תכנון טיול במערב ארה"ב + ניו יורק
-
שלום,
אנחנו זוג, בני 30. אנחנו מתכננים טיול של 28 ימים בספטמבר למערב ארה”ב וניו יורק.
הכנו לו”ז לפי ימים ורצינו חוות דעת לגבי התכנון.
מתחילים בסן פרנסיסקו, כביש 1, פרזנו (שם יש לנו משפחה), מפרזנו טיולי יום ליוסמיטי וסקויה פארק, נסיעה לגרנד קניון ושם יומיים טיול, נסיעה לברייס קניון ויום טיול, יומיים בפארק ציון, שלושה ימים בווגאס ולסיום ארבעה ימים במנהטן.
האם הלו”ז הגיוני? יש משהו שהייתם משנים?
6.9.18 flight to SF
7.9.18 SF
8.9.18 SF
9.9.18 SF
10.9.18 SF
11.9.18 RD1
12.9.18 RD1
13.9.18 RD1
14.9.18 Fresno
15.9.18 yosemite
16.9.18 yosemite
17.9.18 Fresno
18.9.18 sequia
19.9.18 sequia
20.9.18 drive to Grand Canyon
21.9.18 Grand Canyon
22.9.18 Grand Canyon
23.9.18 Drive to Bryce Canyon
24.9.18 Bryce Canyon
25.9.18 Zion
26.9.18 Zion
27.9.18 Vegas
28.9.18 Vegas
29.9.18 Vegas
30.9.18 NY
1.10.18 NY
2.10.18 NY
3.10.18 NY
4.10.18 Fligt to TLV
-
מבינה את הרצון להיות אצל המשפחה אבל הייתי לוקחת לילה אחד ביוסמיטי. פרזנו לא מספיק קרוב לדעתי לטיול כוכב.
במקום יומיים סקויה הייתי עושה יום בקינגס קניון ויום בסקויה.
ובפרזנו עצמה, תקדישו שעה למקום החמוד הזה:
http://www.forestiere-historicalcenter.com/
-
אפשר להוריד יום אחד מהגרנד קניון.
-
שירליץ
הכוונה זה גם להיות קצת עם המשפחה, אבל גם לחסוך בלינה בפארק ובסביבתו.
ראיתי למשל שנסיעה מפרזנו לקינגס קניון או לסקויה לוקחת כשעה ורבע. זה נראה לי סביר בשביל טיול כוכב. מה דעתך?
karnielr
תכננו יומיים בגרנד קניון, זה יותר מדי?
תודה
-
פארק סקויה – אני מניח שאחד מהימים יוקדש לפארק קינגס ואחד לפארק סקויה?
הנסיעה מפארק סקויה ועד הגרנד קניון ארוכה מאוד מאוד. אולי תרצו לחלק ל2.
פארק הגרנד קניון צריך יומיים אם אתם מתכוונים לרדת לתחתית הקניון, לישון שם ולעלות ביום הבא. אם אתם רק רוצים תצפיות, מספיק חצי יום.
פארק ברייס צריך חצי יום לתצפיות או יום שלם אם גם עושים מסלול לתוך הקניון.
פארק ציון – אם אתם לא עושים מסלולים למיטיבי לכת, הפארק הזה לא נמצא במקום גבוה בעיניי.
-
קינגס קניון וסקויה סבירים מאד מפרזנו.
יוסמיטי רחוק יותר (מעל שעתיים).
-
על לוס אנג’לס מוותרים?
אז לא ברור לי ההגיון לעשות את כביש 1.
אני יודע שיש פה דעות שונות, אבל אני חושב שכביש 1 לא מצדיק את הנסיעה המיוחדת. בעיניי הוא בייחוד חשוב למי שלא עושה טיול טבע וככה “משקיט את המצפון” כשהוא עובר בין סן פרנסיסקו ללוס אנג’לס. למי שיש חלקים אחרים של טבע – זה הרבה פחות חשוב. והיות ואין לכם לוס אנג’לס, אני בכלל לא מבין.
לגבי משפחה ולינה חינם. אם לא מדובר על משפחה קרובה – עד כמה יהיה לכם נעים להתעלק עליהם לכמה ימים? איזה אילוצים זה יטיל עליכם מבחינת שעת היציאה בבוקר ו/או שעת החזרה בערב? כמה זה יהיה נוח וכמה זה יהיה צפוף?
“להתעלק” עליהם לכמה ימים של טיול כוכב זה שונה לחלוטין מאשר להגיע אחר הצהריים לביקור משפחתי, להשאר לישון ולמחרת להמשיך הלאה. אז אם מדובר על משפחה קרובה יחסית זה סבבה. אבל אז אולי גם תרצו לפנות חלק מהזמן כדי להיות איתם. אם מדובר על משפחה רחוקה יותר – לא בטוח שזה יהיה נעים לאף אחד מהצדדים.
אפשר לשקול לטוס לכיוון הגרנד קניון. יש אפילו טיסות ישירות מפרזנו לפיניקס.
-
בניגוד לפארקים רבים אחרים, בגרנד קניון אין מסלולים מתאימים לאלו שאינם מיטיבי לכת. אם אתם כאלו – יומיים מתאימים. אם לא, אין לכם מה לעשות שם יומיים. אני נוהגת לטייל רגלית בפארקים ולא מסתפקת בהצצה מהרכב ועבורי הפארק הזה היה מאכזב מאוד (וביקרתי שם בשני טיולים שונים כדי לוודא שלא פספסתי משהו….).
לגבי יוסמיטי – אני חושבת שהוא לא יתאים לטיול יום מפרסנו, אין לשכוח שהעיקר הוא לא לנסוע לשם הלוך ושוב אלא לטייל בפארק עצמו ונסיעה של כשעתיים לכל כיוון לא תאפשר לכם יותר מדי, בייחוד כשיש שם פקקי תנועה רציניים.