רשיון נהיגה עם תוקף קצר
-
היי חברים
אשמח לשמוע עצות מה לעשות במקרה שלי…
אני טס להולנד בתחילת יולי ומתכנן לשכור שם רכב, נאמר לי בחברת השכרה שאני צריך שהרישיון שלי הישראלי יהיה בתוקף לפחות לעוד חצי שנה ואחרת אני לא אוכל לשכור רכב, הרישיון שלי עומד לפקוע בעוד כחודשיים בלבד ונאמר לי במשרד הרישוי שאין אפשרות כלל להקדים את הנפקת הרישיון...ורק חודש לפני פקיעת הרישיון (יוצא אחרי שאני כבר חוזר לארץ) אני יכול להזמין רישיון חדש, וגם אז ישלחו לי רישיון זמני ורק אחרי חודשיים את הרישיון פלסטיק.
יש למישהו רעיון איך לצאת מהפלונטר הזה שמייצג לדעתי את הבירוקרטיה במיטבה?
-
לא נשמע הגיוני
לרשיון הנהיגה יש שני מצבים, “בתוקף” או “לא בתוקף” והכל נכון לרגע הנהיגה.
אם אתה שוכר רכב מתאריך X ועד לתאריך Y אתה צריך להוכיח שיש לך רשיון בתוקף לתקופה. מצדך שהרשיון יעבור למצב לא בתוקף יום לאחר תום ההשכרה.
נראה לי שהכנסת את עצמך למצב לא נעים שלא לצורך. איך הגעת למצב שחברת ההשכרה מספרת לך איזה תוקף אתה צריך להשכרה.
-
תוציא רשיון בינלאומי שתקף לשנה ותציג אותו כרשיון הנהיגה שלך וחסל סדר בלבולי המוח-מנסיון. אה כן זה עולה כמה שקלים.
רנצי
-
תשכור מחברה אחרת שלא מתנה תנאים הזוייםאם הרשיון בתוקף הוא בתוקף,
צריך שיהיה בתוקף לכל תקופת ההשכרה וזהו.
-
נשמע תמוה בלשון המעטה.
רישיון נהיגה יכול להיות בתוקף
או פג תוקף
אין מצבי ביניים.
חברת השכרה שביקשה ממך תוקף רישיון לעוד חצי שנה- משמע אין לה מושג ברשיונות, וממנה לא הייתי מעיזה לשכור רכב (אולי גם הידע שלהם על מכוניות דומה).
מי זו חברת ההשכרה הזו? שכולנו נלמד להיזהר ממנה.
-
תתפלאו לשמוע אבל לא מדובר באיזה חברה קטנה אלא חברת EUROPACAR
ככה ארה לי הפקידה שלהם בארץ (נציגות אלבר)
-
יש מצב שהתכוונו לתוקף הדרכון ?
כי זו ההנחיה הרשמית, תוקף חצי שנה לפחות.
-
אני שוכרת לא פעם דרך יורופקאר
שלא לדבר מול חברות אחרות.
מעולם(!) לא שמעתי על מגבלת אורך רישיון נהיגה.
כן- תוקף דרכון (כדי להיכנס לארץ היעד)
אבל לא רישיון נהיגה.
שלא לדבר על עשרות שאלות כאן בפורום על מטיילים שבדיוק נגמר להם הרישיון ועדיין לא הגיע החדש, ואיך אפשר לזרז את השלב של “רישיון זמני”.
מציעה כי תבדוק עם הפקידה שוב, יכול להיות שהיא טעתה והתכוונה לתוקף דרכון ולא לתוקף רישיון נהיגה.
-
נראה לי שמדובר באיזושהי אי הבנהמציע לברר עוד פעם ואם אלבר מתעקשים
אם חשוב לך EUROPACAR אז תשכור דרך סוכן אחר או אפילו ישירות מול תחנת ההשכרה בחו”ל
אם לא חשוב לך אז תשכור מחברה אחרת