כמה זמן להקצות ל Montserrat ?
-
שלום
אנחנו ננחת בברצלונה סביב 13:30
לפני שמתחילים לנסוע לאזור סורט יש לנו מחשבה לעבור ב Montserrat
כמה זמן בערך להקצות לשם (הכוונה לעלות, לתצפת וקצת לטייל) ?
האם זה משנה איך לעלות למעלה (מבחינת זמן) ? -
אני מניח שאם הנחיתה היא ב1 וחצי, לא תצאו רכובים מהשדה לפני 3 אחה”צ. המרחק אל מרגלות המנזר הוא כ60 ק”מ. בערך שעה וחצי זמן נסיעה. לעלות למנזר עם הרכב מהעיירה Castellbell i el Vila לוקח עוד כחצי שעה. לצעוד מהחנייה עד למנזר. עוד כעשר דקות (בהנחה שהמגרשים הכי קרובים הם פנויים)
כלומר תגיעו לשער המנזר בשעה חמש.
העליה המהירה ביותר למנזר היא ברכבל שיוצא מתחנת הרכבת שנקראת MONSERRAT-AERI. מבחינת הדרך, היא שלושה קילומטר לפני העיירה שהזכרתי למעלה. יש שם מקומות חנייה לרכב וזמן העליה הוא בערך 10 דקות כך שאפשר לחסוך לפחות שעה מהסידור הראשון. הבעייה היא שצריך לברר במדוייק מתי פוסקת פעילות הרכבל, כי ככה גם תרדו (וגם תצטרכו לשלם הלוך וחזור.
ליד המנזר יש כמה נקודות תצפית לכוון מערב. אם רוצים לעלות לנקודות תצפית שצופוץ על כל האזור, צריך לקחת פניקולאר שמטפס עוד 300 מטר (אפשר גם רגלית) לראש ההר. מתחנתו העליונה (עם הליכות קצרות) אפשר לצפות על המנזר (300 מטר מתחתיכם) או לכוון דרום או לכוון צפון מערב. אם רוצים תצפית עוד יותר גבוהה (שיא ההר) יש לצעוד כשלושת רבעי שעה בשבילי הרים, לטפס לא מעט ולהגיע לפסגה. יש לקחת בחשבון אותה דרך חזרה לתחנת הפניקולאר (עולה ויותד 4 פעמים בשעה) או לרדת ברגל עד למנזר, דרך שאורכת כשעה על שביל טוב אבל די תלול. כדאי מאוד לברר באיזו שעה פעילות הפניקולר מפסיקה. מכוון שאני מניח שזהו טיול קיץ, השקיעה תהייה לקראת 9 בערב עם דימדומים ארוכים. מכאן, שלדעתי כבר לא תגיעו לסוראט באותו יום וכדאי ללון בעיירה CASTELLBELL שלמרגלות ההר או אולי אפילו במלון שצמוד למנזר. (חוויה טובה ו’אחרת’)
-
מממ…
מרגע לרגע אני מתחיל לחשוב שזה ידחה לטיול לברצלנוה לבד עם האישה
-
מקום בהחלט יוצא דופן מבחינות רבות (נוף, טבע פראי, ארכיטקטורה, העזה אנושית) ולדעתי שווה יום שלם. אבל….. כל אחד ושיקוליו
-
כמו שראית בשאלה בפורום השכן – בהחלט כדאי להקדיש למונסרט את היופי שלו.
ויתרה מכך – כשזה יהיה כגיוון של טיול יום עם נוף מברצלונה העירונית – זה יהיה עוד יותר יפה מאשר “עוד הר” בטיול פירינאים.
-
תודה
וכמו שכתבתי בפורום השכן, כנראה ידחה לטיול אחר
-
אפשר לעלות למונסראט עם רכבת. הרכבת האחרונה יורדת מההר בשעה שבע ורבע.
אם המנזר לא מעניין אתכם אז הבילוי בהר הוא די קצר. בפעמיים שהיינו שם, עלינו עם הפוניקולר לסנט ג’ואן ושם עשינו סיבוב קצר בראש ההר. עם ביקור קצר בחנות המזכרות ו/או המזנון, הייתי מעריך את זמן הביקור בשעתיים, לא כולל את הזמן של הרכבת.
קח בחשבון שאחר כך הנסיעה מ-Monistrol ל-Sort לוקחת שלוש שעות. מפה זה באמת תלוי בכושר הנהיגה שלכם וכמה עייפים תרדו מהטיסה.
אם הטיסה עברה חלק ויצאתם במהירות משדה התעופה אז תנהגו למוניסטרול ותחליטו שם אם ואיך לעלות להר. -
זה עדיין נראה די צפוף
-
אז תצפו עליו מהכביש