אנסי או ג'נבה
-
טסים עם שני ילדים קטנים, 3.3 ו 1.4 לצפון איטליה.
בימים הראשונים ניהיה בוואל ד'אוסטה ונישן במלון ממש קרוב למון בלאן, כלומר לגבול עם צרפת.
חשבנו לנסוע לטיול של יום לאנסי בצפרת ועכשיו מתלבטים אם לנסוע לאנסי או לג'נבה.
מרחק של 100ק"מ, לא בעיה לעשות ביום אחד. אנחנו גרים בצפון הארץ ונוסעים מדי פעם למרכז כך שרגילים לנסיעות.
השאלה לאן עדיף לנסוע?
-
אין משמעות למרחק 100 קילומטרים. השיקול זה זמן הנסיעה.
ההמלצה על יעד תלויה במה אתם מחפשים.
לא כדאי להשוות נסיעה בארץ לחול. בארץ הכל קל יותר אתם מכירים את החוקים והשפה ובחול תמיד יש עיכובים ובירבורים לא צפוים.
כשתגיעו לאנסי או לג’נבה חיפוש חניה לוקח הרבה זמן. מנסיון בשתי הערים בכמה טיולים.
אתם עוברים לצרפת במנהרה מתחת למון בלאן וזה לא זול.
אני הייתי מסתפק באתרים הקרובים יותר.
אני מניח שאתם נוחתים במילאנו ויש לכם אגמים וערים על שפת אגם הרבה יותר קרובים מאשר בצרפת.
-
גרנו לפני כמה שנים באיטליה כך שכבר היינו בכל איזור האגמים. מחפשים לראות משהו חדש.
השאלה מה יש לראות באנסי ומה יש בז'נבה?
-
אתם רוצים לנסוע לעיר או לכפר על שפת האגם?
בכל אחת מהערים יש עיר עתיקה ויפה וטיילת על שפת האגם עם סירות, שחפים. יש גנים יפים. ג’נבה הרבה יותר גדולה ויש בה הרבה מוזיאונים. יש כמה כנסיות יפות.
אנחנו אהבנו את שתיהן.
-
הגיחה הזאת עולה הרבה כסף. המעבר במנהרה מתחת המון בלאן יקר.
ג’נבה היא עיר שוויצרית והמחירים שלה בהתאם.הייתי מעדיף את אנסי על ג’נבה. זו עיירה מקסימה על שפת אגם יפיפה. יש גם באיטליה כאלו.
-
מבחינתי ברור שאנסי.
אנחנו מתכננים כוכב באנסי, וג’נבה לא ממש בסדרי העדיפויות שלנו, למרות שנהיה די קרובים.
אבל בגדול – החלטה אישית – מחפשים עיר או אגם וטבע?
הייתי באנסי בסביבות גיל 18 ומאז זוכרת שחובה לחזור לשם…. -
ביקרנו בג’נבה וממש לא התלהבנו. בטח לא עם ילדים קטנים. בשורה התחתונה זו עיר לעשירים עם בתי מלון יקרים (אלה שבהישג יד ממש לא חביבים), חנויות יוקרה, אגם ומזרקה. נכון, יש פארק.
אנסי – לא היינו, נוסעים בסוכות ונמצאים עמוק בתוך התכנון.
לפי סיפורי דרך רבים מאוד שקראתי כאן באתר, כמו גם המלצות באתרים אחרים וספרים – עיר יפייפיה, כיפית, על שפת אגם מדהים, עם המון המון פעילויות למשפחות.
ג’נבה – שוויץ, יקר.
אנסי – צרפת, זול באופן משמעותי. אוכל טעים (צרפת כבר אמרנו...)
לעניות דעתי, אין בכלל שאלה. ברור שאנסי...
-
אם באים לטיול יום לג’נבה עם ילדים קטנים אז לא מרגישים את המחירים הגבוהים כי אין זמן לשופינג או לישיבה במסעדות. החניה יקרה אבל פרט לזה לא הרגשנו את המחירים הגבוהים. העיר העתיקה של ג’נבה יותר מענינת ומבחר המוזיאונים, כולל לילדים, גדול משמעותית מהמבחר של אנסי.
אם בוחרים באנסי בשביל להנות מהנופים של האגם ההמלצה שלי לא להגיע לעיר אנסי אלא לאחד הכפרים במרכז או דרום האגם. באנסי היה לנו קשה יותר למצוא חניה באפריל מאשר בג’נבה בקיץ.
החלק הדרומי של האגם יפה יותר וירוק יותר.
-
Telo שלום
איזה מוזיאונים בגנבה מומלצים עם ילדים?
אודה מאד למידע !
-
לדעתי ג'נבה לא מתאימה לילדים (ודי משעממת גם םמבוגרים). אנסי חביבה מאוד אבלמסכימה עם קודמי לא שווה את הנסיעה עם ילדים + חיפוש החניה הדי מייגע בפקקי הקיץ סביב האגם.
למה לא לעשות גיחה קרובה יותר לאטרקציות קרובות לשאמוני כמו פארק האילים ובעליה אליו פארק חבלים נחמד. מסלולי טבע באזור ( חוץ מהמונט בלאן שאליו תוכלו להגיע מהצד האיטלקי). יש הצעות נחמדות ומתאימטת יותר וקרובות יותר מאנסי. בכל מקרה קחו בחשבון שהמעבר במנהרה במיוחד בסופי שבוע יכול לקחת זמן רב שמאריך את הנסיעה הלוך וחזור ( הפקק בכניסה למנהרה עלול להמשך גם הרבה למעלה משעה )
-
אם השאלה אנסי או ג’נבה אז ברור שאהסי,ללא ספק.
עד אנסי,יש לכם מקומות מעניינים גם..שמוני כמובן,העיירות סביב,קניון Gorges de la Diosaz.
מצרפת מפת סימונים שהכנתי.היינו גם באאוסטה.נכון מעבר יקר,אבל לנו היה שווה.
גם בעמק אאוסטה רהבתי את המפלים,הטירות(מבחוץ)