ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אנטישמיות בבריסל

פורום אירופה
    8
    9
    8166
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ilanit_3355762
      Ilanit_3355762 נערך לאחרונה על ידי

ביום שני הקרוב אני ובעלי טסים לבריסל, אני כל הזמן קוראת בהמון מקומות שיש המון מוסלמים בבריסל ולאחרונה קראתי תגובה שמישהו השאיר שהמוסלמים השתלטו על מרכז בריסל...זה מאוד מלחיץ אותי ואני מאוד חוששת האם באמת המוסלמים מורגשים במרכז בריסל והאם מישהו  מכם שהיה לא מזמן  בבריסל נתקל באנטישמיות מצידם  או בכלל מהבלגים או הרגיש פחד וחשש להסתובב ברחובות בריסל? אשמח לרגיעון אני ממש מפחדת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dubyco
        dubyco נערך לאחרונה על ידי

חזרנו חודש שעבר מבריסל.

תשובה קצת מורכבת, יש המון מוסלמים בבריסל, מרגישים אותם בכל מקום ולםעמים אוירה קצת מלחיצה ולא נעימה.

שמענו הרבה מאוד ערבית , אבי דובר את השפה ולא שמע ביטויים נגדנו.

אמנם הורדנו פרופיל במקומות סגורים.

הבלגים מאוד נעימים והעיר יפה מאוד אבל קצת מוזנחת ביחס למערב אירופה.

אווירה נעימה במרכז העיר, חנויות שוקולד בלי סוף.

המלצה לישון במרכז העיר.

לקחנו יום אחד רכבת לברוז היה מקסים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Ilanit_3355762
          Ilanit_3355762 נערך לאחרונה על ידי

קצת מרגיע תודה על הטיפ!

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

יש הבדל בין עיר שמלאה במוסלמים

(ובמרכז בריסל-כן מרגישים אותם, כבר שנים)

לבין אנטישמיות

או ריכוזי מהגרים (תיירים לא מגיעים לשם בכל מקרה)

או אירועים שיכולים לעורר חרדה.

(לצערנו, גם בשוק חג מולד בברלין, במרכז לונדון , ברצלונה וכן הלאה- אין לנו שום יכולת לשלוט על איפה יהיה פיגוע הטרור הבא בעת טיול או בארץ).

סעו ותבלו.

אבל--- לגבי בריסל- 

בעיניי (אישית) היא לא עיר מעניינת. היא עיר אירופאית כמו רבות אחרות.

נסו לראות אם אתם יכולים לנסוע ממנה יום לברוז’ יום לגנט…. יותר יפות(בלי שהיא תעלב).

• manchester city
              manchester city נערך לאחרונה על ידי

עברתי בבריסל לפני כשנתיים עם המשפחה, לקחתי את מלון נובוטל ליד שדה התעופה כי רציתי להמנע מכניסה לעיר, כשיצאתי מהולנד הכנסתי בטעות לניווט את מלון נובוטל שנמצא במרכז בריסל.

הימים היו ימי הרמדאן- ותוך כדי נסיעה אני מרגיש שאני נכנס ללב בריסל…

עצרתי בצד, עליתי על הטעות ועדכנתי מחדש את תוכנת הניווט למלון הנכון…

תוכנת הניווט הכניסה אותנו לשכונה שברחובה הראשי מאות מוסלמים התפללו ברחובות.

אני עוד עם מראה מזרחי,אך אשתי נראית בהירה ואירופאית-וכמובן שהיתה ללא כיסוי ראש… התפילה האחרונה לפני שבירת הצום והתקופה היתה התקופה המתוחה של המעצרים בבלגיה אחרי הפיגועים שהיו בחורף בפאריס.

הלב שלי כבר הגיע לדוושות הרכב והייתי חוור כסיד… נסענו לאט ובטוח עד שיצאנו ללא פגע מהשכונה (למרות שמלא צעירים הסתובבו בהתרסה במרכז הכביש ואחד נתן מכה על השמשה).

אני לא אומר שלא כדאי להגיע לבריסל, יש שם דברים נחמדים כמו מוזיאון שוקולד, אנשים נחמדים מאוד ופסל סתמי של ילד משתין שמהווה אטרקציה.

צריך רק להיזהר לא להכנס לשכונות מפוקפקות שאפילו שוטרים מהססים להכנס.

אנחנו הסתפקנו באטרקציות שמחוץ למרכז העיר-האטומיום שבולט מכל מקום ומשקיף על העיר ופארק מיני אירופה שהתגלה כאטרקציה נחמדה שילדיי אהבו. 

• anisham12
                anisham12 נערך לאחרונה על ידי

כמו שכתבו לך כאן, יש בעיר הזו מלא מוסלמים ( בעיקר צפון אפריקאים ). מצד אחד לא צריך להיכנס לפאניקה אבל מצד שני רצוי לא להתבלט ודרך אגב זה נכון לגבי כל מקום בעולם. לא יודע לכמה זמן אתם נוסעים , אבל אם זה ליותר משלושה ימים כדאי לכם לנסוע יום אחד לגנט או ברוז’. 

• Soft Cell
                  Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו בבריסל שבוע עקב החלפת דירה עם אח של אשתי

יש רובע מוסלמי עם מלא שווארמות 

הלכנו מדי פעם לאכול, לא ראיתי משהו מיוחד

לא היינו ברמדאן, אני מניח שאז זה שונה. 

• dmitrys
                    dmitrys נערך לאחרונה על ידי

היינו במרכז בריסל לפני שנה. אכן המון מוסלמים ומהגרים, אווירה לא נעימה.

הגענו לשם אחרי טיול בהולנד, לחצי יום. העיר נראית מלוכלכת וקצת מוזנחת, אנשים נוהגים בפראות. ויתרנו על חצי היום הזה והעדפנו לשבת במלון.

הרגשתי לי בנוח, תקעו בנו מבטים, אבל לא אמרו ולא עשו שום דבר.

ברוז’ לעומת זאת מקסימה ולא ראינו הרבה מהגרים.

אומרים שגם אנטוורפן מלאה במהגרים, לא הייתי.

• טיול משפחתי 5
                      טיול משפחתי 5 נערך לאחרונה על ידי

היינו בבריסל לפני מספר שנים במסגרת טיול בבלגיה. לא התרשמנו ממנה, למעשה, לטעמנו, זו העיר הכי פחות אטרקטיבית שביקרנו בה באירופה. אכן יש בעיר מוסלמים רבים מאוד.  דקות ארוכות של חרדה עברו עלינו כשה GPS הוביל אותנו פעמיים ממרכז העיר לכיוון האטומיום דרך שכונה מוסלמית צפופה מאוד, בעת ששהו בה אנשים רבים ברחובות בפקק תנועה ארוך.  ברחוב הראשי בשכונה ראינו שלט של  "מלון עזה". כשהצלחנו לצאת משם הGPS החזיר אותנו שוב... יש בבלגיה מקומות יפים יותר כמו ברוז" המקסימה, הארדנים. אולי כדאי לשלב. בכל אופן למרות התחושה הלא מעימה, לא נתקלנו ביחס עויין. תהנו

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון