**שאמוני - רכבלים ומסלולי הליכה** אשמח לעזרה
-
שילוב מסלוליםהאם ריאלי לשלב את הקטע מ Planpraz ל Flégère עם ההליכה לאגם הלבן .כמובן בהנחה שה INDEX פתוח ?
(כמובן עליה מ Planpraz וירידה מ Flégère
אנחנו משפחה שיודעת ללכת יפה אבל לא באקסטרים
ללא קשר לשילוב...
איך מגשרים על הפער בין נקודת היציאה והסיום? חוץ מאופצית הליכה
מה שעות הפתיחה של הרכבלים (סוף יוני – תחילת יולי)?
תודה
יוחאי
-
למיטב הבנתי כל המידע על תעריפים ולוח זמנים מופיע בקישור הבא
https://www.montblancnaturalresort.com/en/brochures-ete
-
היי
גם אנחנו נוסעים לאלפים הצרפתיים באוגוסט 2018
ננחת ב 9 לאוגוסט בגנבה
מישהו כבר כתב משהו אני התחלתי היום לחפור בפורומים
עם בת 5 ובת שנה|:) אין לי הרבה זמן לשבת על זה
-
שלום לכולם,
גם אנחנו… מתכננים טיול באלפ”צ בסוף יולי תחילת אוגוסט,
אך אנחנו נהיה באזור שאמוני רק שלשה – ארבעה ימים,
אשמח לעזרתכם לגבי:
בזמן קצר זה על מה לא לוותר ?
ולאן א”א להגיע עם ילד כמעט בן שנתיים ?
משיטוט פה ובבלוגים הבנתי שיש רכבלים שלא ניתן לעלות עם תינוקות,
אנחנו אוהבים בעיקר רכבלים עם נופים יפים ומסלולי הליכה למעלה ומסלולים שיורדים מהתחנות, האם יש כאלו שניתן לעשות עם עגלה או מנשא ?
אשמח לתגובתכם בכדי שאוכל להתחיל לתכנן…
וכרגיל, תודה. בלעדיכם הטיולים לא היו אותו דבר !!!
-
YANIR1
איזה ספרים מצאת?
ולכולם מה זה א.ד.מ?
-
א.ד.מ. זה קיצור של אגוויי דו מידי
Aiguille du Midi
בתרגום לעברית: מחט הצהרים
הר במאסיב מון בלאן שבאלפים הצרפתים. זהו אתר תיירות פופולרי מאוד וניתן להגיע אליו עם רכבל הישר מהעיירה שאמוני. אל ההר מגיעים כחצי מיליון תיירים בשנה והוא המקום הקרוב ביותר שאפשר להגיע אל המון בלאן ללא טיפוס הרים. ויקיפדיה -
תשובה ליוחאי:
ההליכה מפלאן פראז לפלג’ר היא במסלול מישורי ונוח יחסית בן 4 ק”מ, שלוקח כשעתיים-שעתיים וחצי (תלוי בקצב ההליכה שלכם). לגבי העליה לאגם הלבן – אנחנו עלינו מפלג’ר (רכבל האינדקס היה סגור ביום שלנו) שזו עליה יותר קשה ולקח לנו כשלוש וחצי שעות. הירידה חזרה לקחה כשעתיים ורבע. כך שהמסלול שאתה מתאר הוא ריאלי למשפחה של מיטיבי לכת.
אבל… קח בחשבון שעם ילדים יש שני שיקולים שונים – כושר ושיעמום. מדובר על יום עם הרבה הליכה, וגם אם הילדים מסוגלים לזה פיזית לא בטוח שהם לא יתלוננו אם הם לא רגילים ללכת 6-7 שעות ביום אחד בלי שום “אטרקציות” בדרך מלבד הנוף המרהיב (שליגוננו קצת פחות מרגש ילדים מאשר אותנו).
יש לי הצעה אחרת בשבילך: תתחילו מהאגם הלבן, ואז כשתרדו לפלג’ר תקבלו החלטה במקום – אם יישאר לכם כוח וחשק תמשיכו ללכת לפלאן פראז, ואם לא תרדו ברכבל מפלג’ר.
-
הודעה חשובה ודי מבאסת למטיילי קיץ 2018:
רכבל ההלברונר שמחבר בין הא.ד.מ. לקורמייר צפוי להיות סגור לשיפוצים/תחזוקה כל הקיץ.
המקטע העליון של רכבל הא.ד.מ. גם הוא סגור כעת עד הודעה נוספת
. המשיכו לעקוב באתר הרשמי לפני שאתם בונים על זה:https://www.chamonix.com/aiguille-du-midi-step-into-the-void ,80,en.html
-
תודה יונה
הדרך “ההפוכה” שציינת, זה משנה הכיוון? ברור לי שבכיוון שהצעת הדרך בעליה ולא בירידה .
לא משהו דרמטי ?
שיקולים נוספים לכיוון ההליכה ?
תודה