תחושת בטחון בפריז
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים טיול לפריז בשבועות בהרכב של זוג + תינוקת בת כמעט שנתיים.
לאחרונה אני רואה כל מיני כתבות על תופעות אנטישמיות וגלי מהגרים מוסלמיים בפריז.
רציתי לשאול את מי שהיה בפריז בתקופה האחרונה, איך הרגשת הבטחון? אם בטוח להסתובב שם? בסוף אנחנו גם עם תינוקת קטנה אז אם חס וחלילה משהו קורה יותר קשה לברוח.
אנחנו מתכוונים להתנייד במטרו כל הזמן ומתכננים לקחת מלון ברובע 5 אז אנחנו נוסעים במטרו לאורך כל פריז כולל בשכונות הפחות טובות.
אשמח לשמוע ממי שהיה.
תודה,
אנטון.
-
הייתי בפריז בסוף דצמבר – תחילת ינואר, וגם שנתיים קודם.
לא נתקלתי בשום בעייה ובשום תחושה של חוסר בטחון.
הנאה צרופה בלבד

המקרים עליהם קראת לא התרחשו באזורים המתויירים.
-
מחזקת את דברי קודמי. היינו עם ילדים בדצמבר ולא הרגשנו דבר
-
אנחנו לא הרגשנו בשום בעיה, לא חשנו חוסר ביטחון לרגע, גם בהסתובבות בשעות הלילה.
אבל מלכתחילה לקחנו את ההפחדות בארץ לגבי הביטחון באירופה בעירבון מוגבל.
-
מצטרפת למקהלה הכללית.
היינו בדצמבר , אני ו 3 ילדים גדולים.
הזהרתי אותם לא לדבר עברית בקול רם וכו.
ובסוף לא נתקלנו בכלל במוסלמים ( במראה אופייני לא ביקשתי ת”ז ) והיתה הרגשת בטחון אופטימלית.
גם באיזור הלינה ( רובע המארה ) גם באיזורים התירותיים האחרים וגם במטרו.
עד כדי כך נוח הרגשנו שבאחד הימים נתתי ל 2 בנות ה 14 להסתובב לבד מספר שעות. -
תודה לכולם על התגובות וההרגעות.
הכרטיס הוזמן, מקווה לחוויה דומה.
-
היינו באוקטובר. מה שמרגישים בעיקר זה את האבטחה הכבדה בכל מקום, כמו בארץ…
בכניסות למוזיאונים יש עמדות בידוק ושיקוף כמו בשדה תעופה, בתור לסקרה קר עמדו שוטרים חמושים צמוד לתור ואיבטחו, כמו כן כשישבנו במסעדות כשרות הבחנתי שהרבה אנשים שלפו את הכיפות רק בתוך המסעדה, אבל אולי פשוט יש ציבור יהודי מסורתי שלא נוהגים לחבוש כיפה, וזה לא איזה שינוי של התקופה האחרונה.
באזור מגדל אייפל היו הרבה תיירים מוסלמים. בשאנז אליזה לא מעט מהגרים/פליטים מוסלמים, אמהות וילדים שמקבצים נדבות לאורך המדרכות…
אני לא יכולה לומר שהרגשתי חוסר ביטחון, והרי פיגועים קורים בכל מקום, בלי שרגע קודם מישהו הרגיש חוסר ביטחון... בפריז כמו בלונדון, ברצלונה, ניו יורק...
-
חוזרת על דברי קודמי, רק בעדכון טרי יותר – חזרנו ביום ראשון האחרון…
היה מקסים ותחושת הבטחון היתה מלאה.
הסתובבנו, בעיקר ברגל, בכל העיר (באיזורים המרכזיים והמתויירים כמובן), ושמנו לב בלא מעט מקומות לקבוצות של חיילים עם נשק שהסתובבו ברחובות.
-
נראה לי שאנחנו משכנעים את המשוכנעים…
בכל מקרה , אם זה כן מעניין מישהו , לנו יצא להיות בפריז בשנה שעברה בדיוק כשהיה פיגוע הדריסה של שוטר בשאנז אליזה .
מעבר לאירוע הנקודתי, לא הרגשנו כלום בעיר ולא יכולה לומר שחשנו חוסר ביטחון כי אירוע כזה יכול לקרות בכל מקום ובכל נקודת זמן .
כמובן שהוחמרה האבטחה ובכניסה למקומות שונים נבדקו התיקים , וגם בהופעה שבה היינו באותו הערב יכולנו לומר שהיו בדיקות מוקפדות יותר , כולל גופניות , מה שמעט האריך את התור בכניסה אבל זו אי נוחות קלה לעומת ההקלה שלנו על כך שהיו בדיקות רציניות.
מה שכן , באופן כללי נראה שהאזור של שאנז אליזה נכבש... לא חושבת שזה מורגש באזורים אחרים במרכז העיר כמו שם ספציפית.
-
מצטרף למגיבים הקודמים (היינו לפני חודשיים והיה נהדר), אבל מוסיף שדווקא מהמטרו נמנענו – גם כי אנחנו מעדיפים ללכת, ואם כבר תחב”צ מעדיפים אוטובוס (כי אפשר לראות את העיר מהדרך), אבל גם בגלל חוויות לא נעימות מהסוג שאתם חוששים ממנו ומסוגים נוספים דווקא בנסיעות במטרו.