כרטיס אשראי של הדואר תופס?
-
האם הכרטיס אשראי של הדואר תופס בארה”ב?
אף פעם לא השתמשתי בכרטיס של הדואר – האם הוא אמין? כמו כרטיס אשראי כרגיל?
-
יש לנו כרטיס כזה.
מאד קל להטעין עליו סכומים נוספים דרך האתר אם צריך.
עובד מצויין במסעדות, אטרקציות וקניות.
אי אפשר לשכור איתו רכב.
מלונות לא ניסיתי.
-
איך מטעינים דרך אתר?
-
האמת שאין לי מושג.
אבא שלי בן ה-80 מטעין עבור הילדות שלי (זו דרכו להעביר להן מתנות יום הולדת מישראל לארה״ב).
אבל מניחה שאם הוא מצליח, זה כנראה די קל
-
הוא לא כמו כרטיס אשראי רגיל – העמלות יותר גבוהות, וצריך להתעסק עם הטענות, אי אפשר לשכור איתו רכב. יש מי שטוען שהוא “יותר בטוח”, אבל מקריאת האותיות הקטנות בתנאי השימוש אני לא ממש קונה את זה. לא ברור לי איך הוא יותר בטוח בשימוש בחו”ל מכרטיס רגיל, והאם באמת מקבלים החזר על הכסף הקיים בו אם הוא נגנב/נאבד (בעיה שאין בכרטיס רגיל).
תכלס, זה בשביל אנשים שלא יכולים להוציא כרטיס אשראי רגיל או למי שקונה הרבה באתרים בחו”ל ולא רוצה לעשות את זה עם כרטיס האשראי הרגיל. לאנשים אחרים – עדיף כרטיס אשראי נורמלי.
-
-
אנחנו ניסינו בפעם הקודמת שלנו בארה”ב ומשום מה יש הרבה מקומות בהם הוא “לא תפס” והחיוב לא הצליח, כולל חלק ממקומות הלינה ומסעדות.
למה? אין לי מושג
מצד שני ממילא לקחנו אותו לגיבוי – עוד סוג של תשלום למקרה הצורך.
-
לא אוהב את הכרטיס הזה.
אבל ה “אקסטרא בטחון" זה שיש בו X$ וזהו. אי אפשר לקנות יותר ממה שיש מוטען.
מעבר לזה – לגבי בטחון זה בדיוק כמו כל כ”א אחר. לא יותר ולא פחות
-
זה לא “לגבי בטחון זה בדיוק כמו כל כ”א אחר. לא יותר ולא פחות” – תקרא את האותיות הקטנות. כשכרטיס רגיל נאבד/נגנב יוצרים קשר עם חברת האשראי והיא חוסמת אותו, ולא הפסדת כסף כלל וכלל. כשהכרטיס הנטען נגנב לא ממש ברור אם מקבלים החזר על הסכום שהיה עליו.
באשר למשפט על “ה“אקסטרא בטחון" זה שיש בו X$ וזהו. אי אפשר לקנות יותר ממה שיש מוטען” – זה לא עניין של ביטחון. זה כבר עניין של אם מדובר בהורים שנותנים את זה לנער שעוד אין לו חשבון בנק ולא רוצים שיתפרע, או אם בעל הכרטיס לא יכול לקבל אחריות מינימלית על ניהול כספו וצריך שמישהו יחסום אותו בשלב כלשהו (והרי תכלס, זה לא באמת מדויק שאי אפשר לקנות יותר ממה שהטענת כי תמיד אפשר להטעין שוב).
באמת שאלא אם מוציאים את זה לילדים, אין בזה שום יתרון.
-
כרטיסים נטענים יש לא רק לדואר אלא גם לבנקיםאחד ההבדלים החשובים לפחות מבחינתי שאם קורה משהו לכרטיס נטען בנקאי יש עם מי לדבר, את בד”כ אפילו לא צריכה לדבר כי אפשר להחזיר לבד את הכסף לחשבון.
תנסי לדבר עם מישהו בדואר, נניח תנסי לברר מה צריך לעשות אדם שכרטיסו אבד/נגנב/הושחת/נבלע ב ATM וכמה מהר יקבל כסף חליפי ותספרי לנו את התוצאות. נראה כמה זמן יקח לך בירור כזה ומה יהיו התוצאות. מחו”ל כנראה יהיה קשה ויקר יותר לקבל את המידע.
כרטיס הדואר מצויין למי שלא רוצה להשתמש במזומן ולא רוצה שתהיה אפשרות מעקב על ההוצאות שלו.
אדם שלא רוצה שזוגתו תדע שהוא הוציא כסף על הימורים, בת הזוג שלא רוצה שהוא ידע כמה כסף היא פוצצה על קניות, בן של מישהו שלא רוצה שהציבור ידע על מה הוא הוציא 400 שקלים כשהחבר שלו לא מוכן לשלם עבורו, בעלי הון שחור שלא רוצים שמס הכנסה או מע”מ יוכלו לדעת על הוצאותיו.
לאדם מהיישוב שלא מעוניין להסתיר את עקבותיו הכספיים אני לא רואה סיבה לסכן את כספו ולקנות כרטיס נטען של הדואר.
אגב כל מה שרשמתי משווה בין כרטיסים נטענים, לא הבעתי דעה על הכדאיות מול כרטיסי אשראי או כרטיסי דביט.
-
אנחנו עשינו כזה לבת ה17, שנסעה עם משלחת לארהב ל3 חודשים.
עבד לה מעולה בכל מקום וההטענה היתה מאוד פשוטה באתר.
מקבלים עם הכרטיס הסבר מפורט וגם באתר יש הסבר מפורט על תהליך הטעינה.
-
זה בדיוק העניין: זה כרטיס שהוא טוב אם רוצים פתרון שאינו אשראי רגיל לתת לצעירים שעוד אין להם חשבון בנק, או פתרון לאדם שלא יכול לקבל כרטיס אשראי רגיל מסיבות כלכליות, או מי שרוצה להסתיר את הוצאותיו כמו שהדרקון אמר. לאדם רגיל מן השורה במצב רגיל – עדיף כרטיס לא נטען.
-
מה שבאמת חשוב שעמליה חזרה לפורום וקראה את התשובותומצאה אותן מועילות