשמח לקבל חוות דעת אנו נוסעים לאוסטריה אזור טירול ל 8 ימים זוג + 2 בוגרים 18,23
קיימים 2 מפלים עיקריים – קרימל ושטובן
וקיימים 2 מסלולי נקיקים מומלצים: Liechtensteinklamm
ונקיק הרוחות : -Leutascher geisterklamm
כמה מערות קרח, ודרך לקרחונים – מה מומלץ?
האם המתקנים באתר FISS – מתאימים גם לבני 18,23
האם קיים באזור לונה פארק כמו פארק אירופה עם מתקנים אטרקטיביים לגילאים אלו?
האם כדי להכנס לכל האתרים הנ”ל או לבחור מפל אחד ונקיק אחד
תודה מראש,
ליאורה
-
יש המון מידע על טירול גם בפורום טיולי משפחות שמסביר את ההבדלים בין האתרים בטירול.
חלק מהאתרים שרשמתם לא נמצאים בטירול אלא בזלצבורג.
למשל מפלי קרימל, שלדעתי הרבה יותר מרשימים ממפלי שטויבן. אם יש זמן כדאי להגיע לשניהם. יש עוד המון מפלים בטירול.
אתם נוסעים בתקופה מצוינת למפלים. הזרימה בשיאה באביב.
להבדיל ממפלי קרימל שקרובים לטירול, הנקיק Liechtensteinklamm לא קרוב לטירול. יש נקיק גם ב imst במרכז העירה והוא מומלץ.
בטירול יש מבחר עצום של אתרים וכדאי להתמקד באזור בו אתם לנים ולא להתרוצץ בין אתרים רחוקים. אין הצדקה.
-
היי ליאורה,
היינו בטירול קיץ שעבר. תוכלי להתרשם מהמקומות שהיינו בהם בבלוג שלי. נסענו עם הבת שהיתה בת 15 ומאוד נהנתה.
טירול גדולה ותלוי היכן אתם מעוניינים להתמקם, אחרת, כפי שכתב קודמי, תתרוצצו הרבה ממקום למקום.
בקצרה:
קניון לאוטש בהחלט מומלץ. מומלץ להיכנס דרך הצד האוסטרי ולעשות את המסלול האדום. מומלץ גם לשלב ביקור בעיירה היפה והציורית מיטנוואלד, הסמוכה לקניון, ונמצאת בגרמניה.
דרך הקרחונים סולדן מומלצת.
דרך נוף קאונרטל מומלצת.
לגבי FISS, אנו עלינו לשם בעיקר על מנת לגלוש במגלשת הרים שלא מצריכה עלייה ברכבל פתוח (פחד גבהים) אלא ברכבל סגור (שזה בסדר...). שילמנו למטה על עלייה ברכבל וירידה במגלשת הרים. כשמגיעים לראש ההר יש הרבה מתקנים שמתאימים לילדים קטנים בעיקר ופחות לבוגרים. לבוגרים יש מספר מתקנים מפחידים למדי. אין משהו באמצע… תוכלי להיכנס לאתר שלהם ולראות בדיוק מה יש שם. על כל מתקן משלמים בנפרד.
מה שכן, העלייה לכפר עצמו היא נסיעה בכביש מפותל עם הרבה עיקולים. הנוף הוא מדהים ביותר. אחד הנופים היפים ביותר שראיתי בטירול. כשמגיעים לכפר הגבוה, יש עלייה נוספת ברכבל עד לראש ההר, וגם אז נהנים מהנוף.
-
בוקר טוב.
איזה כיף שאתם טסים לטירול, מדהים שם!
פארק FISS – כמו שציינו, מתאים לקטנים.
דרך נוף קאונרטל – היינו שם יום שלם – היה נהדר.
נקיק IMST – יפה, לא התלהבנו יותר מדי. מסלול הליכה די קשה ולכן לא עשינו את כולו.
ישנם מקומות שניתן לרדת בהם בקרט – חוויה מעולה. אחד מהם נמצא במוטרס (קרוב לאינסברוק).
מפל קרימל – יפה מאוד עם נופים נהדרים. עלול להיות רחוק (תלוי היכן אתם לנים).
בכל מקרה אם תסעו אליו, אני ממליץ לקחת מונית לראש המפל ולרדת ברגל. לעלות אותו ברגל...אללה יוסטור!
תהנו
-
היי,
תודה על ההמלצות,
בתקופה זו יש עוד הרבה שלג בפסגות?
האם כדי לעלות לתצפית הר Zugspitze קראתי שיש אפשרות להעלות מגרמניה או מאוסטריה
אותו דבר לגבי “נקיק הרוחות” מה עדיף להכנס מהצד האוסטרי או מהצד הגרמני דרך מיטן וולד ?
בתקופת יוני – המים ב ARE 47 , האגם אחיו נופלים – בטח קר מאד לא?
האם מומלץ?
יש באזור גם יער חבלים+ אומגות גבוהות ומשהו דומה
תודה
ליאורה
-
היי ,
לגבי הקניון קניון לאוטש,
עושים מסלול מעגלי? המסלול האדום?
האם מהמסלולים מגיעים ל מיטנוואלד או לאחר שמסיימים נוסעים לשם,
ראיתי שממש לי זיפלד יש גם עליה לאיזה הר עם רכבת + רכבל האם מוכר למשהו?
-
שלום לכם
מצרף קישור לכל האתרים שאני מכיר בחבל טירול
אתרים באוסטריה - טירול וחבל וורארלברג
ב ה צ ל ח ה
-
קניון לאוטש משותף לצד האוסטרי ולצד הגרמני. אפשר להיכנס משני הצדדים.
המסלול האדום הוא מסלול שיוצא מאוסטריה. המסלול הינו מעגלי, כשבחלקו הראשון הולכים על גשרים גבוהים מעל המים, עד ההגעה לגשר הגדול שחוצה את הנהר ומגיע לצד השני, ומשם הדרך על מישור ביער חוזרת להתחלה.
אם נכנסים דרך אוסטריה ועושים את המסלול האדום, אם רוצים להמשיך למיטנוואלד צריך לנסוע עם הרכב נסיעה קצרה של כ- 10 דקות לצד הגרמני.
ידוע לי שיש מסלול שיוצא ממיטנוואלד עצמה, (נדמה לי שהוא היה מסלול קשה יותר בעליות ולכן לא בחרנו בו והעדפנו להיכנס דרך הצד האוסטרי).