מנסיונכם - איזה אתר מזג אוויר אמין יותר בצרפת?
-
שלום
נוסעים ביום חמישי לטיול כוכב מאגם אנסי.
לפני גוגל או weather.com שזה למעשה אותו דבר, חוץ מהיום אין יום בלי גשם בכל טווח התחזית של 10 ימים קדימה.
בדקתי באתר הצרפתי meteofrance.com ולגבי מחר שזה דיווח שצריך להיות יחסית מדוייק, יש הבדל משמעותי בין התחזיות: לפי גוגל 90% גשם, לפי מטרופראנס אין גשם בכלל.
אני יודעת זה איזור גשום יחסית. יש לנו תכנון לטיולי טבע ולכן נצטרך להסתמך על חיזוי לפי שעות כדי לדעת אם בכל זאת אפשר להתחיל מסלול של כמה שעות.
מנסיונכם - איזה אתר מזג אוויר אמין יותר בצרפת?
ולטובת מי שיטייל באיזור אני מקפיצה כאן שרשור שפתחתי לפני שש שנים “מה עושים באלפים הצרפתיים ביום גשום?” ומודה שוב לחברי הפורום שנתנו רעיונות מצויינים ששירתו אותנו אז וישרתו אותנו גם הפעם.
תודה על עזרתכם
דבורה
-
היי,
מהניסיון שלי במספר טיולים באלפים הצרפתיים ובכלל בצרפת, האתר בהצרפתי יותר מדייק. כשפותחים את היום הבוקש אפשר לראות את מזג האוויר הצפוי לפי שעות, וגם שם צפוי גשם מ17 בערך באנסי, ויום שני אמור להיות יחסית גשום. אבל לפעמים התחזית משתנה במהירות ומזג האוויר הפכפך. בכל מקרה, טיילנו באנסי בגשם ולא היה נורא.
-
ככלל אתר מז”א מקומי בדר”כ יותר אמין מאתרים שמסקרים את כל העולם
אני תמיד מעדיף אתרים מקומיים בכל מקום שאני נמצא בו
-
רק אתר מקומי
וגם זה בערבון מוגבל
אני תמיד שואלת, את האיש במכולת עם הבאגט הטרי, את המתדלק בתחנת הדלק-בקיצור כל אלו שמוציאים אצבע מרטיבים אותה ומניפים אותה באוויר כדי לזהות את כוון הרוח.
הם הכי דני רופ יותר מכל אתר מידע
אבל בכל מקרה רק אתר מידע מקומי ולא בינלאומי.
מידת הדיוק תהיה טובה יותר (וכמובן שזה לא אומר כלום על התחזית כי אפשר לראות בערב תחזית גשומה ובבוקר אותו אתר ואותה תחזית נהייתה בהירה לגמרי).
-
תודה רבה על תשובותיכם.
התקנתי בנייד את האפליקציה של Meteofrance מה שמאפשר להתעדכן במהלך היום וגם נשאל את המקומיים.
דבורה
-
בהמשך לקודמי ממליץ על Meteo-France. כאשר ההיתי באלפ”צ הם ניבאו 4 ימי שמש וביום הרביע בערב גשם. 4 ימים היה לי מזג אויר נהדר, וביום הרביעי בערב ב6 התחיל לטפטף וב 8 ירד מבול. בדיוק לפי התחזית.