15 ימים בויאטנם עם ילדים, עזרה במסלול +שאלות
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים לטייל בויאטנם בחגים הקרובים בחודש ספטמבר, משפחה +3 ילדים (7, 12, 14). קראתי אינסוף בלוגים, הצעות למסלולים, מידע על האזור והודעות בנושא, וגיבשתי מסלול ראשוני, מתכננים בגדול לטייל עצמאית ואולי לקחת מדריך מקומי בכל אזור בהמשך כשנגיע לויאטנם.
אשמח מאד לעצותיכם המועילות, האם המסלול מתוכנן נכון (ובמיוחד בנוגע לשאלות המופיעות בסוגריים).
(נוחתים בהאנוי וממריאים חזרה מסייגון)
יום 1 (יום ראשון): נוחתים בהאנוי מוקדם בבוקר. מבלים את היום בהאנוי.
יום 2 (יום שני): יוצאים להלונג ביי, לילה בספינה (האם זה נכון כבר ביום השני לצאת להלונג או שכדאי להיות יום נוסף בהאנוי להתאוששות?).
יום 2 (יום שלישי): המשך שיט בהלונג, בערב חוזרים להאנוי.
יום 3 (יום רביעי): יום שלם בהאנוי.
יום 4 (יום חמישי): אוטובוס בבוקר לסאפה, הגעה בצהריים.
יום 5 (יום שישי): יום בסאפה
יום 6 (יום שבת): יום בסאפה
יום 7 (יום ראשון): חצי יום בסאפה ואחה”צ אוטובוס חזרה להאנוי (האם כדאי לקחת רכבת לילה בשביל החוויה לילדים? קצת חוששים מחוסר שינה...).
יום 8 (יום שני): טיסה להוי אן או לדאלת (כאן ההתלבטות הגדולה, האם להקדיש את הימים הבאים להוי אן או לדאלת?, מתלבטים עקב מזג האוויר השונה מעט וממוצע הימים הגשומים הדומה בכל אחד מהם).
יום 9 (יום שלישי): יום שלם בהוי אן או בדאלת (תלוי מה יוחלט...).
יום 10 (יום רביעי): הוי אן/דאלת.
יום 11 (יום חמישי): הוי אן/דאלת.
יום 12 (יום שישי): טיסה להו צ’י מין סיטי.
יום 13 (יום שבת): חד יומי לדלתת המקונג (האם ריאלי לעשות חד יומי לדלתת המקונג עם הילדים?)
יום 14 (יום ראשון): יום בהו צ’י מין סיטי.
יום 15 (יום שני): טיסה חזרה לארץ בשעות הצהריים המוקדמות.
-
מאחר שיש לכם אח״כ יום בהנוי. מציע לכם לשים אותו קודם להתאוששות ...
רכבת לילה כבר כתבתי רבות. חוויה מיותרת. וגם לא ישנים ממש טוב. אתם גם 5 או שתאלצו להתפצל בקרונות או להצטופף. אנחנו הינו עם ילדה יותר צעירה מהקטן שלכם ולא נוח לחלוק מיטה...
הייתי אומר שעם ילדים דאלאת וסביבתה יהיו אולי יותר מעניינים מהויאן.. אבל מה שאנחנו עשינו אחרי ששקלנו מה יש בכל מקום היה שבסייגון רק היינו בשל הטיסה ולא עשינו את דלתת המקונג וסייגון עצמה ועישנו גם את דאלאת וגם את הויאן וסביבתן.. שנראו ואכן היו מאוד מרשימות.
לא עישנו כאמרו את סייגון והדלתה. לא מרגישים שום תחושת פספוס וגם ממה שחרשנו וקראנו אלו היו ונראו מקומות יותר מדי תיירותים שנלעסו כבר יותר מדי כמו פס ייצור ולא משהו שנהנה ממנו כמו שנוכל להנות מהויאן ודאלאת.. סתם עוד אופציה לחשוב עליה. -
רכבת הלילה לסאפה או חזור זה סתם סיוט שאף אחד חוץ ממני לא נרדם , אולי השירות בסטי”לים עזר לי , ולכן איך שקיבלנו את החדר במלון בסאפה , כולם הלכו לישון .
אצלנו הוי אן היה באמצע , ולקחנו ריזורט ליד הים , וניצלנו את הוי אן להפסקונת . בכל מקרה היינו שם שתי לילות ,
בדלאת לא הייתי , לא יכול לתת חוות דעת .
לדלתת המקונג , אם תחליטו , צריך להקדיש יומיים-שלושה ימים בהתאם לתוכניות .
