ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מזרח ארה"ב עם ילדים - עוד שאלות...

פורום צפון אמריקה
    6
    13
    5089
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eyal_orly
      eyal_orly נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

לאחר התשובות המפורטות שקיבלתי באשר לחלק א’ של המסלול (ניו יורק – וושינגטון – ניאגרה...), עוברת לתכנן את החלק השני המתמקד בפלורידה…

אשמח לעזרה גם בתכנון החלק הזה:

22.9 – נחיתה במיאמי בשעות הצהריים השכרת רכב. נסיעה לכיוון אוורגליידס.

23.9 – טיול בשמורה

24.9 – נסיעה לקי ווסט + טיול בקי ווסט (אולי להתחיל לחזור בחזרה?)

25.9 נסיעה מקי ווסט לאורלנדו (איפה כדאי לעצור בדרך להפסקות?)

26.9 – פארק

27.9 – פארק

28.9 – פארק

29.9 –  ביקור בקייפ קנוורל + המשך נסיעה למיאמי

30.9 – טיול במיאמי – בלילה טיסה חזרה לארץ.

1. 1. אשמח להערות / הארות לגבי המסלול שלהלן.
      2. 2. שאלת מיליון הדולר (תרתי משמע ...): אילו פארקים כדאי לעשות באורלנדו?
      3. (אזכיר שאנחנו מטיילים עם בן 12 ובת 7. הילדה מאוד אוהבת חיות וחשבנו לכלול גם את הסי וולד). מה עוד הכי מתאים לגילאים הנ”ל?
      4. 3. אנחנו עדיין בהתלבטות אם לעשות 3 פארקים או שניים. במידה והולכים על 2 פארקים, מה לעשות ביום שמתפנה?
      5.  

ושוב תודה מראש למגיבים!

אורלי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צפנת
        צפנת נערך לאחרונה על ידי

היי אורלי,

הנסיון שלי רלוונטי רק לגבי אורלנדו. שלושה ימים ברצף זה די קשה. אם אין באפשרותכם להוסיף יום נוסף באמצע למנוחה ואטרקציות קטנות/קניות על חשבון משהו אחר, אז את סי וורלד כדאי למקם ביום האמצעי כי הוא יותר רגוע, כולל הרבה הופעות, ובספטמבר גם נסגר יותר מוקדם (שש בערב).

את היום הראשון והאחרון בחרו על פי מה שיותר אוהבים. אם בן ה-12 אינו חובב אקסטרים, אז ממליצה על שני פארקים של דיסני - מג'יק קינדם ואנימל קינדם. גם בהם יש כמה מתקנים ל"נועזים" אבל הם בהחלט לא העיקר. אם יש דרישה לרכבות הרים, אז יוניברסל יותר מתאים (אמנם פחות לבת ה 7, אבל גם כאן יש מבחר לכל המשפחה). גם בסי וורלד יש שתי רכבות הרים איימתניות.

תכנסי לאתרים ותראי את המתקנים המוצעים. כדאי אולי לשתף גם את הילדים בבחירהwink

• Shay3211035
          Shay3211035 נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע עד איזה קי אתם מתכננים להגיע, אבל מקי ווסא לאורלנדו זה 7.5 שעות נסיעה נטו, לא כולל, עצירות, תוספת הערכת זמן – בקיצור מטורף ביום אחד.

3 ימים ברצף בפארקים – אתם מכירים את עצמכם והילדים, אנחנו עם שלושה ילדים עשינו 5 ימים ברצף ואין כל בעיה.

אני אישית נגד סי וורלד, לראות חיות שעוברות התעללות בשביל לבדר את הקהל – אבל זה אני. אפשר ללכת לממלכת החיות בדיסני, מג’יק קינגדום בדיסני ולאפקוט – זה לדעתי הכי מתאים מבחינת הגילאים ובטח חסכוני יותר, כרטיס של שלושה ימים לדיסני.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בגדול כל הפארקים יתאימו לגילאים שלכם. לא חושב שיש משהו מובהק שלא.

זה במובהק עניין של העדפה אישית, וכמה שתשאלו יותר תקבלו יותר דעות שונות Smile

שוב אני אהיה פרקליט השטן – התוכנית שלכם מאד בעייתית בעיניי. חלק מהדברים הזכירו לפני.

