קובה וגוואטמלה
-
היי

אנחנו 2 בנות שרוצות לטוס בתחילת יולי שבוע לקובה ומשם לעבור לבערך 4 שבועות לגוואטמלה.
רציתי לשאול האם זהו תכנון טוב?
מה לגבי הפרוצדורה של טיסה פנימית מקובה לגוואטמלה? אמורה להיות בעיה כל שהיא?
האם ישנם חיסונים מיוחדים שמומלצים לפני נסיעה למקומות אלה?
ישנו בית חבד בקובה?(בגוואטמלה אני יודעת שיש הרבה).
יש מידע חשוב ומיוחד שאני צריכה לדעת על 2 המקומות האלה?
תודה מראש

-
קחו שבועיים בקובה ו 3 שבועות בגואטמלה.
חיסונים תבררי במרפאות למטיילים.
מקובה לגואטמלה זאת טיסה בינלאומית ולא פנימית. תבדקי איזה טיסות אפשריות - ישירות או דרך מקסיקו למשל.
אין בית חבד בקובה.
תקראי על המדינות ולפי זה תחליטי מה מעניין אותך לראות.
בהצלחה
-
בין קובה לגווטמאלה זו טיסה בין לאומית ולא טיסת פנים על כל המשתמע מכך.
לגבי התוכנית. על פניו נראה שהיה כדאי לחלק לשבועיים בקובה ו-3 בגווטמאלה... אלא אם יש לכם תוכניות מיוחדות ליעדים הללו.
לגבי חיסונים- מומלץ לפנות למרפאת מטיילים עם מסלול כמה שיותר מדויק. השארות על מסלול תיירותי שגרתי יכולה להצריך פחות חיסונים ממקומות יותר הרפתקניים.
-
אוקיי, אז בהמשך לשאלה שנשאלה מעלה…
- 1. לגבי ענייני תברואה (מלבד זריקות שאני הולכת לעשות). במה עוד מומלץ להצטייד מבחינת הגיינה ותברואה? הבנתי שמאוד חשוב להצטייד בחומר דוחה יתושים? מה לגבי כדורים לטיהור מים – יש בכך צורך? האם ישנם דברים נוספים המומלצים להצטייד בהם מהבחינה הזאת
- 2. ושוב שואלת לגבי המעבר מקובה לגואטמלה – מה הדרך הכי מומלצת ו/או זולה? האם כדאי או עדיף לדאוג לכך כבר מהארץ או דרך קובה?
- 3. האם יש צורך באשרות בקובה ו/או גואטמלה?
- תודה מראש,
- מיכל.
-
במרכז אמריקה כמעט אף פעם לא לקחתי כדורים לטיהור מים. שוב תלוי במסלול- אם אתן במסלול תיירותי סטנדרטי, אני לא רואה אתכן לא מסוגלות לקנות בקבוקי מים סגורים איפה שהוא. בכל מקרה לא שותים מי ברז..
לגבי נגד יתושים בוודאי שלקחת. וממליץ גם פניסטיל ג'ל , להקל על עקיצות שלא יגרדו. אם אתן רוצות לנסות למנוע עקיצות עוד יותר , או לחילופין לא לוקחות משהו למלריה ( שוב גם פה תלוי באופי והמסלול הטיול) וממש רוצות לצמצם עקיצות - יש כל מיני רעיונות טבעיים שאנשים משתמשים בהם.
כמובן תקחו אתכם תיק תרופות קטן טבעי, לפי מה שאתן יותר רגישות.. אם למשל נסיעות קופצניות זה בעייתי עבורכם כדאי משהו נגד בחילות , נגד של שולחן ( אימודיום ושות') . אני גם אורז בדכ גליל נייר טואלט אחד..למרות שאפשר לקנות שם.
לגבי טיסת קובה- גווטמאלה. הייתי קונה מראש. הטיול שלכן לא כזה ארוך שאתן לא יודעות למתי להזמין. אם תחכו לשם יכול להיות שיהיה מאוד יקר, יכול להיות שיהיה מלא וכיוב מה שישמש לכן את כל המשך התוכניות.
לקובה צריך כרטיס תייר. תבדקו עם חברת התעופה אם הם מוכרים את זה. צריך גם ביטוח רפואי ולכן כדאי שיהיה באנגלית אישור ככה שלא תהיה בעיה אם תדרשי להציגו.