עזרה בטיול למפלי הניאגרה וושינגטון
-
אנחנו זוג בני 50. נוסעים בפעם הראשונה לארה”ב ב10 ביולי למשך שבועיים ונשהה אצל בני משפחה בניו ג’רזי.
הכוונה היא לבלות את רוב הזמן בניו יורק, שם לא נראה לי שבעיה להסתדר.
ההתלבטות שלי היא לגבי טיולים מחוץ לעיר:
חשבתי לנסוע לוושינגטון, לישון שם לילה אחד ואז לחזור דרך פילדלפיה לראות את האמישים ומשם לחזור לניו ג’רזי. האם לילה אחד מספיק בשביל זה? האם כדאי לשכור רכב או שאפשר להגיע באוטובוס? מקריאה באתר הבנתי שיש אוטובוס נוח מאוד מניו יורק לוושינגטון. השאלה היא אם ניתן להגיע לאמישים בתחבורה ציבורית? ואם יש חנייה בוושינגטון אם מגיעים עם רכב?
כנל לגבי הניאגרה. האם לנסוע באוטובוס או לשכור רכב? יצא לנו לשכור רכב בצרפת אך אני קצת חוששת שנפספס כבישי אגרה וכו ונחטוף קנסות . עם זאת, המליצו לי מאוד לעצור במיין ולטייל שם ולא בטוחה אם אפשר לעשות זאת עם אוטובוס.
כמו כן, האם כדאי להזמין מקומות מראש ליד מפלי הניאגרה או שלעשות זאת בדרך, בהתאם לזמן שייקח בפועל?
אשמח לכל התייחסות
-
אולי בכלל שווה לקחת טיול מאורגן למקומות אלה?
ראיתי פרסום ב319 דולר לאדם ליומיים במפלי הניאגרה כולל ביקור בצד הקנדי ועצירה באגמי האצבעות, שייט, מלון וארוחת ערב.
למישהו יש המלצות על טיול כזה?
-
לפי דעתי אין טעם לנסוע לוושינגטון בשביל חצי יום. בפועל אם תצאו מניו יורק ב-8 בבוקר אתם תגיעו לוושינגטון באזור 12 בצהריים. למחרת אתם כבר רוצים לצאת. בעיני וושינגטון עיר מאוד יפה ומאוד מעניינת ויש בה המון מה לעשות. בעיני אין בכלל מה להשוות בין העניין של וושינגטון ובין העניין של אנשים שנוסעים בכרכרות ומגדלים תרנגולות בחצר. אישית הייתי משקיעה לפחות יומיים מלאים בוושינגטון (לי זה לא הספיק) וזונחת לגמרי את הרעיון של האיימיש. בכל מקרה לא הייתי נוסעת לחצי יום.
אגב, רכבת מניו יורק לוושינגטון עוברת גם בניו ג׳רזי, וכנראה שאפשר לעלות עליה בניוארק, בטרנטון ובעוד מקומות בדרך וככה לחסוך את הכניסה לניו יורק רק כדי לצאת ממנה שוב.
-
ניו ג’רסי היא אומנם לא מדינה גדולה, אבל עדיין מדינה ולא עיר קטנה. אז צריך גם להבין איפה בניו ג’רסי.
למשל איך מגיעים מניו ג’רסי לניו יורק על בסיס יום יומי (וגם כמה זה עולה וכמה זמן מתבזבז כל יום).
וושינגטון בהחלט ראויה לימים שלמים ולא לכמה שעות. ממנהטן יש אוטובוסים (זולים) ורכבות (יקרות יותר). מניו ג’רסי זה תלוי איפה וצריך לבדוק.
לגבי איימיש וכדומה – זה לא ישים בלי רכב או טיול מאורגן. אם אתם בקטע של טיול מאורגן זה אפשרי כמובן. שימו לב שטיולים מאורגנים כאלה לא יוצאים מאיזו עיירה קטנה בניו ג’רסי אלא מניו יורק, פילדלפיה או וושינגטון.
לניאגרה אין מה לנסוע באוטובוס. מדובר על המון שעות נסיעה! או ששוכרים רכב ועושים טיול שלם (4-6 ימים הלוך ושוב), או שלוקחים טיול מאורגן (לא מתלהב) או שטסים לבאפולו שליד הניאגרה (האפשרות החביבה עלי).
-
4-6 ימים אתה מתכוון לניאגרה ולוושינגטון או רק לניאגרה ומה שבדרך?
הבנתי מאנשים שהנסיעה לשם ארוכה אך הדרך מאוד יפה ואפשר לעשות עצירות במקומות מעניינים בלי יותר מדי תכנון.
שמעתי שמיין מאוד יפה וכן אגמי האצבעות וכיוב.
אילו מקומות לדעתך ממש שווה לבקר בדרך לניאגרה ? אם אנחנו יוצאים מניו גרזי ברכב ורוצים לעצור בנקודות מעניינות, לדעתך כדאי להזמין מלון ליד הניאגרה (הבנתי שהצד הקנדי יותר מעניין) ללילה אחד או להזמין מקום לינה בדרך (נניח במיין), אחכ למחרת להמשיך לניאגרה ולישון שם וביום השלישי לחזור לניו גרזי?
-
-
סליחה על השאלה אבל ניסיתם לפתוח מפה ולראות כיוונים ומרחקים?
מיין התכוונת למדינה? היא ממש לא בכיוון
הנסיעה ברכב מהעיר ניו יורק לניאגרה לוקחת 7-10 שעות לאורך הכבישים המהירים. לא כולל סטייה מהדרך לכיוון אתרי עניין אבל כן כולל עצירות טכניות של שירותים, דלק ורענון.
לעשות את כל הדרך הזו ביום אחד (כדי לישון בניאגרה בערב) זה סיוט לא קטן. ואותו דבר בשביל החזור
אני יודע שיש אנשים שעושים את זה, אבל אני חושב שהם טועים

יש טיולים מאורגנים של 3 ימים, אבל להבנתי הם כוללים המון אוטו ומעט זמן בכל מקום. למשל הזכרת לינה בצד הקנדי – טיולים מאורגנים לא תמיד מגיעים לצד הקנדי, וגם אם כן לרוב לא ישנים בו (יקר ואין זמן).
אז בעיניי טיול נחמד לניאגרה מאיזור ניו יורק באוטו צריך לקחת 4-6 ימים עם עדיפות ל-6. ולא, זה לא כולל את וושינגטון. וושינגטון תוסיף עוד יומיים לפחות.
-
כן, אני מודעת למרחק. כנראה נשכור רכב ונקצה לטיול לפחות 3 ימים.
תודה רבה לכל מי שענה. זה מאוד עזר