ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צרפת - ארמון ורסאי - שאלות

פורום טיולי משפחות
    6
    13
    31393
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

המון שאלות על ורסאי Smile

תזכורת – אוגוסט, זוג +3 – בת 13, בן 10 ובת 7

שבוע בלואר ושבוע בפריז. נוחתים במוצ"ש בשארל דה גול וישנים בשדה. בראשון בבוקר שוכרים רכב ונוסעים ללואר. בשבת נוסעים לפריז (ומחזירים את האוטו), ובראשון בצהריים שבוע אחרי טסים לישראל. ביקור בדיסני מתוכנן מתוך פריז בתחבורה ציבורית.

בספר המשפחה המטיילת יש המלצה להתחיל מהגנים ולסיים בארמון. אבל לא ראיתי נימוק למה. יש איזה דעה מעניינת לכאן או לכאן? או שזה חסר משמעות?

מדובר על המון הליכה ברגל? או לא סוף העולם? הרכבת הרטנה רלוונטית?

מה לגבי הטריאנון – שווה ביקור?

ראיתי שיש אפשרות לשוט סירת משוטים אבל לא הבנתי איפה. מישהו יכול להאיר את עיניי בנושא?

כמה שעות בכלל לטעמכם שווה להקדיש לנושא? בואו נניח שהיום פנוי לחלוטין, אבל אני לא רוצה תחושת מיצוי ושעמום. הערכה גסה?

ראיתי שיש אפשרות להזמין כרטיסים עם שעה נקובה שאמורה להקנות תור קצר יותר בכניסה לארמון. יש איזה חסרון לנושא? יש איזה הגיון להזמין שעה "באמצע"? אני חושב שאם רוצים ארמון בבוקר אז להזמין לבוקר (כתלות בשעת ההגעה המשוערת עם קצת ספיירים), ואם אחה"צ אז נניח ל 2 בצהריים. סביר?

יש פתרונות סבירים לארוחות? או שהאוכל בעיקר "צרפתי" ויקר? אפשר לצאת באמצע כדי לאכול (למשל בין הגנים לארמון או להיפך לאכול משהו בעיירה הסמוכה)? זה אפשרי מבחינת תנאי הכרטיס? זה ישים מבחינת מרחקי הליכה? אולי זה לא אידאל אבל אני רואה שיש מקדונלדס ודומיו קרוב יחסית לארמון, אבל אני בספק אם זה מספיק קרוב.

אם מגיעים עם אוטו – יש המלצות מיוחדות לחניה? על פי האתר של הארמון יש כמה חניונים מסודרים. יש העדפה ברורה איזה מהם?

בגדול יש לי 3 אפשרויות עיקריות מתי לבוא:

בתחילת הטיול – יום ראשון, בדרך מפריז ללואר. אני מעריך שנגיע לורסאי בסביבות 10-11 בבוקר (יציאה בסביבות 9 בבוקר מהשדה אחרי השכרת רכב, אבל נסיעה ראשונה + עצירה בדרך בחנות נוחות זה קרוב לשעתיים נסיעה). וכמובן שלא יהיה לנו זמן בדרך להכין כריכים וכדומה (נוכל לעבור בחנות נוחות לקנות חטיפים, אבל אוכל ממש זה יותר בעייתי).

במעבר מלואר לפריז, יום שבת. סביר שנגיע בין 11 ל-12 בבוקר (שעתיים נסיעה, אחרי שבבוקר ארזנו ופינינו את הדירה, לא מאמין שנצא לפני 9 בבוקר מהדירה).

בשבת האחרונה, בתחבורה ציבורית מתוך פריז.

אני לא רואה הרבה טעם לנסוע בתחבורה ציבורית, למעט השיקול שכבר הזכרתי של "לסגור בגדול" את הטיול.

אבל אני תוהה כמה זה הגיוני לכוון ליום הראשון. אולי זו דווקא פתיחה מעולה לטיול? שעה-שעתיים נסיעה בבוקר לורסאי, ביקור של כמה שעות, ואחר הצהריים נסיעה ללואר, מגיעים בערב לדירה להתמקמות.

המון שאלות אני יודע. מותר לענות רק על חלק Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שלהתחיל בארמון כשיש עוד כוח ורגליים

ואת הגנים לשמור לאח”כ.

מזכרוני בתוך מתחם הארמון והגנים אין מסעדות (רק דוכן גלידות) ובהחלט עדיף לאכול קודם, להצטייד במוצרים לפיקניק.

הרכבת הקטנה נוסעת בגנים-אני מניחה שבאתר יש את הפרטים של התוואי- אם זה ממש חשוב.

היתרון שלה חוסכת הליכה.

הטריאנון-בעיניי לא חובה, ובטח לא אם נכנסים לארמון.

(ואתם עוד לפני לואר עם הטירות והארמונות-זהירות לא להגיע למינון יתר)

סירת משוטים בגרנד קנאל (איפה שיש גם תחנת השכרה של אופנים ונדמה לי גם של הרכבת הקטנה)

אם מגיעים במכונית נסה להתקדם ככל האפשר (תלוי כמובן מה ציר הנסיעה) תביא בחשבון כי בסופי שבוע עמוס מאד.

• מיכל א
          מיכל א נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שהמשפחה המטיילת ממליצים להתחיל בגנים מטעמי עומס. עד שאתם מסיימים להסתובב בגנים, רוב האנשים כבר סיימו להסתובב בארמון ואז הוא ריק יותר.

אנחנו העדפנו להתחיל בארמון כדי להגיע לגנים כשהמזרקות מתחילות לעבוד.

הגנים באיזור של המזרקות זה לא המון הליכה. אם רוצים לראות גם את שני הטריאנון ואת הכפר של מארי אנטואנט, זה כבר הרבה יותר הליכה.

לרכבת הקטנה רק ראיתי אנשים עומדים ומחכים, לא הצלחתי לראות אותה ממש בפעולה. לא נראה לי קריטי.

הטריאנון הגדול נחמד מאד מבחוץ, לא חייבים מבפנים.

הטריאנון הקטן מאד נחמד גם בפנים, עם הפעלות אינטרקטיביות.

הכפר של מארי אנטואנט (מאחורי הטריאנון הקטן) מקסים. לא לפספס.

אין מקום לקנות אוכל בארמון ולצאת לקנות אוכל באמצע הביקור זה המון הליכה וגם לעמוד שוב בתור לבדיקה הבטחונית.

יש בגנים ספסלים ואפשר בכיף לעשות שם ארוחת פיקניק שהבאתם איתכם.

אנחנו בילינו שם כמעט יום שלם. סיבוב בארמון פחות משעתיים ואחר כך עוד כמה שעות של כיף בגנים.

מזכירה לכם לקנות כרטיסים מראש, אחרת תתחילו את היום בשעתיים עמידה בתור בקופות. אם אתם קונים כרטיס מוזיאונים בפריז, למיטב זכרוני ורסאי כלול בכרטיס.

אנחנו היינו בורסאי במאי והחניון היה די מלא. אני מאמינה שבאוגוסט יהיה ממש קשה למצוא חניה. בהחלט כדאי לשקול להגיע בתחבורה ציבורית. ההליכה מתחנת הרכבת לארמון לא ארוכה.

• צחצח המטייל
            צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

הכפר של מארי אנטואנט הכי יפה בעיני

הארמון מדהים מבפנים אבל עמוס לעייפה בקבוצות תיירים מה שפוגם בהרבה בהנאה כך גם הגנים לידו.

הכפר של מארי אנטואנט הרבה פחות עמוס ומאד קסום

• אנשיםטובים

תודה לכולם

למעט השיקול של חניה ואוכל – יש חסרונות נוספים להגעה ביום הראשון ישירות מהשדה?

אתם חושבים שעדיף דווקא אחרי שבוע ללואר ובדרך לפריז? ההגעה לא תהיה מוקדמת יותר, אבל האוכל יהיה פשוט יותר

הנחה של 6 שעות ברוטו תהיה סבירה? ברור לי שאפשר גם הרבה יותר, אבל נראה לי שזה יתחיל להיות מוגזם לא?

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

אוכל גם לא יהיה בימים אחרים

וגם חניה אולי ביום ראשון יותר מלא, אבל לרוב היא מלאה.

השיקול הזה לא משמעותי לגבי יום ראשון דווקא.

המוני אנשים-באמצע הקיץ-בכל מקרה.

לכן עדיף מוקדם ככל האפשר במהלך היום (מה שלא יהיה בשתי החלופות שלכם)

שש שעות זה די והותר, לדעתי.

• אנשיםטובים

תודה

לגבי אוכל – בכל יום למעט היום הראשון – יהיה לי קל להביא אוכל מהצימר שקניתי/הכנתי מראש. ביום הראשון בנסיעה מהשדה זה יהיה  יותר קשה. אני מוגבל למה שאפשר למצוא בחנות שבדרך.

לגבי עומס – בכל מקרה מן הסתם אני רוצה להגיע ביום של מזרקות, אז העמוס הוא נתון.

בשני הימים של האוטו אני לא רואה את עצמי מגיע מוקדם בגלל הנסיעות. אז האפשרות האחרת היחידה היא ביום האחרון של הטיול בתחבורה ציבורית מתוך פריז. זה אכן יאפשר לי להגיע כנראה יותר מוקדם. אבל אני מניח שבכל זאת יותר נוח עם אוטו.

אני בטוח שבסוף נסתדר…

שואל שוב למקרה שלמישהו יש תובנות:

הזמנת כרטיסים מראש לשעה נקובה – שווה או לא? יחסוך תורים?

ואם כן – האם נשמע לכם סביר להזמין ל-11 או שזה גבולי מדי? כאמור מתעוררים בבוקר ב CDG, אוכלים במלון, שוכרים רכב, נוסעים לורסאי, עוצרים בדרל באיזה סופר או משהו בסגנון להצטייד באוכל, חונים, והולכים לארמון…

או אולי פשוט יותר בטוח להזמין לסביבות 14:30. ואז לא לחוצים עם זמנים...

• צחצח המטייל
                    צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

לגבי שעות אין לי מושג

תבין אנשים טובים אתה אדם די מיוחד ומה שמתאים לך לא בהכרח מתאים לאחרים

לגבי תחבורת ציבורית מאד פשוט להגיע ולחזור איתה לוורסאי

• rinini
                      rinini נערך לאחרונה על ידי

ממש אפשרי לאכול בתוך גני ורסאי.

1. 1. אופציה זולה וטעימה: דוכן לממכר תפוחי אדמה אפויים עם מילויים שונים שנמצא ליד הכניסה לגראן טריאנון. פתוח בשעות הצהרים.
                      2. 2. אופציה סבירה: קפה-מסעדה ליד הגראן קנאל (מימין לקנאל, קרוב למקום בו משכירים אופניים) עם פיצות, פסטות, צ׳יפס וכדומה. לא הכי טעים אבל פונקציונלי ולא נורא יקר. יש שם גם עוד איזה קפה טיפה לפני השער של הקנאל כשבאים מכיוון הארמון, אבל לעיתים רחוקות אני רואה אותו פתוח ולא יודעת מה יש בו. 
                      3. 3. אופציה יקרה ולא הכי מוצלחת: סניף של אנז׳לינה ליד הפטי טריאנון. בעיקר אם דחוף לכם שוקו חם באוגוסט Smile

יש גם גלידות טעימות ממש בשני דוכנים – משמאל לגראן קנאל ועל אם הדרך שבין הארמון לגראן טריאנון.

ותמיד אפשר לצאת לאכול בורסאי, בעיר. זה לא רחוק (עדיף לא מהשער שלצד הארמון עצמו).

(הפארק הזה הוא פארק הבית שלי Smile אם יש לך שאלות נוספות, אל תהסס! )

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • אנשיםטובים

תודה רבה – מאד עוזר! ובייחוד לגבי האוכל

התור – הוא רק בארמון או גם בגנים?

הוא לכרטיסים או כניסה?

על כמה זמן עמידה מתור מדובר?

כי אני מאד מתלבט לגבי הזמנת כרטיסים מראש. הנטייה שלנו כרגע היא לבקר בורסאי ביום הראשון בדרך מהשדה. ואז כאמור אני מתלבט על איזה שעה ללכת. ובכל מקרה אם אפשר הייתי מעדיף מאד להיות גמיש.

אז אם כרטיסים מראש לשעה מסויימת חוסכים חצי שעה ויותר (כמו באייפל) – זווה להתאמץ. אבל אם רבע שעה – לא כזה קריטי.

• rinini
                          rinini נערך לאחרונה על ידי

תשמע, כל כך הרבה זמן כבר לא יצא לי לבקר בארמון עצמו, עד שלא ממש זוכרת. שלא לדבר על זה שדברים השתנו אולי..

ממה שזכור לי, התור הוא בעיקר לבדיקה הבטחונית בכניסה לארמון. אם זה עדיין המצב, כנראה שכרטיסים עם שעה נקובה לא ישנו הרבה, אבל לא יודעת באמת. במקומך היית מחפשת מידע ספציפי ומעודכן בפורומים באינטרנט (לא בעברית..) בנושא זה. שווה גם לקרוא מה קורה אם פיספסת את התור שלך – נותנים לשני אנשים לעבור לפניך, כמו פעם אצל הרופא? Smile אם אין עם זה בעיה, מקסימום תזמין לשעה מוקדמת ותיכנס כשתגיע, גם אם אחריה. 

בכניסה לגנים בדרך כלל אין תור – בכניסות הצדדיות, כמו זאת שבבולבאר דה לה רן, בכלל לא, ובאלה הצמודות לארמון אולי טיפה. גם בכניסות לטריאנונים בדרך כלל תור מינימלי (שם לכרטיסים, לא לבדיקה בטחונית). 

• לירנידוס
                            לירנידוס נערך לאחרונה על ידי

באיזה אתר אני מוצא כרטיסים לארמון?

תודה

• אנשיםטובים

תודה

אם אני מבין נכון צריך להגיע תוך חצי שעה מהתור או שהלך הכרטיס. אבל אולי אני טועה.

לגבי קניית כרטיסים:

http://billetterie.chateauversailles.fr/index-css5-chateauve rsailles-lgen-pg1.html

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון