שבועיים באנגליה
-
בוקר טוב,
אשמח להמלצות על לייק דיסטריקט ופיק דיסטריקט.
נהיה שבועיים באנגליה, כשבוע בלונדון ואת השבוע הנוסף חשבנו לחלק ולהגיע (ללא רכב) לאזור/ים אלו.
תודה,
שירלי
-
פחות נחמד לענות כשאין גם פידבק מהצד השני.. במיוחד שקיבלת מספר תגובות יפה.
בכל מקרה- בלי רכב יהיה לכם קשה יותר להתנייד / להגיע לאיזורים הללו. מדוע בלי רכב? האם זה החשש מהנהיגה בצד שמאל?
-
האיזורים האלו ללא רכב זה פחות מוצלח. אין שם תחבורה ציבורית נוחה. יש תחבורה ציבורית טובה בין הערים/עיירות הגדולות.
-
הרעיון לטייל באזורים כפריים ללא רכב הוא לא בר ביצוע.
תוכלו לקחת רכבת למספר אתרים מחוץ ללונדון, אבל לטבע ממש (מסלולים וכו’) לא תוכלו להגיע.
בידקו גם את עלויות התחבורה הציבורית באנגליה. הרכבות יקרות. המיוחד אם לא מזמינים כרטיסים מספר חודשים מראש.
-
צודק/ת....ואני מתנצלת. אני חדשה בפורום ומשום מה לא הצלחתי לראות את התגובות עד לרגע זה, לאחר שקיבלתי הודעה למייל מ'למטייל' שייש לי תגובות.
בכל אופן תודה על התגובה.
נראה שבאמת אין ברירה וניקח רכב…
(רצינו להפחית לחץ ועלויות....).
-
-
לגבי רכב – בכל הנסיעות שלי לאזורים כפריים (בניגוד לערים) מצאתי שרכב משפר מאוד את הטיול וגם מעולה ביחס של עלות תועלת. לא יודע מה הסיבה ללחץ, אבל מבחינת עלות – לדעתי כדאית מאוד.
לגבי אוטובוסים – אז לא מניסיון, אבל בהחלט יש הרבה מידע ברשת על שירותים של אוטובוסים באזורים התיירותיים הפופולריים, בטח בעונות השיא, שמגיעים אל האטרקציות המרכזיות. הנה כמה דוגמאות:
http://www.lakedistrictonboard.com/bus-attractions.html
http://www.peakdistrict.gov.uk/visiting/publictransport/peak -district-bus-routes
-
הנסיון שלנו הוא שרכב באיזורים לא עירוניים באנגליה דווקא מפחית הוצאות ולא מעלה הוצאות. וזאת מכמה סיבות:
א. זמן – אי תלות בתחבורה ציבורית מאפשרת הגעה למקומות שאין אליהם תחבורה ציבורית. אנו מעדיפים “אטרקציות” חינמיות על פני כאלו בתשלום, לא בהכרח בגלל המחיר אלא יותר בגלל הצפיפות ועוד העדפות אישיות.
ב. בניגוד לתחבורה ציבורית עירונית שהיא זולה יחסית, תחבורה ציבורית בין עירונית לא זולה כלל. אוטובוסים עוד סביר, רכבות כלל לא זולות, והרבה פעמים עלות ההשכרה היומית שווה או נמוכה יותר ממה שהיה עולה לנו אותו המסלול בתחבורה ציבורית.
ג. עם רכב אפשר לעשות על הדרך כל מיני דברים קטנים כמו קניות בסופר, עם תחבורה ציבורית לא – וזה מחייב נסיעה נוספת [=זמן נוסף ותשלום נוסף]