מונטנגרו - עזרה במסלול
-
שבת שלום לכולם,
נוסעים ביוני לשבוע למונטנגרו. זוג + מתבגרת בגיל 16.
גיבשתי מסלול. אשמח להערות/הארות/שיפורים וכו’.
לינות כבר מוסדרות ולא אשנה אותן.
אנו חובבי טבע ומסלולי הליכה לא קשים ולא ארוכים מידי, פחות בענייני מוזיאונים ומבנים הסטוריים, לא בענייני ראפטינג וספורט אתגרי דומה…
להלן המסלול:
יום 1 לטיול: הגעה בשעות הבוקר המוקדמות לטיוואט, לקיחת רכב, נסיעה לכיוון זאבליאק, כשבדרך עוצרים בעיירה PERAST לטיול קליל ושייט לאי “גבירתנו שעל הסלעים”. ממשיכים לזאבליאק. עושים מסלול מסביב לאגם. לינה בזאבליאק.
יום 2 לטיול: טיול ג’יפים יומי דרך חברה מאורגנת בשמורת הדורמיטור, עד לשעות אחה”צ המוקדמות. אח”כ נסיעה לקולאשין למקום הלינה השני.
יום 3: מסלול בשמורת ביוגארדסקה. ראיתי שיש מספר מסלולים בשמורה. אשמח לקבל מידע לגבי מסלול של מספר שעות, שיהיה נוח, יפה וגם מסביב לאגם. אני מניחה שנסיים עד שעות הצהריים את המסלול. האם יש מה לעשות בעיר קולאשין או באיזור בשעות אחה”צ? משהו קליל…?
יום 4: נסיעה מקולאשין לכיוון אגם סקאדר. בדרך עצירה במפלי צייבנה (האם בשבוע האחרון של יוני תהיה זרימת מים במפלים?). משם ממשיכים לאגם סקאדר ולשייט של שעתיים-שלוש על האגם. אח”כ ממשיכים למקום הלינה בקוטור.
יום 5: פארק לאומי לובצ’ן. אח”כ העיר קוטור.
יום 6: הרצג נובי, טיול בעיירה, שוק שבת, שייט למערה הכחולה. האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות באותו היום?
יום 7: בדווה: טיול בעיר העתיקה, בטיילת, שייט בסמי סאבמרין (מישהו מכיר? עשה?), תצפית לאי סווטי סטפן.
יום 8: יציאה מוקדם בבוקר לטיסה חזור.
תודה מראש...
-
אני לא בטוחה שהתיחסות למסלול תעזור לך כי כאשר “ לינות כבר מוסדרות ולא אשנה אותן” איך תשנה תכנון?.
לינה יום 1 לטיול: הגעה בשעות הבוקר המוקדמות לטיוואט, לקיחת רכב, נסיעה לכיוון זאבליאק, כשבדרך עוצרים בעיירה PERAST לטיול קליל ושייט לאי “גבירתנו שעל הסלעים”. ממשיכים לזאבליאק. עושים מסלול מסביב לאגם. לינה בזאבליאק.
מתי אתם אמורים לצאת לדרך? בדקת באיזה שעה מתחיל שייט לאיים?
כך בחשבון שתגיעו עייפים אחרי טיסה ויש לכם מעל 4 שעות נסיעה לזאבליאק. (כי תעצרו לתצפיות ותזדקקו להפסקות רענון). מקוה שתספיקו לטייל סביב האגם.
יום 2 לטיול: טיול ג’יפים יומי דרך חברה מאורגנת בשמורת הדורמיטור, עד לשעות אחה”צ המוקדמות. אח”כ נסיעה לקולאשין למקום הלינה השני.
מה זה שעות אחר הצהריים המוקדמות? נסיעה נטו מעל שעתיים ועוצרים לתצפיות כך שהדרך נמשכת יותר זמן. מתארת לעצמי
שתעצרו בגשר טרה ותטיילו קצת ברגל.(אנחנו טיילנו מתחתיו)
יום 3: מסלול בשמורת ביוגארדסקה. ראיתי שיש מספר מסלולים בשמורה. אשמח לקבל מידע לגבי מסלול של מספר שעות, שיהיה נוח, יפה וגם מסביב לאגם. אני מניחה שנסיים עד שעות הצהריים את המסלול. האם יש מה לעשות בעיר קולאשין או באיזור בשעות אחה”צ? משהו קליל…?
אני זוכרת שכהתכוננתי לטיול קראתי באתר מסוים על מסלולים בהר מעל האגם, לא מצאתי עכשיו את האתר הזה. האמת שלא זכור לי שמלבד המסלול סביב האגם קראתי על מסלולים קלילים בשמורה. עכשיו מצאתי הצעה לטיול קצר לתצפית בהר Bendovac. אנחנו טיילנו בתוף קולשין. אפשר לנסוע לאתר סקי.
יום 4: נסיעה מקולאשין לכיוון אגם סקאדר. בדרך עצירה במפלי צייבנה (האם בשבוע האחרון של יוני תהיה זרימת מים במפלים?). משם ממשיכים לאגם סקאדר ולשייט של שעתיים-שלוש על האגם. אח”כ ממשיכים למקום הלינה בקוטור.
כיון שקבעת לינה הצעתי כאן כנראה מיותרת. אני חושבת שהיה עדיף ללון בבודוה כי מגיעים אליה בדרך לקוטור ומיותר לנסוע הלוך ושוב .. אפשר גם ללון בסווטי סטפן. את יום 7 להחליף עם יום 5.
אולי אפשר לנסוע בכביש M2 כשמגיעים מאגם סקאדר. הנוף בדרך מסווטי סטפן לPetrovac יפה והתצפית לכוון הים בעליה להר בכביש הנ”ל יפה מאוד. שווה לעלות וכשאפשר להסתובב חזרה ולהנות מהנוף (תלוי בראות באותו יום)
יום 5: פארק לאומי לובצ’ן. אח”כ העיר קוטור.
כאמור הייתי מחליפה עם יום 7.
יום 6: הרצג נובי, טיול בעיירה, שוק שבת, שייט למערה הכחולה. האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות באותו היום?
יום 7: בדווה: טיול בעיר העתיקה, בטיילת, שייט בסמי סאבמרין (מישהו מכיר? עשה?), תצפית לאי סווטי סטפן.
כאמור הייתי מחליפה עם יום 5.
-
היי ח.ג
ראשית, תודה על התשובה.
ביום הראשון אנו נוחתים ב 08:30 בבוקר, ומקבלים את החדר במלון בזאבליאק רק בשעה 15:00, כך שלפנינו יום די ארוך (ומעייף...). ב- PERAST הבנתי שיש כל הזמן סירות שיוצאות לאי “גבירתנו” והשייט הוא קצר מאוד.
ביום השני – טיול הג’יפים יהיה עד השעה 15:00 לערך. אולי קצת יותר, וייקח למקומות העיקריים באיזור הדורמיטור, כולל גשר טארה. מניחה שגם בנסיעתנו לקולאשין נעבור דרך הגשר. האם הגשר הוא להולכי רגל או למכוניות או גם וגם? והאם יש מקום לעצירה מסודרת בו?
אבדוק את התצפית מהר BENDOVAC. האם העיר קולאשין היא תיירותית? מעניינת?
לגבי מקום הלינה – אנו צריכים להיות בנמל התעופה בשעה 07:30 בבוקר לטיסה חזור. העדפתי להיות כמה שיותר קרוב לנמל התעופה. (למען האמת טווח החיפושים שלי במקום הלינה באיזור החוף כלל גם את בודווה, אך לא מצאתי משהו שאהבתי). בכל מקרה חוץ מבודווה שיחסית דרומית לקוטור, שאר המקומות שבהם נטייל הם לכיוון צפון (הר לובשן, הרצג נובי...).
-
את תכנית היום הראשון הבנתי.
קחו את הבוקר באיזי, למנוחה, בתקוה שמזג האויר והזמן יאפשר לכם להתענג בבית קפה ליד החוף. ציינתי שלהערכתי בגלל הנסיעה הארוכה תהיו עייפים וכשתגיעו לז’בליאק תרצו קודם כל מנוחה ואח”כ תשקלו הליכה לאגם השחור.
להערכתי אם טיול הג’יפ מסתיים ב3 Iכולל את גשר טארה) תוכלו לשקול טיול סביב האגם אחר הצהריים ואז לנסוע לקולשין. יש אור עד שעה די מאוחרת.
לגבי טיול הג’יפ. יש לך את תכנית הנסיעה שלו?
