בוסטר באיזיג'ט
-
באתר של איזיג’ט כתוב שילדים עד גיל 5 זכאים להעלות שני פריטים כמו עגלות וכיסאות ילדים בחינם.
אם אני מבינה נכון, זה אומר שצריך לשלם על כיסאות / בוסטרים וכו’ על כל ילד שמעל גיל 5.
האם מישהו באמת נדרש לשלם עבור בוסטר לילד, בישראל או בחו”ל?
[כמו כל ישראלית טובה, אני לא רוצה לצאת פראיירית אבל גם ממש לא מתכוונת לריב על זה עם נציגי איזיג’ט בשדה”ת. מעדיפה לדעת ושלם מראש.]
-
שלום ציידת,
במדינות אירופה יש חובה לילד עד גיל 10-12 להיות עם בוסטר.
איזיג’ט מודעים לכך ומאפשרים לשלוח בחינם בוסטר לילדים עד גיל זה.
הבוסטר נשלח כמטען חריג בנפרד. ואוספים אותו בעת הנחיתה ליד אזור קבלת המזוודות.
בהצלחה!
סמדר
-
גם לנו איפשרו באיזיג’ט ובכל חברה אחרת להעלות ללא תשלום בוסטר. כדאי לברר את זה מולם מראש. אפשר ליצור קשר דרך צ’ט.
-
תודה רבה לשניכם.
בצ’ט אמרו שזה בתשלום...
-
אכן באתר של החברה מוזכר חינם עד גיל 5.
בעבר בהחלט הטסנו איתם בוסטרים גם מעל גיל 5 (כולל בגיל 10) בחינם. אני תוהה אם המדיניות השתנתה לאחרונה.
אם יש לכם מקום במכסת כבודת היד – תמיד אפשר לקחת בוסטר כמטען יד במקרה שבפועל בשלב הצ’ק אין יגידו שזה חייב בתשלום.
אשמח לתובנות למי שיש כי אני צריך להטיס איתם שני בוסטרים בקיץ לילדים מעל גיל 5
-
אכן, את משלמת על זה כמו בכבודה.
אנו הבאנו תיק גדול, הכנסנו אליו את שני הבוסטרים [שני ילדים היו מעל גיל 5 ועדיין בגיל שצריך בוסטר] וזה נחשב לנו כמו מזוודה לבטן המטוס.
-
מוזר מאד.
בדצמבר האחרון טסנו לבאזל עם איזיג’ט.שלחנו 2 בוסטרים עבור ילדים בני 9, 6.
לא בקשו שום תשלום.
האם זו הנחיה חדשה?
בטיסות עם אלעל וגרמניה אירליינס שלחנו בוסטרים בתיק נפרד, במקום אחת המזוודות.
כי בחברות אלו זו המדיניות.
מצד שני, בחברות אלו כל נוסע יכול לקחת מזוודה וטרולי. -
תמיד כדאי לברר בדיוק מה המדיניות מול החברה ולא להתבסס על הזיכרון של גולשי הפורום כי המדיניות יכולה להשתנות כל הזמן.
גם אנחנו מצליחים להכניס את הבוסטר של בן ה 7 למזוודה כי הוא קטן ואנחנו לא לוקחים הרבה. זה הכי נוח גם אם הבוסטר בחינם כי זה חוסך התעסקות עם שליחת הבוסטר בנפרד ואיסוף שלו בכל המראה ונחיתה.
-
סמדר אני לא יודעת, אולי זה קשור לעובדה שהיה לנו גם תינוק עם כסא תינוק ועגלה, אז אולי שני בוסטרים נוספים נראו להם יותר מדי בצ’ק אין [אנו ניסינו לומר שזה חובה באירופה, אבל התכוננו לכך שלא יסכימו ואכן לא הסכימו]
בגלל שאנו משתדלים לטוס עם כמה שפחות ציוד, לנסיעה הקרובה [בעוד כחודש] רכשנו שני בוסטרים מתנפחים, בדיוק מהסיבה הזו, ואני מקווה שהם יהיו נוחים לילדים.
-
הי
בשנים האחרונות טסנו עם איזיגט כמה וכמה פעמים.
בכל פעם לקחתי 2 בוסטרים לילדות.
אנחנו ניגשנו לאחר שליחת המזוודות למטען חורג ושלחנו.
ניגשנו לשם ללא הילדים ומעולם לא שאלו אותי דבר על זה
מאוד מוזר.
גם בקייץ אנחנו נוסעים עם איזיגט ונצטרך שוב 2 בוסטרים.
אשמח לדעת האם התשובה שקיבלתם היא תשובה רישמית של איזיגט.
יעל
-
בצ'ט הרשמי של איזיג'ט, כתבו לי שזה בתשלום...
-
התשובה הרשמית של איזיג’ט היא שזה בתשלום.
היתה פעם אחת שהיה לנו בוסטר אחד לא גדול, ואישרו לנו להעלות איתנו למטוס ולא גבו תשלום. אבל בכל הפעמים האחרות [היו הרבה, אנו טסים עם איזיג’ט לפחות פעם בשנה] הבוסטרים חויבו בתשלום ונשלחו לבטן המטוס ולא בכבודה חריגה יחד עם כסא התינוק והעגלה. כך לפחות היה אצלנו.
-
אוליב וציידת,
תודה על הבירור.
זה מעניין …
אותנו בשתי טיסות שונות (מנצ’סטר ובאזל) לא חייבו על 2 בוסטרים קטנים.לגבי הטיסה בקיץ הקרוב, האם צריך במהלך הצ’ק אין לשלם על תוספת הבוסטר?
או שגובים אותו תעריף בשדה התעופה?
מה העלות? -
סמדר, כאמור יכול להיות שהם מסתכלים על הטוטאל [כלומר, אם לא היתה לך עגלה וגם כסא תינוק אז יכול להיות שהם “מוותרים”, ואצלנו כשראו עגלה, כסא תינוק ועוד שני בוסטרים, לא ויתרו על הבוסטרים].
אם את לא יכולה להכניס את הבוסטר למזוודה קיימת, והם מחליטים לחייב אותך לשלם עליו, אז זה [לפחות אצלנו כך היה] תעריף של מזוודה נוספת לבטן המטוס [לכן החלטנו הפעם לקנות את המתנפחים, העלות כמעט זהה למזוודה נוספת אבל לא נצטרך לסחוב, אני מקווה].
-
בד”כ אם משלמים מראש זה יותר זול מאשר לשלם בשדה.
-
תודה לאוליב ול-TELO.
בהלוך לא נראה לי שתהיה בעיה, על סמך טיסות קודמות שלנו.
הגיוני מה שאוליב מתארת לגבי העגלה וכסא תינוק וכו’….
לטיסה חזרה מג’נבה- נראה לי שיהיה הכי פשוט להזמין מזוודה נוספת .
גם כך התלבטתי אם להסתפק במזוודה אחת לכולנו (8 נוסעים) או להזמין שתיים.
תלוי כמה קניות מוצלחות יהיו לנו.
שבת שלום!
-
הי
אולי תיקחי בוסטר ישן או תקני פשוט (יש כל הזמן מבצעים) ואם יבקשו תשלום נוסף תשאירי אותו בשדה
יעל
-
יעל ,
זה רעיון גאוני
יש לנו בוסטרים פשוטים וישנים בשפע.
שבת שלום!סמדר
-
לגבי האפשרות לזרוק את הבוסטר שם ולא להעלות אותו לטיסה לישראל – אני רק מזכיר שצריך גם למצוא פתרון לנסיעה בארץ מהשדה לבית.
-
אנשים טובים ,
תודה על הדאגה.
ילד בן 10 – אנו לא מקפידים בישראל על נסיעה עם בוסטר.
רק עד גיל 8
בת ה-7 תישאר עם הבוסטר. נכניס אותו למזוודה.
אגב, בקיץ שעבר בגרמניה לקחנו מונית משדה התעופה למלון.
מיד נהג המונית שלף מהבגאז’ 2 בוסטרים עבור הילדים.היו לנו בוסטרים במזוודה, אך הנהג היה יותר זריז.
מאד התרשמנו מההקפדה שלהם על החוק ועל כללי הבטיחות.יש מה ללמוד מהם לגבי היישום בארץ.