השחתת דרכון וביקורת דרכונים בארץ...
-
הבעיה היא לא בעובי הדפים אלא בכריכה
לפחות אצלנו, אם פותחים אותו פרוס לגמרי (שטוח) יש סכנה ממשית של הנתקות הדפים. -
למה לשים את הדרכון בעטיפה מלכתחילה? כי אולי יהיה כתם קטן על העטיפה? זה לא שווה את הסיכוי שדף יתרופף בעת הורדה וכיסוי מהירים.
-
הדרכון שלך רגיל או ביומטרי ?
-
ח.ג. , מכיוון שהבחור החביב חתך את הדף בסכין חדה, צמוד למקום החיבור, רק בשובי לארץ הבקר השני ראה (כנראה רצה גם לחתוך וגילה שמישהו הרס לו את התוכניות).
לפחות הפעם, לא נדחפו לפני בתור
.*ולמי שחייב כיסוי/נרתיק לדרכון, יש מתוחכמים העשויים מעור-רך הפתוחים מצד אחד, אפשר להוציא את הדרכון בצורה עדינה שאינה גורמת לנזק.
*keves160-גם אם ייגרם נזק/בלייה ל"עטיפת" הדרכון, עלולים לדרוש ממך להחליפו.
-
אין לי ביומטרי, אני רוב השנה בחו”ל ומעולם לא היתה לי עטיפה. כל דרכון שהיה לי נראה חדש בלי שום בלאי חיצוני גם אחרי שימוש מרובה ואפילו בטיולים ארוכים של קמפינג/עולם שלישי.
התועלת האפשרית של העטיפה קטנה ביחס לפוטנציאל השלילי שלה. שים לב שרק ישראלים משתמשים בזה, בשאר המדינות מודעים לכך שהרבה פעמים אסור להציג דרכון עטוף בשדה תעופה והם לא חושבים לעטוף אותו.
-
זהו שהביומטרי עבה יותר וכנראה גם עמיד יותר
-
ואם הוא עמיד יותר, אז באמת למה לעטוף סתם? וכמו שאמרתי, אני עם הישן, והוא נראה כמו חדש בלי עטיפה ועם שימוש מרובה. העיטוף הוא קשקוש.
-
יש מנהג של בודקים ישראליים,זה ששואל “ארזת לבד” להדביק מדבקה על גב הדרכון. עם העטיפה היו מדביקים עליה. נוצרה לי כמות אדירה של מדבקות.קשה להוריד אותן,נשארים סימני דבק..גם מגב הדרכון עכשיו בקושי הורדתי
-
keves160, מי שמשתמש בכיסוי פלסטיק ו/לא טורח להוריד אותו לפני ביקורת-הגבולות, סביר שהבקר יתעצבנו על כך.
הבעיה היותר גדולה היא שהבקרים משחיתים את הדרכון.
במקרה שלי נותרו עוד כמה שנים טובות עד חידושו *ולא* הוא לא היה בתוך כיסוי/נרתיק (במצב שמור "מרופא").
המרמור נובע מההתנהלות של משרד-הפנים, שנוקט בפעולות מכוערות כדי לגרום לי לטרחה גדולה (בזבוז זמן) ולהוצאה כספית נוספת.
-
על זה אין ויכוח בכלל. גם בעיניי זה שערוריה. בכלל, כל הסיפור של המאגר הביומטרי הוא ביזיון. מהעובדה שהוא קיים, ועד לכל הבלגן שהיה במשרד הפנים בקיץ הקודם, קרעים “מקריים” דווקא בדרכונים לא ביומטרים שקורים בשנה האחרונה ומשום מה לא לפני כן כשלא היה תחליף אחר, העובדה שכל זה תחת שר שכבר הורשע בהפרת אמונים, והמערכת ההשוואתית של המאגר שהיא בעצם כל העיקר בו (מכשיר הניהול של הנתונים) היא עדיין מערכת זמנית כי יש סחבת בהתקנת מערכת הניהול למרות שהמאגר כבר הושק לפני 5 שנים(!!!).
בקיצור, כל מה שאמרתי לגבי העטיפה הוא נושא אחר, על כך שכדאי לשים לב שגם זה עלול לגרום בלאי חמור יותר מתועלת – אין בכך כדי להמעיט בנושא החמור שאולי יש אשכרה מדיניות מאחורי האחוז הגבוה באופן מפתיע של דרכונים שפתאום “מתבלים” ונקרעים דווקא בכניסה לארץ. עם איך שדברים מתנהלים בדרכון הביומטרי…
שאלה למי שדרכונו הושחת: ניסיתם לפנות לתקשורת? שהעיתונות תבדוק ותביא נתונים בנושא?
-
keves160, אכן צודק בכל מה שכתבת.
כפי שכתבתי בתחילת הדיון, היו כתבות בנושא באתרי-החדשות (גם טלוויזיה), חה"כ עופר שלח ועוזרו הודיעו כי יטפלו בנושא.
עוזרו של שלח, פרסם הודעה בקבוצה מסויימת בפייסבוק, בבקשה שיפנו אליו וימסרו פרטים בקשר להשחתת הדרכון.
מאז עברו חודשים רבים, יוק!
*אם אנקוט בגישה קצת פרנואידית (לא קשה במצב הקיים), ייתכן ושכנעו את המעורבים לרדת מהעניין.
- מקווה שלא יאלצו גם אותך להפרד מהדרכון הישן והבטוח.
-
עד לאחרונה (לפני שלושה שבועות) עברתי תמיד בישראל את ביקורת הגבולות בעמדות האוטומטיות עם כרטיס קורא טביעות אצבע, וכבר הרבה שנים ששום בקר גבולות ישראלי לא ראה את הדרכון שלי ולא ניסה לתלוש לי משם כלום… אגב, אני בכלל לא מוציאה את הדרכון מהתיק, היחידים שרואים אותו בישראל הם אנשי הבידוק הבטחוני שלשמחתנו (כנראה?) אין להם שום קשר למשרד הפנים.
כיוון שבלאו הכי עליי לחדש בעוד פחות משנה לא תהיה ברירה אלא לעשות ביומטרי, אבל היתרון היחיד כמעט בביומטרי הוא שעוברים בעמדות בידוק עצמי, ואף אחד (בישראל) לא מתעסק לך בדרכון
-
באחת הפעמים האחרונות, צילמתי את הדרכון מול עיני הפקידה ואמרתי לה שאני מגיש לה דרכון שלם ותקין…
מה אתם חושבים שקרה?
היא ממש נעלבה וקצת התעצבנה… “נראה לך שאנחנו משחיתים דרכונים?...”
-
יכול להיות שבקרים שמים דגש יותר בארץ מאשר בחו”ל.. זה גם פחות בעיה של בקר בחו”ל..
-
בדרכון שלי, בעטיפה החיצונית (בחלק הכחול) נמחק כל הכיתוב בזהב עם הלוגו.. לא עשו לי בעיות עם זה.
-
אני משתמש בעמדות בידוק עצמי ולא ניגש בכלל למשטרת הגבולות בארץ.
עכשיו הייתי במינסק ומשטרת הגבולות שם בודקת עם לופה את הדרכונים.
-
עוד בטרם הוצאת הדרכון הביומטרי לא הצלחתי לחדש כרטיס מגנטי לקורא כף היד כי הדלפק לחידוש היה סגור.
בשנה האחרונה עברנו דרך בקרה מצולמת. כדחזרנו ארצה מהטיול האחרון קורא כף היד והמכשיר המצלם לא זהה את בעלי. מצב שבו אין ברירה אחרת אלא לעבור דרך הבקרים האחרים
-
dodo the tiger- כשהדרכון לא תקין, בקרים בחו"ל יכולים לסרב להכניס אותך למדינה.
אם בקר במעבר-גבול, לא יבדוק את תקינות הדרכון (גם בנושא זיוף), אפשר יהיה לוותר על תפקידו.
*ולכל מי שמשתמש בקורא כף-יד, מסרתם את טביעות-ידכם ובעיית המאגר הלא מאובטח, טרם נפתרה ( זה לא ממש משנה אם השחיתו לכם את הדרכון ונאלצתם לעשות דרכון ביומטרי/הדרכון הרגיל נשמר, אבל הפרטים כבר נמסרו).
-
טוב תשמעו ששמעתי כמה סיפורים כאלה אבל עדיין לא יצא לי להיתקל, מקווה מאוד שזה רק מיתוס ולא באמת קורה.