מצרפת לך קישורים למפה. מקומות שאני זוכרת מהתכנון ולא אל כולם הגענו כי לא קבלנו רכב 4*4 שהזמנו. במסלול זה יש לפי מיטב ידיעתי אפשרות להתקרב לנהר (מ Tepca).
כשהיינו בTrsa סופר לנו על עוד מסלול שאני מצרפת כאן. אל הפיבה לא הגענו, אבל מצד שני נסענו מז’בליאק עד Duzi. הדרך בחלקה צרה מאוד. היה מקסים ומאוד הצטערתי שלא המשכנו בה. לפי המידע נכנסים באזור הזה גם פנימה חמקומות שאחרת לא מגיעים. לאן?
אנחנו בחרנו לישון בסווטי סטפן ולא בבודבה. גם אני לא התרשמתי מבודבה כמקום מתאים לנו ללינה. אם תגיעו לסווטי סטפן יש למטה חניה, לפי מיטב זכרוני בתשלום ונחמד לטייל שם קצת ברגל.
אם לא קראת את סיפור הטיול שלנו הנה קישור
-
היי,
שוב תודה על התשובה והמידע ששלחת. התמונות בסיפור הטיול מדהימות.
לשאלתך, מסלול בדורמיטור: על הג’יפ ינהג נהג -מדריך דובר אנגלית. 5-6 שעות.
המסלול בגדול עובר בזאבליאק, STUOC, קניון טארה, mala crna gora, Tresa,ונהר ואגם פיבה. הדרך תעבור בפסגות הרים, אגמים קפואים וכדו’.
-
אם הלינות מוזמנות מראש אז הרבה אין מה להגיד במיוחד שסגרתם טיול גיפים למחרת.
נחיתה בשעה 8 וחצי זה אומר לילה ללא שינה,לא נורא.איך שנוחתים מתמלאים באנרגיות שוכחים הכל ואני זורמת איתך.
שייט לאיים יש כל הזמן בעלות 5 אירו.
משם סעו לריסאן בדרך יש מפל ענק הנשפך לים ששווה עצירה.
מריסאן עלו על כביש p11 עד וילוסי והתחברו ימינה לכביש m6 עד ניקציק נוף מדהים של מפרץ קוטור ילווה אותכם תחילה.
מניקציק לשיבניק עד לזבליאק.
יום 2-טיול גיפים,נסיעה לקולשין.
הדרך עוברת דרך גשר טארה-לא לוותר על אומגה!!!גם לפחדנים שבנינו.
יום 3-הקפת האגם כולל הרבה עצירות לוקחת שעתיים-חובה.
אני יודעת שיש שם עוד מסלול לתצפית גבוהה על האזור אך אין לי פרטים על כך.
אם במקרה סגרתם לינה במלון ביאנקה תוכלו להרגיע את הגוף והנפש בבריכה ובגקוזי של המלון מכיוון שהעיירה די מנומנמת.
יום 4-לאחר מפלי הניאגרה,אפשר לעשות את השייט מרייקה צרנוביסקה,לאחר מכן לנסוע מוויפרזר לעצירה בסווטי סטפן בדרך לקוטור.
וכן הייתי בוחרת בקוטור ללינה.קוטור הרבה יותר מרשימה מבודווה.
יום 6-הייתי מוסיפה סיור בטיווט.
יום 7-עשינו שייט,לא יודעת על איזה שייט מדובר.
בגדול חוץ מהיום הראשון והשני שהוא מעייף
כל השאר בסדר.
יום 8-טיסה.
-
עד כמה שאני זוכרת בקולאשין עצמה אין יותר מדי מה לעשות. עיירות החוף הרבה יותר ‘תיירותיות’ (יודעים יותר אנגלית, משתמשים באשראי יש יותר מסעדות...)
יש כל מיני טיולים בשמורות ואפשר לקחת מפה מטוריסט אינפורמיישן, אבל קחו בחשבון שהסימונים עצמם בשטח לא כל כך טובים אני ואח שלי התכוונו לעשות מסלול מעגלי ואיפשהו פיספסנו את הפניה והגענו לעיירה ליד ולקחנו מונית חזרה לאוטו. הנופים יפים בכל מקרה אבל לא בדיוק עשינו מה שהתכוונו ולרגע היה קצת מלחיץ.
אם יש לכם זמן בקוטור לעלות למסלול על החומה של העיר העתיקה זה נחמד ממש (מעייף אבל יפה ממש). בקצה ההר מעבר לחומה יש כפר נטוש שאפשר להסתובב בו.
-
סביונית וענבר, תודה רבה על המידע!
סביונית, המפל שעל יד ריסאן אכן נשמע מעניין ביותר.
אומגה? ממש לא בשבילי! גם אם יצמידו לי אקדח לרקה.
קראתי את הבלוג המעניין שלך על מונטנגרו והתמונות המדהימות. די נלחצתי מענין הכבישים שם... אני מקווה שנשרוד על מנת שנוכל לספר על הטיול שלנו לשם…
ענבר – תודה על המידע החשוב לגבי מסלולים. שמתי לב על סמך קריאות בנושא, ששילוטים זה לא צד חזק כל כך במונטנגרו.
-
היי,
יודעת שהלחצתי בעניין הכבישים,אולי הלחצתי יותר מדי.
מה שחשוב זה להיות עירניים בדרך כולל זה שיושב ליד הנהג שרואה מזווית אחרת את פיתולי הכביש.
לגבי האומגה,חובה!!
אתה או לפחות הבת או האישה תודו לי אחר כך.
סעו ותהנו מונטנגרו מדהימה.
-
כמה הערות כלליות, שהרי אתם מגובשים במסלול ותכל’ס אתם יודעים הכי טוב מה מתאים לכם, למה אתם מסוגלים וכו’.
לשים לב, הנהיגה במונטנגרו מאד איטית, יש הגבלות מהירות, וכמעט בכל מקום יש שוטרים, שאוכפים בקפדנות את עניין המהירות.
לשים לב פשוט לנהוג בהתאם למהירות המותרת.
בנוסף, רוב רובם של הכבישים במונטנגרו הם בעלי מסלול אחד, וזה אומר שהנסיעה יכולה להיות איטית יותר מהמתוכנן, ולפעמים אם “נתקעים” אחרי משאית או רכב איטי, לוקח זמן רב עד שאפשר לעקוף אותו.
הדרך לזבליאק ארוכה, ולרוב לוקחת יותר ממה שמראה גוגל מפס ושות’ – במיוחד כשרוצים גם לעצור בדרך.
בשמורת ביוגרדסקה פשוט לעשות את המסלול המלא סביב האגם – מקסים ביותר, וזה ייקח איזה שעתיים שלוש (עם עצירות כמובן, כי חייבים לצלם).
בקוטור, מאד מאד מומלץ לעלות על החומות, גם אם לא מגיעים עד למעלה, המראה מרהיב.
באגם סקאדר תנסו לעשות את השיט עם כריסטיאנה (יש הרבה טיפים באתר) – היא מקסימה, נעימה, יודעת אנגלית מצוין, לא לוחצת מכבדת במאפים נהדרים ושתייה, כיף גדול בסירה שלה.
לגבי השיט לגבירתנו של הסלעים, לשים לב שמהחניה למעלה יש דרך ללכת למטה עד לסירות. אנחנו “נפלנו” במובן החיובי של המילה על מישהו שלקח אותנו במין רכב גולף קטן לסירה עצמה, ללא תוספת תשלום על ה- 5 יורו, וזה היה נוח, כי כבר היינו קצת עייפים (הגענו אחרי הליכה על החומות בקוטור).
קניון פיבה פשוט מהמם, לא לוותר על התצפית עליו.
אנחנו חזרנו מזבליאק דרך קניון פיבה.
אישית לנו בבודווה (נסענו ברגע האחרון בדיל של מלון וטיסה באוגוסט, לא היו הרבה אופציות במחירים סבירים), ואהבנו את העיר, ככה להסתובב בערב בכיף, אבל שוב זה מאד אינדוידואלי.
תהנו מונטנגרו מהממת !!
-
עד כמה שאני זוכרת הכבישים היו ממש בסדר היינו בסוכות 2016. המקום היחיד שלקחנו נהג עם ג’יפ היה בדורמיטור והוא לקח אותנו לסיבוב לטיול יומי בשמורה- טרסה קצת פיבה וכאלה (מרקו הוא נהג המונית של זבליזאק ויש לו גם ג’יפ הוא ‘יודע אנגלית’) בעיקר כדי שמקומי אולי יראה לנו מקומות שלא היינו מגיעים אליהם, סביר להניח שהאוטו שלנו היה מסתדר.
בתור אחת שפחדה מהאומגה בטרה זה אחד הדברים המגניבים!!
-
תודה רבה לכולם על העזרה והמידע הרב!