דרך הקרחונים סולדן ומעבר טימסליוך
-
הי,
אודה להסבר מהי דרך הקרחונים של סולדן – האם זה כביש אגרה/רק עם אוטובוס או כביש נגיש? אני מבינה שזה לא כמו קאונטרל.
במעבר טימסליוך האם ישנם גם מסלולי הליכה?
מישהו עשה באיזור סולדן / ונט מסלולי הליכה להרים או בנוף אלפיני יפה שאינם כוללים שימוש ברכבלים? (עדיין לא יהיה פעיל כשניסע)
-
דרך הקרחונים של סולדן דומה לקאונרטל. כביש אגרה עם קרחונים שאפשר להגיע אליהם עם הרכב וגם רכבל בסוף הדרך שעולה על הקרחון.
בקאונרטל בסוף ספטמבר הרכבל לא היה פעיל בגלל שלג שירד. כמה ימים קודם בסולדן היה מזג אוויר נעים בלי שלג ועלינו על הקרחון עם הרכבל.
לדעתי הקאונרטל יותר ארוכה עם נקודות עצירה תיירותיות. שתי הדרכים בערך באותו גובה.
שתיהן מומלצות מאוד בתלות במזג האוויר שמשתנה כל הזמן. כדאי לבדוק ממש לפני היציאה.
מסלולי הליכה יש בכל מקום באלפים. יש המון אתרים שמרכזים מסלולי הליכה לפי אזורים ומפרטים לפי רמות קושי, עונה ועוד קריטריונים.
-
TELO תודה.
אנחנו נתמקם בעמק אוץ, ואין לנו הרבה ימים ולכן חושבת להתמקד בעמק (דרך קרחונים סולדן).
חרשתי את האתר של העמק ואת אתרי המשנה כמו סולדן ו-ונט.
הייתי שמחה לקבל טיפים מאנשים שהיו בעמק ועשו מסלולים מהעמק, או פירוט לגבי המעבר או דרך הקרחונים.
תודה!
-
הייתי בעמק אוץ וטיילנו בו הרבה.
כמובן שהמסלולים היפים מתחילים מהגובה ולכן מצריכים עליה ברכבל. אם אתם בכושר, אתם יכולים לעשות את המסלולים מלמטה למעלה ולהגיע עד איפה שבא לכם.
בונט יש מסלול מדהים שיורד מהתחנה של הרכבל הפתוח והוא גם לא תלול, לדעתי ניתן לעשות אותו בעליה.
כנ”ל בסולדן עצמה, המסלול שיורד מALMZEIT.
בסולדן אפשר לעלות באוטובוס להוך סולדן, ולעשות מסלול ירידה ברגל לסולדן.
בעיירותהגבוהות יותר שלקראת סוף העמק יש מסלולים שיוצאים מהעיירות ללא טיפוס. בונט יש מסלול שממשיך עד העיירה הסמוכה רופן והגשר התלוי.
באוברגורגל גם יש מסלול די מישורי שיוצא מקצה העיירה לכיוון ההרים.
בטימלסיוך לא ידוע לי על מסלולים, נסו לשאול באינפורמיישן.
כדאי גם לקחת אופניים לרכב לאורך העמק, ולחזור באוטובוס. יש להם מתקנים מיוחדים להעמסת אופניים.
-
היי
אם אתם בעמק אוץ יכולים לעשות מסלול למפלי שטובי. מסלול מאוד יפה.
“גלטשר שטרסה” דרך הקרחונים אבן זה כביש אגרה,מאוד מאוד יפה,שאלה מתי אתם נוסעים. הייתי שם בחודש מאי שנה שעברה,
אם יש ערפל חבל לעלות כי גם הכיש צר ומפותל וגם אין ראות. גם שם יש המון מסלולי הליכה ברגל.
ממליץ גם לקפוץ לLANGENFLED למרחצאות שם.
מעבר טימסליוך
לדעתי נפתח רק ביוני, אם לא עוברים לאיטליה ויש זמן כדאי לעבור אם אין זמן אז לא. ד”א הדרך מאוד מאוד יפה.
תהנו.
-
תודה,
התכתבתי עם האינפורמיישן של סולדן והם גם המליצו על המסלול של הוךסולדן.
לגבי המסלול של ונט: זה עד רופן – מצאתי באתר שלהם.
המסלול השני מהרכבל – תוכל לתת יותר פרטים.
נסעת באוטובוסים בעמק? איך התדירות ומה העלויות בהנחה ואין לי כרטיס פרימיום אוצטל.
-
בונט יש רכבל כסאות שעולה להר, ומהתחנה העליונה יש מסלול רגלי חזרה לונט. אם הרכבל לא פעיל, אפשר לעשות אותו הלוך חזור.
נסעתי עם אוטובוס רק בדרך הקרחונים ולא לאורך העמק. היה לי כרטיס פרימיום כך שאין לי מושג במחיר נסיעה.
-
2 רעיונות נוספים ללא רכבל: אגם פייבורג, יש שביל הליכה עד האגם ושביל סביב האגם.
העיירה Niederthai שנמצאת מעל מפלי שטויבן ממנה יוצאים מסלולים להרים.
תעבור על הבלוג של גיל ואדיס תמצא שם תיאורים מפורטים וכמה מסלולים רגליים.