תוכנית טיול ללונדון
-
היי,
זוג + 2 ילדים (9,14).
בהמשך להתייעצות לגבי לונדון בקיץ, שוקלת להקצות 5 ימים לעיר עצמה.
הכנתי רשימת מקומות שנרצה להיות בהם, ואשמח להכוונה איך לארגן את הימים.
האם 5 ימים מתאימים לטיול נינוח בעיר, שיכלול את מרבית הדברים שאנחנו רוצים? האם יש הצעות נוספות?
ארמון בקינגהם
פארק סנט ג'יימס
ביג בן
הטיילת שעל נהר התמזה: אטרקציית שרק
לונדון איי
כיכר פיקדילי
גשר מצודת לונדון
שוק האוכל בורו מרקט
כיכר טרפלגר
תעלות ריג'נט עד ונציה הקטנה (ראיתי גם בית קפה מקסים שמשקיף על התעלה)
פארק ריג'נטס
חנות M&M - כיכר לסטר Leicester Square
רחוב ריג'נט - חנות צעצועים ענקית hemlis
רחוב בונד
קובנט גרדן ומוזאון התחבורה
הצגה – אלדין
רחוב אוקספורד
מוזאון השעווה (אם הילדים ירצו, בווגאס הם לא רצו)
סקיי גרדן (אולי אפשר לוותר אם עולים על הלונדון איי)
עוד פארקים אם ישתלבו, אז בשמחה (כולל: רכיבה על אופניים, זמן לבילוי עם הסנאים, מגרש המשחקים של הנסיכה דיאנה וכו)
לא מתכננים הרבה קניות, ולא נקדיש זמן לקניות ושווקים. אולי בקטנה כשנסתובב ברחובות הראשיים. כן נרצה להסתובב ולהתרשם מהרחובות הראשיים של לונדון.
תודה רבה.
-
היי,
חמישה ימים נראים מצויין למה שציינת ואפילו ליותר.
עוד כמה מקומות מאד מומלצים ומרשימים שכדאי לכלול ולא ציינת -
מצודת לונדון (הארמון, לא הגשר)
מוזיאון הטבע הנהדר הממוקם בבניין מרשיםמאד וגם בריטיש מיוזיאום (מעניינים במיוחד גם עבור הילדים אגפי מצרים, אשור ואבן הרוזטה) - שניהם חינם

מי שלא מתעניין בקניות - אוקספורד סטריט זה רק לעבור ולסמן וי, אין באמת עניין (כך לפחות היה עבורי).
-
רשימה קלאסית ויש לכם בהחלט את הזמן הנחוץ. היינו לפני מספר חודשים, גם כביקור ראשון לילדים, ואלו באמת אתרים שנותנים טעימה ראשונית מוצלחת.
מצטרפת לצפנת בהמלצה חמה על תוספת המוזיאונים- נהדרים ומרתקים. אף פעם אין מספיק מהם.
עוד מקומות שלא ציינת ומנסיוננו כדאי לכם לבדוק: קובנט גרדן, שורדיץ (עם בריק-ליין וספיטלפילד) , נוטינג היל (עם שוק פורטבולו והולנד פארק).
-ויכול להיות שיש לכם פטור מפוטר? אם רק משיקולי זמן, יכולים להיעזר במידע המאד מפורט והדי מופרע כאן ולסמן לכם נ"צ רלוונטים הקרובים למסלולכם.
מצרפת הסיכום שלנו, די חופף לרשימתכם אז אולי יעזור.
-
לונדון איי: הייתי עם בת המצווה שלי שמאוד רצתה לעלות. אחרי 5 דקות התחילה להשתעמם מאוד.
ביג בן כרגע בשיפוצים. מכוסה כולו.
גשר מצודת לונדון – כדאי לבדוק בלו”ז מתי הגשר נפתח ולהגיע בסמוך לזמן הזה.
-
היי TAGA,
אפשר לקבל את פרטי הדירה?
-
כמה המלצות
לעלות על גשר מצודת לונדון! יש שם רצפת זכוכית מגניבה מאוד (כאילו עומדים באוויר). הילדים מתים על זה.
להיכנס למצודת לונדון.. ולא לשכוח להיכנס לתצוגת התכשיטים המלכותיים (כן – גם עם בנים) – יהלומים בגודל של אגרוף
כנסייה אחת.. סט פול.. מרשימה מאוד.. עם אטרקציות בתוכה – קומה שנייה בתוך הכנייסה (ייחודי מאוד), גלריית הלחישות המדליקה ותצפית על לונדון בגג הכנסייה (יכולים לוותר אם כך על סקיי גארדן ולונדון איי)
שוק בורו – שוק אוכל נהדר
כל הרשום למעלה – נמצא באותו איזור!
-
אצלנו נהנו מאד בספינת המלחמה בלפסט, אולי כדאי לכם להוסיף לרשימה.
קובנט גארדן עדיף ביום ראשון, אז יש שם יותר פעילות ויותר מופעי רחוב.
-
תודה רבה על כל התגובות.
כן, נראה שיש פטור מהארי פוטר.הילדים לא אוהדים שלו.
לעצתכם, נוסיף 2 מוזאונים, כפי הנראה מוזאון מדע ומוזאון טבע.
מזמינה היום כרטיסי טיסה, רק מטילה מטבע בין שילוב עם הולנד או עם צרפת

(לונדון חובה).
למעשה שתי האופציות שכרגע בהתלבטות הן:
- 4.5 ימים לונדון (בערב היום החמישי רכבת יורוסטאר לפריז), יומיים טעימה מפריז, יום נסיעה ברכב מפריז לאנסי, שבוע בצימר ליד אנסי. טיסה חזרה מז’נבה
- 6 ימים לונדון, ביום השביעי יורוסטאר מלונדון לאמסטרדם, שבוע בכפר נופש בהולנד עם טיולים בהולנד משולבים בבילוי בכפר נופש, טיסה חזרה מהולנד
הבוקר קצת יותר בא לי על הולנד, וברור לי שהילדים (9, 14) ייהנו מאד מהאטקרציות של כפר נופש ומהייחוד של הולנד. הבעיה היא שלא מצליחה למצוא כפר נופש שילהיב אותי (de eemhof נראה הבחירה הבטוחה, לאור חוסר ההיכרות שלי עם הולנד, אבל הוא לא נראה וואו בתמונות כמו כפרי נופש אחרים שראיתי בצרפת ואנגליה).
בקיצור, היום רוצה לסגור את הטיול. אבל עוד קצת מתלבטת. הארות ותובנות יתקבלו בשמחה.
-
אני אישית הרבה יותר אוהב את אנסי והנופים היפים של האגם וההרים גבוהים לידו. הם הרבה יותר מרשימים . במיוחד לנן המבוגרים. למרות שיש גם אטרציות לילדים.
מבחינת הילדים חייב לציין שפארקים של סנטקארס הם לפעמים שיא הטיול לילדים שלי.
בדה אמאוף הבקתות ממש לא מפנקות או מפוארות ובכל מקרה כדאי לבחור בקתה משודרגת. אבל הפארק יפה ופארק המים כיפי מאד לילדים
-
אני באופן אישי לא הייתי מפצלת ונשארת את כל הימים בלונדון שיש בה אין סוף דברים לראות.
-
15 ימים ללונדון? זה המון בשבילנו. אני מעוניינת בטיול מגוון על פני 15 ימים.
-
למה לא להישאר באנגליה בכפר נופש של סנטר פארקס ולשלב עוד כמה ימים של טיול טבע בווילס או בפיק דיסטריקט ?
-
אפשר בהחלט לשלב עם לונדון אתרים נוספים באנגליה. לדעתי כדאי לפחות שבוע בלונדון.
אפשרות נחמדה היא שבוע לונדון ושבוע שייט תעלות בנהיגה עצמית.