ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תיקי יום

פורום דרום אמריקה
    7
    12
    1844
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Nadav12
      Nadav12 נערך לאחרונה על ידי

לגבי תיקי יום אני והחבר שטס איתי קצת חלוקים בדעות.
      אנחנו טסים ל4-5 חודשים לדרום אמריקה ( גל עולה ארגנטינה,צילה,פרו,בוליביה,ברזיל ולסיים במקסיקו)
      לפי דעתו אין צורך להשקיע את הכסף בתיק יום של אחת מהחברות הגדולות כמו גרגורי, אוספריי, דויטר וכד׳, בגלל שרוב הטרקים הם יותר מיום או יומיים וכשנסתובב בעיר עם התיק הקטן אנחנו לא באמת צריכים לנצל את המערכת גב שלו אלא פשוט לשים אותו על הגב כמו כל תיק גב אחר ושאפשר להסתפק בתיק גב פשוט מאוד בכיוון של ג׳נספורט או אאוטדור או משהו בסנגון.
      אני חושב שחלק מהטרקים יהיו בצורה של מסלול כוכב שנשאיר את המוצילה הגדולה במקום אחד ונצא עם התיק יום הקטן לגיחות הלוך וחזור ושחשוב להשקיע בתיק יום למרות שיש נטייה לזלזל בו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Lior_891
        Lior_891 נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול דומה של אחרי צבא? כמה עלה לכם הטיול? תבלו!

• .Doron
          .Doron נערך לאחרונה על ידי

אין תשובה חד משמעית לדעות המנוגדות שלכם .

מי שבזבזן חושב שחשוב לרכוש תיק יום יקר . מי ששפוי חושב שזה בזבוז כסף .

בדר”כ בתיק יום לא סוחבים יותר משלושה ק”ג . אז בשביל מה צריך מערכת גב ?

בטיול יום סוחבים בתרמיל 1 ליטר מים , מצלמה , חולצה ארוכה\מעיל קל .

אלה הדברים העיקריים . כל דבר מעבר לזה די מיותר או שוקל מעט (כמו סנדוויץ, כובע, נייר טואלט, וכדומה) .

זו דעתי האישית בלבד . אני בטוח שיהיו אנשים עם בדעה הפוכה .

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

גם אם יש טרקים בצורת כוכב (אם כבר, יש טרקים שמהם אפשר לצאת לטיול צד ולחזור), אז מה, תקחו אתכם גם תרמיל גדול וגם קטן? סחיבה מיותרת. 

כמו שדורון אמר, יש דעות לפה ולפה, אז אני רק אתרום מעט מהניסיון שלי.

בעבר היה לי תיק יום פשוט יחסית, שהיה בסדר, אבל מתישהו הוא הוחלף לתיק יום של נורת’פייס, משודרג בהרבה, שבמקרה מצאתי במבצע כך שהמחיר היה ממש מציאה. המערכת גב היא לא ברמה של זו של התרמיל הגדול, בלי ברזלים וכו’, אבל בהחלט טובה בהרבה מתיק פשוט. זו הסתברה כקנייה מעולה.

כן, לטרקים רציניים עדיין אקח את התרמיל הגדול. ותכלס, בשביל להסתובב בעיר אני אפילו לא אסתובב איתו, אלא יש לי תמיד בשלוף תיק ממש ממש קטן ללא משקל והכי פשוט בעולם. אבל אני תמיד בהסתכלות של יותר מ”קנייה לטיול אחד”, והתרמיל יום המשודרג היה קנייה נהדרת לנסיעות כמו חודשיים טיול באירופה, כשלא בא לי לשלם על מזוודה (אבל טרולי כמטען יד לא נוחה למדרגות ולטיולים רגליים וגם בעלת משקל בפני עצמה), ואז העובדה שהוא קצת יותר מוצלח מבחינת גב עוזרת לזרוק בתרמיל 6-7 קילו וללכת עם זה בנוחות יחסית. גם לקחתי אותו לטרקים שלא צריך עבורם יותר מדי ציוד, לטרקים של יום שהם קשים אז רוצים תיק קטן אבל שיהיה נוח כשאתה עסוק בלטפס על סלעים ולחצות נחלים על אבנים מחליקות. 

ותכלס, מה זה משנה מה אתה חושב. קנה לעצמך מה שבא לך, ושהוא יקנה מה שהוא רוצה לעצמו. אם אתה מהסס, בדוק מבצעים, סוג ב’ וחנויות עודפים. כמו שאמרתי, אני לא היססתי כי המחיר היה באמת כל כך אטרקטיבי, שכבר באמת לא היה מה להתלבט. 

• ניתאי א
              ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

בהצלחה עם ג'נספורט.

חכה שתשים בו בקבוק מים. תקלל כל רגע שהבאת אותו ועל הפצע בגב התחתון שיופיע אחרי יום שלם של השתפשפות.

לטיולי יום תיק עם מערכת גב קשיחה, לא חייב להיות יקר אבל ממליץ בחום כזה עם כיסוי גשם שנכנס לכיס קטן בתיק.

לטיולים בתוך העיר תיק צד שניתן להכניס בו בקבוק קטן יעשה את העבודה.

• keves160

ניתאי נגע בעוד נקודה חשובה לטובת תיק יום משודרג – כיסוי נגד גשם. שלי הגיע עם כזה, אין לו משקל, והוא הציל אותי לא מעט פעמים. 

• Nadav12

להסתובב עם מוצילה גדולה ועוד תיק יום בין 24-30 ליטר לא מסורבל נורא?

גם את התיק יום אי אפשר לקפל ולהכניס לתיק כשהוא לא בשימוש

• ניתאי א
                    ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

תרמיל על הגב ותיק יום מקדימה. 

תרמיל לא צריך להיות גדול מ55 ליטר. ככל שתביא גדול יותר אתה תעמיס אותו ביותר דברים וסתם יהיה לך כבד.

• Nadav12

תרמיל גדול אני קונה גרגורי בלטורו 75..

השאלה שלי אם ללכת גם על תיק יום של גרגורי או של אחת מהחברות הגדולות או שגם של נורת׳ פייס או לואו אלפיין או משהו מהחברות האלו גם בסדר ויספיק.

שאלה נוספת, האם תיק יום של בין 24-30 ליטר ישמש את המטרות שלי כתיק יום?

• keves160

כמו שאמרתי, לי יש תיק נורת’פייס של 30 ליטר, וזה מצוין. אפשר להכניס אותו לתיק הגדול. עם שני התרמילים: הגדול מאחור והקטן מקדימה. לא בטרק! לטרק לוקחים תרמיל אחד בלבד, ולכן שאלתך על “טרק כוכב” לא רלוונטית. סוחבים את שני התרמילים קדימה ואחורה כשעוזבים יעד וצריכים להגיע ממקום הלינה לתחנת אוטובוס/רכבת/שדה תעופה וכו’. 

גם בעיניי אנשים נוטים להגזים עם גודל התרמיל הגדול. לי 60 ליטר הספיק. אם אתה לוקח אוהל בנוסף לגזיה+שק”ש+מזרון+כלי בישול זה אכן צפוף (למרות שכבר עשיתי את זה עם התרמיל שלי), אז 70 ליטר בסדר. 

• gauntlet
                          gauntlet נערך לאחרונה על ידי

ראיתי לאחרונה תיק osprey farpoint
                          נראה מצוין מכל הבחינות, ויש לו גם תיק קטן שאפשר לחבר כחלק מהתרמיל הגדול

• chenchen1234
                            chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

על נושא תיק יום כבר דיברו על זה כמה פעמים בפורום.
                            זה באמת מאוד סובייקטיבי ויש באמת הרבה דעות בנושא.
                            לדעתי:
                            1. אנשים נוטים לזלזל בכמות הזמן שהם יסתובבו עם התיק יום. אני חושב שדווקא זהו התיק שנמצא עליהם כ-90% מזמן הטיול, בניגוד לתיק הגדול. ולכן זהו גם תיק שכדאי להשקיע בו.
                            2. יש אנשים שבאופן כללי מסתפקים במועט ומסתדרים בלי הרבה דברים – בלי הרבה ביגוד, בלי הרבה מים/אוכל, ולא מפריע להם אם התיק לא יושב נוח על הגב שלהם. לעומת זאת יש אנשים שצריכים יותר ביגוד (נניח פליס, כובע מחמם וכו’ להסתובבויות בעיר ופעילויות יום) מים ואוכל (לנסיעות ופעילויות יום), ולפעמים גם רוצים לשים מצלמה, ספר ועוד דברים “קטנים”. אני שייך יותר לסוג השני, ולכן תיק היום שלי תמיד שקל יותר מ-3 ק"ג (ולא במעט). לאחר ניסיון של כמה טיולים החלטתי לשים סוף לחוסר הנוחות של התיקים “הפשוטים” ולעבור לתיק יום רציני עם מערכת גב (פשוטה יחסית). אני סוחב בו לא מעט אבל לפעמים שוכח שהוא על הגב שלי בזכות הנוחות.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון