יפן עם ילדים
-
נשמח לעצות והמלצות לגבי טיול ביפן למשך שבועיים, משפחה עם 4 ילדים בני 2-13. מעדיפים טבע באופן כללי.
ראשית מחפשים אזור מומלץ או מקום מומלץ לישון בטוקיו.
שנית, מתלבטים בין רכב לתחבורה ציבורית במעבר בין הערים.
שלישית, נשמח להמלצה על רעיונות לתכנון טיול. ננחת באוסקה ונמריא מטוקיו.
תודה!!
-
טיילתי השנה שלושה שבועות ביפן אבל לא עם ילדים. הייתי עם אחותי וטיילנו בתחבורה ציבורית.
התחבורה הציבורית יקרה ואני משערת, בלי שבדקתי, שמכונית תהיה זולה יותר לשש נפשות, אבל זה מחייב בדיקה. כשבדקתי לעצמי לא קראתי כלל מה ההסדרים לילדים, מאיזה גיל משלמים וכמה. ומבחינת נוחות זה בטח נח יותר ברכב. הנהיגה היא בצד שמאל ורק אתם יודעים איך אתם מסתדרים עם זה. אבל חשוב שתדעו, שגם אם בסופו של דבר תעדיפו את התחבורה הציבורית, היא ידידותית מאוד. הכניסה לרכבת היא בגובה המדרכה. לא צריכים לטפס עם עגלת ילדים במדרגות. ירידה למטרו בערים כמובן כרוכ גם במדרגות.
שבועיים ביפן שכוללים ערים וגם טבע זה קצת מאתגר, אבל אני חושבת שאפשרי, בתנאי שתוותרו על הזנב של הירושימה.
יש מסלול די מקובל שיוצר מעין קשת בין טוקיו לקיוטו, העוברת באלפים היפנים. אנחנו היינו שבוע באלפים במסלול מתגלגל. זה מסלול מאוד יפה שיש בו טבע ותרבות, הכל מהכול, אבל בדיעבד אני חושבת שמשפחה יכולה לשבת כמה ימים טובים בטקיאמה, שהיא עיר יפהפייה, ולצאת ממנה לטיולים בטבע, בעיירות הסמוכות ובכפרים ההיסטוריים. לא הכל אפשר לעשות מטקיאמה ולא כולם יסכימו אתי שזה רעיון טוב. תקראו על האלפים היפנים לא רק אצלי אלא גם במקורות אחרים ובמיוחד באתר japan guide. האלפים הם במחוז Chubu.
מצרפת לך את דף יפן מהבלוג שלי. יפן לדעתי היא מהמדינות שהכי קל לטייל בהן. היא כל כך ידידותית ונוחה. יש דברים שאפשר להסביר רק למי שהיה שם.
-
בשנה שעברה ערכנו טיול משפחתי עם ילדים ליפן, אני מצרף קישור לתיאור הטיול שלנו:
אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים.