ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחתי לגארדה ולדולומיטים - מסלול + התלבטויות

פורום טיולי משפחות
    11
    19
    13047
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nirit_mz
      nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

המסלול לטיול המשפחתי שלנו לצפון איטליה מתחיל להתגבש, אבל עדיין יש לי כמה התלבטויות ותהיות, ואשמח לעזרת חברי הקבוצה.

אנחנו טסים בסוף יולי בהרכב משפחתי של זוג הורים + בן 17, בן 14 ובת 9.
      אנחנו מאוד אוהבים טיולים בטבע. הילדים מאוד בעניין של פארק מים ופארק שעשועים, אבל פחות בעניין של פארק חבלים, טיולים עירוניים וקניות. 

בנוסף, אנחנו שומרי שבת, אז מקורקעים בשבת.

ההמראה והנחיתה הן בנמל התעופה מילאנו מלפאנסה. זה נתון סגור.

מקומות לינה הוזמנו, אבל בכולם יש אפשרות ביטול.

שלד המסלול  הוא כזה:

נוחתים בשלישי אחה”צ, ונוסעים למקום הלינה בעיירה San Giorgio שדרומית לאגם גארדה. 
      רביעי-חמישי מוקדשים לאזור אגם גארדה.

בשישי עולים לכיוון הדולומיטים.

לנים שישי-שבת בקנזיי, כשהכוונה היא לאכול או להתפלל במלון הכשר (אנחנו לא נלון שם), וגם להסתובב בקנזיי עצמה.

ראשון – שלישי נטייל בדלומיטים עם התמקדות באזור המרמולדה וואל די פאסה. מקום הלינה הוא בעיירה Vigo di Fassa 

יום רביעי יוקדש כולו לנסיעה מהדולומיטיים לכיוון שדה התעופה מלפאנסה. בלילה נלון במלון ליד שדה התעופה, ולפנות בוקר נצא מהמלון לשדה התעופה.

ההתלבטות העיקרית היא בנוגע לאטרקציות שאנחנו רוצים לראות בגארדה. האטרקציה העיקרית מבחינתנו, והסיבה לכך שאנחנו בכלל מגיעים לגארדה זו גארדלנד. ועדיין אנחנו מתלבטים האם להקדיש יום שלם לגארדנד, או להסתפק בביקור אחה”צ (בכרטיס מוזל) שיתמקד  במתקני האקסטרים. כשבמידת הצורך נחזור לגרדלנד לסיבוב אחה”צ נוסף ביום למחרת. 

אם נבחר לבלות בגרדלנד רק אחה”צ, חשבתי שיתאים לטייל בבוקר בסרמיונה, לחזור לדירה למנוחת צהריים, ואז לנסוע לגרדלנד. 

ואז יש לי התלבטות מה לעשות ביום הנוסף באגם גארדה. 
      גני סיגורטה נמצאים ממש ליד מקום הלינה שלנו, אבל אני לא בטוחה שזה מקום שרלבנטי לילדים מתבגרים. על מלצ’סינה החלטנו לוותר, כי ממילא נראה מספיק רכבלים והרים מושלגים בדולומיטים.

אני מתלבטת לגבי המסלול במפלי מולינה. קראתי לגביו ביקורות מעורבות. האם זה מסלול שמתאים למתבגרים תוססים? או שזה מסלול שמזכיר קצת את נחל דן (עם כל הכבוד והאהבה העזה שיש לי לנחל דן)? ואיך העומס במסלול בסוף יולי? האם נצטרך להמתין שעה כדי להתנדנד בנדנדה שם?

מצאתי ליד הדירה  פארק מים בשם: Parco Acquatico Cavour שיכול להתאים לביקור של חצי יום. אם מישהו היה שם, אשמח לקבל המלצות / ביקורת.

אשמח לקבל הצעות נוספות למקומות שכדאי לבקר בדרום האגם. אנחנו לא רוצים להצפין מעבר למלצ’סינה, בעיקר כי בעלי הטיל וטו על נסיעות ארוכות הלוך חזור (למעט כמובן הנסיעה הארוכה ההכרחית לדלומיטים) וגם כי אין לנו כח לפקקים שהבנו שיש לאורך האגם.

ביום של הנסיעה הארוכה לדלומיטים המזרחיים אני שוקלת  עצירה לטיול בפרמידות האדמה של Segonzano ועצירה באגם קלדרו. אם יש רעיונות לנקודות עצירה נוספות / אחרות, אשמח לקבל. שקלתי לעצור באגם טאנו, אבל לפי הגוגל מאפס, המשמעות היא תוספת של שעה+ לנסיעה שממילא מאוד ארוכה. פרמידות האדמה ליד טרנטו נמצאות ממש על הדרך ללא סטייה וללא תוספת זמן.

אשמח לכל תובנה שיש כדי לגבש את החלק הראשון של המסלול (אפשר גם להתפרע ולהציע לי לוותר לגמרי על אזור אגם גארדה laugh)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Reuttm
        Reuttm נערך לאחרונה על ידי

הי נירית

אולי תקצרו את השהות בגארדה ללילה אחד או שניים? ואז כבר בחמישי תעלו לדולומיטים? 

אני סימנתי לי באיזור גארדה את המעיינות התרמיים בקולה / אקווגארדנס, מונטה באלדו והרכבל שהבנתי שמקסים שם, מלצ’סינה, ואת החוף Parco Baia delle Sirene וכמובן יום בגארדלנד…

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Beez
          Beez נערך לאחרונה על ידי

הי

מוזמנת לקרוא את המסלול שעשינו לקבל רעיונות

http://www.lametayel.co.il/%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F+%D7%90%D 7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94++%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%9 E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%95%D7%AA+%D7%90%D7%95%D7%92+2018++%D7 %92%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%94+%D7%95%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%95%D 7%9E%D7%99%D7%98%D7%99%D7%9D

• ורד בד
            ורד בד נערך לאחרונה על ידי

היי חזרנו מאיטליה עם מתבגרים . לדעתי בהחלט להשאר יומיים להינות מרחצה באגם , טיול בסרמיונה וכיוב’ . כן הייתי מוותרת על המונטה באלדו כמו שאמרת . 

לגבי מפלי מולינה – גם הייתי מוותרת המתבגרים שלי פחות אהבו את המסלול בהחלט מזכיר את נחלי הצפון . מדובר בעלייה תלולה בחזרה אני מאמינה שבחום הקיץ זה לא פשוט בכלל . תעשו את הגרדה לנד ועוד יום נופש שיטו בעיירות . אנחנו שכרנו סירת מירוץ לשעה והיה משגע ! 

• nirit_mz

תודה על האינפוט ביחס למפלי מולינה. 

בינתיים קראתי עוד קצת המלצות, והחלטתי על המסלול הבא:

רביעי – טיול בוקר בסרמיונה, צהריים מנוחה וארוחה בדירה, אחה”צ ביקור בגארדלנד (18:00-23:00).

חמישי – קמים מאוחר ומנצלים את הבריכה במקום הלינה, אחה”צ בילוי בפארק המים Parco Acquatico Cavour. אפשרות אחרת לבילוי בבוקר היא שייט בסירת מירוץ בדסנזאנו או ביקור בכנסיית הגולגלות בסולפרינו. תלוי כמה כח יהיה לילדים בבוקר ובמה שיתחשק להם לעשות (לדעתי, סירת המרוץ...).

שישי – נסיעה לכיוון הדלומיטים (קאנזיי), עם עצירה בפרמידות האדמה שליד Segonzano.
              אשמח לקבל הצעות לנקודת עצירה נוספת בדרך מגארדה לקאנזיי.

• צפנת
                צפנת נערך לאחרונה על ידי

מכיוון שציינת שהסיבה שאתם מגיעים לגארדה היא גארדה לנד, הייתי שוקלת שוב כן ללכת על היום המלא (היקרindecision). בחודשי הקיץ הפארק עמוס מאד, גם בערב. חבל להגיע עד לשם ולהרגיש תחושת פיספוס. נכון - חם, עמוס, יקר, אבל אם כבר מגיעים יותר מתסכל לא להספיק. את סרמיונה אפשר להשאיר לבוקר המעבר לדולומיטים.

ליום השני סירות המירוץ בודאי תהיה להיט לילדים, ובבריכות ומים הם כבר יהיו בהמשך היום בפארק.

תהנוwink

• nirit_mz

אני מודה שהשיקול לעשות את גארדלנד אחה”צ נובע בעיקר מהחשש של העומס. הילדים שלי לא מצטיינים בסבלנות יתרה, ואני חוששת שההמתנה הארוכה בכל מתקן תהפוך את היום לסיוט. הבנתי שבשעות הערב העומסים פוחתים משמעותית, והבנתי גם שמספר מתקני האקסטרים (שהם MUST מבחינת הבנים שלי) הוא יחסית מצומצם והם יוכלו להספיק הכל ב-5 השעות שנבלה בפארק. בזמן שהבנים יעלו על כל המתקנים המפלצתיים שהם אוהבים, אני ובת ה-9 (ואולי גם בעלי יצטרף אלינו) נלך למתקנים השפויים יותר.

• O.k
                    O.k נערך לאחרונה על ידי

היי

גארדלנד רק משעות הערב נשמע על פניו יותר רגוע ופחות לחוץ אבל….לוקח זמן להתאפס בפארק עצמו ועד שמבינים איפה כל מתקן ועדיין יש תורים אז מגיעה כבר השעה 20:00

חושב וממליץ על יום שלם ופשוט להנות מהפארק במשך כל היום גם עם עמוס (במתקנים של הילדה לא יהיה עמוס… 🙂

בקשר לעצירה נוספת : אלפ דה סיוזי וקומפטש אחלה טיול ורכבל, מומלץ!

• rani-b
                      rani-b נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי לגארדה ולדולומיטים - מסלול + התלבטויות

מהביקור הבודד שלי בגרדה לנד (בקיץ) לא התרשמתי שבערב יורד העומס. מה שכן אפשר לקנות כרטיסים לכניסה “מהירה” (הכל יחסי, גם איתם יש תור).  ומיותר  לבזבז “זמן” של הדולומיטיים על מפלי מולינה אז טוב שהורדת. 

• ענמה
                        ענמה נערך לאחרונה על ידי

היינו בקיץ שעבר בגארדלנד בשעות הערב בכרטיס המוזל. היה מאוד עמוס וזמני המתנה ארוכים. לנו לא כל כך הפריע כי זה היה הביקור השני שלנו בפארק וידענו לאן רוצים ללכת ואיך להגיע לשם, אבל לביקור ראשון גם אני ממליצה להגיע ליום שלם. 

• arnon_r
                          arnon_r נערך לאחרונה על ידי

הי נירית,

רק כדי לתת לך רפרנס על התורים בגארדלנד בערב במתקני האקסטרים – אנחנו ביקרנו שם בקיץ שלפני שנתיים, קנינו כרטיס VIP (תור מוקצר) לרכבת הרים האקסטרימית של הפארק (Oblivion) בשעה 22:00 (התור הרגיל בשעה הזו היה למעלה משעה) ועדיין עמדנו כ-20 דקות עד שנכנסו למתקן.

לכן גם אני מצטרף להמלצות של קודמי להקדיש יום שלם לפארק. הוא ענק ויש בו הרבה מתקנים כייפים. התורים בקיץ הם בלתי נמנעים, בכל שעות פעילות הפארק.

תהנו!

ארנון.

• gillp2
                            gillp2 נערך לאחרונה על ידי

הי נירית – 

גם אנחנו טסים בסוף יולי לאגם גארדה ולדולומיטים…

מכיוון שהעדפות שלנו ככל הנראה שונות אז נראה שהטיולים שלנו שונים מאד ולכן אין לי ממש המלצות קונקרטיות על המסלול שלכם – ובכל זאת שאלה: אם אתם מגיעים לאגם גארדה אז למה לא להיות יום אחד שלם באגם גארדה?… לנוח, לשחות באגם, לטייל סביבו ברגל קצת?…

תהנו (ומי יודע אולי נתראה...)

• gillp2
                              gillp2 נערך לאחרונה על ידי

הי נירית – 

גם אנחנו טסים בסוף יולי לאגם גארדה ולדולומיטים…

מכיוון שהעדפות שלנו ככל הנראה שונות אז נראה שהטיולים שלנו שונים מאד ולכן אין לי ממש המלצות קונקרטיות על המסלול שלכם – ובכל זאת שאלה: אם אתם מגיעים לאגם גארדה אז למה לא להיות יום אחד שלם באגם גארדה?… לנוח, לשחות באגם, לטייל סביבו ברגל קצת?…

תהנו (ומי יודע אולי נתראה...)

• nirit_mz

תודה על כל התגובות, ובמיוחד אלה שכללו זמני המתנה. שכנעתם אותי להקדיש יום שלם לגארדלנד. אם הבילוי בפארק יהיה קצר מהמתוכנן, נלך מקסימום לסרמיונה בשעות הערב (אם יהיה למישהו כח לעמוד על הרגליים...).

OK – מאוד רציתי להגיע לאלפ דה סיוזי, אבל זה צפוני מדי עבורנו. בדקתי זמני נסיעה, וזה לא בא בחשבון, בטח לא ביום שישי, כשהשאיפה היא להגיע לקאנזיי לפחות שעתיים לפני כניסת שבת.

גם במהלך ימי הטיול בדולומיטים לא יצא לנו להגיע לשם, מכיוון שלפי הגוגל מאפ נדרשת נסיעה של שעתיים+ לכיוון. הטיול לשם ולכל האזור של ואל גרדנה, יצטרך לחכות להזדמנות אחרת.

gillp2 – בעלי ואני היינו באגם גארדה בטיול זוגי, ולא כ”כ התלהבנו. הסיבה היחידה שהכנסנו את גארדה לטיול הנוכחי זה הביקור בגארדלנד. החלטנו להוסיף עוד יום שיתמקד בעיקר באטרקציות ולא בטיול בעיירות סביב האגם. מנוחה ושחיה סביב האגם זה בילוי שפחות מתאים למשפחה שלנו wink רובנו אנשים עם קוצים בטוסיק. אם אנחנו הולכים על בילוי במים, זה יהיה כזה שיכלול ריצה ממגלשה למגלשה.

• שגיתרון
                                  שגיתרון נערך לאחרונה על ידי

אטרקציה שהנוער שלי מאוד נהנה ממנה בגרדה היה השכרת סירת מנוע ל4 שעות. הם טסו איתה על האגם ונהנו בטירוף. מדי פעם עצרנו לחניה בעיירה לשיטוט קצרצר או קרוב לחוף לעגינה ושחיה במי האגם.

באוגוסט כדאי להזמין סירה יום יומיים לפני כי קשה להשיג סירה מהרגע להרגע. זאת אטרקציה פופלרית והסירות נגמרות מהר למרות שיש די הרבה חברות שמשכירות סירות.

הייתי משלבת ביום אחד את האטרקציה הזו ואת סרמיונה.

כקודמי-ממליצה על יום מלא בגרדלנד. אנחנו היינו מפתיחה עד סגירה (אחרי 10 בלילה) ונהננו מכל רגע. התורים ממש לא התקצרו אחר הצהרים. אולי לקראת שעות הערב המאוחרות אבל אז כבר חשוך וזה ממש לא אותו הדבר. זו חוויה מפוספסת.

• nirit_mz

איפה השכרתם את הסירה? זו אכן מסתמנת כאטרקציה מועדפת

• שגיתרון

אני לא זוכרת את שם החברה. נסענו על הכביש הראשי מהפיצריה הכשרה בצמוד למלון הכשר לכיוון סרמיונה לחוף החביב עלינו ושם היו נציגים ממספר חברות. אצל אף אחד מהם לא היה מקום לאותו היום והזמנו ליום למחרת אחר הצהרים.

יש ב1001 טיפים באתר המטייל המלצות על כמה חברות. בזמנו רשמתי לעצמי שמות אבל כאמור פשוט לקחנו מנציג על הטיילת. 

ודרך אגב-הפיצריה הכשרה נהדרת. הפיצה הטובה ביותר שאכלתי. מומלץ להכנס לשם. יש שם גם גלידה כשרה שמפצה על הבאסה בלראות את כל הגלידות בכל מקום ולא לקנות ולאכול.

• Reuttm
                                        Reuttm נערך לאחרונה על ידי

איפה הפיצריה הכשרה? באיזה עיירה? זוכרת את שם המקום? תודה!
                                        • שגיתרון

איפה הפיצריה הכשרה? באיזה עיירה? זוכרת את שם המקום? תודה!

הפיצריה נמצאת בצמוד למלון olympic kosher holidays על הרחוב הראשי בשם ורונה בין העיירות פסקיארה וסרמיונה.

יש גם מסעדה בשרית נפרדת. וגם מכולת קטנטנה כשרה (כמה מדפים. קשה לקרוא למקום מכולת)

אפשר בקבלה להזמין כמות גדולה של לחמניות. אנחנו הזמנו כ60 לחמניות לפני הנסיעה שלנו לטירול. אמנם עד היום הרביעי הם כבר היו די קשות אבל עשו את העבודה.

מתארת לעצמי שניתן להזמין שם במסעדה הבשרית גם שניצלים או עופות בכמויות גדולות אבל את זה לא ניסינו.

בכל אופן-זאת אינפורמציה בת 3 וחצי שנים. רוב הסיכויים שהכל עדיין עומד במקומו אבל הייתי בכל זאת מנסה להרים טלפון כדי לוודא.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון