דעתכם למסלול- צפון איטליה
-
שלום לכולם.
עשיתי קצת שיעורי בית.זוג בני 30 + תינוק בן שנה
יוצאים ל 11 לילות בצפון איטליה.
* חשוב לנו נופים. אוכל. נסיעות קסומות ונעימות. שלא יהיה מורכב מידי (בגלל התינוק). אבל אנחנו לא מפונקים...
להלן המסלול:
נחיתה ונציה
4-5.9 ונציה כיכר סאן מרקו
5.9 הגעה לקורטינה התמקמות
6.9 אגם בראייס+ מפעל לואקר (אופציה לטייל בסאן קנדידו בחזרה)
7.9 טיול אופניים באיזור קורטינה (סאן ויטו קדורה)
8.9 נסיעה לקאנזיי -רכבל מרמולדה + התמקמות במלון
9.9 עמק פאסה, אגם קארצה
10.9 נסיעה לריבה דל גארדה. התמקמות בדל גארדה
11.9 מלצסינה רכבל למונטה בלדו
12.9 סרמיונה (אולי גם קניון שקרוב)
13.9 לימונה סול דארדה וחזרה לכיוון וונציה
14.9טיסה חזרה
מלונות:
ונציה לילה 1: hotel campiello
קורטינה 3 לילות: hotel aquila
קאנזיי 2 לילות- garni aritz
ריבה דל גארדה 3 לילות- hotel sole relax&panorama
ונציה לילה 1- locanda la corte
האם החלוקה נכונה מבחינת ימים,מקומות שווים ומרחקים? האם הייתם עושים או בוחרים אחרת? (למשל יעד שאסור לפספס ולא התייחסתי אליו...)
אשמח לקבל כל התייחסות.
תודה וחג שמח!
הדר
-
חג שמח הדר,
בהחלט עשית שיעורי בית..

נראית לי תוכנית טובה ומאוזנת, לא עמוסה יותר מדי ומאפשרת לטעום מכל היופי המדהים שיש באזור הזה. אולי אפילו תוכלו לפנות יום נוסף באזור אגם גארדה, אם תמצו מוקדם את מונטה באלדו ותספיקו גם את סירמיונה באותו היום (יש אור עד מאוחר יחסית) – כדאי להכין אופציה ליום נוסף (נניח אגם טנו והמפלים שרצית להיות בהם). ישנה גם אופציה למשחק עם הימים סביב אגם גארדה, אם דווקא ביום שתכננת למונטה באלדו מזג האוויר יהיה פחות טוב. והערה אחרונה: באחד הימים סביב אגם גארדה (לא האחרון מן הסתם..) אפשר לוותר על הרכב ולהפליג במעבורת – חוויה נעימה שמאפשרת גם לנהג ליהנות בצורה שלמה, ללא צורך להתרכז בנהיגה עצמה.
תהנו המון!
-
היי סער! חיכיתי להתייחסות ממך
כיף לשמוע!היה לי חשוב למצות כהלכה את האיזורים אבל לא בלחץ.
לגבי השייט במעבורת לסרמיונה,לא נראה לי שאפשר מדל גארדה. בטח ממלצסינה(?) וזה רעיון נהדר.
ואולי באמת אשלב לאותו היום עם מונטה בלאדו.
אחלה טיפים! ממש מודה לך…
חג שבועות שמח!
הדר
-
היי,
הטיול הרבה יותר מגובש וטוב
.בוונציה תצטרכו יום, ביום השני כדאי לנסוע לאי בוראנו המומלץ מאוד, תהיו שם שעתיים או שלוש שעות לפחות, אחר כך תמשיכו לקורטינה.
ב-8.9 אחרי המרמולדה תלכו לקרחון המרמולדה, אח”כ לכו במסלול הליכה בקניון היפה Serrai di Sottoguda, הם קרובים האחד לשני.
ב-9.9 תיסעו גם למפלי ורונה - Parco Grotta Cascata Varone.
בין 10-13.9 את יכולה להוסיף עוד שתי אטרקציות כגון הכפר היפה Borghetto וכן הלאה.
בהצלחה, תומר
-
אפשר להגיע ישירות מריבה דל גארדה לסירמיונה במעבורת (כמובן, עם הרבה עצירות בדרך..), אבל אולי באמת עדיף לכם להתחיל במלצ’סנה, לעלות למונטה באלדו ואחרי שתרדו – להשאיר את הרכב במלצ’סנה ולקחת הפלגה לסירמיונה.. תבדקו מה מסתדר לכם.
לוח זמנים של המעבורות באגם גארדה אפשר למצוא כאן.
-
מעולה! תודה תומר רשמתי לי

-
שימו לב שאגם ברייס איננו מתאים לעגלה במידה ורוצים להשלים הקפה מלאה ולא לשוב על עקבותיכם. החצי הראשון מאפשר שימוש בעגלה והחצי השני ממש לא.
לגבי העפלה עם תינוק בין שנה לגובה הרב של מרמולדה – אני הייתי שוקל מחדש.
הטיול בקצב המותאם לתינוק וכך גם המרחקים וזה מצויין אם כי לטעמי כדאי לתכנן (למשל באזור סירומנה) אתרים נוספים במידה ויוותר לכם זמן.
-
שלום,
עכשיו אפשר להיכנס לרזולוציות הקטנות ביותר של הטיול.
לגבי העפלה עם תינוק בין שנה פלוס לגובה הרב של המרמולדה (3,200 מטרים), תשאלי בקופת חולים שאת חברה בה אם אפשר לעלות אתו?
תאריך 6.9: נראה לי בזבוז של יום, מה מיוחד במפעל לואקר?
תאריך 10.9: נראה לי שיש מאט אטרקציות, נסו את הגן הבוטאני במראנו:
או בדרך את העיר בולצאנו או את טרנטו.
תומר
-
לגבי עלייה לגובה של 3200 מטר עם תינוק בן שנה - חד משמעית לא. וזאת מכיוון שבגיל הזה הוא לא יוכל להגיד אם אינו מרגיש טוב, ובמקרה כזה זמן הירידה חזרה למטה הוא קריטי!
הטיול שלכם נראה נהדר ומאוזן, ונכון שחבל לפספס עליה למרמולדה, אבל אתם באיזור מקסים שתהנו בו בכל מקרה. אין סיבה לקחת סיכון. תהיה לכם סיבה טובה לחזור להשלמות כשיגדל קצת

-
היי הדר
מצטרף לצפנת לגבי המרמולדה,בגיל שנה זה מאוד בעייתי מבחינת הלחץ באוזניים והאוויר הדליל בגבהים.
לגבי המסלול קבלי ח”ח!!!
ומן הסתם יהיו ימים שתוכניות ישתנו לכם בגלל מזג האוויר כזה או אחר ולרוב אלו הימים שיוצא להכיר דברים שלא שמעתם ולא הכרתם לפני ובהם נהנים הכי הרבה

-
וואו תודה רבה ,רבה לכולם! איזה כיף שאתם מאשרים את המסלול
בהמשך להערות שלכם, מצטרפת עדכון קל...*הורדתי את הרכבל למרמולדה (בעצב אבל גם בהבנה והסכמה רבה).
נחיתה ונציה
5.9 חצי יום- אי בוראנו / חצי שני -הגעה לקורטינה התמקמות
6.9 אגם בראייס + מפעל לואקר (אופציה לטייל בסאן קנדידו בחזרה)
*אנחנו חובבי לואקר
הבנתי שגם מאוד יפה שם. אלא אם כן, אני מפספסת חלופה הגיונית ושווה לא פחות. פתוחה להצעות.7.9 טיול אופניים באיזור קורטינה (סאן ויטו קדורה)
8.9 נסיעה לקאנזיי – התמקמות במלון (פה קצת ריק לי, חשבתי לעלות על הקרוניות שיש בקאנזיי לקאמפיטלו ולכפרים אלבה ופניה).
9.9 עמק פאסה, אגם קארצה
10.9 נסיעה לריבה דל גארדה.
*בדרך למלון עצירה ב- בולצאנו או את טרנטו. ואחכ טיול באיזור דל גארדה (שם ישנים)
11.9 מלצסינה- רכבל למונטה בלדו ואז שייט לסרמיונה (ממלצ’סינה, שם הרכב יישאר, בחניון הרכבל)
12.9 לימונה סול גארדה ואגם טנו, אולי גם המפלים -ורונה(לדעתי לא נספיק בגלל התינוק וגם נשמע שזה לא פספוס גדול..)
13.9 חזרה לכיוון וונציה (אם יש איזו עצירה מעניינת על הדרך אשמח לשמוע)
14.9טיסה חזרה

-
קראתם על מסלולים בקורטינה? יש כמה רכבלים שעולים מהעיירה.
כולל רכבל שהוא אחד הגבוהים בדולומיטים.
-
היי סער. מצרפת לך ימים ספציפיים שחשוב לי לאשר מולך שהם סבבה
אני יודעת שיש זמן אבל זה חזק ממני!
5.9 חצי יום- אי בוראנו / חצי שני -הגעה לקורטינה והתמקמות
*אנחנו חובבי לואקר
הבנתי שגם מאוד יפה שם. אלא אם כן, אני מפספסת חלופה הגיונית ושווה לא פחות. פתוחה להצעות.8.9 נסיעה לקאנזיי – התמקמות במלון (פה קצת ריק לי, חשבתי לעלות על הקרוניות שיש בקאנזיי לקאמפיטלו ולכפרים אלבה ופניה).
10.9 נסיעה לריבה דל גארדה.
*בדרך עצירה באגם מולבנו (שנראה לי מקסים למנוחה על הדרך) ואחכ התמקמות באיזור דל גארדה (שם ישנים)
11.9 מלצסינה- רכבל למונטה בלדו ואז שייט לסרמיונה (ממלצ’סינה, שם הרכב יישאר, בחניון הרכבל- מקווה שזה פשוט וקל)
12.9 לימונה סול גארדה ואגם טנו (אגם טנו שווה?)
-
בנסיעה מקורטינה לקנציי אתם עוברים דרך המקומות מהיפים שיש בדולומיטים.
כדאי לפתוח מפה ולבדוק את המסלול ולראות דרך איזה אתרים ומעברי הרים אתם עוברים.
-
היי הדר,
קיבלת כבר אישור מכל הפורום כמעט שהתוכנית שלך מצויינת..

6.9 – לא הייתי במפעל לואקר, אם אתם חובבי לואקר מניח שזו בחירה טובה.. אגם בראייס אחד המדהימים, ממליץ מאוד לעשות את הסיבוב סביב האגם (אם כי יכול להיות בעייתי במקרה שלכם, לא כל המסלול עביר עם עגלה)
8.9 – כשתגיעו לקנאזיי, הכי טוב פשוט להיכנס ללשכת המידע לתיירים שבמרכז העיירה ולהתייעץ איתם. הם יוכלו לתת לכם את ההמלצות הכי טובות והכי מתאימות לכם.
10.9 – אגם מולבנו נחמד. בכל מקרה, תשאירו לכם לפחות שעתיים לטיול ערב בטיילת המקסימה של ריבה דל גארדה. האנקדוטה שלי משם: חנינו בחניון, טיילנו לאורך הטיילת, אכלנו ארוחת ערב, וכשסיימנו לאכול גילינו לחרדתנו שאיבדנו את כרטיס החנייה. חזרנו על עקבותינו בצורה מדוקדקת – ולא יאומן: מצאנו את הכרטיס!!
11.9 – שימו לב לשעות המעבורות, במיוחד לשעה של המעבורת האחרונה שחוזרת מסרמיונה למלצ’סינה, ותשתדלו לחזור מעבורת אחת קודם, כדי להימנע מלחץ מיותר. קחו טווחי בטחון לאור הבלאגנים האופיניים לאיטליה בקטעים האלה.
12.9 – מניח שקודם אגם טנו ואז לימונה.. אגם טנו נחמד, לא מדהים כמו האגמים שתראו בדולומיטים, אבל עדיין כיף לעשות סיבוב סביבו.
-
היי הדר,
אתרום מעט את חלקי במסלול
.נחיתה ונציה
5.9 חצי יום- אי בוראנו / חצי שני -הגעה לקורטינה התמקמות
*אנחנו חובבי לואקר
הבנתי שגם מאוד יפה שם. אלא אם כן, אני מפספסת חלופה הגיונית ושווה לא פחות. פתוחה להצעות.7.9 טיול אופניים באיזור קורטינה (סאן ויטו קדורה) - ראי את Cinque Torri
8.9 נסיעה לקאנזיי – התמקמות במלון (פה קצת ריק לי, חשבתי לעלות על הקרוניות שיש בקאנזיי לקאמפיטלו ולכפרים אלבה ופניה).
9.9 עמק פאסה, אגם קארצה
10.9 נסיעה לריבה דל גארדה. ראי את פירמידות האדמה של סגונצאנו
*בדרך למלון עצירה ב- בולצאנו או את טרנטו. ואחכ טיול באיזור דל גארדה (שם ישנים). ראי את מולבנו והאגם:
ראי את את המפל:
11.9 מלצסינה- רכבל למונטה בלדו ואז שייט לסרמיונה (ממלצ’סינה, שם הרכב יישאר, בחניון הרכבל)
12.9 לימונה סול גארדה ואגם טנו, אולי גם המפלים -ורונה(לדעתי לא נספיק בגלל התינוק וגם נשמע שזה לא פספוס גדול..)
ראי את פדואה:
14.9טיסה חזרה
תומר
-
גדול! רק באיטליה זה יכול לקרות...

-
בסוף זה יהיה טיול שלי
.תומר
-
בכיף! מוזמן מאוד להעתיק ולשתף

-
היי,
אנחנו נהיה באוגוסט בפעם השנייה בדולומיטים, הפעם לחמישה ימים
ב-Campitello Di Fassa ונעשה טיול כוכב. חלק מהאתרים שהמלצתי לך לא מתאימים לנו מבחינת מרחק
.תומר