**שאמוני - רכבלים ומסלולי הליכה** אשמח לעזרה
-
שלום לכולם
אנחנו משפחה הכוללת זוג הורים וילדים בגילאים 16.5 , 13.5 , 6.5
הטיול שלנו לאלפים הצרפתיים מתוכנן לסוף יוני תחילת יולי למשך שבועיים. שבוע באנסי ושבוע בשאמוני. (לשאמוני השארתי את החלק השני של הטיול...)
אני מתרכזת כרגע בהחלטות לנושא רכבלים ומסלולי הליכה באזור שאמוני.
(כמובן שפרט לאלו עוד מתוכננים נקיקים, אגמים, פארקי חבלים מגלשות הרים וכו’)
אנחנו משפחה עם ניסיון בטיולים מהסוג הזה אבל שלא מוגדרת כמיטיבי לכת והילדים נוטים לקטר במסלולים ארוכים (לא כי הם לא בכושר פשוט סתם כי הם לא אוהבים….)
כרגע בפנים…..
1 רכבל גרנד מונטט – עליה לתחנת הביניים משם מסלול הליכה לקרחון ארג’נטייר. חזרה ועליה ברכבל השני לפסגה.
2 הרכבת האדומה +רכבל+ירידה למערת הקרח.(לא ממש מסלול אבל הרבה מדרגות...
)3 רכבל פלג’ר-אינדקס – התלבטות: במידה והמסלול מהאינדקס לאגם הלבן פתוח ונטול שלג נלך בו. במידה והוא סגור או לפחות בחלקו מושלג נלך על המסלול לתחנת פלנפרז (הרכבל העולה לbrevent)
4 שמורת הקרקס מסלול found du comp
בסימן שאלה…
1 קרחון בוסון – יתרון שהמסלול קצר לקרחון החיסרון שמדובר ברכבל כיסאות... קצת מלחיץ… כמה הוא גבוה מהקרקע?
2 מסלול הליכה לאגם הכחול – או מתחנת הביניים של א.ד.מ? או ממערת הקרח של הרכבת האדומה(ארוך אבל כנראה לא תלול)? או לוותר? (רציתי לפחות אגם אלפיני אחד...)
כרגע בחוץ….
1 א.ד.מ מכיוון שעמוס והמוני, ולהבנתי הגרנד מונטט לא פחות יפה ואין אצלי במשפחה ביקוש גבוה לרכבלים ולכן נסתפק באחד.
מה דעתכם?
האם המסלולים שבחרתי קלים ומתאימים?
האם בגרנד מונטט בפיסגה יש שעשועי שלג לילדים?
האם יש אולי מסלול הליכה נחמד מרכבל brevent?
הרכבלים ליד Les houches לא מצאתי עבורם מסלולים מומלצים? האם הם מתאימים יותר לסקי? אנחנו ישנים בדיוק שם...
-
התכנית טובה. לא ממש משנה לאיזה רכבל תעלו. בטוח שתהנו.
אחרי שתעלו על רכבל אחד יהיה לכם קל יותר לתכנן את המשך הטיול.
קרחון בוסון מאוד מומלץ. זו הפעם הראשונה שעלינו על רכבל כסאות פתוח בהרכב משפחתי עם ילד בן 3. הרגיש לנו מאוד בטוח ואנחנו לא אמיצים במיוחד.
הקרחון מאוד יפה ושונה מהקרחונים האחרים באזור והעליה מהירה ולא יקרה.
יש ממש ליד הקרחון מסלול מאוד יפה ביער ומסעדה.
אם אתם חוששים מהרכבל אפשר לעלות ברגל לקרחון.
גם על Brevent לא הייתי מוותר. זה הרכבל שאני הכי אהבתי וחזרנו אליו בסוף הטיול. אפשר מ Brevent לרדת ברגל במסלול קל לתחנת הבינים של הרכבל.
יש המון מסלולים בכל מקום. כל האזור משולט. כדאי להעזר באתרים צרפתים של מסלולי הליכה ולתרגם אותם.
-
הי לידר
עוקבת…. מתוכננים שם גם שבועיים באוגוסט.

-
היי לידר,
איזה כייף לכם. האזור מקסים ומדהים.
רוצה להגיד רק דבר אחד – אני לא הייתי מוותר על א.ד.מ רק בגלל בעיית העומסים והתורים.
אם תגיעו מוקדם – עם הפתיחה – לא תתקלו בתורים, בטח לא משמעותיים, וגם יהיה פחות המוני ובכל מקרה בעיני זו חוויה. בעיקר אהבנו שם את רכבל ההלברונר לצד האיטלקי.
שמוליק
-
הייתי מוותר על הרכבת האדומה ומערת הקרח. שני הילדים שלי פה אחד אמרו שהיה די מאכזב, עם ילדים בגילאים שלך (יותר גדולים משלי) אני מאמין שגם תרשם אכזבה.
אולי פספסתי אבל שווה לבדוק את המסלול לאגם הלבן (אם ניתן להגיע אליו ביוני)
-
מסכים עם התגובה מעלי.
הייתי מוותר על הרכבת האדומה ומערת הקרח
הנוף מאד מאכזב והקרחון רובו נמס שם
יש מסלולים הרבה יותר יפים באזור
האגם הלבן אחד מהם
גם פארק האיילים שווה והנוף מרהיב
-
היי לידר
אקדים ואומר שגם אנחנו לא מיטבי לכת.
לדעתי. רכבל כיסאות זה כיף. אצלי מאוד אוהבים. זה חלק מהאטרקציה.
רכבל פלג’ר-אינדקס – התלבטות: במידה והמסלול מהאינדקס לאגם הלבן פתוח ונטול שלג נלך בו. במידה והוא סגור או לפחות בחלקו מושלג נלך על המסלול לתחנת פלנפרז (הרכבל העולה לbrevent) – אנחנו עשינו גם וגם אז יכולה להביע דעה על שניהם.
האגם הלבן מדהים אבל בהחלט יכולה להבין את הדעה שאם האינדקס סגור אז לוותר. אנחנו ירדנו מאינדקס (שהעליה אליו היא ברכבל כיסאות...). ירדנו דרך פלג’ר ובירידה אמרתי לעצמי שמזל שאנחנו לא עשינו את העליה לפלג’ר. המון כן עולים את זה. אצלי, הילדים היו הורגים אותי בעלייה וספק אם אני עצמי הייתי מצליחה להגיע לאגם ובאיזה מצב צבירה.
אם האינדקס פתוח והאגם הלבן במצב שבו אנחנו טיילנו בו (משתנה מיום ליום). ראי תמונות. אז ממליצה בחום על המסלול לאגם הלבן. זה יופי מדהים
המסלול מפלג’ר לתחנת פלנפרז (הרכבל העולה לbrevent) מקסים. לא קשה. אבל קצת ארוך. עשינו אותו וקינחנו ברכבל לברוונט.
4 שמורת הקרקס מסלול found du comp – מקסים!! מסלול לא קשה בכלל. תביאו מצרכים לפיקניק. תעשו הפסקות. תהנו.
אני מראש וויתרתי על המסלול של הרכבת האדומה בגלל הרבה דעות שליליות שקראתי וגם פה כתבו לך.
בטיול הזה עשינו יותר מסלולים יחסית ובעזרת מולטי פס של ימים לא רציפים גיוונתי וזה עבד יפה, אפילו על הילדים שלי
האם בגרנד מונטט בפיסגה יש שעשועי שלג לילדים? לא.
לא הייתי בו. רק מקריאה והכנה לטיול שלי. כמו כן אני התרשמתי אחרת לגבי זה שהוא יפה כמו א.ד.מ…
מקווה שעזרתי
לימור
-
תודה לכולם על התגובות המהירות!
telo – שמחה לשמוע שהרכבל כיסאות בבוסון לא כל כך מפחיד. אם כך כנראה שנצרף לרשימה. איך העליה הרגלית? ארוכה?קשה?
לגבי הbrevent מה משך המסלול היורד לתחנת הביניים? אני מניחה שיהיה מדובר בביקור בנפרד מהיום של המסלול מהפלג’ר אליו...לא נוכל לעשות את שניהם ביום אחד.
שמוליק – לגבי הא.ד.מ האמת שיש לנו בעיה נוספת
חשש מרכבלים מפחידים שעולים בעליה חדה וזאת בשילוב פחד גבהים קל… בקיצור לא כל כך טובים ברכבלים… אז ביחד עם העומס והתורים חשבתי להסתפק בגרנד מונטט.avihay – אני התרשמתי שהדרך ברכבת יפה. רק האזור עצמו של הירידה לקרחון פחות מרשימה… אבדוק שוב.
צחצח – האגם הלבן כאמור בהתלבטות. כמובן שנבקר גם בפארק האיילים.
לימור – לגבי האגם הלבן , מכל הסיפורים שקראתי (גם את שלך) אני חוששת שהמסלול אפילו מהאינדקס יהיה קשה לנו. גם קראתי שיש חלק אחד צר ומפחיד במיוחד. (כפי שכבר הבנתם אנחנו לא משפחה של אמיצים במיוחד, אוהבים ללכת על בטוח
) השאלה אם באמת יהיה אפשרי לילד בן 6 וחצי לעשות את המסלול גם אם לא יהיה מושלג?? מאוד מתלבטת לגבי העניין כי אני מאוד מאוד רוצה להגיע לאגם הלבן!! כנראה שאכן נקנה את המולטי פס ל3 ימים לא רצופים.
כאמור בודקת שוב את הרכבת האדומה.
ושוב לגבי הא.ד.מ אולי מישהו היה גם בו וגם בגרנד מונטט ויוכל להשוות לי בין הרכבלים?
-
אנחנו גם ויתרנו על הא.ד.מ. ולקחנו את הרכבל לגרנד מונטט
וזאת בהמלצת משרד התיירות של שאמוני
הנציגה שם אמרה לנו שלדעתה הרכבל הזה יותר מומלץ כי אפשר לצאת ממנו לקרחון וללכת עליו. זה באמת נכון אבל הנוף משם לא מדהים. ואין שם שום אטרקציות מיוחדות
בדיעבד הייתי כן מנסה את ה א.ד.מ.
בכל אופן כך אעשה בפעם הבאה שם.
-
לגבי ההליכה לקרחון בוסון אנחנו עלינו וירדנו עם הרכבל. אני בטוח שתוכלו למצוא את המסלול באתר מסלולי הליכה או לבקש את המידע ממרכז המידע לתיירים של שאמוני. אין לכם שום סיבה לחשוש מהרכבל עם ילדים בגיל שלכם.
אפשר לראות את הקרחון מרחוק מכל מיני מקומות באזור שאמוני.
הוא קרחון שמסתים במקום נמוך יחסית.
בקשר לירידה מ brevent לתחנת הבינים לנו היא לקחה כשעה אבל אפשר גם בהרבה פחות.
אני ממליץ להעזר ב google maps לחישובי זמנים של מסלולי הליכה. יש שם גם פירוט של הפרשי הגבהים. המידע שלי פחות רלוונטי כי טיילנו עם ילד קטן על הגב.
אני מאוד ממליץ על גרנד מונטט כולל ההליכה לקרחון.
לנו היתה חוויה לא מוצלחת ב א.ד.מ בגלל עננים שהסתירו את הנוף. לא ראינו כמעט כלום וסבלנו מאוד מהקור למעלה.
-
לגבי המסלול מאינדקס לאגם הלבן. השאלה אם באמת יהיה אפשרי לילד בן 6 וחצי לעשות את המסלול גם אם לא יהיה מושלג? – כן!
אני יכולה להגיד לך שאני הייתי בדיוק במקום הזה שלך ובסופו של דבר השארתי את ההחלטה הסופית לשטח. כשההחלטה היתה להגיע לרכבל ושם לברר. אם הדרך מאינדקס פתוחה אז לאגם הלבן ואם לא אז לעלות לפלג’ר (זה אותו הרכבל) ולעשות את המסלול לבריוונט. אנחנו עלינו שהאינדקס טרם נפתח רישמית אבל אם פחות אמיצים...
אם אכן תעשו את אחד המסלולים הללו שעולים ברכבל לפלג’ר (ברח לי שם המקום) תשתדלו להגיע מוקדם. התורים בקופות שם אחרי זה מאוד ארוכים.
-
**שאמוני - רכבלים ומסלולי הליכה** אשמח לעזרהלידר.
תודה על פתיחת השרשור. נוסעים בקיץ ונעזרת במידע כאן.
הגיע הזמן ללכד את מטיילי האלפים הצרפתיים בקיץ 2018
אנו מוותרים על א.ד.מ (לא מתאים הצפיפות והדוחק, לא נגיע לשם מוקדם בבוקר והעלות למשפחתנו {8 נפשות =385 יורו, יום אחד} לא תזכה להערכה פרופורציונלית מהילדים.
גם על מערת הקרח אנו מוותרים לאור סיפורי משפחות אחרות בפורום.
לגבי האגם הלבן
אנו נהיה בתחילת אוגוסט ומאד רוצה שנעשה את המסלול.
מקווה שלא יהיה קשה מדי לקטנים שבחבורה (בן 10 ובת 7).לגבי קרחון BOSSON
קראתי סיפור טיול של יפעת גלויה מיפעת שנסעו עם הרכב קרוב ומשם התחילו מסלול.
“אורך המסלול כ-11 ק"מ. עליה מצטברת כ-900 מ' (מכיוון שהמסלול מעגלי גם הירידה המצטברת היא כ-900 מ').
הלכנו 5 שעות עם הפסקות בדרך.”נראה ארוך ואתגרי בשביל משפחתנו. יכול להיות שנתפצל כך שההורים יצעדו עם הגדולים את המסלול (21, 16, 12.5) . ובת ה-19 תעלה עם 2 הקטנים ברכבל ויטיילו בניחותא משהו קצר ומעגלי.
לימור
קראתי כבר מספר פעמים את סיפור הטיול שלכם, וגם התכתבותנו בפרטי עזרה לי לקבל החלטה על היעד לקיץ הקרוב.
אני לא מוצאת במפה מסלול של קרקס found du comp.
האם הכוונה למסלול
Cirque Du Fer A Cheval, Sixt-Fer-à-Cheval
?
-
הי סמדר (וחבורת אלפ”צ 2018)
איזה כיף לכם!!
לגבי המסלול שחיפשת –
בסיכום שלי יש צילום של חוברת המסלולים של Sixt-Fer-à-Cheval
בהודעה 21
Fond de la combe הוא המסלול שממשיך הלאה כמעט עד הסוף אבל לא ממש.
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4313920
-
סמדרולה, תסתכלי בקובץ המצורף על כל המסלולים בקרקס הקרחוני, ועל המפה. יש שם נקודה שנקראת Fond de la Combe במסלול האדום הארוך.
-
רק בתור מי שהיה היום בADM ולא יכול להתאפק….אני חייב לקפוץ ולהתערב….
לא הייתי מוותר בשום פנים ואופן עליו. אמנם הייתי רק היום ואני לא אובייקטיבי אבל עשיתי כמה וכמה עליות להרים (לא הרבה כמו האחרים בפורום, כמובן...) והוא הטוב ביותר ביניהם, בכמה רמות. מאי זה לא אוגוסט, ועדיין…
עשיתי גם את מערת הקרח, יפה מאוד כהשלמה, אבל מבין את הביקורת כנגד. אבל אגוויל דו מידי יוצא מן הכלל.
-
פנינית ,
תודה רבה על ההפניה

גם את סיכום הטיול שלך אני לומדת ומשננת. מקווים שהפיצריה באקס לה בן תהיה פתוחה.
פסגות,
תודה על הקישור לקובץ

ננסה לעשות את המסלול הארוך האדום.MCMCMC,
תודה גם לך על ההערה

הטיול הולך להיות משופע באטרקציות יקרות יחסית (קניונינג, רפטינג) כך שעדיף לנו לבחור ברכבלים זולים יותר מאשר א.ד.מ.
רק לצורך ההמחשה רכבלים לאינדקס ולאגם הלבן יעלו לכולנו 147 יורו ורכבל כסאות לקרחון בוסון 76 יורו.
זה לא מתקרב לעלות כדי להגיע לא.ד.מ.:
כרטיס משפחתי להורים וכל ילדיהם עד גיל 14 מכסה לנו הורים ואת 3 הילדים הקטנים (195.4 יורו).
עבור 3 הילדים הגדולים צריך לשלם כמו 3 מבוגרים וזה מצטבר (3X63 יורו).
סה”כ 385 יורו.
-
שלום לכולם, אנסה לתרום את השנקל שלי.
- לא הייתי מוותרת על הא.ד.מ. אנחנו היינו גם בו וגם בגרנד מונטט ולדעתי אין בכלל מה להשוות. זה אפילו לא דומה!. ואם מגיעים מוקדם בבוקר, אין עומס.
- מאוד אהבנו את המסלול לאגם הכחול מתחנת הביניים. קליל, נופים מרהיבים וכשהיינו עוד היה שלג שהילדים יכלו להשתעשע.
- האגם הלבן – חוויה של החיים! אנחנו עלינו מפלג’ר וירדנו מאינדקס (בדיוק הפוך ממה שהומלץ...) כי חשבנו שהמסלול מאינדקס סגור (כך גם אמרו חלק מהאנשים שעלו איתנו). בדיאבד, לא מצטערים. העליה הייתה קצת קשה אבל עשינו אותה לאט לאט (דרך אגב, דווקא לילדים היה קל יותר) ואם היינו צריכים לרדת את זה, הבירכיים היו כואבות מאוד… בחזור ההליכה לאינדקס הייתה מדהימה, מלא שלג, אבל עם מקלות הליכה זו דווקא חוויה מדהימה.
- גם ברוונט הוכתר אצלנו כאחד הרכבלים היפים. הנוף מול א.ד.מ מרהיב ומאוד נהננו שם.
- אנחנו כן אהבנו את הרכבת האדומה. הילדים מאוד אהבו את מערת הקרח… נכון שהנוף בנסיעה לא מדהים. אבל אם קונים את הכרטיס לכמה ימים וזה כלול בפנים, זו בהחלט חוויה נחמדה ואיפשרה גם לנוח במהלך הנסיעה… (עשינו אותה אחרי הא.ד.מ והאגם הכחול)
- בקיצור – הכל שם מדהים ומה שלא תבחרו יהיה מוצלח. תיכנון נכון של הימים ולקום מוקדם בימים בהם מנצלים את הכרטיס, יאפשר להספיק הרבה…
תהנו!
-
צחצח -ייתכן והסתפקת בתחנת הביניים של הגרנד מונטט והליכה לקרחון ששם? ולא עלית עד למעלה? הבנתי שהנוף הוא מהתחנה העליונה.
telo – מכניסה את קרחון בוסון לתוכנית. לגב ירידה ב brevent לתחנת הביניים נראה לי באמת מסלול נחמד ולא קשה. ננסה לשלב אותו גם בתוכנית. על הגרנד מונטט והליכה לקרחון כרגע אני לא מתכוונת לותר בלי קשר לא.ד.מ
לימור – לגבי האגם הלבן אני חוששת שאנחנו לא נהיה מצויידים בנעלים מתאימות מקלות הליכה וכו’… גם משאירה את ההחלטה לשם.
עקרונית אני חוששת יותר ממסלול מסוכן מאשר ממסלול קשה. האם המסלול מסוכן?
סמדרולה – שמחה שגם את מחבורת אלפ”צ 2018 , לגבי עלויות אני אבחן לאחר שאחליט מה אני רוצה לראות ואת צודקת מדובר בסכומים לא קטנים.
לגבי הבוסון 11 ק”מ?? זה הרבה.
פנינית – תודה על הקישור
פסגות – תודה גם על הקישור
mcmcmc – מבינה את ההתפעלות מהא.ד.מ, זה באמת כנראה השיא של הנופים. השאלה היתה אם בוחרים בגרנד מונטט במקום כמה זה דומה…
rona – שמחה לקבל התייחסות לאגם הכחול. האם את מכירה גם את המסלול מהקרחון של הרכבת האדומה אליו? לגבי האגם הלבן אני מניחה שאם אעלה עליו בימים הראשונים של יולי כנראה המסלול מהאינדקס גם אם יהיה פתוח לפחות בחלקו יהיה מושלג?!?
משתכנעת שוב שכדאי לעלות ל-brevent.
לגבי הרכבת האדומה אני שמה בסימן שאלה. אארגן מחדש לפי העדפות ובמידה ויהיה מקום פנוי להכניס אכניס במידה ולא תישאר בחוץ.
-
עלינו בגרנד מונטט עד התחנה העליונה.
הנוף בהחלט יפה אבל לא מדהים. הנופים היפים ביותר הם מהרכס שממש ממול הא.ד.מ. כמו רכבלים פלג'ר וברוונט.
גם הבוסון רק נחמד
-
אם זה לא מדהים אז לא יודעת מה כן יכול להחשב למדהים...