ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לחודש ביפן או סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    6
    2535
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • assafba
      assafba נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני ואשתי מתכננים טיול ירח דבש (די באיחור..) לחודש ימים +-, לאחר שטיול בניו זילנד ירד מהפרק עקב העלות הגבוהה, התחלנו לחשוב על טיול בסין או ביפן.

טיילנו בעבר במזרח (הודו, נפאל ותאילנד) וכעת אנחנו מתלבטים בין יפן לסין.

אנחנו מחפשים טיול מגוון של נופים (אולי גם קצת טרקים קצרים) תרבות, אוכל וכו', ומתלבטים לגבי שתי המדינות.

איזו מהן יותר מתאימה לטיול של חודש, וכמה פחות או יותר צריכה להיות העלות לטיול של חודש?  ברור לי שיפן יקרה יותר, אך בכמה?

האם כדאי להקדיש את השבוע האחרון של הטיול לקינוח בתאילנד?

תודה רבה מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • papkin
        papkin נערך לאחרונה על ידי

טיול לחודש ביפן או סין

2 המדינות מרתקות בעיניי אך אני טיילתי רק בסין לכן אשאיר את החלק של יפן לאחרים.

קודם כל חשוב לי להבהיר שסין היא לא מדינה עם אוירה רומנטית שניתן לקבל נגיד בפיליפנים תאילנד גואה וכ'ו.

אך מצד שני מדובר במדינה עצומה,עם היסטוריה מרתקת,נופים מרתקים,תרבות מעניינת ואוכל איזה אוכל, אני תמיד אומר שלסין באים לטייל לא לנפוש.

חודש אפשר לעשות אחלה של מסול בסין ( לא ציינתם איזה חודש בשנה זה משהו שצריך לקחת בחשבון במדינה ענקית כמו סין )

לגבי עלויות זה מאוד תלוי בכם: האם תשנו בהוסטלים או במלון 5 כוכבים יוקרתי? האם תשתמשו בטיסות פנים או תחבורה ציבורית? האם בתוך העיר תתניידו באוטובוסים ומטרו או במוניות או בכלל רכב עם נהג?האם תאכלו במסעדות עממיות קטנות ודוכני רחוב או במסעדות מערביות יקרות? האם תשההו בערים הגדולות במזרח או שתרדו קצת למערב המדינה?

בגדול ושוב בגדול ממה שהיה אצלי ב2012 .

חדר פרטי בהוסטל עם שרותים ומקלחון 150-200 יואן.

חדר במלון 2 כוכבים 250-300 יואן

כניסה לאתרים: מאוד משתנה החל מ10 יואן למקדש קטן 60 יואן לעיר האסורה ועד 200 יואן בשביל להיכנס להר/שמורת טבע/אי מפורסמים.

אוכל בדוכני רחוב: 5-15 יואן ל 2 מנות לרוב

אכל במסעדות קטנות: 30-40 יואן

אכל במסעדות ברמה בינונית: 70-80 יואן

מסעדות מערביות 100 יואן וצפונה.

תוסיפו לזה עלויות של טיסות פנים או נסיעות ברכבת בין הערים

בתוך העיר כרטיס אוטובוס יעלה 2-3 יואן

מטרו 2-12 יואן תלוי במרחק.

שקל אחד שווה בערך ל1.6 יואן

• נטע1
          נטע1 נערך לאחרונה על ידי

טיול לחודש ביפן או סין

אני הייתי ביפן ולא בסין, טיילנו שם כמעט חודש (ארבעה שבועות) ומאוד נהננו.

אני בטוחה שהיא הרבה יותר יקרה מסין, אבל לא יודעת להשוות. לילה ממוצע שלנו במלון בינוני (2 כוכבים נדמה לי) עלה 70 דולר, האוכל לא יקר, ארוחה יכולה להעלות משהו כמו 30 שקלים אם אני זוכרת נכון, עדיין אני מאמינה יותר יקר מסין. התחבורה שם מאוד יקרה, זה בגלל שהיא מאוד יעילה (רכבות שנוסעות 300 ק"מ בשעה).

מה שכן, אם אתה מחפש נופים, אני שוב לא הייתי בסין, אבל יש לי הרגשה שהנופים שם יותר מרשימים. ביפן הטבע מאוד מאוד מטופח וזה באמת מראה מיוחד, אבל לא ראיתי צוקים עם אגמים וקרחונים. בגדול יותר בולטים בעלי החיים והצמחייה שהם כ"כ שומרים עליהם. יש שם טרקים ואפילו בקתות בחלק מהמקומות, אבל אנחנו לא עשינו טיולים של מעבר ליום. לגבי תרבות, זו היפנית בהחלט מרתקת.

• ramiav1
            ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

טיול לחודש ביפן או סין

טיילתי ביפן וטיילתי בדרום סין .

יפן יקרה יותר מאשר סין , אני לא יכול העריך בדיוק בכמה יותר יקרה , כי אופי הטיול שלי בכל מדינה היה אחר . בסין טיילתי כתרמילאי נסיעות באוטובוסים המקומיים וביפן בבתי מלון , נסיעות ברכבת המהירה .

אם אין את הבעיה הכספית לירח דבש הייתי ממליץ על יפן 

• assafba
              assafba נערך לאחרונה על ידי

טיול לחודש ביפן או סין

תודה רבה על התגובות, בעיקרון התקציב שלנו אינו מתאים ליפן למיטב הבנתי (סביבות ה 30-35 לזוג)

התחלנו גם לחשוב על הפיליפינים כאופציה, הבנתי שהנופים שם מדהימים.

אנחנו מתכננים לטוס בסביבות אמצע אוגוסט - ספטמבר, איזה מדינה יותר תתאים מבחינת מזג אוויר, סין או הפיליפינים? באופן כללי, באיזו מהן הייתם בוחרים בהנחה שהטיול הבא למזרח יהיה עוד הרבה שנים?

• papkin
                papkin נערך לאחרונה על ידי

טיול לחודש ביפן או סין

לא יודע לגבי פיליפנים.

סין היא מדינה ענקית אני בטיול אחרון בסוף אוקטובר השתזפתי בים  סין הדרומי ובצפון המדינה כבר הייתה סופת שלגים.

בגדול ספטמבר אוקטובר הם חודשים מעולים לרוב חלקי המדינה.

תוכלו לבדוק מזג אורי לפי הערים והמחוזות באתר הבא: אתר למזג אויר בסין

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון