חודש וחצי לארצות הברית
-
מתלבט בין לרכוש סים מקומי בארצות הברית או בארץ לבין לעשות חבילה בארץ דרך חברת הסלולר
הולך להשתמש הרבה בוויז או GOOGLE MAP
מה דעתכם בנושא
-
שאלה מרכזית היא מה אורך הטיול. החבילות בארה”ב הן לשלושה שבועות או לחודש (תלוי בחברה). אני מניח שבארץ ניתן לקנות חבילה לתקופה יותר.
אגב, בארה”ב הסים עצמו ניתן בחינם והתשלום הוא רק עבור החבילה. שאלה נוספת היא כמות הדאטה הכלולה בחבילה. החבילה של AT&T הנמכרת ב- $45 לחודש נתנה בסתיו האחרון 6GB של נתונים. זה אמור להספיק לצרכי הנווט והשמוש הסביר בזמן הטיול.
בין waze ל- google maps יש הבדל גדול. waze, למיטב ידיעתי, דורש שהטלפון יהיה מקוון, כלומר מחובר לרשת הסלולרית, על מנת לעבוד. Google Maps מאפשר טעינת מפות מראש, למשל בעת החיבור ל- WiFi במלון, ונווט גם ללא חיבור לרשת הסלולרית.
-
קודם כל תודה על התגובה
אורך הטיול הוא 44 ימים שמתוכם כ 35 יום של נהיגה והרב כמובן בניווט
אז האם ה 6GB זאת כמות מספקת?
ובמידה ואני רוכש סים מקומי אז שהוא מתרוקן אז אפשר שוב לטעון בחבילה
והאם ניתן לרכוש סים כזה בשדה שנוחתים במקרה של סן פרנסיסקו?
-
היי,
לא אמרת באילו איזורים הטיול המתוכנן, אבל שים לב שבמקומות רבים בארה״ב (בייחוד באיזור שמורות הטבע וכבישים נידחים) אין קליטה, ולכן אם אפשר לא להסתמך רק על אינטרנט בניווט, זה עדיף.
בהתאם למה שהסביר dhz, אני ממליצה מאוד להוריד מראש מפות (ניתן בקלות יחסית בעזרת גוגל מאפס) של האיזורים בהם תהיו, ובמקרה הצורך להשתמש בהן לניווט.
אם נושא התנועה לא מאוד קריטי לכם (כלומר – לא בהכרח מחפשים את הנתיב המהיר ביותר מנקודה לנקודה) אז יתכן ולא תצטרכו אינטרנט כלל לצורכי ניווט –
בטיולים שלנו בארה״ב אנחנו לא מנווטים כלל בעזרת אינטרנט, אלא רק בעזרת מפות אופליין (וגם מפות נייר)
אגב באופן מאוד נחמד, אם מורידים את המידע של איזור מסוים, למשל עיר, אז יורד גם ה״תיוג״ של מקומות.
לדוגמא – אם היינו בסן דיאגו וחיפשנו מסעדת סושי, או בלוס אנג׳לס וחיפשנו סופרמרקט גדול – עדיין אפשר לעשות את כל החיפושים האלה גם עם המידע אופליין (כפי שהיית עושה בגוגל) – זה מאוד נחמד והיה שימושי לנו כמה פעמים.
*אני יודעת שלא עניתי ישירות לשאלה שלך, אבל אם הדאגה היא ספציפית לגבי נושא הניווט, היה חשוב לי להגיד את הדברים האלה
תהנו!
-
סביר מאוד להניח שבכל הטיול לא תהיו צריכים יותר מ 500MB עבור ניווט אונליין.
גם אני ממליץ מאוד על הורדת המפות מראש לזיכרון המכשיר. תוכל לקרוא על זה במדריך שכתבתי (בבלוג שלי).
-
זה בהחלט מספיק, ואפילו הרבה יותר ממה שצריך. מה שמחסל את הדאטה זה דברים כבדים יותר כמו צפייה בוידאו או העלאת/גיבוי תמונות כבדות. תשאיר דברים כאלו לגלישה בווייפיי חינם שיש כיום במקומות לינה רבים (לזכור תמיד להתחבר אליו במקום לגלוש מהדאטה!).
יש גם אפליקציה בשם map.me שמאפשרת ניווט במפות אוף ליין שמורידים מראש – למקרה שאין קליטה במקומות נידחים.