שקע חשמלי - שוויץ וצרפת
-
שלום,
מבדיקה שעשיתי – נראה שזה אכן כך – אבל הייתי שמח לקבל את אישורכם:
בשוויץ ובצרפת מכשירים חשמליים ישראליים עם שקע כפול (2 פינים) יתאים גם ללא צורך במתאם כלשהוא.
תודה רבה
-
בצרפת כן.
-
שבוע טוב....מר imeshy
עבורך ושאר חברי הפורום,תחת הכותרת. ..שקעים ברחבי העולם סולן
תיקשורת.…
תיפתח טבלת המדינות,עם פירוט המתח,סוג השקע לפי אותיות לועזיות,ובתחתית פירוט התקע התואם.
לגביך אישית,שני פינים לצרפת,התקע הישראלי,יהיה מעט חופשי,מכיוון שהצרפתים משתמשים,בתקע שני פין,
עם פינים עבים מהרגיל אצלנו.
לגבי שוויץ,תקע 3 פין מדורג,כפי שתמצא
בקישור שצירפתי.
ממליץ לקנות מתאם אוניברסלי מתקדם,שמגיע היום עם תוספת,של שני שקעי...USB.…נדמה לי שמחירו סביב
65 עד 80 שקל ליחידה,וניתן לחבר בגבו,
כבל רב שקעים ישראלי.
בהצלחה וכייפו,שבוע טוב ומבורך חיים.
-
חוץ מבעיית ההארקה, אמור להכנס תקע של שני פינים.
(מה שכנראה, חיים רצה לצרף):
https://www.worldstandards.eu/electricity/plu

-
תודה על השלמת הקישור…
שבוע טוב ומבורך חיים.
-
במלים אחרות, אפילו עפ”י התמונה בפוסט 4, תקע 2 פינים ישראלי יתאים לשקע 3 פינים שוייצרי.
נקודה שיש לשים אליה לב היא צורת רכיב הפלסטיק של התקע הישראלי. השקעים בשוייץ אינם באותו LEVEL שטח פנים עם הקיר (כמו אצלינו למשל), אלא קצת שקועים. ודורשים שלחלק הפלסטיק תהיה מין צורת משולש בקצוות. (כמו שיש לשני התקעים בתמונה).
-
לפחות לגבי צרפת: בהשקעה חד פעמית של 3 ש”ח אתה קונה מתאם שמתאים לכל מדינות האיחוד האירופי. למשל מתאם כזה. משמש בעיקר לטעינה של לפטופ.
-
בתקעים (כבל הטענה, טלוויזיה וכו'), הפלסטיק בנוי בצורת "משולש".
להסחב עם מתאם, זו תוספת משקל (גם אם הוא יחסית זניח)- ברב המלונות, יש מתאם להשאלה (אפשר לברר אם יש).
-
-
אממ… קצת התבלבלתי…
אז צרפת – בטוח שיהיה בסדר ללא מתאם
ושוויץ – סביר שיהיה בסדר?
היכן קונים את המתאם הזה בסכום כזה (ולצערי אין לי זמן לעלי אקספרס כעת..)
-
בשוויץ לא הייתי בזמן האחרון, אך לפי הכתוב בקישור, התקע מהארץ, אמור להתאים.
באיטליה קוטר החורים דומה ל -C (שבצרפת), הצלחתי להכניס את התקע לשקע (הבעיה במלון היתה שלא התקינו את מכסה השקעים בדיוק במיקום החורים של המקור בקיר, מצאתי אחד מדויק- עבודה איטלקית).
בדיוטי פרי בארץ יש בחנות מוצרי האלקטרוניקה (אלמ?), יקר.
אני משערת שיש בחנויות חשמל/טמבוריות/סלולר/קמפינג...
דוגמאות מזאפ (להתרשמות, יש עוד אתרים במרשתת)
-
הייתי במאי האחרון בצרפת ובשוויץ.
תקע רגיל של מטען פלאפון נכנס לכל השקעים שלהם ועובד .ב2 המדינות.

-
בשתי המדינות לא צריכה להיות בעיה של שקעים. סביר להניח שיש בחנויות מטיילים את כל סוגי המתאמים האפשריים אבל לטיול הזה אתה לא צריך.
-
תודה רבה לכל המגיבים!
שבוע מקסים