3 ימים ברצף בפארקים זה אפשרי אבל מאד קשה. תזכרו שעלות הכניסה לפרק היא מסדר גודל של 90 דולר לאדם (תלוי בדיוק בהרכב הפארקים ובגילאים). ובתוספת לינה, אוטו, חניה, אוכל פינוקים ומזכרות נקבל שכל יום פארק עולה סדר גודל של 700 דולר. לא נריב על הגרושים. במחיר כזה אנחנו מאד רוצים לנצל את היום. בנוסף בגדול קשה להספיק פארק ביום. שוב תלוי בכם ובפארק, אבל ברוב המקרים לא תספיקו את כל המתקנים ותרצו לתעדף. השילוב של שני הגורמים האלה גורם לנו לרצות להגיע לפארק עם הפתיחה (בעצם עוד לפני הפתיחה), ולצאת רק כשגרשו אותנו (או אם ניפול מהרגליים). במהלך היום אנחנו לא מפרגנים הרבה הפסקות והתוצאה היא שכל היו אנחנו על הרגליים. אגב חיפוש גוגל העלה שאנשים הולכים בתוך הפארק 10 ק”מ ויותר ביום. בקיצור יום מעייף מאד וארוך.

כלל האצבע הידוע הוא יומיים פארק ואז יום מנוחה. אם כל מה שיש לכם זה 3 ימים אז אפשר ללכת ל-3 פארקים ברצף. אבל תביאו בחשבון שזה יהיה קשה.

הזכירו כבר לפני את נושא הנסיעה מקי ווסט לאורלדנו שזה מאד בעייתי ליום אחד.

מה אפשר לעשות?

קודם כל – תחליפו את הסדר של קי ווסט והשמורה. כלומר תתחילו מקי ווסט, ואז תעצרו בשמורה בדרך לאורלנדו (עצירה ליום שלם).

אפשר לנסות לשנות את הטיסה כך שתטוסו לאורלנדו ולא למיאמי ואז תתחילו מהפארקים. זה לא בהכרח אידאלי כי אז יוצא יום ראשום בפארקים

אפשר לוותר על משהו – אולי על קי ווסט

אפשר לוותר על משהו בצפון כדי לטוס יום קודם

אפשר לטוס מאורלדנו למיאמי ומשם לישראל. כלומר ב-30 לחודש להוסיף טיסה כזו. ואז אם ב-29 לא נוסעים למיאמי אפשר אולי להיות בפארק ביום הזה (למרות ששוב מדובר על סוך שבוע)

אפשר לטוס מקי ווסט לאורלדנו. יש טיסות ישירות. צריך לברר משמעות של השכרת רכב.

• Eli-a
              Eli-a נערך לאחרונה על ידי

היי,

עשינו טיול מאוד דומה אני לא כל כך בקיא בחלק הראשון של הטיול אבל לגבי מה שכתבת. 

נכתב פה גם בעוד תגובה, נסיעה מקיי ווסט לאורלנדו היא כ-7 שעות ללא עצירה

בטיול האחרון שלנו עשיתי את הנסיעה המדהימה הזאת ממיאמי לקיי ווסט (והגעתי עד לקיי ווסט עצמו- האי האחרון בשרשרת) אני יכול להגיד שהיה לא קל אבל שווה את המאמץ מאוד(במידה ויש זמן).

אם אפשר היה לעשות את הטיול בצורה הבאה יהיה לכם יותר קל(לדעתי..)

נחיתה במיאמי- נסיעה ישירה לאורלנדו  3 פארקים (עשינו את זה עם ילדים יותר קטנים וזה אפשרי).

לאחר מכן ירידה למיאמי\אוורגלידס כולל לילה באזור.

נסיעה לקיי ווסט (לינה שם) וחזרה למיאמי 

תוכלי לקרוא את הטיול שלנו הוא יחסית דומה למה שאתםע ושים(מלבד הקרוז)

תהנו!!!!

