ניסיון עוקץ (?) דרך בוקינג ו airbnb
-
משתף בסיפור, אשמח לחוות דעתכם ובעיקר להזהיר מניסיון עוקץ.
במסגרת חיפוש דירה למשפחה בפריז דרך בוקינג הגעתי לדירה שנראתה מעולה, מיקום מצוין, גדולה מאד ובמחיר זול יחסית (150 יורו ללילה), ללא חוות דעת קודמות.
לצד התמונות היפות של הדירה, הופיעה בקשה מהשוכר ליצור קשר ישירות למייל כדי לוודא לגבי מחיר וזמינות.
שלחתי מייל למישהי בשם TIA מ World Casa שביקשה להמשיך את ההזמנה דרך airbnb, וצרפה לי קישור לאתר. הגעתי לדף שנראה כמו דף של כל דירה בairbnb עם אופציה לשלם (150 יורו ללילה + 50 יורו לניקיון + 500 יורו פיקדון). העסק נראה לי מפתה, אבל גם קצת חשוד (וטוב מכדי להיות אמיתי...).
בדקתי קצת: ניסיתי לחפש את הדירה שנקראה Sapphire appartments in paris דרך כניסה לאתר הרגיל של airbnb ודרך גוגל ולא מצאתי כלום. ראיתי שבקישור שנשלח לי היו כמה תמונות שנראו כמו דירת פאר, ומעט מאד פרטים על הדירה, לא הופיע המפה שבה בד”כ מציגים מיקום כללי של הדירה, ואמנם היו Reviews אבל למרות שהיה כתוב שיש לדירה 99 חוות דעת ניתן היה לקרוא רק כ15 חוות דעת, כולן מצוינות אבל מאד כלליות ולא נראו לי כמו חוות דעת אותנטיות (למשל 2 חוות דעת היו של אדם עם אותה תמונה, אך השם והמלל בחוות הדעת היה שונה). לבעלת הדירה כביכול Tia הייתה תמונה יפה אבל גם לגביה לא הופיעו כמעט פרטים.
כאן עצרתי, ושלחתי את הקישור לאבטחה של Airbnb.
זה פחות או יותר הסיפור. משתף כדי להזהיר.
חן
-
תודה על השיתוף
ומה בוקינג הגיבו בנדון
אם הבנתי הדירה הוצעה דרכם
-
מאד מוזר מה שאת מציינת “לצד התמונות היפות של הדירה, הופיעה בקשה מהשוכר ליצור קשר ישירות למייל כדי לוודא לגבי מחיר וזמינות”
האם הדירה פורסמה בבוקינג .קום---והם הפנו ליצור קשר כדי לבדוק מחיר וזמינות ??????
(וככה בוקינג יפסיד את העמלה של 17% שלו מהמשכיר? מאד מוזר)
או--
שאחרי שמצאת את הדירה בבוקינג התגלגלת לחפש מידע נוסף וככה התגלגלת למנועים ופרסומים אחרים?
-
שלום יונית
שום מנועים אחרים. לגמרי בתוך בוקינג. כמו שכתבתי הופיע יחד עם התמונות של הדירה הבקשה ליצור קשר. אולי בגלל זה עבר את הרדאר שלהם… באמת מוזר.
לא חשבתי לפנות גם לבוקינג בעניין, אבל אולי זה רעיון, למרות שאין לי שום תיעוד מפרטי הדירה באתר.
חן
-
הבקשה בבוקינג ליצור קשר ישיר במייל לבדיקת זמינות היא הסימן הראשון שזה כנראה עוקץ.
בוודאי להודיע לבוקינג.
-
מוזר מאד.
אתם יכולים אולי לשחזר בהיסטוריה של הגלישה שלכם-את האתר בו מצאתם את הדירה – האם הגלישה הייתה קודם כל בבוקינג.קום-ומשם התגלגלתם אל הדירה,
או שגלשתם בגוגל, מצאתם את הדירה וזה הפנה אתכם לבוקינג .קום-ומשם המשכתם?
בכל מקרה --- אם יש לכם איזשהם פרטים (אני מניחה שהמייל הראשון אל הגברת תיה היה בסמוך לעיתוי איתור הדירה בבוקינג) -נסו מול בוקינג .קום.
אני מזמינה מאות דירות לאורך 20 שנים דרך האתר (עוד כשהוא היה אתר הולנדי בראשית דרכו ומוגבל להולנד,ככה בכלל הכרתי אותו) ---מעולם לא נתקלתי לא אישית ולא מקצועית בדירה שמפנה את הגולש בבוקינג אליה להזמנה.
יש בהחלט מקרים שאחרי שבוצעה הזמנה בעלי הדירה יפנו אליכם דרך המייל שהשארתם בעת ההזמנה----להמשך תשלום, מקדמה או פרטים אחרים.
אבל עיקוף של בוקינג דרך בוקינג-מעורר הרבה תהיות וצורך בבדיקה מעמיקה שם.
-
האם האתר השני היה חלק מאתר איירבנב הרשמי או אתר אחר שמתחזה ונראה דומה לאיירבנב?
-
האתר השני היה כנראה מתחזה של Airbnb, למרות שנראה מאד דומה מבחינת המבנה שלו. הראשון היה בוקינג שדרכו חיפשתי ודרכו הגעתי לדירה- אלא אם כן גם הראשון היה משהו שהתחה לבוקינג, אבל זה לא נראה לי סביר כי ערכתי שם חיפוש רגיל וראיתי עוד מלונות שבהם נתקלתי גם בחיפושים קודמים.
-
יש לינק לדירה הזו ב booking? -
לא. תוך כמה שעות הפרסום בבוקינג הוסר.
מה שיש לי זו רק כתובת הדירה שפורסמה בבוקינג : 25 rue de marignan
ממש ליד השאנז אליזה.
-
-
בבוקינג לא ניתן לראות את הדירה----
מקום אירוח 25 Rue de Marignan אינו ניתן להזמנה עוד באתרנו, אך מצאנו עבורכם אפשרויות נהדרות בפריז!
את חייבת להפנות את תשומת לב בוקינג- אם האיתור הראשוני היה דרכם.
הם כנראה גם לא אהבו את השיטה של הפנייה אל המפרסם-ולראיה לא נגיש יותר דרכם.
אבל--- התהליך צריך להטריד אותם!
-
כנראה שהם הבינו שמדובר בנסיון עוקץ.
מולך אין להם סיבה להמשיך בטיפול, לא שילמת כסף ולא נפגעת.
נותרנו עם האזהרה הכללית החשובה,
מי שמשלם “מחוץ” לאתר, לא ישירות דרך BOOKING או BnB וכו’ יכול להיות ששם את כספו על קרן הצבי וכדאי שיפעיל משנה זהירות.
-
בהחלט.
וגם לשים לב טוב כי הקישור ששלחו לי היה חיקוי שנראה מאד דומה לairbnb המקורי.
תודה.