-
רמי הצחקתני עם השינה בזכות הסטילים....אחרי השחרור שמת גנרטור ליד המיטה כדי להרדם??
לגופו של עניין גם אם לא נרדמים כל כך טוב אני חושבת שלמען החוויה שהיא בוודאי שונה עבור הילדים - הייתי ממליצה כן לישון לילה אחד ברכבת.
-
תודה רבה למגיבים
אני חוששת שגם הוי אן וגם דאלאת יהיה צפוף ואינטנסיבי מידי, גם אם נוותר על יום בסייגון...בכל זאת נצטרך להחליט על אחד מבין השניים..
החשש העיקרי שלי הוא מימי גשם אינטנסיביים.
שאלה – האם כדאי לרכוש כרטיסים לטיסות פנים בויאטנם מהארץ או שעדיף קודם להגיע ולהשאיר גמישות ביעד שאליו נרצה לטוס בתוך ויאטנם ולרכוש טיסות פנים ברגע האחרון? אותה שאלה לגבי שייט להלונג ביי – להזמין כבר מהארץ או רק כשנגיע להאנוי?
-
המסלול נראה בסדר גמור.
מאוד אהבתי את דאלאת אבל לדעתי הויאן עדיפה, בדאלאת נופים יפים, מפלים וכמה אטרקציות נוספות אבל הויאן היא המקום האהוב עליי בויאטנם ללא ספק. החוף מאוד נחמד, האווירה בעיר העתיקה ממש כיפית, אוכל טוב ואחלה וויב.
לדעתי אין צורך בעוד יום התאוששות בהאנוי במידה ואתם מגיעים מוקדם בבוקר.
טיול חד יומי במקונג ריאלי בהחלט, לקחתי טיול מאורגן מאחת הסוכניות בהו צ’י מין, יצאנו מוקדם בבוקר וחזרנו אחה”צ והיה אחלה.
חושב שעדיף להזמין טיסות מראש בשביל לא להיתקע
-
להלונג ביי אפשר כשמגיעים. טיסות פנים בטיול כזה קצר ולמשפחה הייתי מזמין מראש. כשטיילנו כל המשפחה ניסינו פעם אחת להזמין כרטיסים לרכבת יומיים לפני ולא היו מקומות לכולנו יחד.. לכן נשארנו עם אוטובוסי שינה שגם היו נוחים לנו יותר.
-
ההתלבטות בין הויאן לדלאת קשה. לדעתי בדלאת יש יותר אטרקציות שילדים יעריכו – הבית המשוגע, מגלשת הרים, יש מקדש לא רחוק משם ששכחתי את שמו אבל מצועצע ומגניב, יש רכבל שהולך למרכז המדיטציה, יש קשקושים שזוגות רומנטיים עושים שם כמו אפניים ושיט בסירת פדלים בצורת ברבור. ויש עוד דברים.
אני אהבתי במיוחד את מזג האוויר הקריר (לי תמיד חם).
אני מקווה שכשתהיו בסאפה, בשבת, יש שוק של השבטים (לא בסאפה עצמה)- מוכרים הכל- משרוך נעל ועד בפאלו, נפגשים לרכל לשתות ולעשות עיניים לבני/ות המין השני.
-
תקופת הטיול קצרה ואתם מנסים להכניס הרבה,
אנחנו טיילנו חודש עם הילדים ולא הספקנו כל מה שרצינו .
ילדים אוהבים את הויאן
ותרו על טיול לדלתת המקונג
הייתי מותרת בכלל על סיגון בזמנים הקצרים שלכם– רק טסה לשם בדרך הביתה ולא עוצרת שם כלל כי המקומות האחרים שהזכרת יפים יותר.
אל תותרו על הויאן.
בהתלבטות בין דאלאת לסיגון- דאלאת מנצחת.
-
- חד יומי למקונג מיותר, צריך מינומום 2 לילות
- בהנוי חייבים לקחת מדריך לסיור בעיר
- בהלונג בי לקחת ספינה לפחות 4 *
- סאפה – חובה לקחת טיולים עם מדריך
- אני ישנתי מעולה ברכב הלילה, קחי בחשבון הגעה להנוי ב 5 בבוקר צריך לארגן הסעה למלון
- מציעה לוותר על הדרום ולהתמקד בצפון, איין לכם מספיק ימים
- הוי אן מקסימה – לקחת מלון מפנק לפחות 4*
- בהנוי יש מלונות 3* לא רעים
-
הי
טיילנו לפני מספר שנים בספטמבר עם ילדים . חודש בויטנאם
אחד משיאי הטיול היתה נסיעה מסאפה להאנוי. טיילנו עם מדריך ונהג. בספטמבר טרסות האורז ירוקות מראה מדהים. ארגנו את הטיול מראש עם טואן שיש עליו המלצות רבות בלמטייל. הלוך נסענו ברכבת לילה , לא חוויה נעימה במיוחד אבל לא נורא.
אנחנו היינו שבוע בהויאן מאד ממליצה. אנחנו עשינו יום קורס בישול היה חוויתי ונהנו מאד. ויום טיול שרונקלינג לאי צ'אם. כיף גדול.
וייטנאם מדהימה תהנו.
-
הי
אנחנו טיילנו בויטנאם בחגים של 2017 עם שני ילדים
היינו גם בהויאן וגם בדאלאת
לא הייתי מוותר על אף אחת מהן
הייתי מוריד ימים מהאנוי,ומוותר על הדלתא
טיול האופנועים של איזי ריידר בדאלאת והבילוי בהויאן היו משיאי הטיול
מצרף לינק להתרשמות הטיול שלנו לויטנאם
בכל מקרה אתם תהנו מאוד מויטנאם
ליאור
-
אז ככה, אחרי קריאה מעמיקה (ליאור הלינק ששלחת מאד מאד עזר לי) החלטתי לשנות מעט את המסלול ולכלול גם את הוי אן וגם את דאלאת.
הורדתי יום בהאנוי והורדתי יום בסייגון ונשארתי עם המסלול הבא:
נוחתים בהאנוי בבוקר, ישנים לילה (ראשון)
למחרת האלונג בי ללילה אחד (שני)
חוזרים מהאלונג בשעות אחה”צ ללילה בהאנוי (שלישי)
למחרת בבוקר אוטובוס לסאפה, ישנים בסאפה 3 לילות (רביעי עד שבת ולוקחים בשבת בצהריים אוטובוס חזרה להאנוי), ישנים לילה בהאנוי (שבת)
למחרת טיסה להויאן (ראשון)
ישנים בהויאן 4 לילות (ראשון עד חמישי בבוקר)
טיסה לדאלאת ולינה שם שני לילות (מגיעים לדאלאת בחמישי עד שבת)
שבת טסים לסייגון, לינה 2 לילות בסייגון (שבת עד שני בבוקר)
שני בבוקר טיסה למוסקבה.
יש לי כמה חששות:
- יותר מידי טיסות פנים לילדים, מרגיש לי סוג של מרוץ, מה דעתכם?
- האם יומיים בדאלאת יספיקו (היום שבו מגיעים מהויאן בטיסה+יום שלם ולילה נוספים.
- מזג האוויר – חוששת מגשמים בהויאן וגשמים בדאלאת…
- מרגיש לי שאין לי זמן בכלל להאנוי חוץ מהיום שבו אנחנו מגיעים בישראל, נוחתים בשמונה בבוקר +אחה”צ כשחוזרים מהאלונג, זה מספיק?
תודה רבה לכל המגיבים האדיבים
-
לדעתי, ומאחר וטיילנו גם עם ילדים.
תורידו יום מהויאן לטובת הנוי המקסימה.
אנחנו החלטנו לוותר על סייגון בגלל שהיא לא נראתה אטרקטיבית ( כולל הדלתא) מול מה ששמענו על הויאן ודאלאת, ולא התחרטנו. לכן הייתי שוקל גם להוריד יום מסייגון ולהישאר שם רק עם לילה לפני טיסה ולהוסיף את אותו יום לדאלאת.
אם אתם אכן עושים את הצעתי . הייתי בודק על לקיחת נהג+רכב+מדריך ועושה את הויאן עד דאלאת ברכב עם עצירות במפעלים מקומיים וכו׳.. אני חושב שב3 ימים תוכלו לעשות טיול יפה ואז בראשון להמשיך לסייגון ללינה לפני טיסה, ואם תתפסו טיסה מאוחרת לסייגון, תוכלו גם לעשות בבוקר מדאלאת את מפלי דנטלה ואחרים.
זה טיול לחוץ מאוד ומעייף. שלמען האמת קורא לוותר על משהו בדרך.. ההחלטה היא על מה. -
אסנת שלום.
מצטרף להמלצה לבדוק לעשות את הטיול עם מדריך+נהג+רכב בטיול כזה קצר יש לזה יתרונות רבים החסרון העיקרי הוא מחיר מעט יותר גבוה.
החברה איתה טיילנו דאגה גם לויזה.
לפי המסלול שנתת יש לכם אולי חצי יום+ בהאנוי (יום ההגעה הוא יום מתיש)
כדאי שיהיה יום מלא.