להלן הלינק לטיול שלנו:

http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%9E%D 7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA+%D7%A2%D7%96%D7%A8+%D7%90%D7%95%D7%A8 %D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%95+%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%9E%D7%99+%D7% A7%D7%A8%D7%95%D7%96+%D7%9C%D7%A7%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%91%D7 %99%D7%9D+%D7%A7%D7%99%D7%99+%D7%95%D7%95%D7%A1%D7%98+%D7%9E %D7%99%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9 C%D7%99%D7%9D+%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%9B%D7% 97%D7%95+%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99+%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA

• המכשפה
                המכשפה נערך לאחרונה על ידי

הייתי משנה קצת...

כמו שאמר “אנשים טובים” וגם משלי.

בניגוד להמלצה שקיבלתם לא הייתי משאירה את הפארקים של אורלנדו לימים הראשונים בשל שתי סיבות לפחות (אם הייתי מקדישה לזה עוד סמן בטח הייתי חושבת על עוד כמה...):

1. 1. ג’ט לג. תגיעו אליהם יותר עייפים אם תתחילו בהם וכמו שאמר “אנשים טובים” לפני ימי הפארקים הם ימים יקרים.
                2. 2. אחרי השיא של הפארקים קשה להלהיב את רוב הילדים גם מדבר מופלא כמו תנינים בטבע ובטח ממיאמי (שלטעמי היא די משעממת).

אני הייתי נוחתת ויורדת לקיז. 

(בטוח לא הייתי נוהגת עד קי ווסט מיד אחרי טיסה, מדובר בארבע שעות נסיעה, אבל זה כבר לשיקולכם...)

בקיז הייתי מבלה לפחות יומיים.

(שילוב של אטרקציות כמו אופנוע ים בין המנגרובים, שחייה עם דולפינים ועוד וסתם נופים וחוויות מהמקום).

בדרך מהקיז הייתי עוצרת ליום שלם באוורגליידס.

הייתי חותכת את הנסיעה ולנה קרוב לקייפ קנוורל  (למרות שזאת נסיעה די ארוכה אחרי יום באוורגליידס) אבל זה עוזר למשל כדי להתחיל שם את הבוקר שאחרי האוורגליידס (לא היינו שם, אז קשה לי לדעת איך שם. מאוד רציתי, אבל לא הספקנו הפעם). בסיום היום הזה הייתי נוסעת עד אורלנדו לנה במיקום קרוב לפארקים.

ואז הייתי עושה 3 ימי פארקים באורלנדו (מאתגר, אבל לא נראה לי שיש לכם ברירה, אנחנו עשינו את זה. חשוב מאוד לתכנן היטב את הימים בפארקים אם אתם מתכננים 3 ימים ברצף.)

לסיכום הייתי נוסעת חזרה למיאמי בנסיעה ישירה, או יום לפני – מתי הטיסה? אם זה יום שלם יש דברים נחמדים שאפשר למצוא ולעשות בדרך.

אישית אנחנו לא הולכים לסי וורלד.

כן מבקרים בגני חיות, אבל לא במקום שכולו תעשיית חיות, אבל כל אחד ושיקוליו. גם אישתי ובתי מאוד אוהבות בע”ח ומצאנו המון דברים מופלאים אחרים לעשות שם (כמו שחייה עם MANATEES ).

בהצלחה

יעל

מוזמנת להציץ בבלוג שלי לטיפים על פלורידה, אורלנדו והקיז

http://www.lametayel.co.il/הבלוג+של+המכשפה

• eyal_orly

המון המון תודה לכל המגיבים!!!

אכן עזרתי לי מאוד להפוך את התכנון שלי ליותר הגיוני ונוח (מקווה).

לאור התובנות מה שנראה לי שנעשה הוא ביום ההגעה למיאמי (זה כבר יוצא אחרה”צ) ניסע דרומה יותר ונתמקם. למחרת ניסע לקי ווסט. יום נוסף נעשה באוורגליידס. עוד יום של נסיעה לאורלנדו (אולי בדרך קייפ קנוורל). 3 ימים באורלנדו (בנתיים הוחלט על דיסני ואפקוט, פארק נוסף עוד נחליט...). וביום האחרון טיול במיאמי (הטיסה חזור יוצאת בלילה, כך שיהיה שם כמעט יום מלא).

זה בגדול השלד… עדיין צריכה לעבוד על הפרטים הקטנים.

וכאמור, המון תודה לכולכם!!!

אורלי

• אנשיםטובים

למחרת ניסע לקי ווסט. יום נוסף נעשה באוורגליידס

בהנחה שתשנו בקי ווסט, הנסיעה מרי ווסט לאוורגליידס לוקחת כמה שעות. תספיקו לבקר באוורגליידס, אבל אל תחשבו על זה כעל יום באוורגליידס, אלא כעל ביקור באוורגליידס

ביום האחרון טיול במיאמי (הטיסה חזור יוצאת בלילה, כך שיהיה שם כמעט יום מלא).

שוב זה ממש לא יום מלא. הנסיעה מאורלדו למיאמי לוקחת כמה שעות, ואחרי שלושה ימים ארוכים בפארקים אני בספק אם תצאו לדרך מוקדם בבוקר. כלומר סביר שתגיעו למיאמי אי שם בין 12 ל-14. (ולא לשכוח ארוחת צהריים מתישהו).

משעת הטיסה בלילה ממיאמי תספרו אחורה לפחות 3 שעות ואולי יותר של נסיעה לשדה, החזרת הרכב וכו’.

אז אותו דבר כמו במקרה הקודם – תספיקו לדגום את מיאמי, אבל ממש לא יהיה שם יום שלם.

• המכשפה

מכל הפארקים דווקא מג'יק ואפקוט?

אלא אם זה בגלל המתקן של פרוזן שאז זה קצת יותר מובן לי…

(טיילתי עם ילדה בת 7 וזה היה לגמרי MUST מבחינתה)

סביר שבן ה 12 יהנה מאוד ממתקני החלל. הם קצת מיושנים אולי, אבל עדיין סימולטורים מאוד מוצלחים.

אצלנו גם SOARIN זכה להצלחה.

שימי לב שיש מתקנים באפקוט לפי קבוצות ופאסט פאס לאחד מהקבוצה לא יאפשר פאסט פאס למתקן נוסף מהקבוצה.

עכשיו כשבדקתי זמני ההמתנה היו ממש סבירים (ואף נמוכים) גם לפרוזן וגם לסורין. (שם כרגע קרוב ל 21:00 והפארק נסגר ב 23:00).

לעומתו זמני ההמתנה במג’יק קינגדום עדיין די גבוהים, אז חשוב מאוד לנסות ולעבוד עם ה CROWD CALENDAR כדי לנסות ולבחור את היום שצפוי להיות הכי פחות עמוס בכל פארק)

אישית לא מוותרת על האנימל קינגדום אז אם החלטתם להתמקד רק בפארקים של דיסני ממליצה מאוד שהוא יהיה השלישי.

איזה כייף הולך להיות לכם!

יעל

• המכשפה

אנשים טובים צודק לגמרי.

זה לגמרי ברמת טעימה מהאוורגליידס וכנ”ל מיאמי.

אבל עדיין זה נראה לי כמו סידור שבו תצליחו להפיק יותר ממקומות מסויימים.

(יש לכם מעט זמן, אז הכל יהיה די אינטנסיבי).

נראה לי שקשה להפנים שנסיעה ממיאמי לקי ווסט לוקחת כמעט את אותו הזמן של נסיעה מתל אביב לאילת….  וזה בלי העצירות המתבקשות בדרך מהממת כל כך.

לפי גוגל מאפס נסיעה מקי ווסט לאוורגליידס סיטי לוקחת כ 4 שעות… נסיעה מאוורגליידס סיטי לקייפ קנוורל לוקחת גם  כ 4 שעות… וזה בלי שנהניתם מהמקום עצמו או עצרתם לפיפי / צילומים / קניות / אוכל וכדומה.

• eyal_orly

לאור התגובות חשבתי לשנות מעט את המסלול… מה דעתכם?

מציינת גם את שעות הנסיעה ממקום למקום בהתאם לנתונים שבדקתי בגוגל מאפ ומן הסתם לוקחת בחשבון שיכול לקחת גם קצת יותר...

22.9 – הגעה אחרה"צ + נסיעה כשעה דרומית למיאמי (הומסטד). לינה.

23.9 – נסיעה לקי ווסט (3 שעות) + סיור בקי ווסט + לינה בקי ווסט

24.9 – נסיעה מקי ווסט לאוורגליידס (3 שעות) + סיור באוורגליידס

25.9 – המשך סיור באוורגליידס עד הצהריים + בצהריים להתחיל נסיעה לאורלנדו (4 שעות נסיעה)

26.9 – אורלנדו פארק

27.9 – אורלנדו פארק

28.9 – אורלנדו פארק

29.9. נסיעה מאורלנדו למיאמי –  (4 שעות נסיעה) בדרך קייפ קנוורל. לינה במיאמי

30.9 – מיאמי (טיסה לארץ בשעה 22:50 בלילה).

כפי שציינתם, ברור לי שזה מסלול אינטנסיבי, ואולי דברים מסויימים יהיו בגדר “טעימות” (יעל, לצערי אין מצב שנישאר יומיים בקי ווסט ...) אבל לאור אילוצי הזמן שלנו, והאתרים בהם נראה לי מעניין לבקר, זה הכי טוב שעולה לי כרגע…

אפשרות נוספת היא לעשות רק יומיים פארקים באורלנדו ולהשקיע את היום הנוסף במקום אחר. האם לדעתכם זה עדיף? ואם כן אז איפה?

(מזכירה שנוסעים עם בן 12, ובת 7 – הפארקים עבורם...).

עוד שאלה, למעט אורלנדו חשבתי לא להזמין את מקומות הלינה מראש כדי לאפשר יותר גמישות ושינויים תוך כדי הטיול. האם זה עלול להיות בעייתי?

ושוב תודה על התגובות!

אורלי

• אנשיםטובים

הבחירה בין “טעימות” ל”מקיף” היא מאד אישית. 

הבחירה בין אינטנסיבי ורגוע היא גם כמובן אישית. אבל אפשר בכל זאת לעזור לה באופן “מובנה”. תעשו חישוב ומיפוי של כל הימים, החל משבת לפני שאתם יוצאים מהבית (הפעם האחרונה שנחתם באמת) ותראו כמה ימים אינטנסיביים ברצף יש לכם, ותחשבו האם אחרי שבועיים עדיין יהיה לכם כח לימים כאלה.

אם אני זוכר נכון בשלב של ההגעה לפלורידה אתם כבר אחרי שבועיים בדרכים, ואחרי שטסתם לקראת סוך השבוע אז גם קדמו לטיסה כמה ימי עבודה (לא יודע אם הילדים ילכו לבית הספר בימים האלה).

לטעמי כבר תהיו מאד עייפים ומותשים.

ולמשל להחזיק 3 ימי פארקים רצופים עשוי להיות גדול מדי.

כמה שינויים שאפשר לשקול:

לוותר על מיאמי: ב 26 ו-27 לעשות פארקים. 28 מנוחה + נאסא. 29 שוב פארק (סוף שבוע). 30 נסיעה למיאמי וטיסה

לוותר על קי ווסט: 23 אוורגליידס. 24 נסיעה לאורלדנו (דרך נאסא). 25,26 פארקים. 27 מנוחה. 28 פארק. 29 נסיעה למיאמי. 

להוסיף טיסה מקי ווסט לאורלדו (למשל טיסת סילברוויס ב 25 לחודש 9:30 בבוקר שתעלה 450 דולר לכולם). כלומר קודם אוורגלדייס ואז קי ווסט. היתרון פה הוא פשוט שחסכנו לא מעט שעות נסיעה מתישות (בתמורה ללא מעט כסף).

• המכשפה

אני חושבת שהערכת זמני הנסיעה שלך מוטעית

אם גוגל מדבר על 3 שעות את צריכה להוסיף לזה בממוצע שעה (פיפי, צילום נוף, נשנוש).

מקי ווסט לאוורגליידס סיטי לפי גוגל זה 4 שעות לפני מה שכתבתי למעלה. אז אלא אם תצאו מוקדם בבוקר לא ממש תספיקי לטייל בשמורת האוורגליידס ביום הזה…

זה יותר טוב, אבל עדיין עמוס מאוד לטעמי…

לשאלתך לא הייתי מוותרת על יום פארקים.

ילדים בגילאים של שלך אמורים מאוד ליהנות שם.

וכמו שכתבתי תשקלו להגיע לאנימל קינגדום

יעל

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון