עמק צ'אמבה chamba הודו
-
מאמריצר לפאטאנקוט , לצ’אמבה ומשם לדרמסאלה.
אשמח לקבל פרטים על צ’אמבה (כדאיות ההגעה לשם , אופן ההגעה, ממקומות עניין, גובה וכו’).
תודה מראש למשיבים.
-
בהחלט ממליץ
. הייתי שם לפני 9 שנים ובהחלט היה נחמד. יש מספר מקומות בעמק ששווים ביקור. האחד הוא צ’אמבה שהיא עיר המחוז (אם איני טועה) ויש בה כמה מקדשים נחמדים ששווים ביקור. בצ’אמבה עצמה אפשר להעביר יום אחד או שניים אבל אין מה לעשות בה מעבר לזה. אלא שצ’אמבה עצמה נמצאת בתוך העמק בגובה של 900 מ’ וכדאי לעלות ממנה אל בראהאמור שבמעלה העמק (גובה של 2500 מ’ +) בבהארמור אפשר להעביר עוד יום או שניים בטיול באזור ואז לחזור לצ’אמבה. מי שאוהב לטרק יכול גם לעשות טרק מלא מבהארמור אל דהרמסלה דרך אינדארהאר פאס. אני עשיתי את הטרק מכיון דהרמסלה עד לפאס (4500 מ’) אבל לא המשכתי לצד השני אלא חזרתי לדהרמסלה. הטרק כולו אורך סביב 5-6 ימים או מעט פחות. מצ’אמבה מערבה אפשר לטייל במשך יום אחד עם רכב בעמק בכמה אתרים נחמדים שכוללים את קאג’יהאר (kajihar) – אחו גדול באמצע היער שיש בו כל מיני פעילויות וכן מספר מקדשים מעניינים. לבסוף מגיעים אל דלהאוזי, שהיא היל סטיישן נחמדה מהתקופה הבריטית אבל הרבה יותר שקטה משימלה. באזור דלהאוזי אפשר להעביר מספר ימים בשיטוט במסלולי היער שבאזור. מדלהאוזי לדרמסלה יש אוטובוסים והנסיעה לוקחת כ-6 שעות.בקיצור – מומלץ בהחלט
– מקום נחמד לצאת קצת מהקופסה. -
הייתי לפני 7 שנים ביקור חטוף בצאמבה מקום מקסים על צלע הר ונהר מתחת , עם מקדשים נחמדים על צלע ההר. לא מתויייר בכלל עם אנשים מסבירי פנים. הבן לא התלהב אז חתכתי מהר.
ממליץ בחום. מקאג'יאר לא התלהבתי.
-
תודה לכם .
-
גולניכתבת על הכפר היפה ביותר שראיתי מעודי ….. האם הכוונה היא ל ציטקול?
-
כן, בעמק קינור