קתדרלת סן ג'ימיניאנו
-
היי,
האם כדאי להקדיש זמן לביקור בקתדרלה? האם היא מיוחדת בצורה כלשהי?
תודה וחג שמח
-
שלום,
יש לי חולשה לקתדרלת עם ציורי קיר, ממליץ בחום כחצי שעה

אל תשכחו את הגלידה המדהימה של Gelateria Dondolu:
תומר
-
תודה תומר,
טוב אין ברירה, מוסיף את הקדתרלה לתוכנית בעדיפות אחרונה…
זה בדיוק הקטע שהקתדרלה נראית יפה, אבל השילוב של הגעה מרומא עם ה-”רעלת כנסיות” ממנה אני בלאו הכי סובל, לא מוצלח…
לגבי הגלידה – איך יכולתי לשכוח משהו שלא ידעתי עליו...

-
הגלידה הטובה בעולם?
יש דברים שאי אפשר להתווכח איתם והתעודה בה מחזיק סרג׳יו דונדולי (Gelateria Dondoli) מגלידריית Dondoli היא אחד מהם. הגלידרייה ידועה בטעמיה המיוחדים והמאוד מאוד טעימים, למשל גלידה בטעם זעפרן וצנוברים, גלידה בטעם אשכולית אדומה עם יין מבעבע ועוד. בגלידריה הזו יש מגוון אפשרויות לטבעוניים ולמעוניינים בגלידה ללא גלוטן.תומר
-
וידוי - אני מאוד אוהב כנסיות/קתדרלות באירופה ומשתדל לראות את כולם, ביחוד הגותיות שבהם. שאני רואה כנסיה יפה ועוד עם ציורי קיר, הלב נמס ולא יכול לעמוד בדרכה (לא מטעמי דת)
.תומר
-

-
אם אתה בכל מקרה מבקר בסן ג׳ימיניאנו, נראה לי שחבל לפספס את הפרסקו בכנסיה (אלא אם אתה ממש לא חובב אומנות), ביקרתי שם לראשונה בגיל 12 ושבתי לבקר.
* הרבה יותר מעניין מאשר לחכות בתור הארוך לגלידה (שיש טובות ממנה בעיר ובאיטליה).
כדאי לקרוא קצת חומר על הכנסיה לפני הביקור.

-
אם בגלידה עסקינן אז אני בדרך לשם בפעם השלישית...

-
ראה על הגלידה של סרג’יו דונדולי מדקה 26:00:
האיש הגיע למקום ראשון באיטליה, את המדליה הוא קיבל מנשיא איטליה, כיצרן הגלידות היחיד באיטליה שהוא מאסטרו, אמן לגלידה, 34 שנים.
תומר
-
בתיאבון!טוב, מה יש לומר אם ה"מומחה" לפסטה ולשפה האיטלקית וחברו "השף הנודע" ועדר תיירים, מתלהבים, קשה להתמודד עם "חוכמת ההמונים".
אבל לא ראיתי מקומיים נוהרים לשם.
תופעה מוזרה.

-
-
גלידה, היא מצרך חשוב (גם בחורף)!
רק לא רציתי שתתאכזב יותר מדי, הגלידה טעימה, אך לא משהו סנסציוני, אם תהיה ברומא, כדאי לדגום כמה גלידריות.
אם תוכל, תגיע מוקדם, לפני האוטובוסים עם גדודי-התיירים.

-
תודה!
האמת שיש גלידה אחת שאנחנו אוכלים גם שלא בא לנו גלידה ואך ורק כדי לקיים את המסורת: Amorino.
אין לנו סיכוי להגיע מוקדם הואיל וזה יום המעבר מרומא לפירנצה. בדרך, ומוקדם ככל האפשר נטייל בסן ג'ימיניאנו (להערכתי נגיע בין 13:30 ל-14:00).
-
תהנו בכל מקרה (אולי התיירים יברחו עד אז).
ותמיד תהיה "Amorino".
-
תודה. עזרתם להחליט... -
בעניין אמורינו.. סקרנית משהואמורינו באמת מצליחה לשמור על הרמה גם משהפכה לרשת חובקת עולם עם סניפים בכמה וכמה יבשות?
הם מכינים גלידה בסניפים עצמם או במפעל מרכזי?
-
אחת הגלידות הטובות ביותר שאכלתי אי פעם בחיי בפירנצה היא Perché no
תומר