גני הוותיקן
-
שלום,
הבנתי שהכניסה לגני וויתקן אפשרית רק במסגרת סיור מודרך. האם הגנים מרהיבים ביופיים או שמא סטנדרטים וכדאי לוותר?
אני שואל כי אנחנו מעוניינים להיכנס אך ורק אם הגנים באמת יפים הואיל ואנחנו מלווים בפעוטה. אם כן, האם ניתן להכניס עגלה?
אנחנו לא נרתעים מהשתתפות בסיורים מודרכים עימה (עשינו איתה מספר סיורים והיא לא הפריעה ולא סבלה).
תודה, שרון
-
הייתי בסיור בגנים בחודש מרץ לפני מספר שנים. הגנים עצמם לא מרשימים אם כי יפים ובמרץ גם לא היתה פריחה עדיין אולי עכשיו הם יותר פורחים אבל אם המטרה היא הגנים , אז לבוא עם צפיות נמוכות. הסיור היה מעניין והמדריכה שילבה בו הסברים על הגנים יחד עם סיפורים מעניינים על כל המתחם של הותיקן ועל האפיפיורים הבולטים. היא העבירה זאת באופן קליל ומשעשע. ניתן לקבל במהלך הסיור כמה זוויות צילום ותצפיות מעניינות על רומא והותיקן , למיטב זכרוני הסיור מתאים לעגלות ילדים , לא זוכר שהיתה בעיית מדרגות אם כי כמו בכל רומא חלק מהדרכים אלו אבנים שחוברו לכביש ולא משהו סלול מה שיכול להקשות על עגלות. בחלק השני שהוא ללא הדרכה ניתן לסייר במוזיאונים של הותיקן , טיפ קטן לאלו שרוצים לבקר בבזיליקת סן פטרוס גם – מהקפלה הסיסטינית יש מעבר דרך גרם מדרגות קטן מאחת הפינות שלה ישירות לבזיליקה , יורדים במדרגות הולכים 50 מטר וחוסכים את כל הדרך חזרה במוזיאונים, להקיף חצי ותיקן ולעמוד שוב בתור לבדיקות בטחוניות בכניסה לסן פטרוס. חובה להזמין כרטיסים מראש למי שרוצה לבקר במוזיאונים של הותיקן אחרת התורים הם של שעה שעה וחצי במינימום.
תהנו
-
כמה שחיפשתי את המעבר הזה.. ולא מצאתי

הייתה לי תחושה שמשהו היה סגור ולכן אני לא מוצא..
בסוף ויתרתי (ולא בצער גדול מדי) על פטרוס הקדוש ..
-
תודה ג’מוס על התשובה המפורטת . עזרת לי לקבל את ההחלטה לוותר על הגנים.
תודה גם על הטיפ, למרות שבטח כמו imeshy אני רק אחפש אותו...
-
אחי היה בסיור מודרך בותיקן ובסופו שאל את המדריכה איפה המעבר הזה , והיא הראתה לו.
אז ממליצה פשוט לשאול.. ( כן, אני מודעת לזה שגברים לא אוהבים לבקש הכוונה..
)המעבר חוסך המון תורים אם רוצים להמשיך לבזיליקה
-
תודה עדי
נשאל. -
היית חייבת להרוס? עדיף כבר לקבל הכוונה מגברים

אם נכנסים לקפלה הסיסטינית אז המעבר הוא בפינה השמאלית הרחוקה ….
לצייר לכם את החדר? עם התקרה

-
זה כמובן תלוי מי הגבר...

ג'מוס , טוב לראות אותך פה
מצחיק. תישאר
-