טיול משפחתי לאיטליה
-
שלום חברים,
אשמח לעזרתכם, מתוכננת נסיעה משפחתית (8 מבוגרים, 2 ילדים בני 6 ו2 תינוקות שנה, שנה וחצי) לאזור אגם גארדה בסוכות ויש לי מלא שאלות, אשמח לעזרה כי אני זו שמארגנת הכל.
המלצות למקומות גם לילדים וגם למבוגרים?
איך מסדרים טיול שיתאים למגוון הגילאים, יש אומנם 2 ילדים וחשוב לעניין אותם אבל לא רוצה שהמבוגרים יסבלו יש רעיונות?
המלצות למסעדות?
תודה ענקית
-
אומנם השנה החגים יצאנו מוקדם יחסית, אבל עדיין מדובר על סוף ספטמבר. שזה אומר סוף העונה או אחרי באתרי התיירות (מה שמשפיע על האם פתוח כל יום וכמה שעות ביום), וגם מתחיל להתקרר. זה עוד לא חורף, אבל מתקרב.
לא הבנתי מה ההרכב. 8 מבוגרים ו-4 ילדים – זה 4 משפחות שלכל אחת ילד? או משהו אחר.
כי בצורה הכי מגעילה – ההורים יסכימו “לסבול” בשביל הילדים. וגם נהנים דרכם (כלומר אנחנו נהנים פשוט מלראות את הילדים נהנים). אז ההורים לא ממש סובלים מזה. גם סבא וסבתא אם יש נהנים מהנכדים. אבל אם למשל מדובר על הדודים בלי הילדים זה כבר סיפור שונה. הם לא בהכרח יקבלו בהבנה שעות ארוכות בגני שעשועים וכדומה.
מסעדה בהרכב של 12 אנשים זה קשה בכל מקרה, לא כל שכן עם ילדים קטנים. תחשבו טוב עד כמה זה באמת רלוונטי לכם. עם ילדים קטנים אני העדפתי (ומעדיף עד היום) פיקניקים, מקדונלדס ודומיו, פיצה טייקאווי על ספסל וכדומה. מסעדה בשירות מלא שבה גם צריך לחכות פרק זמן לא זניח לאוכל זה לא דבר טריוויאלי.
ושוב זה מחזיר אותי לשאלת ההרכב. בחלק מההרכבים אפשר גם לשקול להתפצל לארוחה. ה”רווקים” או גם חלק מההורים הולכים למסעדה טובה בנחת בזמן שהורה אחד או שניים לוקחים את הילדים לארוחת ג’אנק וממשיכים לגינת המשחקים הקרובה.
וסתם הערה קטנה – בגיל שנה וחצי (ואולי אפילו בגיל שנה) הוא ממש לא תינוק. פעוט תהיה הגדרה טובה יותר. אני לא סתם קטנוני כי ההבדל בעיניי מהותי. תינוק (נגיד עד גיל 8 חודשים או אפילו שנה) הוא סוג של “מטען” בטיול. כל עוד הוא קרוב לאמא ואבא, מקבל את הבקבוק/ציצי שלו והחלפת חיתולים בזמן הוא די מרוצה. הוא ישן הרבה שעות, ובשאר הזמן יכול להיות מאד מרוצה במנשא חזה למשל, לא משנה איפה אתם מטיילים. פעוט לעומת זאת הוא כבר ילד קטן. ער רוב הזמן, אוכל כמו גדול (אבל גם מלכלך “כמו גדול”), לא מוכן לשבת שעות בעגלה (ולרוב גם גדול מדי למנשא חזה),יש לא רצונות, יש לו דרך להביע אותם, יש לו יכולות מסויימות וכו’. ובטיול צריך מאד להתייחס למה שמעניין אותו ומתאים לו.
-
תודה על המענה, ההרכב הוא סבא וסבתא, זוג שזה גיסתי ובן זוגה, גיסי אשתו ותינוקת בת שנה ואנחנו שזה זוג + 2 ילדים בני 6 ופעוט בן שנה וחצי (יהיה בזמן הטיול).
הרוב מבוגרים משמע ייצור בעייתיות עם אטרקציות לילדים שכן חשוב שנמצא כדי להעסיק אותם. הפעוט יהיה בעל רצונות אבל מה אני יכולה שיתאים גם לו וגם לבני 6?
איך אני בונה טיול שיתאים לכולם?
אני רוצה לציין שסגרנו חבילה הכוללת טיסות, מלון עם א. בוקר ורכבים.
אין לנו בעיה עם מסעדות הילדים רגילים לאכול במסעדות אבל בהחלט נאכל במקומות של ג'אנק.
-
אני חושבת שכל אתר שיש בו טבע יתאים גם לילדים וגם למבוגרים
פארקי שעשועים אולי פחות למבוגרים ממש
באיטליה יש שילוב טוב של טבע וערים קטנות שיכולות להתאים לטיול בהרכב שלכם. מבחינת הילדים גם ליקוק גלידה יהיה כף בזמן שהמבוגרים יתפעלו מערי החוף
אם את רוצה, שלחי מייל ואשלח לך מסלול שעשינו עם ילדים בני 6 ו-3
נעמה
-
אשמח מאוד למסלול, תודה רבה
המייל שלי: [email protected]