7 שעות במוסקבה
-
תודה רבה מרינה!
הכוונה שלך היא שאפשר לרדת מהאקספרס וללכת ברגל לכיכר האדומה? או שחייבים מטרו?
וכמה זמן להשאיר לשדה התעופה בהנחה שאני בלי מזוודות?
-
ביציאה של האקספרס יש מלא מוניות ונהגים שינסו לצוד אותך לנסיעה.
ככל שמתקדמים ליציאה המחיר יורד.
יש שם גם תחנת מטרו שאיתה אפשר להגיע לככר האדומה.
אני ממליץ שאת הקטע הזה תעשי במונית במחיר קבוע מראש.
-
בשעות הבוקר שדרת טברסקאיה (זו שמובילה מתחנת ביילורוסקאיה לכיכר האדומה) היתה פקק אחד גדול. לפחות ככה זה היה כשאני הייתי שם, אפשר להניח שזה לא מאד השתנה..
הייתי בהחלט עושה את הקטע הזה במטרו
בכלל, להכנס למטרו זו הרי אחת האטרקציות של העיר, מאד חבל לפספס.אגב, קראתי איפשהו שהוסיפו במוסקבה הרבה שילוט באנגלית לכבוד המונדיאל.
-
כשאני הייתי לא נצפה פקק יוצא דופן אבל זה כנראה תלוי בתאריך ובשעה
בשביל זה הצעתי לסכם מראש עם הנהג את המחיר.
המטרו במוסקבה דורש הכנה מוקדמת, בזמנו רשמתי טיפ.
-
הייתי שם שבוע וזה היה ככה בוקר בוקר

בכל אופן בגלל שהמטרו זו אטרקציה משמעותית במוסקבה, אני באמת חושבת ששווה לעשות את ההכנה הנדרשת. אפשר לשאול בפורומים מעודכנים יותר (TA אולי) מה מצב השילוט במטרו עכשיו, האם גם שם נוספו שלטים באנגלית.
-
ברגל מאקספרס ייקח הרבה זמן – אין לכם.
שתי דקות מיציאה מאקספרס (כמה שזכור לי מצד שמאל) כניסה למטרו. תחנה belorusskaya לוקחים קו ירוק עד teatralnaya – תחנה שלישית (שתי תחנות באמצע)
מתחנה teatralnaya ללכת ברגל – לא לרדת בתחנה הרביעית שהיא ממש כבר בפנים.
במטרו יש שילוט ברור גם באנגלית. ומטרו באמת אטרקציה – כל תחנה כמו מוזיאון

-
הליכה רגלית מרכבת האירואקספרס לאורך שדרת טברסקייה עד לכיכר האדומה, 4 ק”מ.
-
אה, לא ידעתי על המטרו! אסע ככה. תודה רבה!

ורק כמה זמן להשאיר לשדה התעופה בדרך חזרה? כאילו, חוץ מהנסיעה באקספרס. אני בלי מזוודות.
-
הכי בטוח, תיראי כמה זמן לקח לך מהעזיבה של הביקורת דרכונים בכניסה עד הכיכר האדומה, וזה הזמן המינימלי לחזור. בחזור יש פעמיים ביקורת ביטחונית. אחת בכניסה לטרמינל מהרכבת ואחת אחרי ביקורת הדרכונים וכמובן צריך להגיע מינימום שעה לפני זמן ההמראה. מעבר לכך כל אחד ומקדם הביטחון שלו.
-
מעולה. והכרטיסים לאקספרס בשעה מסוימת או שאפשר לקנות ולעלות באיזו שעה שרוצים?
-
בפיסקה 2 בקישור שצירפתי יש קישור לטריפאדוויר ובתוכו קישור לאתר של הרכבת.
הכסאות לא מסומנים והכרטיס תקף למשך 5 ימים קדימה מיום הקנייה. באינטרנט מהיום שהיקלדת באתר. יש כרטיס: מטרו פלוס, 560 רובל לרכבת + נסיעת המשך במטרו.
-
הלפ!
בדיוק ראיתי שכניסה לרוסיה מצריכה ויזה. אני צריכה אחת גם אם אני שם רק לכמה שעות במסגרת קונקשן?
ואם כן איך מוציאים את הויזה וכמה זמן זה לוקח?
תודה רבה!
-
???
אין צורך לאזרח ישראלי לויזה ע"מ להיכנס לרוסיה.
כמו שכתבתי בבלוג, בביקורת הדרכונים מקבלים טופס. חציו נישאר אצל הפקיד ואת החצי השני חובה לשמור ולהציג בביקורת הדרכונים ביציאה.
ויזה רק לצורך עבודה או לימודים.
-
אוקיי, מעולה. ראיתי בסרטון על טיול ברוסיה שצריך ויזה כדי להיכנס, אולי לא הבנתי נכון…
תודה!

-
מזכיר לי שפעם הגעתי בטיסה מטאלין לסנט פטרסבורג
כולם עומדים עם חבילות של מסמכים ורק אני אין לי כלום
למרות שידעתי שלא צריך ויזה נכנסתי ללחץ והתחלתי לדבר עם אנשים
וכולם אומרים לי בטח שחייבים ויזה וזוג צרפתיות עוד מספרות לי שחיכו חודשיים לויזה..בקיצור כמו שכתבו לפני, אין כל צורך בויזה.