ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לטסים לברלין-חוות דעת על גיא גרוס-חוויה ברלינאית

פורום אירופה
    10
    19
    9256
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Gil1991
      Gil1991 נערך לאחרונה על ידי

חייבת לשתף בחוויה לא נעימה שעברתי על ידי מנהל הפורום ברלין שלנו, גיא גרוס. התעניינתי בסיור שלו במסנג׳ר של הפייסבוק ולצערי לא הסתדר לפי לוח הזמנים שלי. לפני הטיסה ראיתי כי פירסם טיפים ל1.5, שלחתי לו הודעה נוספת לשאול היכן כדאי ללכת, בתגובה נשאלתי מה לגבי הסיור, הסברתי שלצערי לא מסתדר לי. התשוב שנעניתי היא שמדובר בחוסר נימוס וההתנהגות לא מקובלת עליו. הסברתי שמדובר בטעות מתום לב. להפתעתי כשעתיים אחרי גיליתי שהוא חסם אותי מהקבוצה בפייסבוק.

במקביל התעניינתי בסיור של נדב, מבלי להתחייב לשיריון סיור מצידי הצוות שלו ענה לי על כל השאלות ששאלתי בשני מיילים נפרדים.

התנהגות לא מקצועית בעליל שחשתי צורך לשתף לגביה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לִי
        לִי נערך לאחרונה על ידי

קבוצות הפייס ברלין שלנו, לונדון שלנו-שיווק אגרסיבי

אני לא מופתעת.

שמעתי על עוד מקרים כאלה, בקבוצות שמקושרות לגיא ושותפו
        וחבל שכךmail

אותה תופעה של חסימה והתנהלות לא מכבדת כלפי גולשים… נפוצה בקבוצות פייסבוק מסוימות, שמסתיימות ב”שלנו” ומנוהלות לרוב ע”י אותם בעלי עניין. 

”לונדון שלנו”,

“ברלין שלנו” (שימו לב שיש שתי קבוצות בשם זה, הקבוצה של גיא בעייתית)
        ויש להם עוד קבוצות פייס על ערים אחרות, עם סיומת דומה…..
        וגם קבוצות ווצאפ.

מתנהלים בעריצות,
        חוסמים בלי סיבה,
        עם שיווק אגרסיבי,
        וחבל שכך..

בנוסף, התפרסמה התנהלות בעייתית ומושחתת שלהם,

בכמה ערוצי תקשורת:

כנסו לקישור -
        בלי בושה.

”מנהל עמודי הפייסבוק שדורש תשלום על המלצות למטיילים”

“קבוצות למטיילים ברחבי העולם בפייסבוק הפכו להיות דבר שימושי מאוד בזמן האחרון, כעת מצטברות עדויות על כך שיש קבוצות פייסבוק שדורשות תשלום עבור ההמלצות

טסים לחו"ל ונעזרים בקבוצת פייסבוק לשאול שאלות ולבקש בקשות? מסתבר שיש לא מעט קבוצות שדורשות תשלום על כך, ביניהן קבוצת "ברלין שלנו"- אחת מקבוצות המטיילים הגדולות ברשת, המונה כ30 אלף איש. כעת מסתבר שההמלצות ניתנות על פי תשלום, למרות שמנהל הקבוצה טוען שהתשלום מיועד עבור אתר האינטרנט בלבד. צפו” כתבה של הצינור.

איסי, שותפו של גיא המדריך, דורש תשלום על המלצות בקבוצה, כך נחשף בפרסומים בתקשורת לפני שנה.

בשונה מהפורומים בלמטייל, חייבים להיזהר מהמיסחור בקבוצות מהסוג הזה

המלצה שנראית תמימה, עשויה להיות ממומנת, ומרופדת ע”י בעלי עניין אינטרסנטים..

וזאת למרות שלפי חוקי פייסבוק אסור למנהלי הקבוצה לגבות תשלום על פרסום כזה 

חשוב להיות ביקורתיים..  ולא לקבל כל המלצה ופרגון, כמובן מאליו.

מצד שני, יכולה לשתף בהמלצה חמה על שתי חברות סיורים מעולות, איתן טיילתי, 
        ושמחירן גם זול משמעותית... פי כמה.. 
        שווה לעקוב אחרי הדפים שלהם ולהתעדכן.

הסיורים של אורן בברלין

הסיורים של נדב בברלין

טיילתי בברלין 3 פעמים, וגם כשלא התאפשר להצטרף לסיור
        פניתי רק להתייעץ ונעניתי בעזרה בתשובות מועילות ויחס מכבד.

תודה על האזהרה .

• צחצח המטייל
          צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

קבוצות הפייס ברלין שלנו, לונדון שלנו-שיווק אגרסיבי

הפוסט הזה הוא תשובה טובה לכל אלה שמקטרגים על הפורום “שלנו” בלמטייל

לא רק שלא משלמים פה יש כאן כמה גולשים שחושבים שמגיעה להם תמורה על מה שהם כותבים פה ומתלוננים באגרסיביות על כל בעיה טכנית פעוטה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

אני חוששת שיש אי הבנה.

ממה שהבנתי גם הכתבה בטלוויזיה לא עסקה בכך שגולשים התבקשו לשלם

אלא בעל עסק (מוניות למשל) שרצה לשווק את עצמו דרך הקבוצה- התבקש על ידי המנהלים לשלם עבור פרסום, או לעזוב.

(לא מכירה ולא מגוננת על הקבוצה הנ”ל או אחרות).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Gil1991

חייבת להצרף להמלצה על הסיורים של נדב בברלין. ביצענו את סיור ה”מיטב” עם מדריך בשם אסף והסיור היה מעבר לכל הציפיות שלי. קיבלנו מדריך מקצועי, שאוהב את עבודתו, שמח לענות על שאלות וגם כשהסיור התארך מעבר לשעה 15:00 לא היה לרגע חסר סבלנות והמשיך לספר ולשתף.

• ח.ג
                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

צח צח. איני יודעת מי אתה ולמה אתה כל כך מגונן על האתר וסוטה מן הנושא. אני מרשה לעצמי לכתוב לך מהגיגי ליבי בענין

רובנו לא בעלי האתר ולא שכירים בו אבל משתתפים במתן עצות מתוך נסיוננו. לולא השתתפותינו האתר היה הרבה פחות יעיל ואולי לא היה ממשיך להתקיים.

עד היום אני צריכה להרשם פעמיים ואם חלילה יצאתי מהאתר לאלפית השניה אני צריכה להרשם מחדש. זה לא היה כך ואין סיבה שימשיך להיות כך. אני מנחשת שכמוני עוד רבים נכנסים פחות לאתר בגלל בעיה זו.

לגבי ה"פיצוי". נהוג היה באתר לתת צ'ופר לכותבי טיפים ובלוגים. כבר תשעה חודשים חלפו מאז שהמנהג הופסק עם הבטחה שיהיה צ'ופר חדש.

אני טרם ראיתי הודעה על משהו כזה. נדמה לי שלגיטימי לשאול מה עם הבטחה שלא קוימה.

האם הפסיקו לכתוב? לא בדקתי

אני כתבתי 2בלוגים.

יונית, קראתי את דברי לי ומן הכתוב עולה שבקשו תשלום עבור יעוץ. לא ראיתי את התכנית המקורית…

לא יודעת מי זה גיא המדובר אבל נראה לי שתגובותיו בהחלט היו קיצוניות. לא הבנתי שהשואלת בקשה להרשם לסיור ושכחה לבטל. נכון שמן הנימוס לכתוב תודה על מידע שמקבלים והיא התנצלה בהמשך. הוא לא צריך להתערב בשיקולים שלה בבחירת סדר יום, מה עוד שנשמע שלא דייק במסירת המידע.

• ג'מוס
                  ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

אם היית טורחת לכתוב לו מילת התנצלות שלא מסתדר לכן הסיור ושואלת שאלה אני בטוח שכל הסיפור היה מתנהל אחרת. הוא מנהל עסק. הוא פה כדי להרוויח . ברגע שהתעניינת בסיור, מבחינתו הוא תופס לך מקומות . אני בטוח שהוא לא היה כועס אם היית אומרת לו שלא מסתדר לך. אני לא מכיר את גיא, מעולם לא הייתי בקשר איתו אבל אני יכול להבין אותו. וזה בכלל לא מעניין שאת מתכננת טיול תוך כדי עבודה/טיפול במשפחה/ סידור ציפורניים. העובדה שהיה לך זמן פנוי לשאול אותו לגבי אירועים- לקבל ממנו מידע חינם  באותו ערוץ בו התעניינת בסיור בלי לידע אותו על הנכונות שלך או אי הנכונות שלך להצטרף לסיור , עומדת לנגדך. להזכירך זאת קבוצת הפייסבוק שלו ואת בחרת להצטרף לשם, המידע שם בחינם וזכותו כאדמין להחליט מי יהיה בקבוצה ומי לא. 

אם זה ראוי או לא, זה כבר דיון אחר. 

• Gil1991

אני לא מסכימה עם הגישה הזאת. אם היה מדובר במצב שהייתי משריינת מקום בסיור ובסוף מחליטה שאני לא מגיעה מבלי להודיע, אז באמת הייתה סיבה לכעוס עליי. בסך הכל שאלתי מה הסיורים שהוא מציע ורק בדיעבד ידעתי שלא אוכל להגיע. התנצלתי והוספתי מילת תודה על הטיפים שהוא מפרסם. לא ציפיתי שהוא יענה על השאלה שלי ולכן גם התנצלתי, אבל להוציא מהקבוצה בפייסבוק??? 

אם הייתי עונה בשלב כלשהו בשיחה בצורה חצופה/לא הולמת וכו’ הייתי יכולה להבין את הוצאתי מהקבוצה אך לאחר שהגבתי לו בצורה נעימה לגלות שהוציאו אותי מסיבה שלא בשליטתי, כי לא מסתדר לי לערוך איתו את הסיור, מדובר במשהו שהוא אפילו מעליב.

ערכתי בסופו של דבר סיור זהה עם הקבוצה “הסיורים של נדב בברלין”. לפני ובמהלך הסיור ענו לי על השאלות וגם קיבלתי מדריך שהאריך את הסיור מעבר לזמן המשוריין.

נקודה אחרונה בנושא גיא גרוס – על אחת כמה וכמה כשמדובר באדם שהוא בעל עסק פרטי, שעובד על המלצות ומפה לאוזן, אלו הפנים, הגישה והמוניטין שהוא מחליט להציג וחבל מאוד. אני לא נוטה לפרסם דיס המלצות ולפגוע לאדם בפרנסה אך במקרה הנ”ל התגובה של הוצאה מהקבוצה הייתה מעבר למוגזמת ומעליבה.

• glasha
                      glasha נערך לאחרונה על ידי

מזמן לא ביקרתי פה ואילולא השרשור הזה ספק אם הייתי חוזרת.

למען גילוי נאות, גיא הוא חבר יקר ואני גם אחת המנהלות של הקבוצה ברלין שלנו וברלין שלנו למתקדמים. איש ממנהלי הקבוצות הללו לא מקבל כסף על הניהול ועל ההשקעה של 24/7. מספיק להציץ רק בפוסט הנעוץ של הקבוצה כדי להבין כמה זמן ותשומת לב הושקעו בכתיבתו. 

ולגופו של עניין: מה שנעשה פה זה ניסיון (אחד מיני רבים ולא מוצלחים) לפגוע בבן אדם ובפרנסתו או כמו שאוהבים להגיד היום – שיימינג ברמה המכוערת ביותר שלו. 

התכתבותך עם גיא הייתה פרטית. לא ביקשת את הסכמתו לפרסם אותה. רק זה בעיניי פוגם בכל הטענות שלך.

כפי שג’מוס אמר מדובר בבעל עסק שמתפרנס מזה. כשאת מזמינה חדר במלון ושוכחת לבטל אותו אחר כך את משלמת בכסף. גיא מספיק הגון וישר כדי לא לבקש מקדמה של דמי רצינות. לאחר שהתעניינת בסיור, התאריך נסגר לטובתך. את המשכת לבקש פרטים והסברים לגבי הדברים שגיא מפרסם בקבוצה, הוא הקדיש לך את מלוא תשומת הלב אולם את כבדרך אגב אמרת לו “אוי, לא מסתדר לי”. במקרה הזה הנזק שנגרם הוא לגיא ולא לך. 

לעניין ניהול הקבוצה – כל מי שעובר על כללי הקבוצה נחסם. מן הראוי במקום לכתוב “גם אני שמעתי על בלה-בלה-בלה” לבדוק קודם מי נחסם ולמה ורק אחר כך למתוח ביקורת. 

אני מקווה שפורום האהוב שלי ישכיל לסגור את האשכול המיותר הזה שמבוסס על חצאי אמת ועל רצון פשוט להרוס מה שנבנה בעמל אינסופי. 

• ג'מוס
                        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

תכלס, לא נגרם לך שום נזק. בחרת לטייל עם מישהו אחר וזה בסדר. מילא היו שואלים חוות דעת עליו והיית מביעה את דעתך, ניחא. תוציאי את התסכולים שלך במקומות ראויים כי לפעמים יש נותני שרות שראויים לשיימינג. לא חושב שזה המקרה. זה שהוציאו אותך מקבוצה מסויימת לא צריך לגרום לך להעלב ולהפגע ובטח לא לרוץ לספר לכל העולם כמה הוא גרוע. פרופורציות , בחיי, מתי תלמדו שהיד על המקלדת לא צריכה להיות כזאת קלה? 

• לִי
                          לִי נערך לאחרונה על ידי

חוות דעת על גיא גרוס

עזבו הכל...
                          רק לקרוא את תגובתו הפומבית לכותבת הפוסט

גורם לחשוב פעמיים אם להזמין סיור אצל גיא גרוס mail

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • rani-b
                            rani-b נערך לאחרונה על ידי

איזה כלל של הקבוצה פותחת ההודעה הפרה שהעפתם אותה מהקבוצה? 

• glasha
                              glasha נערך לאחרונה על ידי

לי! באמת לא מתאים לך. את מפרסמת תגובה פרטית! פרטית ולא פומבית מבלי לבקש רשות מגיא, מבלי להביא את כל השיחות, מבלי לדעת בדיוק את כל ההתנהלות בין שני אנשים פרטיים. את יודעת בכלל מה קדם לתגובה הזאת של גיא? את יודעת כמה פעמים “הנפגעת” ביקשה וקיבלה מידע מגיא שלא קשור כלל לסיור אלא קשור לפוסטים שהוא העלה בקבוצה? איך אפשר ככה? ועוד לצרף המלצה שלך שלא היית לוקחת סיור איתו. מילא אם היה מדובר באיזה עובר אורח הייתי מתעלמת. אבל את? 

ולרני – אתה מוזמן להיכנס לקבוצה, לחתום על כך שהנך מסכים עם התנאים, להפוך לחבר פעיל בה ורק לאחר מכן לדרוש ממישהו דין וחשבון. 

אלונה 

• Gil1991

אענה בנפרד לכל חלק שכתבת ברשותך

מען גילוי נאות, גיא הוא חבר יקר ואני גם אחת המנהלות של הקבוצה ברלין שלנו וברלין שלנו למתקדמים. איש ממנהלי הקבוצות הללו לא מקבל כסף על הניהול ועל ההשקעה של 24/7. מספיק להציץ רק בפוסט הנעוץ של הקבוצה כדי להבין כמה זמן ותשומת לב הושקעו בכתיבתו. 

את צודקת ולכן גם כתבתי תודה בהודעה האחרונה שלי לגיא על הטיפים שהוא חולק.

ולגופו של עניין: מה שנעשה פה זה ניסיון (אחד מיני רבים ולא מוצלחים) לפגוע בבן אדם ובפרנסתו או כמו שאוהבים להגיד היום – שיימינג ברמה המכוערת ביותר שלו. 

מטרת הפורום היא להביע דעה מתוך ניסיון אישי. הניסיון האישי שלי עם גיא גרוס היה לא נעים, בלשון המעטה. לאחר אמירת תודה והתייחסות בכבוד לאדם שנמצא בצד השני של המסך, התוצאה שקיבלתי היא העפה מהקבוצה.

התכתבותך עם גיא הייתה פרטית. לא ביקשת את הסכמתו לפרסם אותה. רק זה בעיניי פוגם בכל הטענות שלך.

מטרת פרסום ההודעות הייתה לאמת את מה שכתבתי ולכן לא מדובר ב”שיימינג ברמה הכי מכוערת שלו”, במידה ומדובר בעבירה על החוק או פגיעה בפרטיות, אמחק את התמונות של ההודעות. מדובר באדם שהוא בעל עסק ולכן התכתבות איתו זה לא משהו שלדעתי אסור לפרסום, אך שוב אולי אני טועה.

כפי שג’מוס אמר מדובר בבעל עסק שמתפרנס מזה. כשאת מזמינה חדר במלון ושוכחת לבטל אותו אחר כך את משלמת בכסף. גיא מספיק הגון וישר כדי לא לבקש מקדמה של דמי רצינות. לאחר שהתעניינת בסיור, התאריך נסגר לטובתך. את המשכת לבקש פרטים והסברים לגבי הדברים שגיא מפרסם בקבוצה, הוא הקדיש לך את מלוא תשומת הלב אולם את כבדרך אגב אמרת לו “אוי, לא מסתדר לי”. במקרה הזה הנזק שנגרם הוא לגיא ולא לך. 

אם תחזרי להודעות, את תראי שלא שיריינתי יום לסיור. הסברתי מתי אני מגיעה ומתי אני מעוניינת בסיור. כמו כן, שאלתי לגבי סיור “המיטב” והוסבר לי לגבי סיורים אחרים ולא על הסיור המיטב עצמו עליו קראתי בדף הפייסבוק שהוא מנהל. והוא “לא הקדיש לי את מלוא תשומת הלב” אלא שלח לי הודעה קבועה מראש שנשלחת לכל מתענין בסיור (וזה בסדר ומעולה וגם אני עובדת בדרך כזאת בעבודה)

לעניין ניהול הקבוצה – כל מי שעובר על כללי הקבוצה נחסם. מן הראוי במקום לכתוב “גם אני שמעתי על בלה-בלה-בלה” לבדוק קודם מי נחסם ולמה ורק אחר כך למתוח ביקורת. 

אני מקווה שפורום האהוב שלי ישכיל לסגור את האשכול המיותר הזה שמבוסס על חצאי אמת ועל רצון פשוט להרוס מה שנבנה בעמל אינסופי. 

יש פה רק אמת אחת והיא החוויה האישית שעברתי ובחרתי לחלוק. לא תמצאי הודעות נוספות שלי במרחב הוירטואלי מכפישות ומחפשות לפגוע לאדם בפרנסה. אך ההרגשה ש”נותרת בחוץ” על לא עוול בכפך היא לא הרגשה נעימה, לא עשיתי שום דבר עד כה חוץ מלענות בצורה בוגרת, רהוטה ולהודות שאכן אתם תורמים מזמנכם הפנוי וחולקים טיפים והעזרה שלכם מבורכת ואכן נעזרתי בדף הפייסבוק רבות. לצערי נותרתי עם טעם מר מכל ה”חוויה הברלינאית” שמציע גיא ובדיוק כמו שהייתי מפרסמת דברים טובים, אני יכולה גם לפרסם את הדעה השלילית שלי בנושא התקשורת מולו וכל אדם שיקרא את זה יחליט מה הוא רוצה לעשות ועם מי הוא רוצה לחוות את ברלין.

נ.ב, גיא טוען ששאלתי שאלה על משהו שהוא פרסם ולא טרחתי לקרוא את הפוסט שלו בנושא. הוא פרסם מסיבות ב1 במאי, כשאני שאלתי על מקומות נחמדים ללכת אליהם שהם לא מסיבה. אז אם מישהו מעוות פה את המציאות, זו לא אני. וזו בדיוק הסיבה שפרסמתי גם את ההתכתבות שלי איתו בנושא.

• Gil1991

התגובה היא לא פרטית אלא פומבית בטיפ שרשמתי לגביו. 

• rani-b
                                    rani-b נערך לאחרונה על ידי

פחחחחח

• ?
                                      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

בעיה

יכול להיות מעניין כחלק מעבודת-מחקר  בסוציולוגיה.

הבעיות עם דור ה-y.

• ח.ג
                                        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אלונה, את אולי לא מרבה לענות בפורום מסיבות השמורות איתך אבל כנראה מבקרת לא מעט לבדוק איזה הודעות יש.

לך ולג'מוס אני חיבת להגיד שלא מצאתי רמז בדברי gil ... לכך שנרשמה לסיור, אז איך את משווה לאי ביטול חדר במלון? אף פעם לא הייתי במצב שהתענינתי בצימר וקיבלו את ההתענינות כהזמנת מקום.

אם לא הודתה לגיא על המידע אז בהחלט זה לו מנומס אבל מפה ועד להאשים אותה שגיא הפסיד כסף בגללה. 

אף אחד לא מחייב את הנהלת הקבוצה בפיסבוק לתת מידע. החלטתם שבמקום אתר עצמאי אתם פועלים בפיסבוק ועונים על שאלות זו החלטה שלכם ואינכם יכולים להתלונן על שאנשים שואלים.

מי שמקבל תשובה מן הראוי שיודה על כל תשובה .

הציטוט שהובא על ידי לי של הודעה ממש לא פרטית בהחלט לא מצייר דמות ידידותית וחבל. ואולי מוכיח את הפסוק, הפוסל במומו פוסל כי  gil..... מספרת שבקשה הצעה לבילוי ערב שאינו מסיבה.... סגנון התגובה ש לי מצטטת מביך .

• Hammer
                                          Hammer נערך לאחרונה על ידי

הדברים רחוקים מהאמת !!

עשיתי בעבר סיור עם גיא גרוס , היה סיור מהטובים שהייתי בהם בחיים .
                                          כל הסיור ולפני גיא עזר ותמך ונתן עזרה מדהימה לאורך כל הדרך .
                                          המענין הוא שאת ההתכתבות עם גיא ידעת לפרסם , אבל המיילים של נדב לא ?
                                          אמת או שקר ? לא נדע לעולם .
                                          ולמה בכלל צריך לתת לך מידע , יש ים מידע בקבוצה , ובאינטרנט בכלל , את טסה לחו”ל תתאמצי קצת , לא צריך לכתוב לך הכל .

גיא מנהל קבוצה של 40 אלף איש , אי אפשר כל אחד יכתוב לו באופן אישי כדי לקבל פרטים ועזרה בבנית טיול , לגיטימי לחלוטין שמי שלא רוצה לחפש ורק רוצה שיעשו בשבילו יגיב כמו שאת מגיבה . סביר שלא רצית לחפש לבד ורק רצית לקבל מידע .

גיא עובד ימים כלילות לעזור לאנשים אך לא באופן אישי אלא בקבוצה .
                                          ולדעתי זאת בכלל עזות מצח לכתוב לו באופן אישי .
                                          רצית משהו ? רצית מידע ? תכתבי בקבוצה יענו לך בשמחה .

הקבוצה הזאת מכילה מלא מידע וחבל שלא טרחת לחפש בה .

חבל שמהר כל כך רצת להרוס פרנסה של אדם שעושה ימים כלילות כדי לעזור לישראלים בברלין .

אני נמצא בקבוצה מעל שנה ובחיים לא חסמו ביקורות לטובת מדריכים אחרים .

אז מי שקורא את התגובה שלי תדעו , שגיא יהיה הבחירה הכי טובה שתעשו בברלין .
                                          וגם אם לא , תתחברו לקבוצה ותקבלו מידע אדיר שאין בשום קבוצה אחרת .

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון