לונדון - באים ?!
-
מקמדן טאון דרך בורו מרקט לטייט מודרןיום חדש עולה על לונדון ואנחנו יוצאות לחקור את קמדן טאון .
מגיעות מוקדם יחסית והאזור עדיין שקט , מאוחר יותר הוא יתמלא בתיירים , אבל בינתיים אפשר להנות מהשקט

-
היי עדי
נראה טיול מושלם.. כייפי צבעוני וטעים
מלקטת את כל ההמלצות הנהדרות שלך

לדברים טעימים וכל השאר
אם התניידתן עם אויסטר, תוכלי לפרט עד כמה מסובך לרכוש מהמכונה
(בפעם קודמת עזר לנו נציג בתחנה גדולה, הפעם אגיע מאוחר לתחנה קטנה)תודה על ההשקעה והתמונות היפיפיות
אחכה להמשך

-
האמת שלא ממש עפנו על השוק ,
מאוד תיירותי, המון חנויות של מזכרות וכו' שחוזרות על עצמן , וחוץ מדוכן אחד שיצאנו ממנו עם רכישות , לא מצאנו משהו מיוחד לקנות .
אבל היום יום שמשי ונחמד להתחרדן על הרציפים , יש דוכני אוכל מגוונים ( אם כי לא אכלנו כי אוטוטו נמשיך לשוק האוכל של בורו מרקט ) ורחוב השוק הוא צבעוני אז הנה קצת תמונות :

-
היי ליהיי לי, כיף שהצטרפת,
כמובן שהשתמשנו באויסטר וכל התהליך עם המכונה היה מאוד פשוט וידידותי.
שימי לב לעשות זאת במכונה הגדולה יותר מבין אלו שיש בתחנה ( וכך גם לצורך ההחזרה של הכרטיס בסוף ) . המכונות הקטנות משמשות רק להטענה חוזרת כמדומני.
-
בורו מרקטממשיכה :
אנחנו ממשיכות לשוק האוכל בורו מרקט ,
וואו !!! איזה מקום ! הצלחה !!!!!
לא היו לי ציפיות ( שוק אוכל ,מה יכול להיות כבר ) אבל הוא על רמה והכל הכל פה נקי, אסתטי , טעים, משובח , איכותי, עשיר, מגוון , להמשיך ?
כל מה שטעמנו היה מוצלח .
חייבת בכל זאת למקד , כי אי אפשר לטעום מהכל... למרות שרצינו…
אז אל תפספסו את הדוכן של bread ahead עם הסופגניות עם המילויים המוגזמים - שחיתות אבל חלומית.
ואל תפספסו את הדוכן העשיר מהים ,
ואל תפספסו בצד של השוק , בערך מול דוכן הפסטה והדוכן שמוכר אלכוהול עם עיצוב של חביות מקדימה, את הדוכן שבו מוכרים פניני חלומי.
זה סוג של מאפה/טוסט איטלקי עם מוצרלה משובחת וירקות … נשמע אולי לא מיוחד אבל הביצוע - אחד הטעימים !
בעצם - נראה לי שאי אפשר לטעות שם.
פשוט תתנסו. יש גם כל מיני דוכנים שמציעים טעימות , דוכני גבינות ותוצרת מיוחדת.
רצינו לחזור שוב ביום נוסף ולצערנו לא יצא.
טיפ : השוק מורכב משני חלקים. בחלק השני יש שירותים וגם אזור אכילה עם שולחנות , שאת זה גילינו רק אחרי שאכלנו בעמידה .
כמו כן , בחלק השני מצאנו את המאפייה עצמה של bread ahead , שהדוכן שלה עם הסופגניות נמצא בחלק האחר.

-
הגדה הדרומיתאנחנו יוצאות מבורו מרקט מרוצות מאוד ושמחות שלא התפתינו לאכול בדוכני האוכל בקמדן.
גם ככה יש הרגשה שלא מיצינו , אבל כמה אפשר לאכול ?
עכשיו צריך להוריד את האוכל , וביציאה מהשוק הטיילת של הגדה הדרומית , על המים ,
יום שמש נהדר היום וכיף פה.
גם לילדים שמח , יש איזו הפעלה עם קרב של פיראטים על הספינה

-
נזכרת שלא רחוק מכאן , על הגדה הדרומית , ממוקם המוזיאון הבריטי לאמנות מודרנית - הטייט מודרן .
נזכרת גם שפתחו לו אגף חדש , ובראש הבניין החדש יש תצפית חינמית .
מחליטות ללכת לנשום קצת אמנות ולהתרשם מהתצפית , במיוחד מכיוון שהיתה לנו הזמנה לתצפית מהסקיי גרדן ולא הלכנו ( יום גשם כשהגענו וחוסר חשק לנסוע לשם במיוחד )
אז אנחנו הולכות לאורך הגדה ונהנות מהשמש והנוף
עד לכניסה לטייט.
בדרך איזשהו מוזיאון הכלא ( אולי זה הצינוק ? לא התעמקתי )

-
איזה כיף של טיול לונדוני, ואיזה תמונות נהדרות

הגרפיטי משגע והכל נראה צבעוני ומזמין.
את קמדן אני דוקא זוכרת אי מאז כשוק ממש יפה ומיוחד, שבו קניתי כמה וכמה פריטים ייחודיים ששימשו אותי נאמנה, ואני לא מחסידת השווקים. כנראה שהשתנה עם הזמן…
עם כל הסיפורים המקסימים כאן ברצף, וזה שאחי עבר זה עתה לונדונה, (ובנוסף לכל ראיתי עכשיו את פדינגטון 2 שהוא שיר הלל לעיר
) - אין מנוס, הגיעה העת לשוב ולבקר! -
היי צפנת
מממממ…אח בלונדון ? נשמע לי רעיון לא רע לעבוד עליו עם אחי

כן, ברור שתסעי!
לגבי קמדן, הוא דווקא נחשב כסוג של אטרקציית "חובה" אבל ביקורות רבות שקראתי טענו שהוא תקוע בניינטיז... קשה לי לומר אם לוותר עליו או לא , כי לא הצלחתי להחליט , וגם הגענו מוקדם בבוקר כך שהוא היה עוד מנומנם.
מניחה שתרצי לבדוק בעצמך... ותמיד אפשר להמשיך הלאה אם לא מתחברים.
נפרדנו אתמול בכניסה לטייט , אז הנה תמונות:

-
טייט מודרן

-
יש עוד הרבה...
אבל מחלון בטייט , אני רואה את סט פול ונזכרת איזה יום שמשי בחוץ .
הגיע הזמן לעלות לתצפית

-
תצפיתבקומה התחתונה ובקומה הרביעית של הטייט , יש גשרים המובילים למבנה האגף החדש שהתווסף לאחרונה למוזיאון.
ברגע שחציתם עם הגשר למבנה החדש , יש מעליות המובילות לקומה העליונה , שם יש תצפית חינמית , גם אל תוך הסלון של דיירי מגדלי היוקרה....
( שלט שתלוי מבקש לכבד את פרטיותם אבל... באמת שזה בלתי אפשרי שלא להציץ ואי אפשר להתעלם מהעיצוב שלא נופל ברמתו מהיצירות בטייט )
קצת תמונות מהתצפית ,
אפשר לראות בתמונה הראשונה גם את מבנה הטייט עצמו ( די מכוער ותקוע בנוף אבל הוכחה למה שאפשר לעשות עם יצירתיות )
המבנה שימש בעבר כתחנת כוח והוסב למוזיאון.

-
עדי, התמונות מקסימות, והגרפיטי צבעוני וממש עושה חשק לבחור בלונדון כיעד הבא

אמנם הייתי לפני שנים בטיול זוגי, אבל אני יודעת שהיא אופציה מעולה למשפחות, ובמיוחד למתבגרים...אז בטוחה שנגיע גם אליה.
שומרת במועדפים לעתיד...תודה על השיתוף !
ממשיכה לעקוב... -
כל הכבוד שהצלחתן להתאפק ליד דוכני האוכל המושחתים בקמדן מרקט.
רשמתי את ההמלצות שלך לבורו מרקט. יש שם עדיין סימנים לפיגוע מהקיץ?
מוזיאון הטייט נראה כלבבי. נבקר בו בפעם הבאה בלונדון (בלי הבנים).
בהודעה 47 זה לא הצינוק. כנראה שזה איזה מתחרה שלו. הצינוק נמצא בין גשר ווסטמינסטר ולונדון איי. על גדת הנהר. -
במקום אויסטרראשית רוצה להחמיא שוב לעדי על הטיול הנהדר והתמונות הצבעוניות והרעננות .
היינו באותו שבוע ? מאיפה צצה השמש ?

ןתודה על הפרחים היפים ששלחת לי .
לי – לגבי הנסיעה בתחבורה צבורית . אם יש לך כרטיס אשראי מסוג contactless הוא מתנהג כאויסטר לכל דבר. פשוט מקרבים אותו לקורא הכרטיסים והשער נפתח.
גם החיוב כמו באויסטר – כאשר תגיעי לתקרה של 6.80 לישט באזורים 1-2 החיוב היומי יפסק.
יש צורך בכרטיס אשראי לכל משתמש ( כמו באויסטר). . לא צריך לקנות אויסטר לא להטעין ולא להזדכות .
נוח מאד !!! ממש ממליצה.
איך תדעי אם הכרטיס שלך כזה ? יופיעו עליו אחד הסימנים הבאים המופיעים בתמונה.

-
איריס,רעיון נהדר
אזמין כרטיס מהסוג הזה ואני מסודרת

*** בדקתי….. מסתבר שבכרטיס מסטרכרד שלי מופיעות 4 קשתות כאלה : )
בלי הכיתוב באנגלית
עדי, איך הגעתם למלון? יש לך המלצה להסעה, אני שוקלת לקחת את איזיבס…
תודות -
סיון - ברוכה הבאה ,
לונדון תתאים בכל הרכב , יש בה ככ הרבה אפשרויות . אז לא משנה אם זה בזוג, משפחה , טיול בנות... פשוט תמצאי עם מי ולכי על זה .
רובי הזכיר טיול כדורגל ככה שאפילו טיול בנים יהיה כיפי בלונדון.
איריס, לי ואלעד - שמחה שאתם עוד פה עוקבים

איריס - תודה על הפרגון.
אלעד -
-לא היה שום זכר לפיגוע... מניחה שבעיר כמו לונדון החיים חוזרים למסלולם די מהר ..
- הכי אהבתי בטייט את המיצג של מכשירי הרדיו שהוא בעצם הפרשנות למגדל בבל.
צירפתי תמונה של מכשירי הרדיו , אבל היא לא מעבירה את הרושם של כניסה לחדר שבו הר ענק של מכשירי רדיו שמדברים בבליל של שפות…
-איך התאפקנו ? זה היתרון ( ובעצם גם החיסרון ) של ארוחת בוקר שכלולה עם המלון .
לי –
מזל שיש את איריס. גם אני למדתי

היה לנו נהג. לא השתמשנו באיזיבס.
ממשיכה....
-
צהריים עיסקית במסעדת מישלןאל דאגה אלעד , אכלנו ממש טוב בלונדון…
סיפור : ערב אחד בקובנט גרדן רצינו לנסות את המסעדה האיטלקית של ג'ימי אוליבר אבל לא מצאנו אותה במתחם .
בסופו של דבר חזרנו למלון ואכלנו בשייק שאק בסניף שממוקם ממש מתחת למלון שלנו ( שהיה רגוע ופסטורלי לעומת הסניף העמוס הפופולרי בקובנט גרדן ).
למי שלא מכיר, שייק שאק היא רשת ההמבורגרים והשייקים מניו יורק , ובכלל , יש בלונדון הרבה רשתות מזון אמריקאיות ואפילו את הדונאטס של קריספי קרים מצאנו בשדה בלוטון.
בחזרה במלון חיפשתי במפה איך פספסתי את המסעדה של ג'ימי , ואז הבנתי שהיא אמנם באזור של קובנט גרדן אבל בכלל לא בתוך מתחם השוק עצמו כמו שחשבתי .
במקביל שמתי לב שלא רחוק ממנה ממוקמת המסעדה של השף הצרפתי ג'ואל רובושון, בעלת כוכבי מישלן , ומכיוון שאני בכלל תמיד הייתי מהמחנה הצרפתי... וכששאלו פריז או לונדון תמיד עניתי פריז ( עכשיו התשובה קשה יותר ) נכנסתי לאתר המסעדה מתוך סקרנות.
להפתעתי , בסניף הלונדוני ( יש לשף מסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן ברחבי העולם , כולל אחת שנפתחה לאחרונה במנהטן ) יש בצהריים דיל במחיר השווה לכל נפש- 39 פאונד לסועד.
שפשפתי את העיניים... והחלטנו ללכת על זה לצהריים למחרת , כי לא בכל יום מזדמנת האפשרות לאכול במסעדת מישלן שעולה בדרכ הרבה יותר.
(ג'ימי אוליבר - נצטרך לחזור בפעם הבאה) .
מצרפת את הקישור לאתר של המסעדה , עם הדיל לצהריים , המוגש בימי אמצע השבוע בלבד. יש להזמין ולשלם מראש דרך האתר ( התשלום כבר כולל גם את השירות, במסעדה לא התעסקנו עם כסף בכלל . הכל משולם מראש כחלק מהדיל) :
https://joelrobuchon.co.uk/latelier-lunch-deal/
איך היה ?
מצולחת להפליא , חוויתי , וגם טעים.
חייבת להיות כנה ולומר שבמסעדת מישלן היחידה האחרת שבה הייתי בחיים ( בודפשט, onyx) היה טעים יותר …
ועדיין , במחיר כזה - ללא ספק שווה לגמרי את החוויה .
מצרפת תמונות . זה אולי נראה דוגמיות אבל מבטיחה שלא יצאנו רעבות.
ובפינת השופינג :
אנחנו מאוד אוהבות את רשת הבגדים COS והיא בדרכ לא זולה , כך ששמחנו לגלות בסניף של קובנט גרדן סייל עם פריטים רבים ב 50% הנחה , ויצאנו עם שלל.
בסניף נוסף של COS , ברחוב ריג'נט , כמעט ולא היו פריטים שווים בסייל. מניחה שבגלל שהוא סניף תיירותי יותר ועמוס יותר, הם פשוט התחסלו.

-
כלול במחיר הדיל , גם יין, קפה וקינוחים

-
היי עדי,
הארוחה במסעדת מישלן של רובושון נראית חוויה מיוחדת !
כמה זמן בערך ישבתן
נדרש לבוש מיוחד? אפשר לדעתך להגיע עם נעלי ספורטהתמונות יפיפיות…
תוכלי לפרט מה טעמתן ומה אהבתן יותר.. פחות..
הצצתי בתפריט הצהריים.. בוחרים? או שמקבלים טעימות מהכל
תודה