בולגריה או פולין
-
מתלבטים אם לנסוע לבולגריה או פולין. אנחנו עם 4 ילדים 14 12 8 6 ורוצים לנסוע לטיול כוכב של 21 יום באוגוסט. בכל מקרה נשכיר רכב. יש למישהו עצה??
תודה
-
לא נראה לי ששתי המדינות הללו “שוות” טיול של 21 יום בכלל – ובטח שלא מאפשרות טיול כוכב כזה..
שתי המדינות הללו ענקיות ! ומחייבות מספר כוכבים..
בכלל אני לא חושב שיש הרבה מדינות באירופה שאפשר להיות בהן שלושה שבועות באותו מקום ולצפות שיהיה מספיק מה לעשות בכל יום..
-
הכוונה לישון מספר לילות (4 , 5 לילות) במקום אחד, שזה מה שעשינו בכל הטיולים עד כה.
לא לעבור כל לילה למקום אחר.
-
מה אתם יותר אוהבים בטיול?
בבולגריה יש לדעתי נופים יותר מעניינים, אבל זה בגלל שאני אוהבת נופים הררים, נחלים גועשים וכו’. בפולין יש את זה רק בדרום – כמה ימים בודדים מתוך ה-21 ימים שלכם.
פגשתי בטיול בבולגריה משפחה שעשתה שם טיול של 21 יום, אכן עם מספר כוכבים, והרבה טיולי טבע.
אם אתם רוצים שאחד הכוכבים יהיה נופש לחוף הים אז בולגריה יותר מתאימה. הים של פולין בצפון שלה יהיה קר לרוב הישראלים.
לעומת זאת פולין היא יותר “אירופה קלאסית” מבין שתיהן – ערים יפהפיות ששוחזרו בהשקעה עצומה מנזקי מלחמת העולם השניה, עיירות יפות, כנסיות קתוליות מקושטות מאד. ערי בולגריה, מההתרשמות שלי, יותר מוזנחות. אהבנו שם מאד את הגרפיטי אבל לא הרבה מעבר. כנסיות אורתודוכסיות, ממה שאני ראיתי בלי ללמוד את הנושא, הרבה פחות מושקעות. (כמובן שיש פה ושם מבנים יפים ורחובות שווים בבולגריה, אבל הרבה פחות).
בקטע של אטרקציות לילדים שתיהן לא מצטיינות. בשתיהן תימצא אטרקציה מזדמנת (לונה פארק קטן, לא משהו מערבי רציני, ראיתי בשתיהן. בדרום פולין יש מגלשות הרים, בבולגריה יש ראפטינג. פארקי מים יש בשתיהן. ובוודאי יש עוד דברים שלא ראיתי – אבל זה לא יהיה משמעותי כמו במערב אירופה).
-
לא מכירה את בולגריה- כך שזו אינה השוואה.
וגם ההיכרות שלי בפועל עם פולין קטנה (דרום)
ותיאורטית אני לומדת אותה כבר שנה (צפון)
אפשר בשקט לבלות בפולין בין פארק דינוזאורים-לפארק מים-לשיט לצידם של כרישים-פארק חבלים ועוד כל מיני אטרקציות לילדים (קראתי סיכומי טיולים שהיו ממש נדידה בין פעילות אחת לשנייה). שלא לדבר על טיולים בכפרים, ערים,עיירות, טירות עתיקות,דיונות נודדות, מוזיאונים פתוחים, ספינות מכל הסוגים,קיאקים, מסלולי טבע בשמורות….. ועוד.
שני מוקדים אני חושבת שניתן לשקול בצפון פולין למשפחות לטיולי כוכב.
- אזור גדנסק וצפונה
- אזור האגמים המאזוריים
- ובדרום אזור זקפונה-קרקוב.
גם יותר במערב יש אופציה לכוכבון של כמה ימים באזור טורון, ואזור וורצלב
גילוי נאות- לא מתוך היכרות אישית, אלא קריאה אין סופית ובדיקת מסלולים אפשריים -אני עוד “טרום” צפון פולין.
שתי הודעות למטה יש הודעה של מיקה מיקה- על שלשה או ארבעה טיולים שונים לאזור גדנסק והים הבלטי-שווה להציץ.
-
פולין..למרות שטיילתי יחסית לא האבה בפולין..ואת בולגריה אהבתי..
עפ ילדים,יותר אטרקציות,יותר קל.לפולין יש מגוון אפשרויות טיסה.דבר שיאפשר לפצל יעדי טיסה(כן החזר רכב..אך עדיין כדאי)
לעבור מפולין לסלובקיה..
בהחלט מתאימה לחלוקה של כמה לילות בכל יעד..פארקי מים,שמורות טבע,שייט,אגמים,
על לובלין ואזור קרוב יחסית,תקראו בבלוג שלי..
-
ואני דווקא הייתי הולכת על בולגריה

אפשר לשלב נחיתה בבורגס או וורנה וחזרה מסופיה או הפוך. יש מלא טיסות לכל אחד מהמקומות.
ולחלק לשלושה אזורי שינה – אחד דרום – ורנה או בורגס, שני – אזור Velico Tarnovo ושלישי – אזור של סופיה.
בשנה שעברה עשיתי דרום המדינה ב10 ימים ונשארה לי תחושה שלא ניצלתי…
פולין יותר אורבנית. גם שיש מסע לפולין – לדעתי זה מספיק למדינה הזאת, לפחות לילדים.
בולגריה יותר כפרית, יותר נופים ויותר “רכה” לדעתי.
-
למה ההתלבטות רק בין 2 המדינות האלה?
היינו בהרכב משפחתי רק בבולגריה.
טיילנו בבולגריה בפסח לפני שנה והיא הפתיעה אותנו לטובה. מאוד מגוונת מבחינת אתרים. יש אתרים ארכיאולוגים, מנזרים, מערות וטבע יפה.
מאוד אהבנו את סופיה ופלובדיב. המרכז ההסטורי של פלובדיב מומלץ. בסופיה יש המון מה לראות. הבעיה שבקיץ חם מאוד ברוב המדינה.
הכבישים במצב סביר ברוב המקומות. שילוט ברור באנגלית. תרבות הנהיגה סבירה.
לא היינו בהרים הגבוהים בפירין ורילה כי היה מושלג. בקיץ הייתי מתרכז באזורים האלה.
-
בולגריה נהדרת..בדרום,ים חול ואטרקציות קייץ,אפשר לבחור בעיירה נעימה ולא דווקא המקומות הדחוסים במטיילים.
פולין,מתאימה יותר עם ילדים,לטעמי,וזה רק מלהיות בכמה מקומות.יש פארקי ושמורות נעימות ומסודרות,פארקי מים,שייט,מזרקות,עיירות עם בילוי ערב נעים להורים,שילוב קניות..
כל אחת מהערים פלובדיב,סופיה,וליקו טרנובו מקסימות..גם המערות לנו היו מעימות..לילד שהטבע אולי יעניין אותו פחות זה לא מספיק.יש מוזיאון הכפר הפתוח,אפשר לבלות בו חצי יום..אני לא יודעת איך ערי “הסקי” בנסקו פמפרובו היום בקייץ.לפני כמה שנים לצערי הם לא ידעו לנצל את הפוטציאל האדיר שלהן. והיו די ערי שוממות.טבע נהדר,כן.אבל לא נעים לראות “גן נעול” .לטיול זוגי זה אחרת.עם ילדים גם.לטיול של10ימים כן שבועיים עם שילוב של ים..לטיול 21 יום לא בטוחה.
לגבי ים,אם זה טיול שיוצא זול לא פוסלת ים השחור.הייתי בחררת עיירה פחות מוכרת דווקא.ים,לא חסר לנו וחבל לבנות רק על חופשת ים.
-
היינו גם וגם. בבולגריה הנופים הרבה יותר פראיים, בתוליים ואין אטרקציות מוכוונות לילדים. אפשר בכיף לשלב כשבוע בים השחור בטן גב. לדעתי אפילו יותר זול מפולין.
בפולין אפשר לגוון בין אזורים שונים וכך לחוות גם טבע, גם ערים, גם אטרקציות לילדים (פארקי שעשועים, מים, מגלשות הרים, טירות עם סיורים,שיט ועוד)
תצטרכו לחשוב מה מתאים יותר לסגנון שלכם.
אני למשל, חוזרת השנה גם לפה וגם לשם (ב״ה)