ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

***האלפים הצרפתיים - שלד מסלול***

פורום טיולי משפחות
    12
    29
    15116
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לידר.
      לידר. נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אז שוב אני פה, בשלבי תכנון סופיים של הטיול בסוף החודש הזה לאלפים הצרפתיים.

אזכיר בקצרה שאנחנו משפחה עם 3 ילדים בגילאים 16.5,13.5,6.5

לא ממש מטיבי לכת. את הילדים הגדולים מעניין בעיקר אטרקציות (לצערי...)

נוחתים בז’נבה. הלינה מחולקת כך 7 לילות ראשונים באנסי (ליתר דיוק קצת צפונית, אצל נואל)+ 6 לילות בשאמוני (ליתר דיוק באוש) ולילה אחרון ליד השדה בז’נבה (טיסת בוקר מוקדמת).

כמובן סדר הימים טרם נקבע, הכל תלוי במזג האויר.

ולהלן המסלול:

יום 1 – נוחתים אחהצ. נסיעה עצירה בסופר והגעה לאנסי (נואל).

יום 2 – נקיק fier+ הטירה הסמוכה+ טיול אחהצ בעיר אנסי.

יום 3 – מפלי seythenex+ המערה הסמוכה+ zip line 

מגלשות הרים בsambuy + קארטים (רוניקס).

יום 4 – פארק חבלים tallories +תצפית colde de la fordaz + השכרת סירה לשייט באגם.

יום 5 – לונה פארק walibi

יום 6 – השכרת אופניים בסמוך לאגם אנסי+ רחצה באגם+ קצת קניות במרכז epagny.

יום 7 – פארק חבלים aravis? cruseilles?אשמח להמלצה.. + פארק מים vitam

יום 8 – יום המעבר לשאמוני – אגם פאסי (נקווה שיהיה קצת ספורט ימי) + מגלשות הרים megev או saisies איזה יותר שווה? + הגעה לצימר.

שאמוני

יום 9 – רכבל לגרנד מונטט הליכה לקרחון מlognan ועליה לפסגה בתקווה לקבל קצת שעשועי שלג + ???

יום 10 – אגם מונטריוד+ כפר העיזים+ פארק מים aquapark בשוויץ.

יום 11 – היום הזה תלוי במצב הדרך מהאינדקס לאגם הלבן…

או עליה לאינדקס והליכה לאגם הלבן וירידה מפלג’ר. ואז נסיעה לbrevent לתצפית בלבד. אם המסלול סגור/מושלג אז עליה לפלג’ר והליכה לbrevent.

• +…?... תלוי איך יראה היום , אולי פארק אטרקציות שאמוני.
      • יום 12 – cirque du cheval מסלול fond de  la combe + מפלי rouget + פארק חבלים… איזה מומלץ באיזור?
      • יום 13 – הרכבת האדומה לקרחון + פארק אטרקציות שאמוני.
      • יום 14 – נקיק diosaz + פארק האיילים + נסיעה לז’נבה.
      • יום 15 – השכמה מוקדמת לשדה והביתה….

הערות כלליות – 

לא החלטתי כרגע איזה כרטיס רכבלים הכי כדאי לי לקנות. ההנחה פה שהלכתי על המקסימום שזה 3 ימים לא ברצף.

רכבל א.ד.מ סגור עד 7.7 לא נכנס בתוכנית.

רכבל לקרחון בוסון לא כתוב מתי נפתח , כרגע קיים בסימן שאלה.

שאלה לגבי מגלשות בפארק שאמוני 1+1 עם הכרטיסים. תקף פעם אחת? או פעם בכל יום?

היות בתקופת מונדיאל אנחנו... כנראה נצטרך לפעמים להגיע מוקדם לדירה לצפות במשחקים חשובים ממש ממש ממש coolcheeky

אשמח לכל הערות והארות למסלול….

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

ביום המעבר לשאמוני אני לא הייתי עוצר באגם פאסי. האגם נחמד אבל לא יותר מזה. לא משהו שמצדיק עצירה באמצע נסיעה לא ארוכה.

אנחנו הגענו לאגם בסופש באוגוסט והיה עמוס מאוד וקשה למצוא חניה. למרות שהיה חם המים באגם היו די קרים.

גם מג’ב לא ממש על הדרך שלכם. אנחנו אהבנו את המגלשות במג’ב אבל אני לא מכיר את האתר השני ולא אוכל להשוות. יש מגלשות בשאמוני.

אני ממליץ להגיע לאזור של קרחון בוסון גם אם הרכבל לא פתוח ולטייל באזור ולהתרשם מהקרחון. לדעתי אפשר להגיע קרוב לקרחון בהליכה לא קשה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • פסגות מושלגות
          פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

גם אנחנו צפויים להיות באזור השנה, אז אני כותבת מהתכנונים ולאו דווקא מנסיון:

יום 1: אני מניחה שגם אתם נוחתים באיזיג’ט. אחרי לקיחת זמן תורים והשכרת רכב, ואחר כך פקקים בז’נבה בנסיעה, אני הגעתי למסקנה שסופרמרקט זה ממש גבולי. אם חשוב לכם אז אולי כדאי לסמן לעצמך סופר קרוב לשדה”ת ליתר בטחון. הבאסה שבשוויץ כנראה יקר יותר מאשר בצרפת. אולי שווה לברר על סופר בפרני-וולטר.

יום 10 ויום 12 באזור שאפשר לעשות משתי הלינות בערך באותו זמן נסיעה (למקרה שצריך יהיה גמישות).

יום 10: אני כתבתי לעצמי גם אופציה של CASCADE D'ARDENT – קרוב מאוד לאגם מונטריונד, הליכה ממש קצרה מחניה על הכביש ליד.

רכבל לבוסון – מידע מלא

אני לא הייתי משאירה את פארק האיילים ליום האחרון. כתוב שכדאי להגיע אחה”צ, בסביבות 4, לא רק בגלל חניה, אלא בגלל שהחיות יוצאות חופשי בדרך כלל בשעות האלה, אחרי השמש, ולכן הביקור יכול להיות יותר חווייתי.

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

הי לידר,

לגבי אגם פאסי – יש שם סאפים ואולי גם קיאקים, לא סגורה על זה. לילד הקטן יש מתחם מתנפחים על המים, ומתחם (אחר) של סירות וינטאג’ חשמליות. אין שם ספידבואטס וכאלה (זה אגם לא גדול – אורכו כקילומטר והוא די צר).

ביום של הקרקס הקרחוני לא נראה לי שתספיקו גם פארק חבלים, אבל זה תלוי בקצב שלכם.

לגבי 1+1 במגלשות שאמוני – זה רק פעם אחת (מקבלים תלושי ניר ומשתמשים בהם).

• ?

פסגות, ארבע אחה”צ בקיץ זה ממש לא אחרי השמש באלפ”צים, זה בול בשמש… ביולי מחשיך שם אחרי 21:00.

אנחנו היינו שם בשעות הבוקר המאוחרות וכל החיות החביבות חיכו לנו. 

• telo
                telo נערך לאחרונה על ידי

בפארק האילים החיות חופשיות. כדאי להגיע להאכלה של המרמיטות

• פסגות מושלגות

נכון, באמת שעות אחהצ הן בדרך כלל שיא החום, אבל אולי לא שיא הקרינה? אין לי מושג. קטונתי מלחלוק על מה שכתוב באתר של הפארק… 

• פסגות מושלגות

מתי ההאכלה של המרמיטות?

ואם כבר עוד שאלה: האם בבוקר השמש לא מסנוורת כשמסתכלים לכיוון המונבלאן מפארק האיילים, או אם עולים לקרחון הבוסון?

• פסגות מושלגות

מתנצלת על ההצפה. הלכתי לחפש מה בדיוק כתוב באתר, וזה יותר מורכב ממה שזכרתי. משהו על דפוסי התנהגות של מרמיטות (וכנראה לא רלבנטי לשאר החיות):

Les marmottes sont plus facilement visibles dans l’après-midi. Les journées chaudes d’été influent sur le comportement des animaux : ils se reposent en forêt en milieu de journée et deviennent plus actifs à partir de 16h. Ainsi, les journées fraîches sont souvent idéales (même s'il y a un peu de pluie!) car les animaux sont facilement visibles dans les prairies.

ובתרגום לאנגלית:

Marmots are more easily visible in the afternoon. The hot summer days influence the behavior of the animals: they rest in the forest in the middle of the day and become more active from 16h. Thus, the cool days are often ideal (even if there is a little rain!) Because the animals are easily visible in the meadows.

• avihay20
                        avihay20 נערך לאחרונה על ידי

יום 13 בהתחשב בהרכב שלכם לא להיט…

הרכבת האדומה והמערה להתרשמות כלל המשפחה אצלנו כולל הילדים (6,9) לא היה מיוחד בכלל.

הפארק בשאמוני קטן ועלוב, יש בו רק מגלשת הרים נימדה לא מעבר.

• ?

הנקודה החשובה היא, שרואים את החיות ונהנים מהן כנראה בכל שעה. מתי הן קצת יותר פעילות או קצת פחות? ומה זה אומר פעילות? אצלנו ישבו למשל שתי לאמות בטלניות באמצע הדשא ונתנו לנו להצטלם איתן חופשי… לא ראיתי חיות משתוללות או משהו – רק פוסעות בנחת או רובצות, איבקס מטפס על גג של בקתה.. וזה לגמרי מקסים

רוצה לומר: אם יוצא לכם להגיע אחרי 16:00 – סבבה, גם תחנו קרוב יותר. אבל לטעמי זה לא צריך להיות שיקול כבד משקל בתכנון היום, ואם מסתדר לכם יותר לבקר בבוקר – כנראה שתהנו לא פחות.

איבקס מתגרד
                          • ?

לגבי הסינוור – תמונות משעות הבוקר המאוחרות – מפארק האיילים למון בלאן ולקרחון בוסון:

המון בלאןקרחון הבוסון
                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • לידר.

תודה לכולם על התשובות המהירות.

telo – היית ממליץ לי על משהו נוסף ביום המעבר לשאמוני? אנחנו ישנים 5 דקות נסיעה מהרכבל לבוסון כך שבטוח נהיה באזור ובהתאם להמלצתך אכן אכניס אותו לתוכניות, עם רכבל או בלי רכבל.

פסגות – גם אני הוספתי את המפל ליד האגם למעבר קצר.... לגבי הבוסון בדף בו יש מועדי פתיחה עדכניים עדיין לא רשום כלום על מועד פתיחת הרכבל...אני אחליף את היום של פארק האיילים ליום אחר. לא חייב להיות ביום האחרון כמובן.

יונה וקשת -לגבי אגם פאסי הוא בדיוק בדרך אז נבדוק מה יש למקום להציע. פארק חבלים אחד אני רוצה שנעשה באזור אם לא נספיק יהיה כאופציה ליום אחר.

פארק האיילים נראה ממש שווה בתמונות שלך. אולי באמת אקדיש לו עוד זמן בתכנון.

avihay – אכן היתה לי התלבטות רצינית בנוגע לרכבת האדומה. העניין הוא שלא מצאתי דברים נוספים שמתאימים לנו באזור.. וקצת התקשתי למלא ימים ולכן היא נכנסה. 

חיפשתי עוד מקומות שיש בהם קארטים (ירידה מההר בתלת אופן נמוך...) ולא מצאתי.

אשמח גם להמלצה לפארק חבלים באזור שאמוני.

מה לגבי האקווה פארק בשוייץ? מישהו ביקר?

• telo
                                telo נערך לאחרונה על ידי

לא רואה סיבה לחפש אטרקציות בדרך לשאמוני. מדובר בנסיעה לא ארוכה. האזור של שאמוני מדהים. הייתי מגיע כמה שיותר מוקדם ומתמקם בדירה. אני אישית לא אוהב לטייל כשהמזוודות איתנו ברכב.

אני מסכים שהפארק בשאמוני לא מרשים אבל הילדים שלי אהבו אותו מאוד ורצו לחזור. הבכור היה אז בן 7.

גם מערת הקרח לא אתר מדהים, אבל אם אפשר פעם לא הייתם במערת קרח בתוך קרחון אז כדאי להגיע אליה. התצפית על הקרחון בדרך למערה מאכזבת לעומת קרחונים אחרים באזור.

• לילך מרחובות
                                  לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי

יום 9 – כשאנחנו היינו בשנה שעברה בגרנד מונטט היה מעט מאד שלג. אני מניחה שזה עניין של מזל ומזג האוויר באותה שנה. בכל מקרה, יש שם אזור קטן מאד ומגודר ליד התחנה העליונה של הרכבל ורק בו אפשר להסתובב בשלג. אנחנו היינו עם ילדה בת 4.5 שזו הפעם הראשונה שלה בשלג, אז זו היתה אטרקציה. לגילאים של הילדים שלך אולי פחות …

יום 12 – יש פארק חבלים ב samoens ליד האגם:

https://summer.samoens.com/activities/1/189617-indiana-parc- adventure-park.html

לילדה בת 4.5 המסלול לקטנטנים היה מוצלח מאד, אין לי מושג איך זה לגדולים יותר. לנו לא היתה בעיה להספיק את פארק החבלים באותו יום עם הקרקס הקרחוני, ואנחנו בד”כ מטיילים לאט (היינו בקרקס עד הצהריים, אז ארוחת צהריים, מפל rouget הוא ממש קצר, ועוד הספקנו לנוח קצת ליד האגם ב samoens לפני שהגענו לפארק החבלים)

• דפנה 11
                                    דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי לידר באת בדיוק בזמן...למרות שיש לי עוד חודשיים..

איפה פארק ווליבי? ואיפה הזיפליין?

נראה מסלול יפה

• לידר.

היינו במערת קרח בעבר. אני משאירה כרגע את המערה אלא אם אתקל במשהו שווה יותר….בפארק של שאמוני נבקר , אשאיר לילדים להחליט כמה זמן נישאר ואם רוצים לחזור שוב….

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא המולטי פס. אני בודקת את הכרטיס המשפחתי ל3 ימים לא רצופים. כתוב כרגע שיש איזו הנחה.

אבל מה שלא ברור לי שצריך להזין תאריך ואז הוא נותן טווח של 3 ימים. למשל 16.6-18.6. אבל בכותרת כתוב ימים לא רצופים...ואני לא רואה תאריכים אחרים מופיעים….

https://www.montblancnaturalresort.com/en/forfait-ski/3-jour -nc-mont-blanc-multipass-1865/?sk[0][age]=39&sk[1][age]= 9&sk[2][age]=39&sk[3][age]=9/

• פסגות מושלגות

תודה רבה ליונה וקשת על העצות והתמונות. שכנעת. Smile

לידר, בלינק ששלחתי לך יש כל המידע הנחוץ על הרכבל לקרחון הבוסון, כולל תאריכים ושעות פתיחה מדויקים, ספציפית לשנת 2018. הייתי סומכת ב-95%.

לגבי הדרך לשאמוני, הייתי מנצלת אותה לנסיעה בדרכים נופיות, דרך עמק מניגוד, La Clusaz, מז’ב. נדמה לי שגם בלה קלוסז יש מגלשות. צריך לשים לב לתאריכים ושעות פתיחה, בייחוד בסוף יוני, תחילת יולי.

• myomer
                                          myomer נערך לאחרונה על ידי

בלה קלוסז המגלשות לא מהסוג הבטיחותי. לא על מסילה. יש במג’ב שגם אפשר לשלב בדרך זו. ומאוד ממליצה על עמק מניגוד

• אביבית2015
                                            אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

לאיזה פארק מים התכוונת בשוויץ?

לא מכירה aquapark. יש פארק vitam. האם אליו הכוונה?

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון