ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחתי ליער השחור !

פורום אירופה
    10
    28
    13263
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

כדאי אולי שתעלי תוכנית מעודכנת אחרי כל ההערות

אפשר להניח שמדובר על טיול משחתי ראשון בחו”ל?

אני יכול לעניין אתכם במדריך למטייל הריאלי שכתבתי. 

לגבי היום הראשון והאחרון:

נחיתה בפרנקפורט בשעה 11:30. אני מעריך שתתניעו את הרכב בסביבות 14:00. יש לכם קרוב ל-4 שעות נסיעה עד הצימר. לרוב כדאי לעבור בסופר ביום הראשון, אבל היות ומדובר על יום ראשון זה לא פשוט. מן התסם תרצו בדרך לפחות עצירה אחת לארוחה (צהריים? ערב? ביום של טיסה הדברים הללו לא ברורים). כלומר גם אם נוסעים ישר לצימר כנראה שתגיעו אליו בין 6 ל-7 בערב. שזה בכלל לא שעה מוקדמת להגיע לצימר. ואל תשכחו שעברתם לילה מקוצר. הטיסה ב-8 מה שאומר שהתעוררתם לפני 4. בגלל ההתרגשות אולי לא ישנתם טוב, ואתם ההורים הייתם ערים עד מאוחר לסיים לארוז (תמיד מסיימים לארוז באמצע הלילה, לא משנה אם התחלתם לארוז יומיים קודם Smile).

אני לא רואה הגיון בשום עצירה בדרך למעט רענון, ארוחה ואולי סופר.

ביום האחרון – טיסה ב-18:00. צריך להגיע לשדה בסביבות 15:30 (להחזיר רכב וכו’).שוב אותן 4 שעות נסיעה. ביום האחרון עם כל האריזות, ההעמסה, ואולי ניקוי קל של האוטו – יהיה קשה לצאת לדרך מוקדם. במשפחה שלי זה בדרך כלל אומר 10 בבוקר, אבל אולי אתם תצליחו ב-9. בקיצור – יש לכם לא יותר משעתיים וחצי בדרך לסטייה ועצירה (ברוטו) כולל ארוחת צהריים. יותר מזה, על מנת לצמצם סיכונים אני אוהב לצמצם טווח. כלומר את העצירה לעשות קרוב יחסית לפרנקפורט ולא קרוב לטיטיזי.

אני מניח שאין לכם כרטיס אדום (כי הוא לא יותר מדי שימושי בטיול שלכם). בכזה מקרה הייתי מוותר על סטיינוואסן . אנחנו פחות נהננו בו (אם כי הגענו ביום של גשם). ברמה כזו שלמרות שהוא היה חינם עם הכרטיס אני לא בטוח שלא היה בזבוז להגיע אליו. אז להוצא סדר גודל של 100 אירו נראה לי סתם חבל.

הטיסה שלכם לפרנקפורט. רציתם יום בפארק אירופה ויום בצרפת.

מקום הלינה בטיטיזי לא הכי מתאים לזה.

למרות שאני מניח שהצימר הוזמן מזמן ואולי גם שולם, לא הייתי פוסל אפשר לקחת לילה אחד או יותר במלון קרוב יותר לפארק אירופה/אלזס. צריך לבדוק מחירים ואפשרויות. אבל לפעמים שווה לשלם כמה מאות שקלים (ואולי יותר) כדי לשפר את הטיול.

הנקודה היא שבאמת יש לם המון ימים של נסיעות.  חוץ מיום שישי ושבת (בתוכנית המקורית) בכל הימים יש לכם 3 שעות נסיעה לפחות, ובחלקם גם הרבה יותר.

סתם כלל אצבע שאני אוהב להזכיר (בהקשר של נסיעות ובכלל). כל יום בטיול עולה לכם לפחות 1000 ש”ח במחייה – לינה, אוטו, אוכל, ביטוח וכדומה. לפני עלויות אטרקציות ולפני החלק היחסי בעלויות הטיסה. באופן אפקטיבי יום כולל לא יותר מ-10 שעות (מ-9 עד 7?) של טיול. כלומר כל שעה ביום “שווה” לנו 100 ש”ח לפחות. אם “בזבזנו” 3 שעות על נסיעות אז בזבזנו 300 ש”ח.

אז אם למשל להוסיף לילה באיזור פארק אירופה יעלה לכם 300 ש”ח ויחסוך לכם 3 שעות נסיעה (הלוך ושוב) –  לכאורה זה סביר. ברור שלילה כזה לא יעלה 300 אלא יותר, ופה אתם עושים חישובי כדאיות אישיים.

אני יכול להעיד ע עצמי שבהרכב דומה יצאנו מפארק אירופה לפני הסגירה פשוט כי היינו עייפים וידענו שיש לנו עוד הרבה נסיעה חזרה לצימר ליד טיטיזי. אז במקרה הזה לא רק שבזבזנו שעות נסיעה, אלא אפשר גם לחשוב שביזבזנו שעה בפארק אירופה (עלה לנו כמה מאות שקלים כניסה לכולנו, וניצלנו X שעות במקום Y)

החישובים הללו הם כמובן מאד מאד פשטניים ורחוקים מלהיות מדוייקים. אבל הם כן נותנים נקודת השקפה אחרת על שווי הזמן שלכם בטיול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • nirit_mz
        nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

חוזרת על חלק מהדברים שכתבו לך לפני:

יום שישי מאוד עמוס. הייתי מוותרת על המגלשות באותו היום ומתמקדת בכל האטרקציות שיש בפלדברג.

הנסיעה ללגולנד ארוכה מאוד. הייתי מנצלת את היום הזה לבילוי אחר.

באד פרדייז מתאים לבילוי של כמה שעות, ולא של יום שלם. אצלנו מיצו את המקום אחרי 3 שעות. גם אם אצלכם הילדים יקחו את הזמן ויהנו יותר, אני עדיין לא רואה איך זה ממלא יום שלם. הייתי מצרפת לאותו היום טיול ואולי שייטה על אגם טיטזה, ואולי גם טיול בערוץ ראוונה שסמוך לטיטזה.

מפלי טריברג גם לא ממלאים יום שלם. זה מסלול של כמה שעות. אפשר לצרף ליום הזה טיול במסלול שעוני הקוקיה עם ביקור במגלשות בגוטאך ואולי גם במוזיאון הפתוח.

• שני חן
          שני חן נערך לאחרונה על ידי

הרבה תודה על הייעוץ המפורט. 

בהחלט טיול משפחתי ראשון בחול 🙂 

רשמת בהחלט דברים נכונים וחשובים שלא ממש חשבתי עליהם.... טירונית…

ד.א יש לנו כרטיס אדום. הלינה אכן הוזמנה ושולמה כבר אך הרעיון לשלב לינה לחילה אחד במקום אחר היא ריאלית ביותר.

אני עדיין בתכנון הטיול עם שינויים מהתכנון המקורי בעזרת טיפים של אנשים טובים ויקרים שנמצאים פה .

אעדכן בקרוב.... 

ושוב הרבה תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שני חן
            שני חן נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם !

אני מקווה שאני כותבת במקום הנכון וכולם רואים את מה שאני כותבת… אני חדשה באתר…

אנחנו ממש לקראת סיום במסלול החדש שלנו, הודות להצעות וההארות החשובות של כולם. ריווחנו זמנים, הורדנו אטרקציות ואוטוטו התוכנית המוגמרת.!!!

אך רגע לפני….

אשמח אם למשהו יש תמונות מהגן חיות בהיידלברג, איזה חיות יש שם, זמן שהייה מוערך..

דבר נוסף, למיטב הבנתי, רכבל פלדברג, טוני התרנגול, מגלשות טודנאו ופארק החבלים KLETTERWALD FELDBERG ממש קרובים האחד לשני.

האם משהוא יכול לעזור לי ולהסביר מה סדר האטרקציות? כלומר לדוגמא להתחיל מהרכבל אח”כ טוני התרנגול וכו…זמן פעילות משוער לכל פעילות.

האם ניתן לעשות את כל אלה ביום אחד? המרחק מהצימר שלנו לפלדברג הינו כ- 40 דקות

אודה מאוד מאוד לתגובות!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • tomertsin
              tomertsin נערך לאחרונה על ידי

היי,

גן החיות לא גדול במיוחד, הייתי מקדיש שעתיים לו ברוטו לגן החיות, תקראי את ביקורות המבקרים: https://www.google.com/maps/place/Zoo+Heidelberg/@49.405819, 8.7536541,12z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x4797c1050eccdccd:0xefe6 ea0044243ad7!2z15TXmdeZ15PXnNeR16jXkiwg15LXqNee16DXmdeU!3b1! 8m2!3d49.3987524!4d8.6724335!3m4!1s0x4797c12cde892627:0xc93f dc2ecccdd9d0!8m2!3d49.4150496!4d8.6634922 

לגבי שאר המקומות תעזרי בגוגל.

תומר

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

לגבי גן החיות הידלברג,

מתי בדיוק את מתכננת להגיע אליו?

ביום הנחיתה ? 

אם אני זוכרת כתבת שהנחיתה ב11.30

כלומר יקח לכם לפחות שעה וחצי (שדה גדול פרנקפורט אפילו שעתיים) עד שמתניעים את המכונית- השעה סביב 13.30

צריך לאכול משהו? (תמיד אחרי טיסה רעבים)

אז עוצרים-וגם אם אוכלים משהו חפוז (מזון מהיר ותחנת דלק) עם כל ההתארגנות-חניה, למצוא את הכניסה, איפה השירותים, ואיך משלמים פה…. יש איזשהי התרגלות ראשונית,

אני מעריכה שכל הסיפור של הפסקת אוכל תהיה כ45 דקות במקרה הטוב.

כלומר אנחנו כבר ב14.15 לפחות

יש לכם נסיעה לא קצרה מפרנקפורט אל הלינה---- לא הייתי היום מתעכבת בכלל בדרך, לא בהיידלברג, בטח לא בגן חיות , ונוסעים ישר אל הלינה (והילדים ירדמו מאחור, רק לשמור שהנהג לא ירדם על ההגה). יש בערך 300 ק”מ (לא יודעת איפה הלינה)— גם שהמהירות ב5A מהירה יותר, אתם נהגים חדשים ויקח לכם כ3 שעות לפחות.

אם תרצו---עוד הפסקה, קפה פיפי in ופיפי out

אבל לא הייתי מתעכבת על גן חיות בדרך (אגב הוא מחוץ לעיר עצמה, כלומר לא תראו אותה )

אני חושבת שלהיכנס לגן חיות (שעה בערך משדה התעופה , ובהנחה שאולי אכלתם משהו)- השעה כבר 15.00

(נסגר ב17.00)

ואז ב17.00 להמשיך נסיעה של עוד שעתיים עד הלינה? ולהגיע? להתארגן?

לדעתי מיותר.

• סיון רביבו
                  סיון רביבו נערך לאחרונה על ידי

היי שני,

רק עכשיו ראיתי את התגובה, אז שמחה שפוסט סיכום טיול מסייע לך laugh

ואכן זהו יעד מושלם. בטוחה שתהנו מאוד !

• omri01
                    omri01 נערך לאחרונה על ידי

היי

בהחלט הייתי משלב את ויטה קלאסיקה לסיום היום בקולמר בהנחה ומורדים את שטרסבורג מהפרק.

המקום נמצא באיזור יפיפה נקי מאוד עם מגוון של בריכות פנימיות וחיצוניות .

מה גם שפתוח עד השעות המאוחרות לפי מה שזכור לי.

טיול מהנה 

• 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון