אפליקציה לתכנון טיולים
-
הי חברים,
יש לכם משהו מומלץ?
אני נוהגת לרכז לי מידע בקובץ WORD. פעם הייתי מדפיסה אותו, אח”כ שומרת על הסמארטפון… ואולי אפשר להתקדם לאפליקציה מפתיעה שמסדרת בנוחות את ערימות המידע? כולל מפות ואפשרויות מהירות לניווט?
ואולי עוד הפתעות מגניבות?
אשמח להמלצות!
-
לא משתמשים בכלום?
להרים את הכפפה?
או משתמשים באפליקציות לא טובות?
בחיפוש זריז יש באנגלית לא מעט.. מה לבחור?
ובעברית?
-
גוגל מפס?
מסמן את כל נקודות העניין.
לחיצה על נקודת העניין מספרת לי מה שגוגל יודע
לחיצה נוספת מביאה אותי לאתר האינטרנט של נקודת העניין עם כל המידע העדכני
ולחיצה אחרת מנווטת לשם
לפני הטיול – אכן קובץ וורד עם כל הנתונים. היתרון הוא דווקא שאפשר להדפיס ולקרוא בכל מקום. כל איזור או שלב בטיול מתחיל בדף חדש, וכל שלב שעובר בטיול אני תולש את הדפים הרלוונטיים וזורק לפח
. אם ממש משעמם אפשר לצרף מפה של האיזור בראש הדף, אבל לרוב אני זוכר את זה בעל פה (ומה שלא גוגל תמיד זמין).לטיול מתגלגל – אפשר גם לתכנן בעזרת קובץ אקסל עם עמודות מסודרות. היתרון שלו הוא המבנה הטבלאי המסודר שישר קופץ לעין רצפים של נסיעות, ימי שבוע וכו’. בקלות מסמנים בצבע שונה על פי ימי השבוע (אקסל יודע לעשות את זה לבד), אפשר לצרף עמודות עם לינקים לאתר האינטרנט או למפה, אפשר לבקש מאקסל לסכום זמני נסיעה או דברים אחרים, אפשר לצרף עמודות מנהלתיות כמו מחיר, סוג החדר במלון (חדר אחד, סוויטה, מקושר, ארוחת בוקר...) וכו’. אתם בוחרים איזה עמודות מתאימות לכם. וגם בקלות אפשר להסתיר עמודות פחות מעניינות, או למחוק עמודות “פרטיות” אם מעבירים להתייחסות של מישהו אחר.
במהלך הטיול – בכל רגע נתון מסתכלים על האיזור בגוגל מפס ורואים נקודות עניין שסימנו באיזור ומחליטים אם “בא לנו” עכשיו או לא.
כלומר נקודות העניין שסימנו הן לא רק תארים שבסבירות גבוהה נגיע אליהם, אלא גם סתם דברים מעניינים שנתקלנו בהם ושמרנו “שיהיה” ואם במקרה נהיה באיזור עם זמן פנוי נוכל לעצור שם.
והערה על העברית – ברור שזה גם קשור למידת השליטה באנגלית (או שפות אחרות), אבל אני את כל התוכניות כותב דווקא באנגלית ולא בעברית. גם בגלל שערבוב אנגלית ועברת ביחד הוא בעייתי, אבל בעיקר כדי להמנע מטעויות בתעתיק. הדוגמא שאני תמיד אוהב לתת היא העיר איתקה בארה”ב (בדרך מניו יורק לניאגרה) – יש שתי ערים עם שמות דומים – Ithaca ו- Attica. אם כותבים בעברית אפשר לטעות
. -
יש גם אפליקציה של גוגל "המפות שלי" שאפשר להוסיף מידע אישי על כל נקודת עניין

-
אנשים טובים – תודה רבה
את הרוב אני מכירה
בכל זאת אוהבת לטייל… כבר כמה שנים…אקסלים עשיתי לפני הילדים חחחח כרגע אין הרבה טעם, במילא לא עושים נסיעות ארוכות (או לעיתים נדירות, כשאין ברירה מ/ל שד”ת או לעבור איזור טיול).
הבעיה שלי עם קובץ WORD שהוא מגיע ל-60+ עמודים תוך שניה, ואז למרות שאני מנווטת בו עם כותרות וכותרות משנה זה פחות נוח.
בגלל הגודל – אני גם לא מדפיסה, אז כן שומרת בנייד – לפעמים כמה קבצים מחולקים באמת כדי “להעיף” את מה שכבר סיימנו.. למרות שבטיולי כוכב (שזה לרוב מה שקורה עכשיו) אנחנו גמישים וכל יום מחליטים על המסלול לאותו היום.
לגבי גוגל – הרבה דברים אפשר היום לעשות אוף-ליין. גם את המפה של איזור הטיול אני מורידה לפני הטיול בבית – והיא זמינה לי בטיול אוף ליין. זה דווקא מאוד נוח, אפילו הפסקתי לקנות מפות של היעד…
אני בהחלט אנסה לשמור את כל נקודות העניין בגוגל מפס… עד היום פחות הקפדתי על זה – אבל אולי זה ייקל עלי מאוד.. תודה!
ולגבי העברית – אני מקפידה לכתוב באנגלית (וגם לפעמים בשפה המקומית) כדי לא להתבלבל.. אבל אין מה לעשות – מלל חופשי זורם לי הרבה יותר בעברית (שפת אם) מאשר באנגלית, שביום-יום אני לא ממש משתמשת בה.
-
תודה. אנסה במקביל גם דרך שם..
-
מזמן עזבתי את WORD ועברתי להשתמש ב Google Docs. יש המון יתרונות:
- זמינות: המסמך זמין לי מכל מקום: מהמחשב בבית, מהמחשב בעבודה, מהטאבלט, מהטלפון ואפילו ממחשב של מישהו אחר.
- גיבויים: גנבו לי את הטלפון? אני קונה מכשיר חליפי, ותוך 5 דקות יש לי את המסמך. יש גם ניהול גירסאות אוטומטי (כבר יצא לי שגיליתי שמחקתי מידע חשוב בטעות שבוע לפני. שום בעיה – ניגש לקובץ הגיבוי)
- זמינות אונליין ואופליין. לא צריך “להוריד” לטלפון. זה פשוט שם. שיניתי את המסמך במחשב – זה מעודכן אוטומטית בטלפון.אין חיבור רשת זמין? סימנתי מראש בטלפון שהמסמך הזה יהיה זמין גם באופליין, זה עובד

-
בגדול – אתה צודק!
משום מה קשה לי להתרגל לזה…
בעיקר לא אוהבת את Google Sheets לעומת האקסל…
אולי אנסה בכל זאת את גוגל דוקס…
-
ממש יש צורך לאפליקציה שתנהל את המידע לפני ותוך כדי הטיול.
לקראת הטיול הקרוב ניסיתי להשתמש בגוגל טריפ וסיג’יק, אבל התייאשתי.
גוגל טריפ היא בכיוון, אבל לא בשלה.
לכן ממשיכים להשתמש באקסל MAPS ומסמכים שהורדו לנייד.
-
תודה!
למה לא בשלה? מה חסר? או לא נוח?
הרגע הורדתי, וגוגל כבר יודע איפה אני אשן, מתי הטיסות ועוד מקומות שחיפשתי…

שוקלת לפנות ל”חבר טלפוני” שיתכנת לי משהו

-
גם אני בעד גוגל המפות שלי, אם כי מאוד מבאס שהמידע לא זמין אופליין ואני צריכה לעשות שמיניות באויר כדי לשמור אותו בדרכים אחרות שיהיו זמינות אופליין.
אצלי יש בדרך כלל רק בנק אתרים, ולכן המפה עם האינפורמציה מספיקה לי. אם רוצים תכנון מלא לפי ימים אז באמת צריך סוג של מסמך טבלאי. לגוגל שוב יש כאן יתרון עצום אם הם יאפשרו לינק לאובייקט ספציפי במפה שלי. אני לא חושבת שיש כזה דבר היום.
-
אפשר לשמור מפה לא מקוונת של האיזור (מפה שאיננה מצריכה התחברות לרשת)
לפני הנסיעה, אני פותחת את “המפה שלי” שהכנתי בגוגל מאפס עם כל המקומות שסימנתי דרך הנייד, שבו יש לי את המפה המקומית ושומרת את זה.
המפה עם כל הנקודות ניתנת לפתיחה לאחר מכן גם ללא חיבור לרשת.
מבחינת שמירת מסמכים- (גם אני מעדיפה את האקסל והוורד) אני מעלה הכל ל- Dropbox ומשם ניתן לפתוח מכל מחשב ומכל מקום ולבצע שינויים שנשמרים תחת אותו מסמך
-
מוזר. לי זה אף פעם לא הצליח. לפעמים הוא זוכר את הנקודות מהפעם האחרונה כל עוד המפה פתוחה, אבל זה לא עקבי. גם לפי חיפושים שלי בכל מקום כתוב ש-my maps לא נתמך אופליין. אם פספסתי אני מאוד אשמח להסבר איך בדיוק עושים את זה.
-
אני מאוד אוהבת planapple.com
יש חלוקה לתיקיות ויש מפה. מאוד נח. אפשר גם להוריד לטלפון לשימוש אוף-ליין. אני גם כותבת את הרוב באנגלית.
בהצלחה!
-
גם אני לא הצלחתי להגיע למפות שלי בחיבור אופליין אשמח להבין איך בדיוק עושים את זה.
אני עדיין עובדת בשיטת הוורד המודפס הישן והטוב, משתדלת לצמצם מידע, לכל היותר הגעתי ל 30- 40 עמודים לטיול של 4 שבועות.
-
תודה!!
אני אבדוק
זה בהחלט יהיה מבאס אם גוגל מפות לא עובד אוף-ליין…
אבדוק את זה לפני שאעביר הכל לשם.
-
אפליקציית tripcase .
אחרי שאת מכניסה לשם את כל האתרים, באופן אוטומטי את מקבל קישור לניווט דרך גוגל מאפס.
-
אני כנראה מהדור ה”ישן” עדין משתמשת במפות נייר.
לפני הטיול נעזרת באינטרנט, מכינה חומר כתוב מודפס, קונה מדריך טיולים.
מסמנת הכל על מפת נייר עם מספר מילים ומספר עמוד בספר או הכתבה.
לנווט משתמשת בוויז, אם נוסעת ללא אינטרנט אז כשיש אינטרנט חופשי מכניסה את כל האתרים העתידיים ואז הוויז משמש בGPS וזוכר לנווט.
-
ישנן שתי אופציות כי אכן אם סוגרים את האפליקציה של גוגל מאפס לא ניתן לפתוח את המפה אופליין עם הנקודות. להלן האופציות:
- לפתוח בכל בוקר, במקום בו יש חיבור לאינטרנט דרך אפליקציית גוגל מאפס את המפה עם הנקודות שסימנו דרך MY MAPS ולא לסגור את האפליקציה. המפה תהיה פעילה גם אופליין בהמשך (כל עוד האפליקציה נשארת פתוחה)
- 2. מראש ליצור נקודות עיניין במפה שהורדנו בנייד אופליין ואז אין בעיה להשתמש בזה בשוטף (לא מצריך חיבור לרשת). אני בדר”כ משתמשת באופציה הזו כשאני נוסעת לטיול בעיר ספציפית (מנהטן, לונדון, פריז וכו’) כי לרוב בטיולים מתגלגלים אני קונה סים מקומי ואין לי את הבעיה הזו, אבל אפשר כמובן לעשות זאת גם במפות גדולות יותר.
- ויש עוד אופציה- אבל צריך להשתמש בשביל זה באפליקציה אחרת שנקראת Maps.ME. מעולה לא ניסיתי אבל מצאתי הסברים בלינק רצ”ב:
- https://www.travelingchic.com/how-to-create-a-custom-google- maps-itinerary-use-it-offline/
-
תודה. כיון שאני צריכה פתרון שבוודאות יחזיק מעמד בלי רשת, וכיוון שנמאס לי לייצר ולהדפיס מסמכים, אני באמת משתמשת בקומבינציה של כמה אפליקציות ניווט. אצלי זה Sygic ו-OSMAnd, ומפת אופליין פשוטה של גוגל.