הודו עם מחשב נייד
-
טס להודו ביולי בפעם הראשונה למספר חודשים, אגיע לדרמסלה התחנה ראשונה ומשם אמשיך כנראה ללדאק, פרוואטי, קאסול ועוד..
אני מתכנן לקחת את המחשב הנייד שלי לצורך כתיבה, אבל אני גם לא רוצה לוותר על האפשרות של לעשות טרקים וטיולים רגליים ארוכים..
השאלה היא:
יש אפשרות להשאיר את הלפטופ בשמירת חפצים או משהו כזה? קיים סוג כזה של שירות במקומות האלה שיכול לשמור לי על החפצים בזמן שאני יוצא לטייל ברגל?
ובלי קשר: יש עוד המלצות לגבי טיול תרמילאים עם לפטופ? או עוד קשיים שאני עומד להיתקל בהם?
תודה מראש!
-
בשנים שאני מטייל בהודו ראיתי ממש בודדים שהגיעו עם המחשב וגם הם לצורכי עבודה.אתה צריך ממש לשמור אותו אולי במקומות שאתה יוצא לטרקים אז בעל האכסנייה ישמור לך אבל גם זה לא בטוח.מציע שתוותר על הבאת המחשב איתך.
-
כשאתה יוצא לטיולים הרגליים הארוכים, אתה תיקח את כל הציוד שלך איתך?
כלומר מינימום 10 ק”ג של תרמיל גדול?
מחשב קטן לכתיבה יכול לשקול גם 2-3 ק”ג בלבד כולל מטען, או אפילו טבלט פחות מכך. לא רואה סיבה שזה יהיה מכריע במשקל.
מצד שני, אם אתה משאיר ציוד רב במלון, אף אחד לא צריך לדעת מה יש לך בתרמיל. נעילה במנעול פנימי ועוד שרשרת אופניים.
-
אני יכול להעיד מהנסיון האישי: בארבעת הביקורים האחרונים שלי בהודו (משנת 2010) וכן בטיול בויטנאם קמבודיה ומיאנמאר ובתאילנד) אני מסתובב קבוע עם הלפ טופ שלי. הוא שוקל 2-3 קילו ונמצא קבוע בתיק היד שאני מסתובב איתו. מצד שני גם אני צריך את המחשב לעבודה וללימודים (כתיבה-קריאה), אבל אני גם יכול לאחסן במחשב את כל הצילומים והוידאו שאני מצלם (ואני מצלם די הרבה). כשאני נמצא הרבה זמן במקום אחד (נניח בהימלאיה או בדלהי ובומבי לצרכי הלימודים) המחשב בשאר בד”כ בחדר שבמלון/ג.ה ואם אני צריך אותו לעבודה אז אני מכניס אותו לתיק יד ומסתובב איתו. אם אני יוצא לטרקים של כמה ימים, אני משאיר אותו בד”כ לשמירה בדלפק של הג.ה וסומך על בעלי המקום שישמרו עליו. מה שכן – אני תמיד מחזיק כבל קשירה ללפ טופ (קנסינגטון) וקושר אותו בכל מקום שאני יושב ועובד איתו – בית קפה, מסעדה או ספריה. בדרך זו המחשב מוגן יותר.
בקיצור – מהנסיון האישי שלי: כדאי ונוח לקחת לפ טופ ולהתייחס אליו בזהירות
-
כיום דווקא נפוץ לנסוע עם מחשב נייד. יש אחוזים גדולים יותר של תרמילאים עם לפטופ משנה לשנה, ולאו דווקא מטעמי עבודה.
באופן אישי, בעיניי השארת לפטופ בשמירת חפצים רגילה אינה בטוחה – לרוב מדובר בחדר מחסן שפשוט שמים בו הרבה תרמילים, ואליו נכנס כל מי שיש לו תרמיל בפנים (או אומר שיש לו תרמיל בפנים, לא תמיד בודקים את נכונות המידע). אומנם הסיכוי הוא קטן שמישהו יתחיל לחפש תיק-תיק בין בגדים משומשים כדי למצוא לפטופ, אבל אם מדובר בלפטופ יקר עם חומר חשוב (תמיד לגבות!) אז אולי כדאי למצוא עבורו אחסון יותר בטוח (אם יש כספת למשל או לוקר), או לקחת אותו איתך.
אני עצמי בחרתי מראש לקנות לפטופ סופר זול וקל מאוד לצרכי נסיעות, כך שגם אם הוא נגנב, אז עם כל עוגמת הנפש והכעס זה אפילו לא 1000 שקל, ואם ברצוני לסחוב אותו למסלולים קצרים (למשל כשמטיילים עם רכב ויוצאים להליכה של 7-9 שעות ולא רוצים להשאיר אותו ברכב) זה רק קילו אחד. ביומיום, בלינה באכסניות בחדרים משותפים, הלפטופ סגור ונעול בלוקר (יש לבדוק מראש שיש אופציה כזו במקום הלינה).
-
תודה לכולם!
מה שאני חושב זה להשאיר את הלפטופ קבור בתוך התרמיל ולקחת איתי את התיק הקטן כשאצא לטיולים
לכן הייתי רוצה להשאיר את התיק הגדול בשמירת חפצים או משהו כזה..
שמירת חפצים זה דבר נפוץ? רוב הגסט האוסים נותנים שירות כזה?
ברוב הגסט האוסים יש כספת\ארונית בחדר?
-
לא הבנתי כל כך, אם אתה יוצא עם תיק קטן, אז זה אומר שאתה מתכנן טיול יומי בלבד. מה הבעיה במקרה הזה להשאיר את הלפטופ נעול בתוך התיק בחדר?
שמירת חפצים זה משהו שמשתנה ממקום למקום,
אישית לא הייתי סומך על פקיד הקבלה עם דברים יקרים שלי, ומעדיף לשמור עם מנעול כפול שלי על דברים יקרים.
כמו שכתבו, אם יש חדר שמירת חפצים, זה לא לרוב חצי מחסן משומש שפשוט משליכים אליו תרמילים. אל תבנה על מאבטח חמוש בכניסה ותגיות זיהוי לתיק. -
חבר יקר בהודו כמעט בכל מקום יש מחשבים שאפשר להעזר בהם.למה לשבור את הראש עם עוד משקל ודאגות על נזק וגניבת המחשב.
טוס וטייל בראש שקט ללא המחשב ותיסתפק בטלפון.
-
אני צריך להביא את המחשב כי אני כותב עליו, הסיבה העיקרית שאני טס להודו היא לכתוב ולכתוב בלי לדאוג לשום דבר אחר
בכל מקרה תודה רבה לכולם אני מעריך את העזרה
-
ההצעות “אל תביא מחשב” לא ריאליות: יש לא מעט נוסעים שחייבים מחשב לצורכי עבודה/כתיבה וכו’ באופן יומיומי, ולא, זה ש”יש מחשבים בכל מקום” זה לא תחליף, מניסיון. כיום עבודות רבות מחייבות מחשב אישי צמוד, עם כל התוכנות הרלוונטיות לעבודה, לעתים גם חומרה מתאימה, אישורי האבטחה המתאימים וכו’.