Hexenwasser בדרך ממינכן לעמק צילר?
-
נוסעים לטירול באוגוסט, זוג +2 (5 ו-9) אחרי טיול בזלצבורגלנד בשנה שעברה.
מגיעים בערב למינכן ולנים ליד השדה, למחרת לוקחים את הרכב ונוסעים לכיוון טירול, כאשר מקום הלינה הוא בפתחו של עמק צילר.
חשבתי שביום בו אנו נוסעים לטירול, אם מז”א יהיה יפה, נעצור ב hexenwasser לפני המשך הנסיעה למקום הלינה.
אני מעריך שנצא מהמלון בסביבות 11 לאחר השכרת הרכב בבוקר (בשאיפה מוקדם יותר אבל אי אפשר לדעת) מה שאומר שנגיע לאתר לקראת 13:00.
מאחר שהרכבל האחרון למטה הוא בשעה 17:00 שאלתי היא האם 4 שעות מספיקות? מתכננים לעלות לתחנה העליונה, ולאחר מכן בתחנה האמצעית את שביל הרגליים היחפות עם עצירות בתחנות העיקריות.
כמובן שאם מז”א לא מאפשר זאת או שנתעכב נצטרך לחשוב על חלופה אחרת ליום זה, ולאתר להגיע ביום אחר (לא מאוד רחוק ממקום הלינה).
בכל מקרה, יש המלצות לחלופות ליום ההגעה לטירול?
תודה מראש
-
אני בעד לנסוע ישר לעמק צילר בלי להתעכב בדרך. מדובר בנסיעה של בקושי שעתים לכניסה לעמק ואין הצדקה לעצור בדרך פרט לעצירה לקנית המדבקה כמובן. כדאי להגיע לדירה מוקדם ולהתארגן ואחכ יש המון אתרים בעמק שאפשר לטייל בהם במרחק נסיעה קצר. אני לא אוהב בטיול עם ילדים להגיע מאוחר לדירה.
מומלץ בעמק צילר לקנות את הכרטיס של העמק.
-
תודה, נאמץ את ההצעה וניסע ישירות לדירה.
לhexenwasser והסביבה ניסע ליום טיול מלא בהמשך.
יש המלצות ספציפיות לפעילות\טיול קצר בחלק השני של היום, שקרובות יחסית למקום הלינה ב ?Strass im Zillertal
-
לקנות את הכרטיס של העמק ולעלות לאחד הרכבלים. כולם מומלצים.
אנחנו קנינו את הכרטיס וניצלנו אותו בשבוע שהיה לנו בעמק ולא הגענו לאתרים מחוץ לעמק בכלל.
האזורים הכי יפים של צילרטר הם בחלק הדרומי שאחרי מירהופן.
-
אני רואה שמקום הלינה הוא ממש בכניסה לעמק. זה מתאים יותר לטיול כוכב נרחב עם כוונה לצאת מהעמק, ולא לטיול שמתרכז באתרים סביב מאירהופן עם כרטיס העמק. תבדקו היטב זמני נסיעה לפני שאתם משקיעים בכרטיסים יקרים.
-
אכן, התכנון הוא לטיול כוכב של ולא רק להתמקדות בעמק צילר.
אני מניח שחוץ מיום בו ניסע להינטרטוקס נבלה עוד יום – יום וחצי לכל היותר באתרים בעמק.
נכון לעכשיו לא נראה שמשתלם לקנות את הכרטיס.
-
אנחנו בשנה שעברה התמקמנו בעיירה fugen כלומר פחות מ 10 דקות נסיעה דרומית למיקום שלכם. הנסיעה עד מירהופן היתה קצרה והאזור שמדרום למירהופן מאוד מומלץ. המרחקים בתוך העמק קצרים והכרטיס ממש לא יקר.
בכל מקום שהגענו היו מתקנים לילדים ברמה מאוד גבוהה לא פחות מאשר בזלצבורגלנד.
-
נראה לי שיש כאן אנשים שונים עם טעמים שונים, והשאלה מה הטעם שלכם.

אני, בייחוד עם ילדים קטנים יחסית (אבל לא רק), מעדיפה לא לצאת לפעילות נוספת אחרי שכבר התמקמתי בדירה. אנחנו בדרך כלל מכוונים להגיע לדירה בסביבות 15:00 עד 16:00, ואז ללכת לקניות בסופרמרקט. לפעמים אילוצים מחייבים קודם ללכת לסופר ורק אז להגיע לדירה. בכל אופן, בהנחה שההתמקמות בדירה, כולל הקניות, נגמרת בסביבות 18:00, לא נראה לי מתאים לתכנן עוד פעילות אחר כך.
לאור זאת, בהנחה שהנסיעה משדה”ת במינכן לכיוון הדירה תיקח כשעתיים עד שעתיים וחצי, ההמלצה שלי היא לעשות חישוב כמה זמן נשאר, ואת הזמן הזה להשקיע במשהו קטן ובלתי מחייב בדרך. אני מתכוונת לאתר שלא מצריך רכבל ושאין לו פוטנציאל להתארך באופן שיהיה בזבוז ופספוס כמו אתר hexenwasser. משהו שאפשר בכל רגע להפסיק ולהמשיך לנסוע.
אם אין לך בבנק האתרים שהכנת אף אתר שמתאים וגם נמצא בדרך, אני ממליצה להסתכל על המפה. יש בדרך שלכם כמה אגמים אפשריים שאולי יש לידם מקום נחמד ששווה עצירה (Tegernsee, Achensee). אולי אחת העיירות בדרך שווה עצירה. אולי תמצאו איזו אטרקציית ילדים קטנה ליד המסלול. אולי בכלל עצירה באיזה מרכז קניות תתאים ליום הראשון שלכם. אין לי המלצה ספציפית כי רוב האנשים מחפשים אטרקציית ילדים ובזה אני לא ממש מומחית.

-
תודה על התגובות.
מאחר שהנסיעה ממינכן לא מאוד ארוכה (והבנות שלי יכולות “לצלוח” אותה גם בלי עצירות
) נראה לי שניסע ישירות לדירה להתמקמות ראשונית ונצא לאתר נוסף קרוב. את עניין הקניות נשלב בהתאם לשעות הפתיחה של הסופרים (זה יהיה יום ראשון, מניח שיהיו שעות מוגבלות).אעשה עוד קצת שיעורי בית לגבי פעילויות לא ארוכות במרחק נסיעה קצר .
-
אני מקוה שבכלל יהיה סופר פתוח ביום ראשון באזור שלכם. זה לא מובן מאליו.
בנוסף, שים לב שדי מקובל בדירות לאפשר הגעה רק החל מ-15:00. כדאי לוודא אם אפשר להגיע קודם.
תהנו.
-
לתשומת לבך, ממה שהבנתי בהכנות לנסיעה לאוסטריה הקיץ, הסופרים סגורים בימי ראשון.
כדאי אולי לקנות בסופר בשדה התעופה במינכן.
-
תבררו מול בעלי הדירה מתי אפשר להגיע. סביר להניח שהם יאפשרו לכם לאכסן את המזוודות אצלם אם תגיעו מוקדם.
אני מעדיף אם אפשר לא לטייל כשהמזוודות שלי ברכב למרות שאוסטריה מדינה בטוחה.
יש המון סופרים באזור ובאתר של כל אחד אפשר למצוא בדיוק את שעות הפעילות בכל יום. יש סופרים שפתוחים בשבת ואפשר להצטייד גם בתחנות דלק.
-
תודה.
אולי נקנה כמה מצרכים (שלא דורשים קירור) בסופר בשדה התעופה או שפשוט נאכל באותו יום בחוץ ואת הקניות נעשה בבוקר למחרת.
גם בקיץ שעבר, למרות שהגענו ביום שני, לא עשינו קניות ביום ההגעה לדירה (לא כל כך הסתדר והגענו מאוחר) אלא רק יום לאחר מכן.
-
אם אתם רוצים קצת לצאת אחרי שכבר הגעתם לדירה, יש אגם רחצה קטן ומאד חמוד מול שליטרס (הכוונה מעבר לכביש הראשי). לקח לנו קצת זמן למצוא אותו אבל העברנו שם יופי של אחהצ קרוב לדירה. יש שם גן שעשועים נחמד עם מתקנים מעניינים (מתאים גם לגילאים שלכם), מסעדה מקומית וגם מגרש כדורגל אמיתי שהילדים שלי שמחו מאד לשחק בו (תמיד טוב שיהיה כדור בבגאז'...).
-
תודה, נרשם

-
אני פחות מכירה את האזור של זילרטל וייתכן ויש דברים דומים בעמק שלכם אבל אנחנו היינו ב Salvenaland שב Hopfgarten im Brixental שבו אפשר לבלות כמה שעות קלילות. יש שם אגם קטן לרחצה בריכה מתקני שעשועים מיני גולף ועוד. תשלום סימלי לבריכה והאגם או להשכרת המיני גולף. מתקני השעשועים חינם. נדרש כמובן מזג אוויר ידידותי…
יש גם את ה Zillertal Arena שיש בו גן שעשועים ומגלשה אלפינית נחמדה גם שם אפשר להעביר כשעתיים נחמדות. יש מסעדות וגם משהו שנקרא קפיצה לכרית - הילדים אולי קצת קטנים אם כי הבת שלי בת ה 7 עשתה את זה...קופצים ממקפצה גבוהה לכרית אוויר ענקית. כולנו בסוף קפצנו מספר פעמים... חפשו בגוגל zillertal arena
תהנו
-
Zillertal Arena מאוד מומלץ כולל עליה ברכבל לפארק שעשועים מדהים שאפשר להיות בו יום שלם.
-
תודה – הארנה אכן בתוכנית, עדיין לא בטוח לגבי העליה ברכבל.
כמובן שלמי שקונה את הכרטיס של עמק צילרטל אין התלבטות. אבל מאחר שאנו מתכננים גם את ה hexenwasser (לא קשור לכרטיס) וגם את הינטרטוקס (הכרטיס מקנה עליה לתחנת הביניים בלבד, בכל מקרה החלק היקר יותר הוא העליה לתחנה העליונה עם שעשועי השלג), כאשר בשניהם יש פארקים אטרקטיבים, לא נראה לי כרגע שללא כרטיס העמק נעלה ברכבל.