ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתעניינים בנוגע ל-Mesa Verde

פורום צפון אמריקה
    10
    13
    4973
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yotam_3495482
      Yotam_3495482 נערך לאחרונה על ידי

אחיי אוהבי הטיולים בפארקים הלאומיים והיקרים שלום,

אנו מסיימים בימים אלו תכנון של טיול שני בפארקים של ארה”ב (הראשון התמקד בקליפורניה, נבאדה ויוטה וזה בקולורדו, וויומינג ויוטה) ואנו ככל הנראה סוגרים 2 לילות במסה ורדה – יום וחצי לטייל בפארק השונה הזה…

המלצות? הצעות? רעיונות?

מה שכן, הבנתי כי יש ככל הנראה דרישה להירשם מראש לסיורים… מה שכן, אני לא בטוח האם אני חייב לעבוד עם סיורים ולא יכול פשוט לטייל לבד (מכיוון שבהרבה אתרים אמריקאים, תמיד יש פרסומות לסיורים וכו’) – אשמח אם מישהו/י ייתן הכוונה לפארק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • baba4ko
        baba4ko נערך לאחרונה על ידי

פארק נחמד בסה"כ , לא מרהיב במיוחד , אבל גם יש דברים מעניינים. קודם כל כדאי מאוד לישון בתוך הפארק Fair View Lodge, חוסך הרבה מאוד נסיעה. בערב אפשר לשבת על המרפסת של ה lounge עם בירה טובה ולהשקיף בנוף. יש להם גם חומוס לא רע , אבל מגיע עם אגבניות sad. לגבי הסיורים , כדי לבקר בcliff palace ו balcony house , אתם חייבים סיור עם ריינגרים. לא נתן לבקר לבד שם. את הcliff palace אפשר לראות מכמה מקומות ,יש תצפיות טובות, אבל את הbalcony house קשה לראות ( רק תצפית אחת). כל הכיף בביקור באחרון זה הטיפוס במדרגות ( לא מומלץ למישהו עם פחד גבהים ). אתם נרשמים בערב בתחנת הריינגרים בשביל סיורים למחרת ומשלמים 5 דולר לאדם לכל סיור. בכל המקומות האחרים עוברים עם רכב ועוצרים תצפיות , יש גם כמה מסלולי הליכה , אבל בגדול הנוף חוזר לעצמו. אם אתם מגיעים לאזור או חובבי  ארכיאולוגיה  , אז כדאי להיכנס , אם נוסעים במיוחד לשם אולי שווה להגיע למקומות אחרים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Yotam_3495482

תודה רבה Smile

בוא נגיד את זה ככה, אם אתה יכול להמליץ על משהו שנמצא בין מואב לדנבר ו-3 לילות (יום וחצי טיול) זה משהו לגיטימי להשקיע בו, נשמח לשמוע.

עכשיו, בנוגע לסיורים, האם ישנם מסלולים שאפשר לעשות ללא סיור? בנוגע להרשמה, חייבים בערב שלפני או שאפשר לצלצל/דרך אתר כלשהו לנסות להירשם? שואל כי אנו ככל הנראה נגיע מאוחר בלילה למקום...

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

פארק נחמד, שווה ביקור, אין מה לעשות בו יום וחצי! ככל הזכור לי, הסיורים המאורגנים הם למקומות שאליהם לא ניתן להגיע באופן עצמאי. כרטיסים לא חייבים לרכוש ערב קודם, אפשר לרכוש אותם מראש באתר הפארק. (nps). אנחנו טיילנו לבד, סיירנו במקומות המאושרים לטיול עצמאי, אפשרי ליהנות גם כך. 

• אלון.י
              אלון.י נערך לאחרונה על ידי

אמנם עברו 6 שנים מאז שהיינו במסה ורדה פארק יפה ומיוחד. לסיור נרשמנו בבוקר כשהגענו לפארק.הסיור לא היה מיד אבל איפשר לסייר במקום שלא היצריך סיור מאורגן ויש כמה כאלה.

בקולרדו טיילנו רק בחלק המערבי שלה פארק יפה נוסף שבקרנו בו

Black Canyon of the Gunnison National Park

ממסה ורדה נוסעים בכביש 550 הנופי דרך העיירה סילברטון.משם למואב כדאי לנסוע בכביש 128.

• kmr1
                kmr1 נערך לאחרונה על ידי

הי, 

אני הייתי במסה וורדה לפני כמה שבועות והייתי חייב לקנות את הכרטיסים במרכז המבקרים באופן אישי, לא ראיתי כל אופציה לקנות אותם באינטרנט. כמו שאמרו לפני הסיורים הם למקומות שאי אפשר להגיע אליהם באופן עצמאי. 

בנוסף ממליץ לבדוק מה מהאתרים יהיה פתוח - כשאני הייתי cliff palace היה סגור בגלל סכנת מפולת והבנתי שיהיה סגור תקופה ארוכה. אומנם לא מצאתי מידע על זה באתר שלהם עכשיו אבל במקומך הייתי מתקשר. 

בנוגע למשך הביקור אני חושב שחצי יום עד יום מלא זה מכובד. 

תמיר

• los-angeles
                  los-angeles נערך לאחרונה על ידי

בין מואב לדנבר ממליץ על אספן ו Maroon bells

• segev17
                    segev17 נערך לאחרונה על ידי

ראשית על מסה ורדה – המלצתי היא לבלות בפארק יום אחד משעות הצהרים עד שעות הצהריים למחרת ולהירשם לשני סיורי ריינג’ר (אפשר רק במרכז המבקרים ולכן כדאי לא לאחר ביום הראשון):

Balcony House – אחר הצהריים של היום הראשון

Cliff Palace – בוקר המחרת

כך שני הסיורים יהיו בצל… אנחנו היינו ב- Cliff Palace אחר הצהריים ולמזלנו רוב הביקור היה בצל בשל עננים, אבל מחשמש הדקות של השמש הבנתי שהיה לנו די מזל בעניין

בין לבין יש עוד כמה מקומות מעניינים בפארק שבהחלט שווה ביקור – לפרטים הביקור שלנו (כחלק מטיול מקיף במערב שחלקו הראשון התמקד בקולורדו)

ומה עוד אפשר: לדעתי אזור יוריי מומלץ מאד בשילוב עם כביש 550, אזור אספן כמובן – אך הוא מעט יותר רחוק… ובכלל כמעט כל נקודה בקולורדו 

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

אם אתם מגיעים מכיוון דורנגו, ניתן לקנות שם כרטיסים יומיים מראש במרכז המבקרים של העיר. 

• Yotam_3495482

לדעתך, עדיף כבר ליסוע לאזור אספן ולטייל באזור הזה על פני הגעה למסה ורדה?

רעיונות/הצעות תתקבלנה בברכה Smile בסה”כ – אלו שלושת הלילות היחידים בטיול שעדין לא הוזמן להם airbnb

• dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

Mesa Verde שייך לקבוצה אחרת של פארקים לאומיים מאלו שבודאי ביקרת בהם בעבר, פארקים עם גון ארכיאולוגי-היסטורי, וזאת למרות שגם במסה וורדה תוכל להנות מתצפיות יפות על הסביבה.  באיזור זה חיו עד לפני מספר מאות שנים אינדיאנים (ancient pueblans, מהמילה pueblo או כבפר בספרדית) שבנו את כפריהם על אדנים בסלע (אפשר לקרוא לזה מערה פתוחה).  בפארק הזה שיחזרו מספר כפרים כאלו וניתן לסייר בהם עצמאית או בסיור מאורגן (יש אחד שבו היתן לסייר עצמאית והשאר בסיור מאורגן). יש מה לבקר בפארק גם אם לא לוקחים סיורים מאורגנים. אפשר להשקיף על הכפרים האלו מלמעלה, וכמובן שיש איזורים עם תגליות ארכאולוגיות הנגישות למבקרים בצורה עצמאית.

למרות שהסיורים המאורגנים עולים כסף (לא הרבה כסף.  מדובר בסיורים עם ריינג’רים של הפארק), אני ממליץ עליהם.  אני נרשמתי לכל שלושת הסיורים המאורגנים בביקור הראשון שלי בפארק ונהניתי מהם.  בחלקם צריך לרדת בסולם צמוד לסלע, אבל לא מדובר בסיור אתגרי, לדעתי.  ביקרתי בפארק שנית, 10 שנים מאוחר יותר, ואז לא לקחתי סיורים מאורגנים והגעתי למקומות שלא ביקרתי בהם בסיור הראשון.

אני מצרף קישורים לאלבומי תמונות משני הביקורים בפארק:

תמונות מהביקור ב- 2005 (כולל סיורים בבתים)

תמונות מהביקור ב- 2015

• גדליהו מהגרעין
                            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לדעתי האישית מסה ורדה הוא מקום מדהים ושונה מכל האחרים , בעיקר בגלל החלק של מבני האנאסזיז שיש שם. אם הם סגורים, זה אולי קצת בעייתי. הייתי בפארק פעמיים. בשניהם מצאתי אותו מדהים. יש לו עוד חלק אחד מאוד מרוחק שבו עדיין לא הייתי.. ככה שאם נרשמים לסיורים ועל סמך הזמנים שתקבלו- יש מצב שאתם כן יכולים להעביר שם יום וחצי.

מעבר לכך אם מסה ורדה הוא בחירה ל-3 ימים בין מואב והיעד הסופי הוא דנבר יש המון אופציות שגם יכולות לשלב את מסה ורדה וגם דברים אחרים, הכל שאלה של כמה אתם מוכנים לנהוג ביום וכמה אתם רוצים ללכת ביום. אפשר לעשות מסה ורדה ולעלות בכביש מיליון הדולר, לעשות איזו הליכה קלה באזור אוריי ואפילו להמשיך לשמורת הגניסון.

ממואב יש 3 דרכים להמשיך לקולורדו והכל שאלה מה אתם בוחרים. בקולורדו יש מסלולים מקסימים ללכת. מוכרח להגיד שדווקא מההכי תיירותי  של אספן פחות התלהבתי, אם אחזור לשם, אבחר משהו אחר באזור אספן

• עמיחי13
                              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בין מואב לדנבר נמצאת רוב מדינת קולורדו – המדינה היפה בארה”ב. לא ראיתי בשום מקום בארה”ב עוד מדינה שרוב שטחה הוא אזור עם טבע יפה ומרהיב. בשאר המדינות ישנם אזורים יפים אבל רוב השטח פחות מעניין.

לגבי מסה ורדה -אכן מדובר בפארק מעניין ביותר. יש שם אכן טבעף אבל לדעתי החלק המרכזי בביקור.זה לא הטבע אלא דווקא הסיפור העצוב של תרבות האנסאזי. אם מעניין אתכם לקרוא קצת על התרבות הזו, ועל הנסיבות העצובות שגרמו לשקיעתה (רמז: האדם פגע בעצמו במשאבי הטבע מסביבו וגם להכחדת התרבות שלו) אז ביקור בפארק הזה יהיה לכם מדהים.

לעומת זאת אם אתם יותר בעניין של טבע, אפשר כמובן לבצע כל בחירה אחרת. למשל האזור של אספן או הפארק הלאומי הרי הרוקי. אבל כמעט כל כביש שתסעו בו בהרי הרוקי בקולורדו יהיה מדהים.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון