ESTA - עיכוב בכניסה
-
שלום,
לפני 5 שנים נסענו לטיול בארה”ב אישתי עם ויזה ואני עם ESTA. לטיסה מישאל עליתי עם הדרכון הישראלי ובכניסה לארה”ב הצגתי את הדרכון האירופי שלי עם ה ESTA.
אנשי ההגירה בשדה התעופה עיכבו אותי במשך שעתיים כי לא מצאו את מספר הדרכון שלי בטיסה לארה”ב . לבסוף הם השתכנעו שאני אותו האדם גם בדרכון השיראלי וגם באירופאי.
מאחר ואני טס שוב – מה מומלץ לעשות כדי שלא יעכבו אותי שוב?
-
בזמנו נתקלתי בבעיה דומה שנבעה בעיקר מהשמות משפחה השונים בדרכונים – דבר ששיגע את האמריקאים.
מאז הם רשמו הערה על זה במחשבים שלהם ובכל מקרה אני משתדל שיהיה רשום על הכרטיס טיסה את שתי שמות המשפחה.
אולי זה יכול גם לעזור במקרה שלך.
עופר
-
השמות זהים בשני הדרכונים כך שזו לא הסיבה.
-
ראשית אתה יכול לבדוק במערכת ESTA שאתה מופיע.
שנית בנתב”ג חברת התעופה שלך תבדוק שאתה מופיע בESTA .
אני בכל מקרה מגיש תמיד את שני הדרכונים כדי שלא תהיה אי הבנה לאיזה פקיד.
-
לקחת אתך את האישור המודפס שקבלת (לא לסמוך על המחשב שלהם)
-
בלי לנסות להפחיד….
הנייר פלט לא מעניין את האימיגריישן והם לא מסתכלים עליו.
כל מה שמעניין אותם זה שתופיע להם במחשב.
-
מאוד פשוט
חובה להקפיד על כך שבזמן הצ’ק אין לטיסה כאשר חברת התעופה מבקשת את פרטי הדרכון – תמיד לתת את הדרכון שאיתו אתה נכנס לארה”ב (במקרה שלך – הדרכון הזר). את הדרכון הזה תציג אח”כ בדוכן הצ’ק אין וגם בגייט. חברת התעופה מדווחת את הפרטים האלה לשלטונות ארה”ב ואז כאשר תנחת כל הפרטים יהיו מעודכנים.
באופן בלתי קשור לחלוטין, בעמדת ביקורת הגבולות של משרד הפנים תציג את הדרגון הישראלי שלך, לפי החוק. אין שום מניעה שהדרכון שאתה מציג ביציאה מהארץ הוא שונה מהדרכון שהצגת לחברת התעופה.
-
עמיחי תודה,
זו אכן האינפורמציה שהיתה חסרה לי.
-
יש לי בעיה דומה – השמות משפחה בדרכון הישראלי ובדרכון הצ’כי שונים (בגלל בירוקרטיה צ’כית). איזה שם אני כותבת בכרטיס טיסה, אפשר לכתוב את שניהם? בביקורת הגבולות בבן גוריון לא מבקשים לראות כרטיס עליה למטוס עם השם שלי עליו?
נראה לי כל כך מסובך שחשבתי שהכי פשוט יהיה להוציא ויזה, מצד שני זה נראה לי הליך מיותר.
למישהו יש נסיון עם שני שמות משפחה שונים?
-
זה לא בעיה.
תבקשו מהסוכן להוסיף הערה במערכת המחשב של חברת התעופה עם השם השני
-
יכול לעבוד אם אקנה כרטיס אצל סוכן, ואיך רושמים הערה בכרטיס שנקנה באקספדיה?
שווה בשביל זה לקנות את הכרטיס אצל סוכן?
-
לא יודע.
אפשר לקחת מה שאקספדיה מציע ולבקש מסוכן שישוה.
-
התשובה זהה גם במקרה שלכם. זה גם די פשוט.
את כרטיס הטיסה מזמינים תמיד לפי השם שכתוב בדרכון שאיתו נכנסים למדינת היעד.
את הדרכון הישראלי מראים רק במקום אחד בשדה: בביקורת הגבולות (אם יש לכם דרכון ביומטרי אז בכלל לא פוגשים פקיד, הכל קורה מול קיוסק). בביקורת הגבולות לא מבקשים כרטיס עליה למטוס.
-
כמו שעמיחי ציין.
חשוב שעל הכרטיס יופיע שם התואם לדרכון ולטופס esta.
כה אני עושה כולל היום בבוקר.
עופר