חוות דעת על מסלול בספרד
-
הי,
אנחנו טסים בסוכות לספרד, קנינו כרטיסים למדריד אז עושים טיול כוכב כאשר היעדים הם מדריד, גרנדה, ומלגה.
התכנון הוא ביום הנחיתה לקחת רכב וישר לגרנדה (מלון 1), יומיים וחצי לגרנדה, נסיעה למלגה (מלון 2) יומיים במלגה, יום במרבלה (נסיעה של שעה ממלגה), ובחזרה יומיים במדריד (מלון 3).
אשמח לכמה המלצות/חוות שעת:
1. מה אומרים על התכנון? על חלוקת הימים?
- 2. חשבתי אולי לקחת מלונות לא בערי היעד עצמם אלא בכפרים/עיירות מאוד קרובות (עד 20 דקות נסיעה) כי אולי אפשר למצוא משהו זול וטוב יותר?
- 3. טסים למדריד דרך פריז, לילה בפריז בהלוך וכ3 שעות בחזור (נוחתים ב5, טיסה לארץ ב11 בלילה), כדי בכלל לצאת? או עדיף כבר להישאר במלון
- תודה מראש
-
לא יודעת למה בחרת דווקא את מלגה ומרבלה, כאשר באיזור יש מקומות הרבה יותר מענינים. לא אמרת לאן את רוצה לצאת לטיולי יום ממקום הלינה (בעיקר ממלגה).
בנוסף לא לגמרי ברור לי כמה ימים נטו יש לכם.אני הייתי מחליפה את מלגה ומרבלה ב-רונדה ו/או סביליה.
-
אכן רונדה וסיביליה הם שיאי דרום ספרד לטעמי
בנוסף עיירת חוף הרבה יותר יפה ואותנטית ממרבייה היא נרחה – NERJA
-
מקומות לינה הם היעדים עצמם. גרנדה יומיים, (יום 1 הארמון ויום 1 העיר עצמה), גם מלגה, הבנתי שצריך לעיר הזאת יומיים. יום 1 מרבלה (נסיעה ממלגה ובחזרה) ואז למדריד. חשתי לשלב את רונדה אבל אז למלגה יהיה לנו רק יום 1, סיבילה זה רחוק מדי, אז הפעם נוותר נראה לי. חוץ מזה שמעתי שמלגה יותר יפה מסיביליה וזאת גם עיר די גדולה.
נניח שאחליף יומיים במלגה ביום 1 מלגה ויום 1 ברונדה אז סך הכל יש לנו יומיים מדריד, יומיים גרנדה, יום מלגה, יום רונדה ויום מרבלה=7 ימים.
זה 9 ימים אבל ביום הראשון נוחתים ב4 בצהריים ועד שנגיע ממדריד לגרנדה זה ייקח 4 שעות אז לא מחשיבה את היום הזה.
וביום 9 הטיסה ב2 ממדריד אז גם את היום הזה אני לא מחשיבה.
-
אני לא זוכרת את מלאגה כעיר מעניינת במיוחד. יש מדרחוב חביב, שוק, טיילת ליד הים. אנחנו אפילו היינו במוזאון פיקאסו המקומי, אבל הוא מיועד לחובבי הז׳אנר בלבד, בעיני. אני מניחה שאפשר למצוא שם תעסוקה ליומיים, אבל בעיני מספיק שם חצי יום ואישית לא הייתי מרגישה פספוס לוותר גם על זה. גם אני הייתי מוותרת על מרבייה, שבזיכרון שלי זו בעיקר עיירת נופש לאירופאים שניצלים כמו לובסטרים בחוף. אנחנו עצרנו במיחאס בדרך ממלאגה לרונדה והיה נחמד, אנחנו חושבת שהיינו שם בערך שעתיים.
אני מצטרפת לאחרים וחושבת שסביליה ורונדה הרבה יותר מעניינות ומיוחדות ממלאגה ומרבייה.
הייתי שוקלת לקחת רכבת או טיסה ממדריד לסביליה, משם לרונדה ולגרנדה ומגרנדה לחזור למדריד ברכב או ברכבת, תלוי בעלויות כרטיסים אל מול קנס השכרה.
-
סיביליה הרבה הרבה יותר יפה ומעניינת ממלאגה. אין בכלל מה להשוות. אני נסעתי ברכסת מהירה מסיבליה למדריד
-
הבנתי, תודה רבה על העצות! אחליף את מרבלייה ביום 1 וחצי בסיביליה.
מה לגבי העצירה בפריז?
-
בזמן שיש לך הייתי נוסע ממדריד לגרנדה ומשם לסיביליה וזהו
-
חוות הדעת שלי, וצר לי על כך, שהיא שזאת תכנית לא טובה. יותר מדי זמן מתבזבז בה על נסיעות והטיול נטו הוא מעט בפרופורציה. דרום ספרד (אנדלוסיה) רחוק מאד ממדריד, כך שלפחות חצי יום, ובדרך כלל יותר, ילך על הנסיעה לשם בכל כיוון. לזה יש להוסיף שסוכות לא זמן טוב לבקר שם. זה אחרי קיץ ארוך וחם של רוב הזמן משהו כמו 40 מעלות והכל יהיה חום, צהוב ומכוער. גם אורך היום בסוכות כבר די קצר, מה שמגביל אותכם עוד יותר. אני הייתי עושה חישוב מסלול מחדש, משאיר יותר זמן למדריד עצמה שיש לה בהחלט מה להציע ליותר מיומיים, ובשאר הייתי עושה גיחות חד יומיות ממדריד לערים ואתרים קרובים בהרבה כמו טולדו, עמק הנופלים, סגוביה, אוילה ובטח שלמומחי ספרד כאן יש עוד הצעות טובות. לאנדלוסיה שווה להקדיש טיול של שבוע ומעלה בפני עצמה, ומיטבה הוא, ממש כמו בישראל, באביב עם הפריחה של פרחי הבר ושל התפוזים… גם אז, קורדובה, סביליה, רונדה, קאדיז, הכפרים הלבנים ועוד ועוד עדיפים על מלגה שלא ממש ברור לי מה יש לחפש בה. מהרשימה שלך, רק גרנדה היא באמת פנינה שאסור לוותר עליה. וגם היא עדיפה באביב, כשיש שלג בפסגות הסיירה נבדה.
-
את שואלת האם לצאת משדה התעופה בפריז? בעיני לא. נחתתם ב-5? בתרחיש האופטימי אתם בעיר (איפה בעיר?) ב-18:30. ב-20:00 צריך לצאת בחזרה, אולי אפילו קודם כדי למנוע תקלות ובירבורים. זמן הנטו שלכם בעיר – בערך שעה. אפילו לא מספיק לארוחת ערב.