ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חלוקת ימים בצפון מזרח

פורום צפון אמריקה
    3
    8
    2364
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Meital_3505770
      Meital_3505770 נערך לאחרונה על ידי

היי, אחרי שקראנו והתלבטנו בנינו שלד למסלול. עכשיו מנסים לפרט אותו יותר. 

אנחנו זוג ופעוט, יוצאים וחוזרים מניו יורק. מכיוון שאנחנו פחות אוהבים נסיעות ארוכות, חשבנו לקחת טיסה לברלינגטון ורמונט ולהתחיל שם. יש לנו 19 ימים ולילות.

אנחנו גם לא מעוניינים לעבור כל יום מקום לינה לכן חשבנו על כמה אזורים לכוכב.

1. צפון ורמונט – לינה באזור ברלינגטון. טיול בעיר, באגם שמפליין, סטו, קצת חוות חיות וגבינות באזור, מוזיאון שלבורן. סה”כ 4 ימים כולל יום הטיסה. 
      2. ההרים הלבנים – 3 ימים, עוד לא יודעים היכן ללון.
      3. בוסטון – 3 ימים.
      4. קייפ קוד – 4 ימים. מנוחה בחופים, אולי שייט ליוויתנים.
      5. עיירות החוף של קונטיקט – 1-2 ימים. בדרך חזרה לניו יורק, ניופורט, מיסטיק, ניו הייבן – כנראה חלקם.

נשארו 3-4 ימים. פה ההתלבטות. האם לרווח עוד את האיזורים שכבר בחרנו. או להוסיף נקודה נוספת:

גיחה לקנדה (מונטריאול או קוויבק או שמורת מוריסי שנראית לנו ממש שווה)

אקדיה (קצת רחוק ומאריך בהרבה את הנסיעות)

דרום ורמונט (ההרים הירוקים, וודסטוק, מנצ’סטר) ואולי נגיעה בגבעות ברקשייר. אם בוחרים באופציה הזו אולי כן שווה לוותר על הטיסה צפונה ולהתחיל את הטיול בברקשיירס – דרום ורמונט – צפון ורמונט ולהמשיך כמתוכנן. 

מה דעתכם? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בגדול המסלול נראה לי סבבה.

אני הייתי מעדיף לרווח קצת יותר. תזכרו שהמעברים הם אומנם רק כמה שעות כל פעם, אבל בקלות יכולים להפוך ליום שלם. כלומר בכל יעד באופן ריאלי תורידו יום, ואז זה ממש לא הרבה בכל מקום. בטח לא עם פעוט.

הטיסה צפונה – בערך 3 שעות לפני הטיסה צריך לנסוע לשדה (תלוי איזה שדה ואיזה יום בשבוע). שעה קודם לכן (או יותר) כבר מתעוררים ותחילים לארוז, לאכול וכו’. כלומר אם הטיסה לפני 10 בבוקר זה כבר השכמה מאד מוקדמת. עדיף אפילו טיסה ב 11-12. אבל נזרום עם טיסה ב-10. עד שמגיעים, שוכרים רכב, אולי עוברים בסופר, ארוחת צהריים וכו’ – כבר נהיה 2 בצהריים. חצי יום ויותר כבר הלך.

הנסיעה מההרים הלבנים לבוסטון – סיכוי לא רע שתרצו לרדת לאורך החוף. פורתסמוט, אולי אפילו פורטלנד. אולי לעבור בסיילם בדרך. יש כל מיני אפשרויות, אבל אני מניח שתעשו מזה יום טיול שלם (כלומר בבוקר עוזבים את איזור ההרים הלבנים, ורק בערב מגיעים לבוסטון).

לא חשבתי לעומק על המעברים האחרים, אבל גם שם זה עשוי לקרות.

אז אפשר בקלות להוסיף יום בכל יעד.

קנדה – למעט הסימון של ה”וי” בעוד מדינה אני לא רואה לזה יתרון. מונטריאול עיר מאד יפה, ולא רחוקה מברלינגטון. אבל יש לכם כבר את בוסטון וניו יורק במסלול, אז אני לא רואה חשיבות גדולה לעוד עיר. הייתי מעדיף עוד יום בבוסטון במקום. קוויבק ומוריסי כבר יחסית רחוקות וזה יוסיף המון שעות נסיעה למסלול

אקדיה – לא הייתי. שוב זה מרגיש לי ארוך מדי.

דרום ורמונט – אין לי דעה.

לא יודע מה שעות הטיסה, אבל אפשר לשקול גם להפוך את המסלול. ולמשל מברלינגטון לטוס לניו יורק ומשם ישר להמשיך לישראל. יש בזה סיכון מסויים שחלילה הטיסה תאחר או תפספס. אבל זה יכול לחסוך נסיעה לשדה. 

• אנשיםטובים

אגב, בגדול אני בעד הטיסה מניו יורק לברלינגטון. זה מאפשר להתחיל את שלב הטיול באוטו כבר במקומות מעניינים. בלי צורך לנהוג במנהטן ובלי נסיעות ארוכות על הכבישים המהירים. יש בזה משהו מאד מהנה. כמובן שצריך לבדוק עלויות טיסה, רכב שכור (דמי החזר) וכו’.

עוד אפשרות היא לקחת רכבת ממרכז מנהטן לPlattsburgh, NY במקום טיסה. על פניו אני לא רואה לזה יתרון מעניין על פני טיסה, אבל זו אפשרות שאפשר לשקול. הרכבת יוצאת ב 7:30 בבוקר, נוסעת 7 שעות ומגיעה בסביבות 14:30 (ואז צריך לקחת מונית לתחנות השכרת הרכבים). בגדול הרכבת עולה כמו טיסה ולוקחת אפילו יותר זמן מטיסה (ברוטו). אבל זו חוויה “אחרת” וגם קצת רואים נופים.

• Meital_3505770

תודה!

ראינו טיסות במחירים טובים לברלינגטון, ומסתבר שלקחת שם רכב ולהחזיר בניו יורק הרבה יותר זול מאשר לקחת ולהחזיר בניו יורק, אז זה נשמע לנו כיוון טוב.

ואולי באמת נרווח ונשאיר מקום לשינויים תוך כדי ולא נוסיף אזורים. 

אם נרצה ליסוע לבוסטון דרך החוף – מסלול שעובר במנצ’סטר ומשם לפורטסמות ואז לאורך החופים? מה יש בדרך הזו?

• עודד
              עודד נערך לאחרונה על ידי

לגבי צפון ורמונט נראה לי שארבעה ימים זה מוגזם. אנחנו עשינו את כול מה שתיארת במשך יומיים. כול השאר שאני מכיר נראה לי בסדר מבחינת

הערכות הזמן.

אם תוסיפי את דרום ורמונט זה כרוך בעוד יומיים וחבל ברקשייר עוד 2-3 ימים.

אם תרצי עשיתי שרשור על טיול שלכת בניו אינגלנד שעשינו באוקטובר האחרון

ושם מתואר מה לעשות בדרום ורמונט ובברקשייר וגם האזורים שממילא את

מתכוונת לבקר צפון ורמונט, ניו המפשייר ובוסטון. במידת הצורך אשלח לך לינק.

• Meital_3505770

השאלה היא באיזה הרכב עשיתם הכל ביומיים… מכיוון שאנחנו עם ילד בן שנתיים, שצריך לישון צהריים, ואי אפשר להכניס ולהוציא אותו מהרכב חמש פעמים ביום… לכן חשבנו שנעשה מקסימום 2 דברים ביום. 

ונשמח לקבל את הקישור לטיול שלך! תודה

• אנשיםטובים

עד כמה שאני מכיר את האתרי באיזור (ואני ממש לא מומחה), יש למטיילים כמה אפשרוית עיקריות:

לעשות מסע דילוגים בין מקומות עניין. זה יכול להיות 5 ו-10 עצירות ביום. חלקן לכמה דקות של תצפית ותמונה, וחלקן יותר ארוכות, כולל אולי אטרקציה, אולי טיולון  הליכה ברגל (10-30 דקות). רוב העצירות הללו יהיו עד חצי שעה. דוגמא טובה למסע כזה זה כביש 112 בהרים הלבנים שאורכו כ-50 ק”מ, אבל כולל הרבה נקודות עצירה נחמדות.

לעשות מסלולכי הליכה רציניים ברגל (כאלה של כמה שעות ויותר) – יש הרבה אתרים מעניינים

ללכת לאטרקציה של כמה שעות – בטבע, בפארק שעשועים, שופינג וכדומה.

לטעמי האישי חלק גדול מנקודות העניין באיזור מתאימות למתכונת של “מסע דילוגים”. אז אפשר בהחלט לעשות משהו אחד גדול יותר של כמה שעות בחלק אחד של היום, ומסע דילוגים בחלק השני. אבל לוותר לגמרי על אטרקציות מסע הדילוגים זה בעיניי פספוס.

ומסע דילוגים כזה בהחלט ידרוש הכנסה והוצאה מהאוטו הרבה פעמים.

אגב, זה לא רק באיזורי טבע כאלה. ארה”ב מאד בנויה לעצירות הקטנות בסגנון. כי זה מחובר טוב לרעיון שארה”ב בנויה למכוניות. בין עם זה מרכזי קניות בצידי הדרך (אל תחשבו דווקא שופינג בגדים, אלא המון דברים אחרים), כמובן אוכל בצד הכביש, אטרקציות קטנות וגדולות, כולל גם אטרקציות חקלאיות (סתם דוגמא בקיץ שעבר נתקלנו בקטיף אפרסקים שהיה מאד נחמד לחצי שעה). לחלק מהדברים לא צריך לעשות שיעורי בית ופשוט תראו שילוט מעניין בצד הכביש. בעיניי זה חלק גדול מאד מההנאה בטיול בארה”ב.

• עודד
                    עודד נערך לאחרונה על ידי

עשינו את זה בהרכב של זוג. ברור שעם תינוק זה יותר זמן אבל אז זה נכון

לחלק מהאזורים האחרים שהם לא צפון ורמונט שנתת שם זמן שמתאים לזוג

אז עם תינוק ייקח יותר.

בנוסף השאיפה להוציא את התינוק רק פעמיים ביום מהאוטו לא תעבוד כי

למשל נסיעה בהרים הלבנים אומרת שעוצרים הרבה פעמים. לא יעבוד שני

דברים ביום.

בכול אופן קבלי קישור לסיכום שלי.

טיול שלכת בניו אינגלנד 2017

ההתחלה בבוסטון ומשם לפי הסדר ניו המפשייר,צפון ורמונט,דרום ורמונט והברקשייר.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון