ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה עם ילדים -שאלות קונקרטיות :-)

פורום טיולי משפחות
    3
    6
    2585
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • stern12
      stern12 נערך לאחרונה על ידי

שלום כולם, אנחנו טסים לרומניה בקיץ הקרוב, (ילדים בגילאי 15.10 7) ממריאים ונוחתים מבוקרשט. התכנית שלנו היא 6 לילות בפויאנה ברשוב וממנה לחקור את כל הסביבה, סינאיה, רשנוב וכו’ וכו’ עם האטרקציות שיש שם וטיולי טבע וכו’ ואז לנסוע לטולצ’ה -הדלתא של הדנובה ושם נהיה שלושה לילות (זה יצא שני ימים נטו) כשביום האחרון נחזור לבוקרשט ומשם נטוס הביתה

החלק של בראשוב די סגור לי, יש המון דברים לעשות ואני רק צריכה לעשות קצת יותר סדר בתכנית

אשמח להמלצות כיצד לשבור את הנסיעה הארוכה מבראשוב לטולצ’ה- משהו מעניין לעשות בדרך.

כמו כן בטולצ’ה עצמה מה עושים חוץ משיט בדנובה? אשמח לרעיונות והמלצות לסביבה.

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אילן Ilan
        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

היי שלומית !

- כאחד שמתמצא היטב בארץ הולדתי היפה ומתחזק את פרפראות רומניה עם מידע עדכני וגם בין הבודדים שטיילו בדלתא של הדנובה, לא מובן לי המסלול שלך .

- מפויאנה בראשוב לטולצ’אה זה 400 ק”מ וכשמונה שעות נסיעה. גם קחי בחשבון שצריכים לעבור את נהר הדנובה עם המעבורת ( BRAILA או GALATI ) וזה מוסיף עוד זמן . התדירות של המעבורות כל חצי שעה .

את רוצה לעבור את זה ביום אחד ?

בדרך אפשר לעצור בתופעת הבוץ הוולקני PACLELE MARI . 

- טולצ’אה מכונה השער לדלתא וכדי לחוות את הדלתא הייתי מציע שתעמיקו לתוכה וללון משהו ליד MURIGHIOL ואו MAHMUDIA , משהו כזה לדוגמה .

סיור של 3 שעות מהמעגן ב -MURIGHIOL עולה 60-80 לאי לאדם .

- כמובן שאפשר לבצע סיורים לתוך הדלתא גם מטולצ’אה אך זה באמצעות סירות גדולות או סירות מהירות ובמחיר הרבה יותר גבוה .

- בטולצ’אה אפשר לטייל בגדת הדנובה ( FALEZA DUNARI ) וגם לבקר במרכז המוזאונים הכולל את האקווריום בקומת המרתף .

אם תעמיקו לתוך הדלתא ממליץ לחזור לבוקרשט במסלול זה ולבקר במאמאיה ובדולפינריום בקונסטנצה . 

- להקפיד לקחת סירה עם גגון , כובע וכרם הגנה לשמש .

- בעיה ידועה בדלתא הם היתושים שיוצאים לאכול בשעות הערב ורובם נעלמים אחרי כשעתיים אך תמיד ישנם כאלה שממשיכים את החגיגה עד השעות הקטנות של הלילה . ספרי AUTAN הרחיק לא רע את היתושים .

המעגן במוריגיאולעולים למעבורתציפוריםהמעבורת בכיוון הנגדי .ככה לא מומלץ
        • gohike
          gohike נערך לאחרונה על ידי

שלום שלומית !

טיילנו ברומניה בדלתא של הדנובה שנה שעברה – מבחינתי, אחת מפסגות הטיול כולו.

מסכימה עם אילן לגבי זמני נסיעה ופיצול נסיעה. לא לשכוח שהתנועה ברומניה לא צפויה – ולפעמים משתרכים בכיף אחרי עגלת חציר. גם הנהיגה קצת מתישה בגלל המעברים הרבים מכביש בין עירוני לנסיעה איטית בכפר וחוזר חלילה. ההמלצה של אילן על אזור הבוץ הוולקני נהדרת, מאד מיוחד, היינו ומאד נהננו.

אנו עברנו את הדנובה דרך  GALATI (אחרי התייעצות עם אילן Smile ). ב-GALATI יש גן בוטני נעים ומוזיאון קטן – אנחנו העברנו שם שעתיים נעימות בבוקר, הסתדר לנו היטב עם לוחות הזמנים.

לגבי שיט על הדנובה – אנחנו הזמננו טיול פרטי של יום שלם על הדנובה, המשלב שייט, טיול ספארי עם סוס וכרכרה ב-Letae (עם מסלול הליכה קצר מאד) וארוחת דגים מסורתית בכפר. טיילנו בהרכב של 4 מבוגרים ו-5 בני נוער, כולנו מאד נהננו. את הטיול תיאמתי דרך חברת Ibis tour והתקשורת מולם הייתה מצויינת. בפועל הדריך אותנו בחור שהוא צפר, למיטב זיכרוני הוא עובד בחברה בשם Select tour שרק החלה לפעול לפני שנה. אנחנו ביקשנו סירה קטנה ומהירה – כזו היכולה להיכנס גם לתעלות משניות. לא להתפשר על סירה ללא גג או מחסה מהשמש.
          אני כותבת בלוג בימים אלו, (באיחור של כמעט שנה מפאת נסיבות שונות), מקווה שאסיים אותו בקרוב. אם יש לך שאלות נוספות שתרצי עליהן תשובה בהקדם - בשמחה. היה לנו גם מקום לינה נהדר באזור, אולי הטוב ביותר שלנו ברומניה - Complex touristic varvara

תיהנו,

הילה

• stern12

הי ותודה לשניכם על התגובות.

יש לי עוד שאלות על ההצעות שלכם- בעיקר כי אנחנו מאד מאד מעדיפים לא לישון רק לילה אחד במקום מסוים

ראינו באתר מישלן מסלול מברשוב לטולצ’ה שאורכו 6 שעות והוא נוסע בדרך שנראית ברובה אוטוסטרדות A וגם לא עובר על מעבורת- מסלול שבעצם עושה עיקוף מברשוב לבוקרשט ומשם לקונסטנצה ואז לטולצ’ה. היה נראה לנו שלחלק את הנסיעה הזו למקטעים של שעתיים נסיעה- שעתיים פעילות יכול להיות סביר

מנגד, הסתכלתי על המקום שהמלצתם עם הבוץ הוולקני, ואני רואה שהוא מוסיף בסביבות שעתיים לנסיעה כולה, כלומר- יקח לנו בערך ארבע שעות להגיע לשם, ואז עוד ארבע שעות משם לטולצ’ה, אז נראה כאילו ההתלבטות כאן היא בין שני ימים שבהם יהיו לנו מקטעי נסיעה של ארבע שעות לעומת יום אחד עם המקטעים שציינתי קודם.

אציין בהזדמנות זו שאישי הנהג המיועד רגיל מאד לנהיגה בחו”ל, אבל אכן אין לנו ניסיון ספציפית עם רומניה ועם מה שאתם מתארים. מה דעתכם?

• gohike
              gohike נערך לאחרונה על ידי

הי שלומית,

מבינה את השיקול, הילדים שלכם קטנים משלנו..

בכל מקרה, אילן הוא המומחה לרומניה, אני מכירה רק דרכים בהן נסעתי, הוא ביקר ברומניה פעמים רבות ויידע להמליץ יותר (ולפי תמונות שהעלה גם טייל עם ילים קטנים וחמודים מאד Smile)

תיהנו בכל מקרה, הילה

• stern12

תודה רבה!

אני מניחה שהשאלה העיקרית היא האם באמת גם אוטוסטרדות A יכולות להיות איטיות ועמוסות...

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון