שאלת שלכת
-
הי
ב- 15/10 אצטרך (כנראה) להיות מטעם העבודה בטורונטו.
חשבתי לטוס לארה”ב שבוע קודם (7/10) ולעשות טיול באזור.
אני עדיין בשלבי חשיבה ראשונים. שום דבר עוד לא סגור.
אשמח לקבל רעיונות, כשהמגבלה היחידה היא ה- 15/10 בטורונטו.
אני חובב טבע ומסלולי הליכה (אפשר גם ארוכים), ואני לבד – כך שאין לי בעיה לנהוג הרבה שעות ביום (אם זה שווה את המאמץ)
תודה!
ניר
-
שלום
כעיקרון לנחות ב-7/10 בניו אינגלנד(בוסטון) ,ויציאה למחרת למסלול שלכת קווי שיכלול-
הרים לבנים>>צפון וורמונט>>אדירונדק>>איתקה+ווטקינס גלן>>החזרת רכב בבאפלו(תוספת מחיר החזרת רכב)>>>תחבורה ציבורית לטורונטו מבאפלו.
נשאלות השאלות-
האם רוצה ביקור בבוסטון?
באיזה חלק של היום חייב להתייצב בטורונטו ב-15/10?
האם את הניאגרה פולס תוכל לקיים בזמן השהות בטורונטו,או שלפני שמגיע לטורונטו?
מוני
-
תודה רבה
בוסטון (וערים בכלל) פחות מעניינת אותי. אם אנחת שם – מיד אצא מהעיר.
לגבי מפלי הניאגרה – אני יכול גם לבקר בהם מאוחר יותר.
כל נושא התאריכים גמיש – אני יכול להוסיף יום או יומיים אם צריך.
מה לגבי פארק אכדיה? קיבלתי המלצות חמות
ושוב – תודה
ניר
-
תיעזר גם במפה הזו – שמראה היכן השלכת לפי תאריכים
-
שוב שלום
עבור אכדיה הייתי אכן אם אתה פתוח להוספת יומיים לך על זה-נחת אחה”צ של 4/10 בבוסטון
הצעה גסה ראשונית ולא מחייבת לעיון ,ובדיקת היתכנות .
יום 1 5/10
קווי החוף הצפוניים לבוסטון(קייפ אן) ,קווי החוף האנכיים והאופקיים של מיין עד קמדן
יום 2 6/10
פארק אכדיה
יום 3 7/10
השלמות אכדיה ונסיעה והגעה בערב לצד המזרחי של ההרים הלבנים
יום 4 8/10
הרים לבנים
יום 5 9/10
הרים לבנים
יום 6 10/10
הגעה לצפון וורמונט
יום 7 11/10
מסלול בצפון וורמונט +מעבר לאדירונדאק בואך לייק פלאסיד
יום 8 12/10
מעגלי /כוכבי אדירונדאק
יום 9 13/10
נסיעה ארוכת יום דרך לב האדירונדאק לאצבעות -איתקה
מודה שבדרך כלל לגבי האדירונדאק אמור להיות אחרי הפיק(שיא) של השלכת
יום 10 14/10
איתקה>>ווטקינס גלן>>החזרת רכב באפלו ותחבורה לטורונטו.
מוני
-
תודה רבה. נראה מעניין. מקווה שבאמת יהיו לי מספיק ימים…
כמה שאלות:
- 1. יש הרים לבנים והרים ירוקים – מה ההבדל? האם לוותר על הירוקים?
- 2. ימים 6-7 בצפון ורמונט. איפה בדיוק?
- 3. אם אני לא רוצה לוותר על אכדיה ונאלץ לוותר על משהו אחר – על מה כדאי לוותר (משיקולים של נוף ולא של נסיעות. אין לי בעיה לנסוע גם כמה שעות בלילה אם צריך)? האם כדאי לוותר או שאכדיה סתם “נדחפת” למסלול ולא שווה את המאמץ?
- 4. האם זה יקר/מסובך לשכור רכב בבוסטון ולהחזיר בטורונטו? האם עדיף לנחות במונטריאול ולקחת את הרכב בקנדה, או שלהגיע מבאפלו לטורונטו בתחבורה ציבורית זה פשוט?
- ניר
-
שוב שלום
*הרים לבנים נמצאים בניו המפשייר
*את ההרים הירוקים בוורמונט אני מחלק לשניים הצפוניים והדרומיים ,במקרה שלך במעבר מוורמונט לאדירונדאק אוכל להציע מסלול שהתוואי שלו יהיה לצידם ,ולחיתוכם של ההרים הירוקים צפוניים,
שורה תחתונה ויתרת על ההרים הירוקים הדרומיים ,כן נגעת בצפוניים
שמח שהעלית שוב שאילתה לגבי אכדיה,
אז במקרה שלך אני הייתי מוותר על המשיכה לאכדיה ומסתפק בנופי מפרצים עד נקודה מסויימת במיין ,כי כשמדובר בשלכת – הרים לבנים, צפון וורמונט, אזור העיירה stowe או העיר ברלינגטון שעל גדת אגם השמפליין,אדירונדאק לייק פלאסיד ולב האדירונדק על פסגותיו ועשרות אגמיו,פארקי מדינה כאלה או אחרים
באגמי האצבעות עדיפים על פי משנתי הפרטית.
# לגבי שכירות רכב במונטריאול שאל אם יש קנס החזרה בטורונטו
במקרה הנ”ל לדעתי מיין לא תיכנס למשוואה.
# לגבי שכירות רכב שאל בסוכנויות השונות על קנס בין בוסטון לבאפלו שנים רבות
לאחור שכרנו בבאפלו והחזרנו בבוסטון תמורת תוספת של 100 דולר.
לגבי תחבורה מבאפלו לטורונטו תבדוק באתר המצורף-
https://us.megabus.com/route-guides/buffalo-to-toronto-bus
מוני
-
תודה
שאלה נוספת (עניין של טעם אישי, ועדיין...) – האם אחרי יומיים-שלושה של שלכת לא מגיעים לרוויה?
עד כמה הנוף משתנה ממקום למקום?
ניר
-
בשנה שעברה יצאנו מבוסטון ב- 7 באוקטובר ופגשנו את צבעי השלכת המרהיבים באזור ההרים הלבנים. לעומת זאת ב- 11 באוקטובר עברנו לורמונט ושם השלכת
הייתה על הפנים עד כדי בכלל לא. בכלל ההימור הכי טוב בתאריכים הנ”ל זה ההרים
הלבנים.
-
לשאלתך
ראשית ושוב לדעתי ניו אינגלנד וצפון מדינת ניו יורק(אדירונדאק)=אזור קסום ,נופים רכים ופסטורליים ,והאזור הזה בעונת הסתיו הופך להיות קסום שבעתיים,
לדעתי שאלתך מתאימה יותר לאם משפחה שעושה טיול שלכת בצפון מזרח, בדאגה לרעלת טבע שעלולה לתקוף את ילדיה.
רוצה לומר לך שככל שתנוע מערבה לוורמונט ובמידה והתאריך כבר מתקדם ותראה יותר ויותר יערות שהשירו עליהם, האמן לי שתבכה את אובדן הצבע,אבל אז הנופים הפראיים שיתגלו לך שזורים פסגות ועשרות אגמים בבאדירונדאק יהוו פיצוי.
כמי שמצהיר בהודעה הפותחת את השרשור שיקיים מסלולי הליכה בטבע , אפילו ארוכים ,יהיו לך למכביר לפחות בהרים הלבנים שהם גן עדן להייקרים,ונכון גם לאדירונדאק .
ושורה תחתונה , אם יהיו לך בטיול עיירות מפרץ בחוף האטלנטי , הרים לבנים שבשלכת הם ממש משגעים, נופים רגועים ועיירות קסם בוורמונט שקל להתאהב בה, האדירונדאק על שפע צורות טבע בכמות מדהימה, ובהמשך קצת פארקי מדינה באגמי האצבעות, וסיום בלצ’וורט פארק, קודם שתגיע לבאפלו בטוח שתחזור לאחר הכנס בטורונטו לישראל שמח וטוב לב,ואולי תתחרט על כך ששאלת את השאלה ההיא בפוסט האחרון שלך.
מוני
-
יופי. תודה רבה
אני מבין שכדאי להזמין לינות כמה שיותר מוקדם (עם אפשרות ביטול, כמובן)
אם אני נוחת בבוסטון ב- 5/10 ורוצה להגיע לטורונטו ב- 15/10 אחה”צ – איפה לקבוע את הלינות לאורך המסלול?
תודה
ניר
-
שלום ניר,
תרשה לי להציג גישה טיפה שונה.
הנתונים
1. אתה מטייל בודד, נייד וגמיש, ורוב הטיול שלך אחרי סוף השבוע של קולומבוס דיי.
2. השלכת היא לחלוטין לא צפויה. הימורים יתקבלו בברכה, אבל מה יקרה באמת- אי אפשר לומר עד שזה קורה בפועל.
3. גם מזג האוויר לא צפוי. שלכת בגשם שוטף זה לא כייף.
המסקנה
1. לא הייתי מזמינה כלום מראש, אולי למעט סוף שבוע ראשון שהוא קולומבוס דיי. היצע הלינה באיזור הזה ענק. העונה היא עד קולומבוס דיי ומייד אחר כך הביקוש יורד בחדות. הסיכוי שלא תמצא את הלינה שאתה רוצה הוא אפס.
2. מציעה לך להכיר היטב את האיזור ומה שהוא יכול להציע לך ולתכנן כמה מסלולים אלטרנטיבים. אין הכוונה לתכנון הדוק אלא פחות או יותר מה אתה רוצה לעשות ולאיזה כיוון. ככל שיתקרב המועד תדע טוב יותר איפה המראות היפים ביותר ומה תרצה לעשות.
מדגישה שאין הכוונה לנחות וללכת לאיבוד. כדי שזה יצליח אתה באמת צריך לשלוט באפשרויות
בעיני הגמישות שלך היא יתרון אדיר שחבל לבזבז. אל תהיה נעול על מסלול כזה או אחר. מה יצא לך מלהזמין הרים לבנים שלפני שנתיים היו להיט באמצע אוקטובר והשנה השלכת תקדים שם? באמת ימאס לך מהשלכת? עבור את הגבול ובלה יומיים שלושה במונטריאול. עיר נהדרת. סע לעיירות הספוקיות של מיין..
וכדי לבסס את הדברים מצרפת לך את הקישור לבלוג שלי מ 2014. הגענו, ירד גשם אימים, שיניתי את כל המסלול ביום השני לטיול. אם אני הצלחתי, בשיא העונה, עם שני ילדים-כל אחד יכול...
קרא הרבה, סמן לך המון נקודות בגוגל מאפס, בחר אירועים מעניינים ומקומות שמוצאים חן בעיניך וסע לשלום. את כל התכנון תוכל לעשות תוך כדי טיול ובזמן אמת הסיכוי שלך לראות את המראות היפים ביותר גדול בהרבה.
בהצלחה
יולי
והנה גם הבלוג. מלא שינויים מהרגע להרגע...
http://family.lametayel.co.il/ניו+אינגלנד+בשלכ ת+חצי+שנה+לפני+ההתחלה+והתכנון
-
תודה,
קראתי את הבלוג ונהניתי ובטח אקרא אותו שוב לקראת הנסיעה.
אני לא בטוח שהגישה מתאימה לי, באופן אישי..
בפעם הקודמת שטיילתי ככה (לבד), טיילתי מהזריחה עד השקיעה. אח”כ נסעתי עוד כמה שעות (את המעברים העדפתי לעשות בלילה), ובפועל הגעתי למלונות בסביבות 21:00-22:00, כשהכול כמעט היה סגור.
נראה לי לא כל כך נעים להתחיל לחפש מקום לישון בשעות כאלה.
בנוסף, אני אוהב לטייל כשהכל סגור. אחרת אני אחשוב כל הזמן על הלינה ואהנה פחות במשך היום…
אני מעדיף להגדיר מסלול מסוים, ואם צריך – לשנות על הדרך (כמו שעשית).
אני גם מניח (תקנו אותי אם אני טועה) שיומיים לפני הנסיעה אני כבר אדע את מצב השלכת ואוכל לתקן את המסלול אם אצטרך (זה לא אומר שלא אכין מסלולים חלופיים).
ניר
-
לשאלתך לגבי מקומות לינה בין 5/10 -15/10
יום 1 5/10
נחיתה בבוסטון וקידום ללינה בהתאם לשעת הנחיתה בבוסטון ,לאחר שנדע אפשר לנסות להציע.
אולי פאתי העיירה danvers
-https://goo.gl/maps/oAgYpUH7nqH2
יום 2 6/10
קווי החוף של של מיין נגיד עד קמדן שבמיין
https://goo.gl/maps/AYtivcX7uRM2
אם מתאים לך אפשר להמליץ על לינה ליד קמדן
יום 3 7/10
נסיעה והגעה בערב לצד המזרחי של ההרים הלבנים
לינה נורת’ קונווי
יום 4 8/10
הרים לבנים לינה חוזרת
יום 5 9/10
הרים לבנים-לינה חוזרת
יום 6 10/10
הגעה לצפון וורמונט לינה או סביבות stowe או בברלינגטון עיר על אגם שמפליין
יום 7 11/10
מסלול בצפון וורמונט(נוגע בהרים הירוקים צפוניים) +מעבר לאדירונדאק בואך לייק פלאסיד
יום 8 12/10
מעגלי /כוכבי אדירונדאק-לינה חוזרת לייק פלאסיד
יום 9 13/10
חובת התחלה מאוד מוקדמת נסיעה ארוכת יום דרך לב האדירונדאק לאצבעות -לינה איתקה
https://goo.gl/maps/7GU6HQDvK3p
יום 10 14/10
איתקה>>ווטקינס גלן>>החזרת רכב באפלו ותחבורה לטורונטו.
אם מתאפשרת הגעה לטורונטו אז ב-15/10 לינה בבאפלו
על מנת לרווח הביקור באגמי האצבעות לטובת מסלולי הליכה בהם, ניתן לוותר על העליה לקמדן במפרץ מיין ב-6/10 ,ולהגיע ב-6/10 מיד אחרי חופי דרום מיין אל ההרים הלבנים.
במידה ורלוונטי לך ניתן לרשום מחדש בהזזה קלה את החלוקה.
מוני
-
מאז שיש בוקינג באפליקציה החיים קלים יותר...
וודאי שלחפש מקום בלילה לא בא בחשבון.
כוונתי היתה לא להינעל על המסלול ולהחליט כמה ימים לפני הנסיעה לאן לנסוע לפי מצב השלכת+התאמות תוך כדי טיול. גם אירועי סוף השבוע הם בעיני גורם חשוב בטיול.
כיוון שאתה לבד הגמישות שלך גבוהה יותר ונראה לי חבל לא לנצל זאת. מקומות לינה מצויינים לא חסר.
בהצלחה
יולי